izmir narlıdere metrosu ne zaman bitecek / Başkan Soyer'den 'Narlıdere Metrosu' paylaşımı... Yüzde 96'sı bitti!

Izmir Narlıdere Metrosu Ne Zaman Bitecek

izmir narlıdere metrosu ne zaman bitecek

“AÇILIŞI ÖNE ÇEKMEYE GAYRET EDECEĞİZ”

Durmadan çalıştıklarını ve hiç ara vermediklerini söyleyen Soyer, “Bizim için başından bu bir kararlılık ve direnç meselesiydi. Her krizde pandemide depremde bu işin durmaması gerekir devam etmesi gerekir inancını taşıdık. O nedenle bu kararlılığın direncin meyvesidir bugün topladığımız. Tüm arkadaşlarımın büyük emekleri sonucunda, inançlar, gayretleri sonucunda bu noktaya gelmiştir. Her birine ayrı ayrı minnettarım. Bu süreç 253 milyon Euroluk öngörüyle başlamıştı, tamamladığımız noktada 285 milyon Euro'yu bulduk. Kendi öz kaynaklarıyla, bulduğu finansman kaynaklarıyla yapılmış Türkiye'deki tek metrodur. İzmir, U'su olmayan tek şehirdir. İzmir'de metro hatları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alınteri ile bilek hakkı ile yapılmış metrolardır. Gurur duyuyoruz. Yaklaşık 14,5 kilometrelik tüneller, 7 istasyon, 27 kilometrelik bir güzergah aslında karayolu ile gittiğinizde 47 kilometreyi bulan bir güzergah. Hem Balçova hem Kaymakamlık'ta insanların araçlarını bırakabilecekleri metroya binmesine imkan verecek 219 araçlık otoparklar... Tümüyle detayları düşünülmüş ve çok iyi tamamlanmış metrodayız. 9 Eylül ya da 29 Ekim gibi açmayı düşünüyoruz ama başarabilirsek öne çekmeye gayret edeceğiz. Daha erken tarihte bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

"BUNDAN SONRA İZMİR'DE U SEMBOLLÜ METROLARI GÖRECEĞİZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan başka illerde yapılan metrolara atıfta bulunan Soyer, “İzmir’deki metrolar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alın teri ve bileğinin hakkıyla yapılmıştır. Bundan sonra İzmir'de U sembolü taşıyan metroları göreceğiz. Onun da bilincindeyim. Bu İzmir'in son M'si olsun. Bundan sonra U'lar gelsin İzmir'e istiyoruz. Çok güzergâhımız var. Baştan beri kararlıyız, İzmir'i demir ağlarla öreceğiz. Çünkü raylı sistemler lastik tekerlekli araçlara göre çok daha ekonomik, temiz, konforlu ve vatandaş için çok daha ucuz. Mutlaka İzmir'i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz” dedi ve üzerinde çalıştıkları Gaziemir-Karabağlar, Kemalpaşa gibi daha çok güzergah üzerinde çalıştıklarını ifade ederek “Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi zenginlerin de toplu ulaşımı tercih ettiği bir ulaşım ağını İzmir'e kazandıracağız. İzmirliler bunu hak ediyor. İzmirliler çok daha iyisini hak ediyor. İzmir'e hayırlı olsun” dedi.

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Ertan Sayılkan, “Bu büyük hizmetin işletmeye başlaması için artık son düzlükteyiz. Çevreci ve ekonomik olan raylı sistemler şüphesiz erişimde ve ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayacak” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ise, “Başkanımızın sonuna kadar bize destek olmasının sonuçları bunlar. 2018 yılında serüvene başladık birçok aksilik yaşadık. Geldiğimiz noktada işin yüzde 96'sı bitti. 2020'de pandemi ile başlayan dönemler yaşadık, kapanmadık çalışmaya devam ettik. Bin 100 çalışanımızdan 900'ü covid oldu ama çalışmaya devam ettik” diye konuştu.

285 MİLYON EURO'YA MAL OLDU

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında, toplamda 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yapıldı.

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi. Bu bedel, keşif artışları ile bugün itibariyle 285 milyon Euro’yu buldu. Hattın tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşacak; ayrıca vakitten kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor. Bu güzergâh, motorlu taşıtlarla özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde 1,5-2 saatte alınabiliyor.

Izmir Narlıdere metrosu ne zaman bitecek?

İçindekiler:

  1. Izmir Narlıdere metrosu ne zaman bitecek?
  2. Balçova Narlıdere metro ne zaman açılacak?
  3. Narlıdere'ye metro gidiyor mu?
  4. Narlidere hangi otobus?
  5. Narlıdere metrosu hangi aşamada?
  6. Narlıdere metrosunu kim yapıyor?
  7. Izmir buca metro ihalesini kim aldı?
  8. Izmir buca metrosu ne zaman açılacak?
  9. Balçova hangi ilçeye yakın?
  10. Izmir metro durakları arası kaç dakika?

Izmir Narlıdere metrosu ne zaman bitecek?

Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3'ten metroya binenler, NarlıdereKaymakamlığı'na kadar aktarmasız gidebilecek. Metrohattı 2022'de tamamlanacak.

Balçova Narlıdere metro ne zaman açılacak?

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazılarının yüzde 90'ı tamamlandı! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in en çok önem verdiği projelerden biri olan Narlıdere MetrosuKasım 2022'de hizmete açılacak.

Narlıdere'ye metro gidiyor mu?

Fahrettin Altay-Narlıdere metrohattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olmak üzere 7 istasyondan oluşuyor. ... Metrohattı 2022'de tamamlanacak.

Narlidere hangi otobus?

Bu Otobüshatları Narlidereyakınından geçiyor: 5, 510, 551, 6, 984.

Narlıdere metrosu hangi aşamada?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyada bir ilke imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Narlıdere MetroHattı Projesi için AIIB ile hazine garantisiz 50 Milyon Euro'luk kredi sözleşmesi imzalandı. Metronun 2022'nin son çeyreğinde açılması planlanıyor...

Narlıdere metrosunu kim yapıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Fahrettin Altay ile Narlıderearasındaki 7,2 kilometrelik metrohattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı. Fahrettin Altay - Narlıdere metrohattı inşaatında tünel açma makinesi üçüncü istasyona ulaştı.

Izmir buca metro ihalesini kim aldı?

İzmirBüyükşehir Belediyesi Üçyol-Buca MetroHattı kapsamında geçen Mayıs ayında Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 125 milyon avro olmak üzere toplam 250 milyon, Temmuz ayının sonunda ise Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ile de 115 milyon avroluk yetkilendirme ...

Izmir buca metrosu ne zaman açılacak?

Üçyol-Buca Metrosu2022 yılında hizmete girecek Sürücüsüz ve son teknoloji setlerin kullanılması planlanan projenin 2021 yılı sonunda tamamlanması ve 2022 yılı ortasında hizmete girmesi bekleniyor.

Balçova hangi ilçeye yakın?

Balçova, Türkiye'nin İzmirilinin bir ilçesidir. İlçenindoğusunda Konak, doğu ve güneyinde Karabağlar, batısında Narlıdere ilçeleri, kuzeyinde İzmirKörfezi bulunmaktadır. İzmirmerkeze 8 kilometre uzaklıktadır.

Izmir metro durakları arası kaç dakika?

Yön: Evka 3 Duraklar: 17 Yolculuk Süresi: 31 dkHat Özeti: Fahrettin Altay, Poligon, Göztepe, Hatay, İzmirspor, Üçyol, Konak, Çankaya, Basmane, Hilal, Halkapınar, Stadyum, Sanayi, Bölge, Bornova Metro, Ege Üniversitesi, Evka 3 İZMIR METROSU metrohattı (Evka 3) arası2 güzergah içeriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için 20 Aralık’ta uluslararası ihaleye çıkıyor. İnşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için hat "derin tünelle" geçilecek.

İzmir metrosunu Evka 3’ten Fahrettin Altay’a kadar uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de hattı Narlıdere’ye kadar ulaştırarak toplam metro hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkaracak.  Güzergah üzerindeki günlük yaşamı ve sosyal hayatı etkilememesi için “derin tünel”le geçilecek metro hattının ihalesi 20 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek. 
 


Uluslararası ihale
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak F.Altay – Narlıdere hattı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesini imzaladı ve  yapım işinin ihalesi için gerekli prosedürleri tamamlayarak uluslararası ihale ilanına çıktı.  2 aşamalı ihalenin ilk aşaması 20 Aralık 2017 tarihinde yapılacak. İlk aşamada teknik teklifler sunulacak;  gerekli değerlendirme sonucu 2. aşamaya geçilerek mali teklifler alınacak. İhale aşamasının tamamlanmasının ardındany 2018 yılı başlarında hattın yapımına başlanılması hedefleniyor. 
7 istasyondan oluşan F.Altay –Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane,  Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası