4500 tl ye pc toplama / Masaüstü Bilgisayar Fiyatları ve PC Modelleri - Trendyol

4500 Tl Ye Pc Toplama

4500 tl ye pc toplama

TL PC TOPLAMA

quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

quote:

Orijinalden alıntı: erentr

Arkadaşlar TL gibi b&#;t&#;em var. Ekran kartını RX istiyorum ve İşlemci Ryzen 5 olsun. Yardımcı olursanız sevinirim.
SSD olmasın ilerde M.2 SSD koyacağım.

İşlemci AMD Ryzen 5
Anakart MSI BM PRO-M2 AMD B, DDR4, AM4 Ryzen microATX ,29TL
Bellek DDRMhz C16 2X8GB dual

sabitdisk
Ekran kartı Radeon RX 4GB L i n k : RX 4GB fiyatına bak
Kasa Corsair CCEU Carbide Series R Mid Tower VS 80+ W, L i n k : W 80+ kasa fiyatına bak

Belleğin birini ileride alabilirsin

Alıntıları Göster
Hocam arkadaş TL b&#;t&#;em var demiş bu par&#;aları TR den Tl ye toplaması imkansız.




Masaüstü Bilgisayar

En Çok Tercih Edilen Masaüstü Bilgisayar Markaları Hangileridir?

En Çok Tercih Edilen Masaüstü Bilgisayar Markaları Hangileridir?

Masaüstü bilgisayarlar, yaygın olarak kullanılan sistem çeşitlerinden biridir. Genellikle pek çok donanımsal bileşenin bir araya gelmesiyle oluşurlar. Tasarımıyla da dikkat çeken beyaz masaüstü bilgisayarlar bulunur. Masaüstü bilgisayarların avantajı, onu oluşturan donanımların uygun alternatiflerle kolayca değiştirilebilmesidir. Bu kavramı duyunca aklımıza çoğunlukla masaüstü kasalı bilgisayarlar gelir. Fakat kasasız masaüstü bilgisayarlar da piyasada bulunur. Cihazı kullanmak için gereken bütün parçalar bir arada satın alınabileceği gibi, istenilen özellikleri barındıracak şekilde ayrı ayrı da alınabilir. Kullanılacak alana ve özelliklerine bağlı olarak pek çok masaüstü bilgisayar çeşidi bulunur.

Eğer ofiste kullanılacaksa masaüstü ofis bilgisayarı, daha çok oyun oynanacaksa masaüstü oyuncu bilgisayarı satın almak isteyebilirsiniz. Bu cihazların dışında kolayca taşınabilir masaüstü bilgisayar türleri de bulunur. Küçük masaüstü bilgisayarlar veya kendinden kasalı masaüstü bilgisayar bu noktada tercih edebileceğiniz seçeneklerdir. Eğer bütün parçaları kendiniz toplamak isterseniz bir masaüstü bilgisayar kasası aldıktan sonra diğer donanımları da ayrı ayrı satın alabilirsiniz. Ayrıca bütün gerekli parçaları içinde barındıran all in one masaüstü bilgisayar (hepsini içeren) seçenekleri sayesinde hiçbir donanımsal kurulum gerektirmeyen ve kullanıma hazır masaüstü bilgisayar sahibi olabilirsiniz. Bir masaüstü bilgisayar seti almak isterseniz pek çok seçenekle karşılaşırsınız. Kullanım şeklinize uygun seçimi yapmanıza yardımcı olacak masaüstü bilgisayar önerileri, alışverişiniz sonrasında mutlu hissetmenizi sağlar.

En çok tercih edilen sıfır masaüstü bilgisayar markaları denince akla gelen birkaç isim vardır. Farklı ürünlerini kolaylıkla bulabileceğiniz bu markalar Lenovo, HP, Asus, Dell, Casper ve Apple şeklinde sıralanabilir. Bir yakınınızdan masaüstü bilgisayar tavsiyesi istediğinizde bu markalardan birinin adının geçmesi oldukça olasıdır. Önde gelen bu teknoloji devleri, yeni nesil masaüstü bilgisayar modelleriyle kullanıcılara pek çok seçenek sunar. Bu markaların sıklıkla tercih edilmesinin farklı sebepleri bulunur.

Bir bilgisayar almak istediğinizde onu uzun süre boyunca sorunsuz bir biçimde kullanmak birinci önceliğiniz olacaktır. Saydığımız markalar, dayanıklı ve kullanıcı dostu ürünleri satışa sunar. Ürünler her ne kadar dayanıklı olsa da çeşitli sebepler nedeniyle yazılımsal veya donanımsal problemlerin yaşanması olasıdır. Böyle bir problemle karşılaşıldığı zaman en doğru çözüme ulaşmanın yolu, satın almış olduğunuz bilgisayarın üreticisi ile iletişime geçmektir. Önde gelen markalar, bu gibi durumlarda sağladığı teknik destek sayesinde kullanıcıların güvenini kazanmıştır.

Masaüstü Bilgisayar Çeşitleri ve Masaüstü Bilgisayar Özellikleri Nelerdir?

Masaüstü Bilgisayar Çeşitleri ve Masaüstü Bilgisayar Özellikleri Nelerdir?

Bir masaüstü bilgisayar satın almak istediğinizde karar vermeniz gereken ilk nokta bilgisayarınızı hangi amaçlarla kullanacağınızdır. Bu kararı verdikten sonra tercih edebileceğiniz pek çok farklı bilgisayar çeşidi bulunur. Örneğin cihazın çok yer kaplamasını istemiyorsanız mini masaüstü bilgisayar seçeneklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Çizim yapmak isteyen kullanıcılar ise gönül rahatlığı ile dokunmatik masaüstü bilgisayar modellerine yönelebilir. İş yerlerinde kullanılmak üzere üretilen masaüstü iş bilgisayarı modelleri, çalışanların ihtiyaçlarına göre uygun boyutlarda tasarlanır ve özel yazılımlar barındırırlar.

Kullanım alanı göz önünde bulundurularak üretilen bir başka çeşit olan masaüstü oyun bilgisayarı, oyuncuların özel ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanır. Bu bilgisayar türü, genellikle büyük bir ekran ve son teknoloji oyunların tavsiye edilen sistem gereksinimlerini karşılamak üzere geliştirilmiş olan grafik kartı ve RAM gibi donanımlara sahiptir. Keyifli bir oyun deneyimi yaşamak için donanımsal gerekliliklerin yanı sıra doğru yazılımsal bileşenler de bir pc masaüstü bilgisayar için oldukça önemlidir. Bilgisayarlar için geliştirilen oyunların yazılımsal gerekliliklerine en kapsayıcı biçimde cevap veren işletim sistemi, Microsoft’un geliştirdiği Windows’tur. Yeterli donanıma sahip olunduğu takdirde Windows 10 masaüstü bilgisayar, birçok oyunun akıcı bir biçimde oynanmasına imkân tanır. Kullanıcılarının çeşitliliği göz önünde bulundurularak belirlenen masaüstü oyun bilgisayarı fiyatları oldukça geniş bir aralığa yayılmıştır. İhtiyacınıza uygun pek çok seçeneği Oyuncu masaüstü bilgisayarı kategorisinde bulabilirsiniz.

İstenilen sonuçların elde edilmesi için masaüstü bilgisayar özellikleri kullanım alanları göz önünde bulundurularak araştırılması gereken bir konudur. Bilgisayarları sınıflandırırken göz önünde bulundurulan temel teknik özellikler; boyut, işlemci gücü, RAM (rastgele erişimli bellek) kapasitesi ve grafik kartının serisidir. Kullanmayı planladığınız programlar veya sıklıkla oynayacağınız oyunların performansı bu bileşenlerle yakından ilişkilidir. Bunların yanı sıra bilgisayarın hafızası ne kadar veri depolayabileceğinizi belirleyen bir diğer bileşendir. Pek çok oyun, uygulama, film ve müzik depolamak isteyen kullanıcılar göz önünde bulundurulduğunda bir masaüstü bilgisayar 1 tb veya daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyar.

Bilgisayar özellikleri sıralanırken ilk bahsedilen özelliklerden biri olan RAM, kullanım anında hızlıca çağrılması istenen verileri geçici olarak depolayan birimdir. Kullanılan uygulamalar ve oyunlar geliştikçe daha fazla belleğe sahip bir RAM’e gereksinim duyulur. Kolaylıkla değiştirilebilen ve pek çok alternatifi bulunabilen bu donanım, profesyonel kullanıcıların tercih ettiği programlardan yüksek performans alınmasını sağlar. Ayrıca kolayca değiştirilebilir bir donanım olması sayesinde uygun fiyatlıdır. Örneğin bir 8 GB RAM masaüstü bilgisayar 16 GB RAM seviyesine kolaylıkla yükseltilebilir. Temel kullanım için bir masaüstü bilgisayarın 8 GB RAM barındırması yeterlidir. Güncel oyun ve programları iyi bir performansla deneyimlemek isteyen kullanıcıların daha yüksek RAM’lere yönelmeleri, uzun vadede faydalarına olacaktır. 32 GB RAM masaüstü bilgisayar doğru bir grafik kartı ve işlemci ile pek çok uygulamanın üstesinden kolayca gelebilir. Bu iki ucun arasında ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde tercih edeceğiniz bir 12 GB RAM masaüstü bilgisayar da pek çok işinizi görecektir. Bütçe ve performans açısından düşünüldüğünde 16 GB RAM masaüstü bilgisayar fiyatları sayesinde en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alır.

Masaüstü Bilgisayar ile Birlikte Alınabilecek Bilgisayar Aksesuarları Nelerdir?

Masaüstü Bilgisayar ile Birlikte Alınabilecek Bilgisayar Aksesuarları Nelerdir?

Masaüstü bilgisayarlar, kolaylıkla yenilenebilen bileşenleri ve artırılabilen hafızaları ile öne çıkar. Bir masaüstü bilgisayarı set hâlinde almadıysanız en azından birkaç donanıma ihtiyacınız olacaktır. Bu masaüstü bilgisayar aksesuarları şu şekilde listelenebilir:

Monitör: Masaüstü bilgisayar full set olarak alınmadıysa ilk ihtiyaç duyulan parça monitör olacaktır. Yapacak olduğunuz işlemlere ve masanızda kaplamasını istediğiniz alana göre farklı boyutlara sahip pek çok monitör seçeneği bulunur. Monitör büyüklüğü genellikle inç ölçü birimiyle ölçülür. İnç cinsinden belirlenen monitör büyüklüğünü yaklaşık olarak 2,5 ile çarparak cm cinsinden değerini bulabilirsiniz. Bu büyüklük, ekranın bir köşesinden çaprazındaki diğer köşeye olan uzaklığı belirtir. Çoğu bilgisayar ile birden çok monitörü çalıştırmak mümkündür. Böylece farklı uygulamaları aynı anda görerek iş yaparken hız kazanılabilir, kullandığınız cihazdan daha fazla verim alabilirsiniz.

Klavye: Kullanıcıların bir bilgisayara komut girmek için ihtiyaç duyacağı iki ana aksesuardan biri klavyedir. Klavyeler, kullanılacakları ülkenin alfabesine uygun olacak şekilde düzenlenir. Karakterlerin klavye üzerindeki konumuna bağlı olarak Türkçe klavyeler Q tipi ve F tipi olmak üzere ikiye ayrılır. Bunların ilki, evrensel dizilime çok benzer şekilde ilk altı harfi QWERTY şeklinde düzenlenmiş olan klavyelerdir. F tipi klavyeler ise Türkçe için özel olarak geliştirilmiştir. Türkçedeki harf sıklıkları ve ardışıklıkları ile parmakların fiziksel özellikleri göz önünde bulundurularak geliştirilmiş olan bu klavye türü, Q tipi klavye kadar yaygın kullanılmamaktadır. Ayrıca klavyeler kullanım alanına bağlı olarak özel malzemelerle ve şekillerde de üretilebilir. Bu durumun en bilinen örneği oyuncu klavyesidir. Bu cihazlar, şık bir tasarıma ve rahat kullanım özelliklerine sahiptir. Burada bahsedilen pek çok klavye modeline ve daha fazlasına Klavye modelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Mouse: Türkçe ismiyle fare, klavye ile beraber bilgisayar kullanımı için ihtiyaç duyulan diğer ana aksesuardır. Bilgisayarda işlem yaparken ekranda görülen imleci hareket ettirmeye, seçimler yapmaya, sayfalarda aşağı ve yukarı gezinmeye yarar. Tıpkı klavyeler gibi kullanım alanları göz önünde bulundurularak tasarlanmış olan pek çok çeşidi vardır. Mouselar kablolu olabildiği gibi kablosuz seçenekleri de mevcuttur. Son derece farklı özelliklere sahip olan kablolu ve kablosuz mouse modellerine Mouse modelleri ürün kategorisini inceleyerek ulaşabilirsiniz. Kişinin bilgisayarı daha etkin bir biçimde kullanmasına yardımcı olan klavye ve mouse, sahip oldukları fonksiyonlar ve üretim materyalleri ile de öne çıkar.

Hoparlör ve kulaklıklar: Monitör ile görüntü elde ettikten sonra kullandığımız uygulamaların sesini duymak, film izlemek veya müzik dinlemek için bir ses çıkış birimine ihtiyacımız olur. Burada edinmemiz gereken aksesuar bir hoparlör veya kulaklık olacaktır. Böylece bilgisayarımızı bir medya merkezi hâline getirebilir, kullanım alanlarını artırabiliriz. Mikrofonlu oyuncu kulaklıkları ile oyun sırasında tüm sesleri en yüksek kalitede duyabilir, diğer oyuncularla iletişim kurma imkânına sahip olabilirsiniz.

Harici ve USB flash diskler: Bilgisayarınızın sahip olduğu hafıza miktarı, uygulamalarınız ve dosyalarınızın sayısı arttıkça yetersiz hâle gelmeye başlayabilir. Buna benzer durumlarda dosyalarınızı bir taşınabilir disk kullanarak depolamak isteyebilirsiniz. Harici diskler, pek çok boyut seçeneğine sahiptir. Bu cihazlar, dosyaları her yere taşınabilir ve başka bilgisayarlarda kolaylıkla okunabilir hâle getirir. Ayrıca daha minimal bir tasarıma sahip olan USB flash diskler, küçük boyutlarına rağmen fazla miktarda veriyi içerisinde barındırabilir.

Webcamler: Uzaktan iletişimin yaygınlaştığı günümüzde, web kameraları da iletişimin ayrılmaz bir parçası hâline gelmiştir. Kullanımı oldukça kolay olan webcam, genellikle bir USB kablo ile bilgisayarınızın ilgili girişine bağlanır ve sürücüler yüklendikten sonra kullanıma hazır hâle gelir.

Masaüstü Bilgisayar mı Laptop mu Daha Kullanışlıdır?

Masaüstü Bilgisayar mı Laptop mu Daha Kullanışlıdır?

Masaüstü bilgisayarlar, uygun fiyatlarla satışa sunulur ve donanımsal açıdan güçlü seçenekler sunar. Fakat bu tür bilgisayarları gündelik olarak yanınızda taşımanız mümkün değildir. Öte yandan laptoplar (dizüstü bilgisayarlar), barındırdıkları nanoteknoloji sayesinde daha yüksek fiyatlar karşılığında satın alınabilir. Tahmin edileceği üzere bir laptopun en büyük avantajı kolaylıkla her yere taşınmasıdır. Dolayısıyla iki bilgisayar çeşidinin de kendine has avantajları ve dezavantajları olduğunu söyleyebiliriz. Ne var ki kullanışlılık kişiden kişiye ve durumdan duruma göre değişen bir kriterdir. Bu açıdan hangisinin daha doğru bir seçenek olduğuna ancak kullanıcının kendisi karar verebilir. Eğer sürekli olarak cihazı taşımanız gerekmiyorsa masaüstü bilgisayar satın almak daha yerinde bir tercih olacaktır. Böyle bir tercihin sonucunda yüksek performanslı bir cihaz edinmek için ayrılması gereken bütçe, aynı performansa sahip bir dizüstü bilgisayar için ayrılacak olan bütçeden daha düşük olacaktır. Öte yandan sık sık yer değiştiren ve bilgisayarını da yanında taşımak isteyen kullanıcılar için doğru seçim dizüstü bilgisayar olabilir. Bir çantaya koyarak kolaylıkla taşınabilen ve sahip oldukları şarj edilebilir batarya sayesinde elektriğin olmadığı yerlerde de kullanılabilen dizüstü bilgisayarlar, farklı tasarımlara sahiptir. İki bilgisayar çeşidinde de gerekli görülen parça değişimlerini yapmak, oldukça kolay bir işlemdir. Aradığınız türden taşınabilir bilgisayarlara Laptop modelleri kategorisini inceleyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaliteli Masaüstü Bilgisayar İşlemcileri Nasıl Seçilir?

Kaliteli Masaüstü Bilgisayar İşlemcileri Nasıl Seçilir?

Merkezi işlem birimi veya bir diğer adıyla işlemci, bir bilgisayarın en önemli bileşenlerindendir. İşlemci, bilgisayarın tüm donanım ve yazılımının uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlar ve kullanıcıdan aldığı komutları işler. Bir masaüstü bilgisayar işlemci olmadan çalışamaz. İşlemciler sınıflandırılırken göz önünde bulundurulan önemli iki kriter çekirdek sayısı ve işlemcinin ait olduğu nesildir. Daha fazla sayıda çekirdek, aynı anda daha çok işlemin yapılabilmesini sağlar. Son nesil bir işlemci ise gelişmiş üretim teknolojileri kullanılarak geliştirildiği için yüksek performans sunar. Kaliteli bir işlemci seçerken güvenilir üreticileri tercih etmek de önemli arz eder. Örneğin işlemci denince akla gelen önemli üreticilerden Intel ve AMD, bu alanda kullanıcılara pek çok seçenek sunar. Her geçen gün daha da gelişen işlemci teknolojilerinden birine sahip olan i9 masaüstü bilgisayar, hızını maksimuma çıkarır ve pek çok farklı görevi aynı anda çalıştırabilir. Bir alt segment olmasına rağmen pek çok kullanıcı için fazlasıyla yeterli olabilen i7 işlemci masaüstü bilgisayar ise yüksek performans için hâla tercih edilebilecek bir seçenektir. Güçlü bir donanım gerektiren en güncel oyunları oynamak veya video düzenleme işlemleri gerçekleştirmek için bir masaüstü bilgisayar i7 işlemci sayesinde kullanıcıların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar.

Bunların yanı sıra i5 9. nesil masaüstü bilgisayar gündelik kullanıcılar için fiyat/performans açısından oldukça tatmin edicidir. Bir masaüstü bilgisayar i5 işlemci ile pek çok oyun ve uygulamayı çalıştırılabilir. Ayrıca i5 işlemci masaüstü bilgisayar fiyatları bir hayli uygundur. İşlemci için daha düşük bir bütçe ayırmak isteyen kullanıcılar, i3 masaüstü bilgisayar seçeneklerini değerlendirebilir. Modeli daha düşük olsa da diğer donanımlarla güçlendirilmiş bir masaüstü bilgisayar, i5 işlemci içeren başka bilgisayarlardan daha iyi bir performans sergileyebilir. Benzer şekilde i5 işlemciler, belirli donanımsal güçlendirmeler yapıldığında bir İntel Core i7 masaüstü bilgisayar performansı ile yarışabilir. İyi bir i5 masaüstü bilgisayar 32 GB RAM ile pek çok uygulamanın üstesinden kolayca gelebilir.

Masaüstü Bilgisayar Fiyatları Ne Kadardır?

Masaüstü Bilgisayar Fiyatları Ne Kadardır?

Masaüstü bilgisayarların pek çok çeşit ve özelliğinden bahsettik. Bu çeşit ve özellikler, fiyatları oldukça geniş bir aralığa yaymaktadır. Masaüstü bilgisayar fiyatları, aynı performansı sunan laptop fiyatlarına oranla genellikle daha düşüktür. Laptoplar daha küçük bir alanda daha fazla fonksiyonu barındırdığı için daha fazla nanoteknoloji içerir. Dolayısıyla masaüstü bilgisayarlar bu noktada daha uygun fiyatlarla kullanıcın karşısına çıkar. Cihazın sahip olduğu RAM, işlemci ve grafik kartı gibi ana bileşenler sebebiyle de masaüstü bilgisayar fiyatları değişiklik gösterir. Örneğin 32 GB RAM masaüstü bilgisayar fiyatları, diğer bütün özelliklerin aynı kalması durumunda 8 GB ram masaüstü bilgisayar fiyatlarından daha yüksek olacaktır. Bilgisayarın sadece hangi bileşenlere sahip olduğu geldiği, aksesuar barındırıp barındırmadığı da fiyat noktasında belirleyici bir rol oynar. Bu açıdan masaüstü bilgisayar fiyatları için kesin bir aralık vermek kolay değildir. Ancak her bütçeden kullanıcı için uygun seçenekler bulmak mümkündür. All-in one monitör pc kategorisinde yer alan ürünler ise monitörlü masaüstü bilgisayar olarak adlandırılır. Bu ürünler, genellikle yüksek bir bütçeye sahip kullanıcılar tarafından tercih edilir. Bilgisayar satın almak için bir bütçe belirlerken bireysel ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmalıdır. Masaüstü oyun bilgisayar fiyatları pek çok değişkene bağlıdır. Bu nedenle önceliklerinizi belirleyecek yapacağınız bir satın alma işlemi sonrasında kendinizi daha mutlu hissedersiniz.

TL Her Şey Dahil Hazır Sistem PC Toplama Tavsiyesi &#; 16 Şubat videomuz yayında. Bu videoda, hazır sistem olarak monitör klavye mouse kulaklık dahil oyun oynatabilecek bilgisayar toplamak isteyenler için tavsiyeler sizleri bekliyor olacak. Game Garaj firması tarafından satılan Pollux 3APU sistemi özelleştirerek elde ettiğimiz bu bilgisayar piyasadaki bütün oyunları p düşük grafiklerde oynatacak güce sahip.

İlginizi çekebilir: seafoodplus.info Hazır Sistem PC Tavsiyeleri

Mevcut haliyle işlemcinin içerisindeki dahili Vega 11 GPU ile çalışacak olan bu bilgisayara ileride ekran kartı takarak grafik gücünüzü artırabilirsiniz. Ryzen 5 G işlemci Super&#;i rahatlıkla besler, RTX ile bile kullanılabilir bir işlemcidir. Videomuzu beğendiyseniz YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın. İyi seyirler.


🔥Fırsat ürünlerinden anında haberdar olmak için Telegram kanalıma gelin : seafoodplus.info
🛰️İndirimlerden anında haberdar olmak için Discord&#;a gelin: seafoodplus.info
📲seafoodplus.info&#;yi Instagram&#;da takip edin: seafoodplus.info
🎙️Canlı Yayınlar için Twitch kanalımı takip edin: seafoodplus.info

💻Hepsiburada F/P Laptop Önerilerim: seafoodplus.info
🧊Hepsiburada F/P Laptop Soğutucu Önerilerim: seafoodplus.info
📱Hepsiburada F/P Cep Telefonu Önerilerim: seafoodplus.info
🔹Hepsiburada F/P Bluetooth Kulaklık Önerilerim: seafoodplus.info
🎧Hepsiburada F/P Oyuncu Kulaklığı Önerilerim: seafoodplus.info
⌨️Hepsiburada F/P Oyuncu Klavye Önerilerim: seafoodplus.info
🖱️Hepsiburada F/P Oyuncu Mouse Önerilerim: seafoodplus.info
🖥️Hepsiburada F/P Monitör Önerilerim: seafoodplus.info
⚙️Hepsiburada F/P PC Donanım Önerilerim: seafoodplus.info

💻Amazon TR F/P Laptop ve Ürün Önerilerim: seafoodplus.info
📱Amazon TR F/P Cep Telefonu ve Mobil Cihaz Önerilerim: seafoodplus.info
🖥️Amazon TR F/P PC Donanım Önerilerim: seafoodplus.info
🎮En Uygun Fiyata Amazon&#;da : seafoodplus.info

seafoodplus.info üzerinden %5 indirimle lisans key almak isteyenler cihaztv5 kodunu kullanabilirler: seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir