8 yy dünya haritası / HGM | Harita Genel Müdürlüğü - Ulusal Haritacılık Kurumu

8 Yy Dünya Haritası

8 yy dünya haritası

kaynağı değiştir]

Önemli kişiler[değiştir

iPhone’da harita görüntüleme

Harita uygulamasında bir harita üzerinde konumunuzu bulabilir ve istediğiniz ayrıntıları görmek için büyütüp küçültebilirsiniz.

Harita, desteklenen modellerde ve belirli şehirlerde yükseklik, yollar, ağaçlar, binalar, referans noktaları ve daha fazlasıyla ilgili gelişmiş ayrıntılar sunar. (Kullanılabilirlik bilgisi için iOS ve iPadOS Özelliklerinin Kullanılabilirliği sayfasındaki Detaylı Şehir Deneyimi’ne bakın.)

Binaları, sokakları, suları, ağaçları ve bir parkı gösteren 3B bir yol haritası.

UYARI: Navigasyon ve tehlikeli durumlara neden olabilecek dikkat dağılmalarından kaçınma hakkında önemli bilgiler için iPhone için önemli güvenlik bilgileri konusuna bakın.

Harita’nın tam konumunuzu kullanmasına izin verme

Konumunuzun bulunması ve doğru yol tarifi sunulması için iPhone’unuz internete bağlı ve Tam Konum açık olmalıdır.

  • Harita, Konum Servisleri’nin kapalı olduğunu söyleyen bir ileti görüntülerse: Mesaja dokunun, Ayarlar’da Aç’a dokunun, sonra Konum Servisleri’ni açın.

  • Harita, Tam Konum’un kapalı olduğunu söyleyen bir ileti görüntülerse: Mesaja dokunun, Ayarlar’da Aç’a dokunun, Konum’a dokunun, sonra Tam Konum’u açın.

Hücresel veri ücretleri uygulanabilir (iPhone’da hücresel veri ayarlarını görüntüleme veya değiştirme konusuna bakın).

Not: Harita’da konuma ilişkin yararlı bilgiler edinmek için Ayarlar  > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri’nde Önemli Konumlar’ı açık bırakın.

Mevcut konumunuzu gösterme

İzleme Kapalı düğmesi simgesine dokunun.

Konumunuz haritanın ortasında işaretlenir. Haritanın en üstü kuzeydir. En üstte kuzey yerine istikametinizi göstermek için İzlemeyi Aç düğmesine dokunun. Kuzeyi göstermeyi sürdürmek için İstikametle İzleme Açık veya Pusula düğmesine dokunun.

Doğru haritayı seçme

Haritanın sağ üst tarafındaki düğme şu anki haritanın keşif , sürüş , toplu taşıma veya uydu görüntüsü için olup olmadığını belirtir. Farklı bir harita seçmek için şunları yapın:

  1. Sağ üstteki düğmeye dokunun.

  2. Başka bir harita türü seçin, sonra Kapat düğmesi simgesine dokunun.

3B harita görüntüleme

2B haritada aşağıdakilerden birini yapın:

3B haritada şunları yapabilirsiniz:

  • Açıyı ayarlama: İki parmağınızla yukarı veya aşağı sürükleyin.

  • 3B haritada binaları ve diğer küçük yerleri görme: Büyütün.

  • 2B haritaya dönme: Sağ üst taraftaki 2B’ye dokunun.

Haritayı veya 3B yeryüzünü taşıma, büyütme veya döndürme

  • Haritada dolaşma: Haritayı sürükleyin.

  • Büyütme veya küçültme: Ekrana çift dokunun (ikinci dokunuştan sonra parmağınızı ekrandan kaldırmayın), sonra büyütmek için yukarı, küçültmek için ise aşağı sürükleyin. Harita üzerinde parmaklarınızı da kıstırıp açabilirsiniz.

    2B haritada, büyütme sırasında sol üstte bir ölçek görünür. Mesafe birimini değiştirmek için Ayarlar  > Harita bölümüne gidin, sonra Mil veya Kilometre seçeneğini seçin.

  • Haritayı döndürme: İki parmağınızla haritayı basılı tutun, sonra parmaklarınızı döndürün.

    Haritayı döndürdükten sonra ekranın en üstünde kuzeyi göstermek için Pusula düğmesine dokunun.

  • Dünyayı etkileşimli 3B bir yeryüzü ile görüntüleme: Harita yeryüzüne değişene dek küçültün. Döndürmek için yeryüzünü sürükleyin veya sıradağları, çölleri, okyanusları ve daha fazlasını incelemek için büyütün veya küçültün (desteklenen modeller).

    Uzaydan görünen Dünya. Etiketler üç kıtayı ve iki okyanusu belirliyor.

Harita’ya ad ekleme veya Harita ile ilgili sorun bildirme

  1. Arama alanının yanındaki resminize veya baş harflerinize dokunun, sonra Raporlar’a dokunun.

    Ne resminiz ne de baş harfleriniz görünüyorsa arama alanının yanındaki Vazgeç’e dokunun veya arama alanına dokunup ardından Vazgeç’e dokunun.

  2. Seçeneklerden birini seçin, sonra bilgilerinizi verin.

Apple, konumunuzla ilgili kişisel bilgileri güvende ve gizli tutma konusunda kararlıdır. Daha fazla bilgi edinmek için Ayarlar  > Harita bölümüne gidin, sonra Apple Harita ve Gizlilik Hakkında’ya dokunun.

Ayrıca bakın:iPhone’da yol tarifi almak için Siri’yi, Harita’yı ve Harita araç takımını kullanmaiPhone’daki Harita’da yakındaki ilgi çekici yerleri, restoranları ve servisleri bulma

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası