limonlu limon soslu kek / LİMONLU KEK VE LİMON ŞEKERLEMESİ - Damy's Kitchen

Limonlu Limon Soslu Kek

limonlu limon soslu kek

Limonlu Soslu Kek

Cananingusanasi 0 Yorumlar

Bügün tarifini vereceğim limonlu kek, bildiğimiz limonlu kekler gibi değil.

Deneyince sizde aradaki farkı göreceksiniz :)

Hemen tarife geçelim. 

4 yumurta

g Frischkäse/ labne

g şeker

g erimiş ılık tereyağı

1 organik limonun kabuğu ve suyu

Hindistan cevizi (arzuya göre, ben 50g kadar kullandım) 

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilya

Bir fiske tuz

g un


Sosu İçin:

g labne
g tereyağı veya mascarpone
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım limonun suyu

Süslemek için limon dilimleri

Yapılışı:

İlk önce yumurta, şeker, vanilya, tuz güzelce çırpılır. Daha sonra labne, Hindistan cevizi, limon kabuğu ve suyu ilave edilip çırpılır. Un ve kabartma tozu karıştırılır, tereyağı ile birlikte karışıma eklenir, karıştırılır. Bir kek kalıbı güzelce yağlanır ve kek harcı içine dökülür. Önceden ısıtılmış derece fırında güzelce pişirilir.
Pişen kek ılımaya bırakılır.

Sos İçin bütün malzemeler kaştırılır, kekin üzerine sürülür. Limon dilimleri ile süslenir.

Not:
*Arzu eden kekin içine fındık, meyve vs ekleyebilir.

*İstediğiniz fırın kalıbını kullanabilirsiniz.

* kullandığım bardak ölçüsü ml' dir.












Keklerin En Güzeli: Glaze Soslu Limonlu Kek

7,6K

Buram buram limon kokusuyla evinize güzellik getirecek, içi pamuk gibi limonlu kek tarifimiz sizlerle! Üzerine hazırlayacağınız glaze sos ile herkesi büyüleyecek bu tarifi hazırlamak oldukça kolay! Eğer siz de glaze soslu limonlu kek nasıl yapılır merak ediyorsanız, sizi hiç bekletmeden tarifimize alalım! Afiyet olsun.

Glaze Limon Soslu, Limonlu Kek

1/2 bu bardağı tereyağı, oda sıcaklığında

1 su bardağı toz şeker

3 adet büyük boy yumurta

2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 yemek kaşığı taze limon suyu

1 paket şekerli vanilin 

1+1/2 su bardağı un

1/4 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1/3 su bardağı ekşi krema

Glaze için:

1/2 su bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı taze limon suyu

Yapılışı:

1- Bir kapta tereyağ ve toz şekerini mikser yardımıyla dakika boyunca, kabarana kadar çırpın. Ardından yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Limon rendesi, limon suyu ve vanilin ekleyip karıştırmaya devam edin. 

2- Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirin. Unlu karışımın yarısını, hazırladığınız tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın. Ardından kremayı ekleyip tekrar çırpın. En son kalan unu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 

3- Karışımı tereyağı ile iyice yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış derece fırında, yaklaşık 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. 

4- Kekinizi fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. 

5- Glaze için pudra şekeri ve limon suyunu çırpın. Karışımı kekinizin üzerine gezdirerek servis yapın. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası