dünyanın en kötü ekonomisi / Dünyanın en fakir 50 ülkesi - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

Dünyanın En Kötü Ekonomisi

dünyanın en kötü ekonomisi

Ermenistan&#;ın Bölge Ülkeleri İlişkilerinin Tarih, Ekonomi ve Nüfus Gibi Parametrelerle Analizi

Kaynakça

funduszeue.info,

&#;Ermenistan ekonomisi Türkiye&#;ye muhtaç&#;, (funduszeue.info),

&#;İran, Ermenistan&#;ı Neden Besliyor?&#;, 1News,

Cabbarlı, Hatem (), Bağımsızlık Sonrası Ermenistan-Rusya İlişkileri, 

Karagül, Soner, Ermenistan’ın Bağımsızlık Sonrası Avrupa İle İlişkileri, AOKA, C.1, S.2, s

Karpat, Kemal (), Osmanlı’dan Günümüze Kimlik ve İdeoloji, İstanbul.

Kumkale, Tahir Tamer (), Tarihten Günümüze Türk-Rus İlişkileri, İstanbul.

Şenyurt, Ali Haydar (), İran-Ermenistan İlişkileri: Tecride Karşı Dayanışma,BİLGESAM,

Uğurel, Rıza Tekin (), “Ermenistan&#;ınDurumu&#;, (funduszeue.info)  

TL bu hafta içeresinde birçok döviz kuru karşında düşüş göstererek tarihinin en düşük seviyelerini gördü.

Yılbaşında 3, seviyelerinde olan ABD Doları 6 Ağustos Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek düzeyi olan 5, seviyesini gördü. Lira, dolar karşısında bir günde yüzde 4,50 değer kaybetti. Kayıp yılbaşından beri yüzde 40 seviyelerine dayandı.

Rahip Brunson gerginliği ve dolar kurundaki ani dalgalanmalar nedeniyle Türkiye'den bir heyet dün ABD'ye gitme kararı alarak, diplomatik ilişkileri yoluna koyma çabasında olduğunu gösterdi.

Bu olay Pazartesi günü zirve yapan dolar kurunun ateşini bir nebze olsun, şimdilik düşürmeyi başardı.

Bu haberi yayına hazırladığımız saatlerde ABD Dolar 5,; Euro 6,, Sterlin ise 6, seviyelerinden işlem görüyordu.

Aşırı ısınan ekonomi

TL'nin diğer para birimlerine göre daha fazla değer kaybetmesine neden olan iç ekonomik gerekçelerin başında "aşırı ısınma" gösteriliyor.

Hazine eski müsteşarı, ekonomist Mahfi Eğilmez "aşırı ısınma" teriminin, zorlama sonucu büyüyen ekonomiler için kullanılan bir ifade olduğunu belirtiyor.

Eğilmez ilgili yazısında aşırı ısınma için şu yorumu yapıyor:

"Ekonominin zorlama sonucu potansiyel büyüme oranının üzerinde ve sürdürülemez bir oranda büyümeye başlaması. Genellikle bu tür zorlanmış bir büyüme ile yüksek enflasyon oranı, yüksek bütçe açığı ve/veya yüksek cari açık birlikte ortaya çıkar."

Açıklanan veriler ise Eğilmez'i doğrular nitelikte. Temmuz ayında yıllık bazda enflasyon yüzde 15,85 olarak açıklandı. Merkez Bankası ise 8,4 olan yılsonu enflasyon beklentisi ise 5 puan artırarak 13,88 olarak açıkladı.

Türkiye ekonomisi ise yılında yılından beri en hızlı büyüme rakamı olan yüzde 7,4 rakamına ulaştı. yılının ilk çeyreğini kapsayan Ocak, Şubat ve Mart aylarında ise Türkiye'nin büyüme rakamı geçen sene için açıklanan yüzdeyi yakaladı: 7,4

Fakat buna rağmen Türkiye ülke arasında en yüksek enflasyona sahip ülkelerden birisi. Trading Echonomics adlı sitesinin oluşturduğu listeye göre Türkiye enflasyon oranı en yüksek ülke. Listenin başında ise Venezuela, Sudan ve Güney Afrika var.

Türkiye ise Angola ve Sierra Leone'nin ardından sırada geliyor. Enflasyon liginde Türkiye'yi Mısır ve Özbekistan takip ediyor.

Faiz oranlarında da durum farklı değil. Yine aynı siteye göre Türkiye; Arjantin, Surinam, Venezuela, Haiti ve İran'ın ardından yüzde 17,75'lik oran ile en çok faiz veren 6. ülke konumunda.

Yine Türkiye listede cari açığın gayri safi yurt içi hasılaya oranı yüksek olan ülkeler arasında değerlendiriliyor. Türkiye için bu rakam yüzde -5,

Dünyanın en çok değer kaybeden paraları

Bu hafta başından itibaren Amerika'nın İran'a uyguladığı yaptırımlar ve geçtiğimiz aylarda yaşanmaya başlayan Çin – Amerika ticaret savaşı dolayısıyla yalnızca TL değil, birçok ülkenin para birimi ABD doları karşısında değer kaybetmeye başladı.

Venezuela senelerdir süren yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele etmeye çalışıyor fakat hala bir çıkar yol bulabilmiş değil. Ülkenin para birimi her geçen gün ABD doları ve diğer para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.

Arjantin'de de durumlar pek parlak değil. Ülkenin ekonomisi her geçen gün daha kötüye giderken, geçtiğimiz aylarda İMF'den borç istendi. İMF ise Arjantin'e 50 milyar dolar kredi verilmesini onaylamıştı.

Türkiye ile birlikte "kırılgan 5'li" olarak adlandırılan ve ekonomik açıdan Türkiye'nin bir benzeri olarak değerlendirilen Güney Afrika ise kendi içinde yaşanan siyasi olaylardan dolayı üç aylık süre zarfında ABD doları yüzde 21'lik bir artış gösterdi.

Dünyada yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen TL'yi halen en fazla değer kaybeden para birimleri arasında bulunuyor.

Türkiye'nin "aşırı ısınma" olarak tabir edilen sorununun yanı sıra hemen tüm ekonomik göstergelerinde negatif bir seyir görülüyor. Ve bunun sonuçları dünyanın diğer ekonomik sorun yaşayan ülkeleriyle Türkiye'yi aynı lige koyuyor: Ekonomik krizde olan ülkeler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası