e devlet elektrik abonelik işlemleri / E-Devlet Elektrik Aboneliği Nasıl Yapılır? | encazip

E Devlet Elektrik Abonelik Işlemleri

e devlet elektrik abonelik işlemleri

E-Devletten Elektrik Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? Ankara&#;da elektrik aboneliği nasıl yapılır?

E-Devletten Elektrik Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? E devletten Ticaret Bakanlığı’nın ilerlettiği proje ile elektrik aboneliği başvurusu kolaylıkla yapılabilir. E- devletten elektrik aboneliği için aşağıdaki şu adımlar izlenmelidir.

E-Devletten Elektrik Aboneliği Başvurusu >>> TIKLAYINIZ

1.    İlk olarak funduszeue.info adresine girilerek burada T.C. kimlik numarası ve e- devlet şifresi girilir.

2.    Gelen sayfanın üst köşesindeki aramalar çubuğuna yaşadığınız bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak tıklanır. Buradan “Bireysel Abonelik Başvurusu” seçilir.

3.    Daha önce başvurmadıysanız “Başvurunuz bunmamaktadır. Başvuruda bulunmak için Yeni Başvuru düğmesine basın.” yazmaktadır. “Yeni başvuru” sağ köşede yer alır.

4.    Daha sonra karşınıza 8 aşamalı işlem çıkar. Bu aşamalar “Sorgulama yöntemi, tesisat bilgileri, tarife seçimi, poliçe ve mülkiyet bilgileri, sözleşme gönderim ve iletişim bilgileri, ön izleme, işlem sonucu” doğru ve eksiksiz doldurulmalıdır.

5.    Bu aşamalar tamamlandıktan sonra e devlet üzerinden başvuru yapılmış olur.

Bu işlem e-devletin internet sitesinden olduğu gibi mobil uygulama üzerinden de yapılabilir. Öncelikle telefonunuza e devlet mobil uygulaması yüklenmelidir. Yükleme işleminden sonra T.C. kimlik numarası ve e- devlet şifresi girilir. Sağ üst köşedeki büyütece basılır ve bu aşamadan sonra yukarıdaki aşamalar adım adım uygulanmalıdır.

Hangi Elektrik Şirketleri Vardır?

E-devlet üzerinde Türkiye’nin 81 ilinde bulunan 21 elektrik şirketi vardır. Yaşadığınız şehrin kullandığı elektrik firmasını e-devletin internet adresinden girip, şehrinizi seçerek bulabilirsiniz.

Elektrik Ödemesi Yapılır Mı?

E -devlet üzerinden elektrik ödemesi yapılır. Elektrik aboneliği olan herkes e-devlet üzerinden ödeme yapabilir. Öncelikle mobil uygulamadan ya da internet adresinden, yaşadığınız şehrin bağlı olduğu elektrik şirketinin adı aramalara yazılır. Daha sonra “Ödeme Bilgileri” seçeneğinden ödenecek tutar hakkında bilgi alınabilir ve ödeme yapılabilir.

Borç Bilgisi Öğrenilir Mi?

E devlet’e girerek elektrik aboneliği olan herkes borç bilgisini öğrenebilir. Yapılması gerekenler çok basittir. E-devletin internet adresine girerek buradaki arama çubuğuna yaşadığı şehrin elektrik şirketinin adını yazmalıdır. Karşınıza bir liste açılır.

Burada “Borç bilgileri sorgulama” seçeneğine tıklamalıdır. Böylece ne kadar borç olduğu öğrenilir. İnternet adresi dışında e-devlet mobil uygulamasından da yapılabilir. Mobil uygulamaya girerek aynı şekilde arama yaptırılır. Böylece mobil üzerinden de kolayca bilgiye erişilir.

Ödeme Yapılabilir Mi?

E-devletten elektrik faturası borcu ödenebilir. Öncelikle e-devletin sayfasında arama çubuğuna yaşanılan şehrin elektrik dağıtım şirketi yazılır. “Borç bilgisi” ya da “Ödeme Bilgisi” yazılı olan seçeneğe tıklanır. Buradan ödeme bilgileri çıkar ve ödeme yapılabilir.

Fesih İşlemi Yapılabilir Mi?

E- devletten elektrik aboneliği yapılabildiği gibi elektrik fesih işlemi de yapılabilir. Aşamaları şu şekildedir;

1.    E-devletin internet adresine girilir. Burada T.C. kimlik numarası ve e devlet şifresi yazılır.

2.    Üstte yer alan arama kutucuğuna yaşanılan bölgedeki kullanılan elektrik şirketinin adı yazılır. Gelen seçeneklerde “Bireysel Abonelik Fesih Başvurusu” seçeneğine tıklanır.

3.    Güvenlik amacıyla kimlik doğrulama yapılması istenir. “E-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik numarası ve banka” seçeneklerinden biri seçilerek sisteme giriş yapılır.

4.    Yeni başvuru seçeneğine tıklanarak buradaki abonelikler listelenir. İptali istenen abonelik seçilir.

5.    İptali istenen abonelik için fesih seçeneğine tıklanarak kapatma işlemi yapılmış olur.

Bu Sistemin Amacı Nedir?

E -devletten elektrik aboneliği yapılmasının amaçları vardır. Bunlar teknolojinin getirdiği imkanlar ile daha hızlı ve daha kolay bir şekilde elektrik aboneliğini sağlamaktır. Ayrıca ödeme yapılabilmesi, iptal edilebilmesi gibi seçenekler de sayesinde müşterilerin tüketici hizmet merkezlerine gitmesine gerek kalmaz ve bu işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilir. Diğer bir amaçta kullanımı artırmak ve elektrik şirketi çalışanlarını iş yükünü azaltmaktır.

Enerjisa Başkent Elektrik Abonelik Ücreti

Abone Grubu (Sözleşme Gücü) Damga Vergisi  Güvence Bedeli
Mesken (5 kW)                            1,56 TL              TL
Mesken (6 kW)                            1,88 TL              TL
Mesken (9 kW)                            8 TL                  ,3 TL

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#E-Devletten Elektrik Aboneliği Başvurusu , e devletten elektrik aboneliği başvurusu, e devletten elektrik açtırma, e devletten elektrik abonelik, e devletten elektrik aboneliği alma, e devletten elektrik aboneliği açma, online elektrik aboneliği e devlet, edevlet elektrik aboneliği nasıl yapılır, Ankara Elektrik Aboneliği Başvurusu, türkiye, Ankarada elektrik aboneliği nasıl yapılır?, Enerjisa abonelik ücreti ne kadar?

e-Devlet Kapısı

  • Bu sayfada yer alan hizmetler Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.
  • Web Sayfası funduszeue.info
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla kamu kurumlarına dilekçe hakkı kapsamında istek ve şikâyetlerinizi gönderebilir veya bilgi edinme hakkı kapsamında kamu kurumlarından bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca aldığınız hizmet sonrası kamu kurum veya personeline teşekkür mesajlarınızı iletilebilir ve politika önerileri sunarak yönetime katılabilirsiniz.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler

İletişim Bilgileri

Kurum Adı
Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş.
Web Sayfası
funduszeue.info
Tel
+90 4
Adres
Barbaros Mahallesi, Begonya Sokak, Nida Kule Ataşehir Batı Sit. No:1/1 ANKARA TÜRKİYE

E-Devlet üzerinden il ve Görevli Tedarik Şirketi’ni seçiniz.

Çıkan işlemler arasından “Bireysel Abonelik Başvurusu”nu seçiniz.

Yeni Abonelik için “Yeni Başvuru” sekmesini seçerek bir sonraki adıma geçiniz.

Kişisel Verilerin Korunması ve Aydınlatma Metni’ni onaylayınız.

Abonelik yapılacak yere ait Tekil Numara veya Sayaç Seri Numarası seçimini yapınız.

Abonelik tarife seçiminizi yapınız.

DASK bilgilerinizi giriniz.

Mülk sahibi veya kiracı bilgilerinizi giriniz. (Kiracı seçeneği seçilirse meskene ait mülk sahibi bilgileri istenir.)

İletişim bilgilerinizi giriniz.

Güvence bedeli ödeme yönteminizi seçiniz.

Perakende Satış Sözleşmesi’ni onaylayınız.

Onaylanan sözleşmenin ardından ödeme sayfasına yönlendirilir. Ödeme işlemleri sonrasında sözleşmeniz tamamlanmış olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası