acar baltaş vikipedi / Acar Baltaş kimdir? - Son Haberler

Acar Baltaş Vikipedi

acar baltaş vikipedi

Paradigma değişmeden şirketler gelişemez…

 

Ömer ÖZKAN - PETK&#;M Yönetim Sistemleri Uzman&#;

&#;&#; dünyas&#;ndaki trendler ba&#; döndürücü h&#;zla de&#;i&#;iyor. Dün bildi&#;imiz bilgi bugün eskiyor. Daima yenilenmek, dünden h&#;zl&#; ko&#;ma zorunlulu&#;u ortaya ç&#;k&#;yor. Mevcut durumun bu oldu&#;u günümüz i&#; dünyas&#;nda "paradigma"lar çok sesli bir biçimde sorgulanmakta.

Ünlü internet ansiklopedisi Vikipedi de paradigma &#;öyle aç&#;klanm&#;&#;; "Herhangi bir alanda yerle&#;ik yaz&#;l&#; ve yaz&#;l&#; olmayan tüm kurallar ve uygulamalar&#;n bütününe verilen bir isimdir. Paradigma bir ba&#;ka deyi&#;le bir modelin, bir bak&#;&#; aç&#;s&#;n&#;n, kavray&#;&#; ve anlay&#;&#;&#;n ad&#;d&#;r. Bir paradigma, uzun süren deneyimler ve ba&#;ar&#;s&#; kan&#;tlanm&#;&#; süreçleri içerisinde bar&#;nd&#;rabilir. Bu, söz konusu paradigman&#;n her zaman ba&#;ar&#;l&#; olaca&#;&#; anlam&#;na gelmez. Yeni bir paradigma eskisini geçersiz k&#;lacak &#;ekilde tüm kal&#;plar&#; y&#;karak kendi kurallar&#;n&#; koydu&#;unda art&#;k eskisi için ba&#;ar&#;l&#; olabilecek bir zemin kalmam&#;&#;t&#;r."

Ben ise paradigmay&#; k&#;saca "ak&#;l kal&#;b&#;" olarak nitelendiriyorum. Özellikle 'in ikinci yar&#;s&#;nda etkilerini yak&#;ndan hissetti&#;imiz global kriz benim de paradigmalar&#; sorgulamama sebep oldu.

Yönetim alan&#;nda, tabii birçok kavramla ilgili (stratejik planlama, liderlik, ekip çal&#;&#;mas&#;, motivasyon, ö&#;renen organizasyon vb.)  hep kaynak aray&#;&#;&#; üzerinde oldum. Çünkü "yönetim" alan&#;nda matematikte oldu&#;u gibi sabit formüller yok. E&#;er olsayd&#;, her yönetici o formülü uygular ve kurulu&#;lar yönetim problemleri ya&#;amazd&#;.

global krizi benim i&#; hayat&#;ndaki ilk krizimdi. Kriz yönetimi, liderlik, motivasyon vb. gibi konular&#;nda bir sürü kitap okumu&#; ve birçok e&#;itime kat&#;lm&#;&#;t&#;m ancak bu okuduklar&#;m ve ö&#;rendiklerim bu kriz esnas&#;nda hiçbir derde deva olmuyordu. Ö&#;rencilik y&#;llar&#;mda çal&#;&#;mak için imrendi&#;im firmalar iflas&#;n&#; aç&#;kl&#;yor, özendi&#;im (rol model olarak benimsedi&#;im?) CEO'lar i&#;ten ç&#;kart&#;l&#;yordu.

Ezberler bozuluyordu, eski paradigmalar&#;m&#;z k&#;r&#;l&#;yordu. &#;&#;te bu duygu ve dü&#;üncelerle de&#;i&#;en paradigmalar&#; ara&#;t&#;rmaya karar verdim. Dünyan&#;n yeni krizleri ve yeni paradigmalar&#; vard&#;.

Ara&#;t&#;rmalar&#;mda fikirleri ile yönetim camias&#;na yön veren ki&#;ilerle söyle&#;i &#;eklinde oldu. Sahas&#;nda Türkiye'nin hatta Avrupa'n&#;n say&#;l&#; otoriteleri ile de&#;i&#;en paradigmalar&#; enine boyuna tart&#;&#;t&#;k. Cömertçe fikirlerini payla&#;an ki&#;ileri a&#;a&#;&#;da s&#;ralad&#;m.

Melih Arat: Türkiye'de s&#;ra d&#;&#;&#; olman&#;n öneminin alt&#;n&#; çizen ve S&#;ra D&#;&#;&#; Ya&#;am Becerileri modelinin mimari olan ki&#;i.

Y&#;lmaz Argüden: Türkiye'yi Ulusal Kalite Hareketi ile kurumsal yöneti&#;im (Corporate Governance) ve kurumsal sosyal sorumluluk kavramlar&#;yla tan&#;&#;t&#;ran ki&#;i.

Acar Balta&#;: Türkiye'yi beden dili, motivasyon gibi kavramlarla tan&#;&#;t&#;ran ki&#;i.

Ula&#; B&#;çakç&#;: Yönetim dan&#;&#;manl&#;&#;&#;n&#; Türkiye'de popüler hale getiren ki&#;i.

Evrim Çalkavur-Yavuz Durmu&#;: Türkiye'de ö&#;renen organizasyon kavram&#;n&#; popülerle&#;tiren ki&#;iler.

Yalç&#;n &#;pbüken: Türkiye'de yal&#;n yönetim kavram&#;n&#; popülerle&#;tiren ki&#;i.

Resul &#;zmirli: Türk usulü yönetim yakla&#;&#;mlar&#;yla, gönülden yönetim kavramlar&#;n mimar&#;.

&#;brahim Kavrako&#;lu: Türkiye'yi TKY ve yenilik (innovation) kavramlar&#;yla tan&#;&#;t&#;ran ki&#;i.

Cem Kozlu: Türkiye'ye ihracat&#; ö&#;reten, Türk Hava Yollar&#;'n&#; ufkunu de&#;i&#;tiren ki&#;i.

Yaprak Özer: Türkiye'de &#;K'y&#; popülerle&#;tiren ki&#;i.

Ve sonunda da may&#;s ay&#;nda yay&#;nlanan "Paradigma De&#;i&#;tirenler" isimli kitap ortaya ç&#;kt&#;.

Kitap piyasaya ç&#;kt&#;ktan sonra anla&#;&#;ld&#; ki Türkiye'nin paradigmalar&#; tart&#;&#;maya ihtiyac&#; varm&#;&#;.

&#;lk kitaba olan bu ilgili  paradigma de&#;i&#;imini daha farkl&#; platformlarda daha farkl&#; kat&#;l&#;mc&#;larla da tart&#;&#;mam&#;z gerekti&#;i görev bilincini bizlere verdi.

Son söz olarak paradigma de&#;i&#;meden sadece &#;irketler de&#;il dünya de&#;i&#;mez…

Acar Baltaş Hakkında

acarbaltas_hakkinda2Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biri oldu. Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıttı. yılında yayınlanan “Üstün Başarı” kitabı öğrenmenin nöro-bilimsel temelleri ile öğrencilerin ihtiyaçları arasında köprü kuran ilk çalışma oldu.

acarbaltas_hakkinda1Ortaöğrenimini Istanbul Erkek Lisesi’nde, yüksek öğrenimini Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Acar Baltaş, doktorasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nöroloji Anabilim Dalı’nda yüksek beyin fonksiyonları konusunda yaptı, klinik nöro-fizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru ünvanını aldı ve yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, yılında Profesör oldu. yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anabilim Dalı’nda çalıştı. Yurtiçinde ve dışında yayınlanmış ’dan fazla bilimsel çalışması bulunan Baltaş, yılından bu yana, iletişim ve tıbbi psikoloji alanındaki bilgilerini iş hayatının ihtiyaçları ile bağdaştırarak seminerler verdi, uygulamalar yaptı. Bu seminer ve uygulamalarında liderliğin kültür ve cinsiyetle ilişkisine (Türk kültüründe yönetmek ve kadın liderliği), duyguların kararlar üzerindeki etkisine ve zihniyet değişikliğine odaklandı. Acar Baltaş, yasal yollarla toplam adet satışı yapılmış; bazılarının baskıyı aştığı Stres ve Başaçıkma Yolları, Bedenin Dili, Ekip Çalışması ve Liderlik, Üstün Başarı, Hayalini Yorganına Göre Uzat, İnsana ve İşe Değer Katan Yeni İK, Türk Kültüründe Yönetmek, Akılsız Duyguların Cezasını Kararlar Çeker ve Baltaş Grubu Yönetim El Kitapları’nın yazarıdır.

acarbaltas_hakkinda3Baltaş, Türk kültürünün değer sisteminden çıkan dönüşüm programları ve ekip çalışması konusunda birçok kuruluşun uluslararası başarılarının hazırlayıcısı oldu. Türk A Milli Futbol Takımı’nın ve Galatasaray Futbol Takımı’nın psikolojik danışmanlığını yaptı, bu görevi Türk A Milli Futbol Takımı’yla sürdürdü. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde antrenörlere yönelik, “genç sporcularda karakter gelişimi” ve “psikolojik performans danışmanlığı” programlarını yönetti. Ayrıca, yılları arasında Harp Akademileri&#;nde kurmay subay adaylarına ve her rütbede terfi eden generallere kişilik ve liderlik eğitimleri verdi.

Acar Baltaş, Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la kurucusu oldukları, iş hayatında gözlenebilir zihniyet değişikliği ve ölçülebilir iş sonuçları için kurum ve çalışan etkinliğini hedefleyen Baltaş Grubu’nu yönetmektedir.

Prof. Dr. Zuhal Baltaş ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Acar Baltaş
Psikolog

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası