bordo koltuğa uygun fon perde / Sedef Fon Perde Bordo 140x170 cm | Fon Perde | Koçtaş

Bordo Koltuğa Uygun Fon Perde

bordo koltuğa uygun fon perde

Bordo Fon Perde

Perdeler genel olarak iç mekanlarda kullanılan ve kullanıldığı alanın neredeyse tüm havasını etkileyen bir unsurdur. İç mekanlarda, evlerde, iş yerlerinde, ofislerde, restoranlarda kullanılan perdelerin kumaş materyallerinin, boyutlarının, renklerinin ortam ile uyumlu olmasına ve birbirlerini tamamlamasına dikkat edilmelidir.

Kullanım Alanına Göre Bordo Fon Perde

Kullanım Alanına Göre Bordo Fon Perde

Perde satın alınacağı zaman öncelikle nerede kullanılacağı belirlenmelidir. Eğer evde kullanılacaksa evin hangi odasında kullanılacağı ve hangi amaçlarla kullanılacağı önemlidir. Eğer iş yerlerinde veya ofislerde kullanılacaksa perde kumaşının materyali oldukça önem arz etmektedir. Perdeleri satın alırken öncelik olarak duvarın rengi baz alınmalıdır. Buna göre tül ya da kumaş perde seçimi yapılmalı daha sonra duvar ile aynı renk mi olacağına yoksa zıt renklerin mi kullanılacağına karar verilmelidir. Beyaz duvar rengine uyumlu olarak seçebileceğiniz çeşitlerden biri de bordo renk fon perde olabilir. Bu iki rengin uyumu ile iç mekanlar olduğundan geniş ve ferah gözükecektir. Bunun yanında bordo fon perde modelleri beyaz duvar dışında açık gri, pudra gibi renkler ile kombinlenebilir. Bunların dışında açık kahverengi, mavi ya da siyah renklerin bordo fon perde modelleri ile kullanıldığında iç mekanların havasını oldukça fazla değiştirdiği ve estetik bir görünüm kazandırdığı görülmektedir. Perde seçiminde en önemli husus tüm mobilyalar ve aksesuarlar satın alındıktan sonra perdenin alınmasıdır. Perdelerin iç mekandaki mobilya ve aksesuarlarla tamamlanması oldukça önemlidir.

Mekanın Tüm Havasını Değiştiren Bordo Perde Modelleri

Mekanın Tüm Havasını Değiştiren Bordo Perde Modelleri

Bordo renk fon perde modelleri genel olarak evlerin salonlarında, gösterişli restoran ve balo salonlarında kullanılmaktadır. Evlerde kullanılan bordo fon perde modelleri genelde büyük salonlarda tercih edilmektedir. Bunun sebebi büyük ve geniş salonların daha ihtişamlı gözükmesidir. Evin salonu dışında yatak odalarında da sıkça tercih edilen bordo renk fon perde modelleri sabah erkenden evin içine vuran güneş ışığını kırması amacı ile kullanılmaktadır. Genel olarak daha yumuşak renkler ile kombinlenen bu ihtişamlı perdelerin yanında aynı renkte farklı bir aksesuara ihtiyaç duyulmaz. Perdeler tek başına kendini gösterir. Bunun yanında perdelerin ölçüleri de önemli bir husustur. Bordo fon perde modeliniz sağ ve sol tarafta ayarlandığında fazlalık yapmamalı ve boyutları ölçülerek uygun ebatlarda ürün satın alınmalıdır. Satın alacağınız fon perdelerin pencere kenarlarını 10 ila 20 cm kadar geçmesi tavsiye edilmektedir. Daha fazla geçtiği takdirde kötü bir görünüme sahip olacaktır. Buna bağlı olarak pencereden gelen güneş ışınları büyük ölçüde kesilecek ve içerisi daha gölge ve karanlık olacaktır. Eğer perdeyi kullanacağınız alanda tavan alçak ise uzun perdeler kullanmak tavanı daha yüksekmiş gibi gösterecek mekanın havasını tamamen değiştirecektir. Fakat uzun ve yere değen perde modellerinin ömrü daha kısa olmakta, sürekli yere değecek şekilde konumlandırıldığı için deformasyona uğramaktadırlar. Bu sebeple daha kısa yere değmeyen perdeler tercih edilmesi halinde daha uzun süreli kullanım olanağına sahip olunabilir. Farklı ürün seçenekleri arasından zevkinize en uygun bordo desenli fon perde modellerinden evinizin ölçülerine en uygun perdeyi bulabilirsiniz.

Bordo Fon Perde Fiyatları

Bordo Fon Perde Fiyatları

Satın alacağınız ortamda doğrudan gözükecek olan bordo fon perdenizin rengi ve duruşu kadar kumaşı da önemlidir. Çünkü kumaşın rengini ve duruşunu gösteren en önemli husus doğrudan perdenin kumaşıdır. Perdelerin yapılmış olduğu kumaş seçimleri kişiden kişiye değişebileceği gibi yaşanılan yere göre dahi değişmektedir. Örneğin daha soğuk bir yerde yaşayan bir kişi kalın kumaş perdeleri tercih ederse perdeler dışarıdan gelen soğuğu kesmek için de avantaj sağlayacaktır. Sıcak yerlerde yaşayanların ise daha ince kumaşlar tercih etmesi mantıklı olacaktır. Bordo kadife fon perde modelleri oldukça fazla tercih edilen seçeneklerdendir. Genelde pileli ve kanatlı perdelerden oluşan kadife fon perdeler oldukça şık ve ihtişamlı gözükmektedirler. Bunun yanında bordo desenli fon perde modelleri evinize farklı bir hava katması için tasarlanmıştır. Dijital baskılı modern fon perdeler son yılların modası olmakta gerek evin salonunda kullanılırken mutfaklarda da kullanılmaya başlanmıştır. Evinizi adeta bir çiçek bahçesine dönüştürecek olan bordo çiçekli fon perde modelleri sizlerin beğenisine sunulmuştur. Sizlerin beğenisine sunulan bordo fon perde fiyatları her bütçeye uygun olarak sıralanmaktadır. Birbirinden farklı perde modelini Trendyol'da inceleyebilir, sizin için en uygun ürüne kolayca ulaşabilirsiniz.

Sarı Koltuk Dekorasyonu ve Kombin Önerileri

İçindekiler (Başlıklara tıklayarak okumak istediğiniz bölüme kolayca ulaşabilirsiniz.)

 

Sarı koltuk, kumaşı, modeli ve renk tonuyla zevkinize hitap ediyorsa ilk bakışta sizi kendisini almaya ikna edebilir. Neden? Çünkü sarı tek başına enerjisi yüksek bir renktir. Ancak koltuk da tek başına pahalı bir harcama olacağı için sarı renk koltuk alırken farklı pek çok soruya da cevap vermiş olmanız gerekir. Neymiş o sorular? Tabii ki “sarı koltuğa hangi duvar rengi doeda yakışır, sarı koltuk ne renk perde ile kombinlenir, sarı koltuğun yanına nasıl berjer gider” gibi birbiri ardına sıralanan ve kararsızlık yaratan sorular.

sarı koltuk dekorasyonu

Ama siz hiç merak etmeyin o sarı koltuğu çok beğendiniz ve alacaksınız; ben de size sarı koltuk nasıl kombinlenir konusunda yardım edeceğim 🙂

Hazırsanız sarı koltuk, kanepe, berjer ya da köşe takımı için kullanabileceğiniz dekorasyon fikir ve önerilerine geçiyorum.

Sarı Koltuk Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazının en başında belirttiğim gibi önemli olan koltuğun renginin sarı olması değil, koltuğunuzun modelini, tarzını, dokusunu doğru okuyup ona en yakışan yol arkadaşlarını bulmanız; yani berjer, perde, sandalye, kırlent, halıyı… Aksi taktirde salonunuzda göz yoran ve boğucu bir atmosfer oluşabilir. İşte böyle bir durumla karşılaşmamanız için sizinle kısa bir liste paylaşacağım. Sarı koltuk almadan önce okuyorsunuzdur umarım 🙂

sarı koltuk nasıl kombinlenir

  1. Sarı koltuk dekorasyonunda önceliğiniz doğru rengi ve tonu tutturmak olmalı. Hardal sarısı bir koltukla pastel perdeyi kombinlemeye çalıştığınızı düşünsenize bir. Düşünemediniz değil mi? 🙂 Tam olarak demek istediğim buydu.
  2. Kumaşların birbirleri ile örtüştüğünden emin olun. Yani sarı renk kadife koltukta deri kırlent kullanmayın. Bu arada isterseniz kullanabilirsiniz ama ben önermiyorum 🙂
  3. Sarı koltuğun ait olduğu dekorasyon stilini ve sizin salonda oluşturmak istediğiniz stili unutmayın. Aşırı klasik sarı kanepenin yanına bakır ayaklı modern bir sehpa koymayın mesela. Daha fazla dekorasyon tarzlarına göre sarı koltuk kombinleri için şu yazıma göz atabilirsiniz: https://www.dekorolog.com/sari-koltuk-modelleri-ile-farkli-salon-dekorasyonu-ornekleri/
  4. Son olarak eğer eviniz döşeliyse yani tüm eşyalarınızı sarı koltuğa göre seçmeyecekseniz mevcut eşyalarınıza en uygun olabilecek modeli tercih etmeye çalışın.

Sarı Koltuk Hangi Renk ile Kombinlenir?

Dekorasyonda renk uyumu oldukça önemlidir. Ancak hayalimizdeki gibi bir eve kavuşmak için renk uyumunu yakalamak da zor bir süreçtir. Mobilyalarda kullandığımız ağacın türüne, metal aksesuarların cinsine göre bile farklılaşabilir kumaşlarda seçeceğimiz renkler. Bu sebeple eğer dekore edilmiş salonunuz için bir sarı kanepe ya da köşe koltuk almayı planlıyorsanız aşağıda sıralayacağım renk önerilerine öncelik vermenizi tavsiye ederim. Böylece daha az risk almış olursunuz.

***Renk önerilerini sadece sarı koltuk için değil, sarı rengi kullanmak istediğiniz her eşya ve ortam için örnek alarak uygulayabilirsiniz.

Sarı – Gri Kombini

sarı gri koltuk kombini

Sarıya en yakışan renk deyince ilk akla gelenlerden biri gridir. Bunu eski bir yazımda da örneklerle anlatmıştım. Merak edenler “Gri Sarı Ev Dekorasyonu” yazıma göz atabilir. Eğer odağa 2 rengi alacaksınız bunlardan biri sarıysa gri en az risk taşıyan kombin olacaktır. Sarı koltuğunuza eşlik etmesi için gri berjer, halı ya da perdeyi gözünüz kapalı alabilirsiniz.

Sarı – Yeşil Kombinisarı yeşil koltuk kombini

Zümrüt yeşili koyu ya da hardal sarısı tonlarına sahip koltuğunuzu kombinlemek için kullanabileceğiniz en özel renklerden diğeri. Hele de koltukların kumaşı kadifemsi bir dokuya sahipse… Modeli ve tarzı ne olursa olsun bu iki rengi korkmadan yan yana kullanabilirsiniz.

Sarı – Mor Kombini

Sarı her ne kadar bu fotoğrafta yardımcı oyuncu gibi dursa da aslında tekdüzeliği bozan en temel unsur. Sarı berjeri siz de mor-mürdüm-fuşya renkli koltuklarla birlikte kullanabilirsiniz. Dekorasyonda mor-sarı uyumu için daha fazla fikir almak isterseniz şu yazıma göz atabilirsiniz: https://www.dekorolog.com/dekorasyonda-mor-ve-sari-ikilisi/
sarı mor koltuk kombini

Sarı – Bordo Kombini

Evet, sanırım artık çok bilinenlerden en az bilinen sarı renk kombinlerine geçmiş bulunuyoruz. Sarı ve kırmızıyı hepimiz duyduk ancak ev dekorasyonunda çok da uyumlu olduğunu düşünmüyoruz. Ancak kırmızıya biraz siyah katarsak işler değişebilir. İşte bu da ispatı.

sarı bordo koltuk kombini

Sarı – Siyah Kombini

Bu ikiliyle çok lüks ve gösterişli salonlar dekore etmeniz işten bile değil. İster sarı kanepenin üzerine siyah kırlentler atın isterseniz de yere siyah bir halı serin, sonuç sizi çok memnun edecek eminim.

sarı koltuk siyah uyumu

Sarı – Mavi Kombini

Doğru tonu yakaladığınızda sarı koltuğunuzun yanında mavi rengi de uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz. Örnekte de göreceğiniz üzere ton-doku-tarz aynı anda uyumlu olursa siz de ortaya harika kombinler çıkarabilirsiniz.

sarı mavi koltuk uyumu

Sarı – Kahverengi Kombini

Sonbahar renkleri içerisinde yer alan bu ikili oturma odanızda bir arada rahatça tercih edebileceğiniz renkler arasında.

sarı koltuk kahverengi uyumu

Sarı – Krem Renk Kombini

Sarı kanepe için krem renk yastıklar, halı ve tabii ki berjer kombini ortamı daha aydınlık ve dingin bir hale sokacaktır. özellikle modern bir tarza sahipseniz sarı rengi kremle eşleştirmekten çekinmeyin.

sarı koltuk krem renk uyumu

Sarı – Beyaz Kombini

Beyazı nasıl unuturum 🙂 Her şeye yakışan bu mucizevi renk sarı koltuğunuzu girdiği her şekilde çok iyi bir şekilde kombinleyecek.

sarı berjer beyaz renk uyumu

 

Ve sıra geldi hanımların kafasındaki o deli sorulara 🙂

Sarı Koltuğa Ne Renk Halı Gider?

Yukarıda verdiğim sarıyı uyumlu bir şekilde kombinlemenize yardımcı olacak renkleri halı tercihiniz için de kullanabilirsiniz. Beyaz, yeşil, krem, kahverengi… Aslında önemli olan halı modelinde bu renklerin dekorasyonu baskılayacak kadar yoğunlukta kullanılıp kullanılmamış olması. Her şeyin dengeli durduğundan emin olun yeter.

sarı koltuğa hangi hali gider

Sarı Koltuğa Ne Renk Perde Gider?

Eğer benim gibi fon perde kullanmayı sevmiyorsanız işiniz kolay 🙂 Ancak fonsuz yapamam diyorsanız sarı koltuk desenliyse desensiz, desensizse de desenli ya da düz fon perdeler diktirmenizi öneririm öncelikle. Renk uyumunu zaten yukarıdaki sarı renk kombinlerinden biliyorsunuz artık 🙂

sarı koltuga hangi perde gider

Sarı Koltuğa Ne Renk Duvar Boyası Gider?

Sanırım karar vermekte en çok zorlanılan şey duvarların rengidir dekorasyonda. Ancak doğru renk uygulandığında da bir anda evinizi sıradanlıktan uzaklaştırır, katalog çekimlerinden fırlamış bir eve sahip olursunuz. 🙂 İşte bu yüzden bu büyük iş için profesyonel destek almanızı öneririm. Ayrıca boya markalarının mobil uygulamalarını da duvarlarınızı sanal olarak boyayıp sarı koltuk takımınıza duvar renginin yakışıp yakışmadığını anlayabilirsiniz. Teknoloji çok gelişti canım 🙂

sarı koltuğa uygun duvar boyası

Sarı Koltuk Takımı Modelleri

Hâlâ sarı koltuk konusunda çekinceleri olanlar için birkaç örnek fikir daha paylaşıyorum. Siz de yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim 🙂 Umarım faydalı bir yazı olmuştur okuyanlar için.

(araya yağ yeşili bir chester karıştırdım bakalım kim fark edecek:))

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır