el bagajı kaç kilo / Havayoluna Göre El Bagajı Kuralları | Skyscanner Haberler

El Bagajı Kaç Kilo

el bagajı kaç kilo

ABD varışlı, kalkışlı ya da aktarmalı uçuşlarda ve Avustralya ve Yeni Zelanda kalkışlı ya da aktarmalı uçuşlarda, 350 mililitre veya daha büyük kaplardaki tozların, el bagajı ya da kabin bagajı olarak taşınmasına izin verilmemektedir.

  • 350 mililitre ve daha büyük kaplardaki tozların check-in bagajı olarak verilmesi gerekmektedir.
  • Son kalkış noktasına bağlı olarak el bagajınızdaki kaplarda bulunan 350 ml'den büyük tozlara, Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB), Milano-Malpensa Havalimanı (MXP) ve Atina Uluslararası Havalimanı'nda (ATH) el konulacaktır.
  • 350 ml’nin altındaki tozlar, ek taramaya tabi olabilir.
  • Bebek mamaları, reçeteli ilaçlar ve insan kalıntıları bundan muaftır.
  • Havalimanı duty free mağazalarından satın alınan toz benzeri maddelerin, satın alma belgesiyle (fiş) birlikte Emniyet Belirteçli Güvenli Poşetlerine konması gerekmektedir.

Bu, ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA - US Transport Security Administration), Avustralya İç İşleri Bakanlığı ve Yeni Zelanda Sivil Havacılık Kurumu’nun yeni güvenlik kurallarına bağlı olarak yapılmaktadır.

Uçakta El Bagajı Kaç Kilo Olmalıdır?

Uçak yolculuğu yaparken tamamen yolcunun sorumluluğunda olan el bagajlarından bir ücret talep edilmez. Ancak bu tür el bagajlarında farklı limitler söz konusudur. Bu sebeple, el bagajlarınızın 55x40x23 cm boyutlarında ve en fazla 8 kilogram olması gerekir. Bagaj limitini aştığınız özel durumlarda sizlerden ek bir bedel talep edilebilir.

Birçok havayolu şirketi el bagajı konusunda benzer şekilde hareket eder. Örneğin, Business Class ile seyahat eden kişilerin adedi 8 kilogram olmak üzere 2 ayrı el bagajı taşıyabilme hakkı vardır. Fakat aynı şey Comfort Class ve Economy Class için geçerli değildir. Bu tarz uçuş yapılan tarifelerde yolculuk yapan kişilerin yalnızca 1 adet 8 kilogramlık el bagajı taşıma hakkı olur. Bagaj ağırlıkları 8 kilogramı geçtiği zaman kabin görevlileri ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

Uçuş sınıflarına bakılmaksızın bir adet olmak şartı ile ücretsiz taşıyabileceğiniz el bagajları arasında kadın-erkek el çantaları, ufak kameralar ya da fotoğraf makineleri, çanta tipinde üretilen ana kucağı, tablet, dizüstü bilgisayar ve sivri uçlu olmayan tüm şemsiyeler yer alır.

Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınamaz?

Kabin bagajları, sıvı içerikli eşyalar için sınırlı kullanım iznine sahiptir. Yüksek sayıdaki kozmetik ürünü veya sıvı haldeki gıdalar kabin bagajlarına alınmaz. Duty Free olarak adlandırılan mağazalardan alışveriş yapacağınız zaman ek bagaj hakkına sahip değilseniz bu bilgiyi asla unutmamalısınız.

Kabin bagajlarının içerisine alabileceğiniz kozmetik ürünü türlerinin 100 ml’yi geçmemesi gerekir. Sıvı halindeki bebek mamaları gibi temel ihtiyaç ürünlerine giren şeyler ise kilitli poşetlerle kabin bagajı olarak alınabilir.

Uçak içerisine herhangi bir şekilde yanıcı, delici ve kesici eşyalar sokulamaz. Eşyalarınızı ise kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız sizlerden talep edilir. Kabin bagajlarında orjinal ambalajı olmayan, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçları da taşıyamazsınız.

Bagajınızı hazırlarken hava yollarına ait olan kuralları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Güvenlik kontrollerinden sorunsuzca geçmek için bu adımı atlamamalısınız. Seyahat edeceğiniz özel noktaya ulaşacağınız zaman yapacağınız check-in kurallarına ne şekilde uyuyorsanız, aynı şekilde el bagajı kurallarına da uymanız gerekir.

Sıvı Kısıtlaması İçerisinde Hangi Maddeler Yer Alır?

Sıvı kısıtlaması için bazı kurallar söz konusudur. Bu maddeler içerisinde su ve alkol içerikli olan tüm içecekler, çorbalar, zeytinyağları, kremler, parfümler, spreyler, diş macunları ve maskaralar başta olmak üzere tüm makyaj malzemeleri ve saç-duş jelleri vardır. Bu tür sıvılara benzeyen tüm maddelerden sadece 1 tanesini 1 litre olarak değil, sıvıların tamamını 1 litre olacak şekilde almalısınız.

Bu konuda yolcular genellikle yanlış hareket ettiğinden dolayı uçuş esnasında büyük sorunlar ortaya çıkabilir. İlaç ve bebek maması gibi özel malzemelerin şeffaf poşetlere koyulması gibi zorluklar havayolu şirketlerine göre değişir. El bagajı konusunda genel olarak aynı kurallar geçerli olsa bile ufak tefek farklılıklar ortaya çıkabilir.

İç ve dış hatlarda yolculuk yaparken zorlanmamak ve sorun yaşamadan güvenlik kontrollerinden geçebilmek için bu ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Bu bilgileri dikkate almanız hem sizin hem havalimanında yer alan personeller için kolaylık sağlar. El bagajınızda yer alması gerekenler dışında bir eşyaya denk gelindiği takdirde bu eşyalarınızla vedalaşmak durumunda kalabilirsiniz. Belirtilen ağırlığı ya da sayıyı geçtiğiniz zaman büyük bagajlara da ek ücretler ödeyebilirsiniz. Bu durum sizi maddi ve manevi açıdan zora sokabilir. Bütün bu sıkıntıları yaşamamak için valizlerinizi hazırlarken çok dikkatli olmalısınız. İhtiyaç duymadığınız eşyaları ve aksesuarları yanınıza almayarak ufak çaplı bir önlem alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası