pesmet menü / Pesmet - Kütahya Merkez

Pesmet Menü

pesmet menü

Yorumlar

Yemeklerinin lezzeti çok başarılı.herkeze tavsiye edebileceğim bir funduszeue.info varsın funduszeue.info bebek bakım odası ve oyun alanı tertemiz.
5 6 yıl önce ()

Çocuklu mola vermek için kesinlikle ideal, lezzet idare eder, menüler asla doyurucu değil. Bebek bakım odası son derece temiz, çocuk oyun alanı keza öyle, fakat bayanlar tuvaleti yeterince temiz değildi, makinada havlu kağıt bitmişti. Ayrıca tuvaletteki sensörün süresi gerçekten efsaneydi. Unutmadan çocuk menüsünü de beğendim, gayet güzel ve yeterliydi. Servis kalitesi ve ortam da güzeldi, uzun yolculukta funduszeue.info dinlemek rahatlatıcı geldi, keşke başka işletmeler de örnek alsa. Tekrar tercih eder miyim; rahatlığı için evet, yemeği de idare ederiz artık.
3 6 yıl önce ()

Kütahya'nın iyi et lokantalarından. Mekan biraz küçük ama çocukların oyalanabileceği yer var ve fiyatlar makul.
4 6 yıl önce ()

Fena değil
3 6 yıl önce ()

Yer ortam cok nezih. Et kalitesi iyinin biraz uzerinde. Sadece cok iyi degil. Birde fiyatlari yuksek.
4 7 yıl önce ()

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Dün tüm gün boyunca çekimde olduğum için bloga yazacak fırsat bulamadım. Bu sabah erkenden sizler için basit bir kahvaltı tarifi paylaşmak istedim.

Hamur kızartması ya da diğer adıyla pişi bizde genellikle mayalı yapılır hatta ben çoğunlukla fırından aldığım ekmek hamurunu kızartmayı severim. Fırından ekmek hamurunu alıp poşeti yolda koklaya koklaya arada da ucundan çiğ hamuru yiyerek eve gittiğim çocukluk günlerini getiri aklıma :)

Bu tarifte kabartma tozu kullanmanız yeterli, önemli püf noktaya uyarsanız mayalı hamuru aratmayacak kadar puf ve lezzetli oluyor.

mayasiz_pisi_hamur_kizartmasi

İlk önemli nokta 1 bardak undan sonra unu yoğururken azar azar ilave etmek, un ölçüsü herkesin evindeki bardağa, yumurtanın büyüklüğüne hatta kullandığı yoğurdun sulu olup olmamasına göre değişiyor.

Diğer önemli nokta ise hamurun kendini toparlaması için dinlendirmek ve son olarak da bol yani derin yağda kızartmak. Çok fazla yağ harcamak istemiyorsanız küçük bir sos tenceresinin yarısına kadar yağ doldurup hamurlarınızı kızartabilirsiniz.

Sizin uyguladığınız tariflerimi hikayemde paylaşmayı çok isterim :) Instagram üzerinden direk mesaj ile ya da hikayenizde beni etiketleyerek fotoğrafları ulaştırabilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari  Takip etmeyi unutmayın!

Sevgiler…

Mayasız Pişi (Mayasız Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (çok az azalabilir ya da artabilir)
  • Bir tutam tuz

Kızartmak için:

Mayasız Pişi (Mayasız Hamur Kızartması) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın, elinizle iyice karıştırın.
  2. 1 bardak un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  3. Kaba ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız hamurun üzerine bir bez örterek dakika dinlenmeye bırakın.
  5. Dinlenen hamuru unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığına gelinceye kadar açın.
  6. Bıçak ya da hamur keskisi yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.
  7. Önceden kızdırdığınız bol yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
  8. Kızaran hamurları havlu kağıt üstüne alın ve servis yapın.

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Kütahya

Nefis Yemek Tarifleri gezgin gurme ekibi bugün çini diyar&#; Kütahya’da! Seyahat plan&#; yapanlar ve merak içinde olanlar için Kütahya’da ne yenir, nereye gidilir, nesi me&#;hur inceliyor olaca&#;&#;m&#;z rehber niteli&#;indeki bu yaz&#;da tercih edebilece&#;iniz mekan ve lezzetler sizler için özel olarak seçildi!

Tam yedi bin y&#;l öncesine gerileyen tarihi geçmi&#;inin verdi&#;i yetkiye dayanarak Kütahya, tahmin edece&#;iniz üzere birçok medeniyete ev sahipli&#;i yapm&#;&#; köklü bir kent. Arkeolojik kaz&#;lara göre ilk yerle&#;ik halk Frigler imi&#; ve o dönemde bilinen ilk ad&#; Kotiaeion olan Kütahya, Antik Yunan hayvan masalc&#;s&#; Ezop’un memleketi imi&#;.

y&#;ll&#;k geçmi&#;te Lidya, Pers, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanl&#; hakimiyeti sonras&#; milli mücadele y&#;llar&#;nda ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ordular! &#;lk hedefiniz Akdeniz’dir. &#;leri!” komutunu Dumlup&#;nar’da vermi&#;; Ba&#;komutan Meydan Muharebesi’nin sevk ve idare merkezi de Zafertepeçalköy olmu&#;tur.

Kütahya Gezi Rehberi

Kütahya’y&#; yak&#;n mercek alt&#;nda tan&#;maya devam ediyoruz! Kütahya’ya gelmek için sebep arayanlara bu kentin görülmeye de&#;er kültürel miraslar&#;n&#; listeledik. Kütahya’da gezilebilecek yerler hangileri?

  • Zafertepe An&#;t&#; (Zafer Abidesi)
  • Aizanoi Antik Kenti
  • Dönenler Mevlevihanesi
  • Saat Kulesi
  • Kütahya Kalesi
  • Çinili Camii
  • Ulu Camii
  • Çini Müzesi
  • Domaniç Ormanlar&#;
  • Dumlup&#;nar &#;ehitli&#;i
  • Frig Vadisi
  • M&#;z&#;k Çam Tabiat An&#;t&#;
  • Macar Evi Müzesi
  • Çiniciler Çar&#;&#;s&#;
  • Yeniköy Peri Bacalar&#;

Kütahya Yemek Rehberi

Kütahya’da ne yenir? Buralara kadar gelip yemeden dönmemeniz gereken belli ba&#;l&#; yöresel mutfak ürünlerini bir araya getirdik. &#;&#;te, Kütahya’n&#;n en me&#;hur yemekleri:

  • Sini Mant&#;s&#;
  • Cimcik
  • Ispanakl&#; &#;ibit
  • Dolamber Böre&#;i
  • Ha&#;ha&#;l&#; Gözleme
  • Il&#;bada Dolmas&#;
  • Tirit
  • Gökçümen Hamursuzu
  • Tosunum Böre&#;i
  • S&#;k&#;c&#;k Çorbas&#;
  • K&#;z&#;lc&#;k Tarhanas&#;
  • Küp Kebab&#;
  • Dövmeç
  • Göveç
  • Sütlü &#;ncir Tatl&#;s&#;
  • Yufka Tatl&#;s&#;
  • Gelincik ve Gül &#;urubu

Kütahya Mekan Rehberi

Kütahya’da nerede yemek yenir? &#;ehir gezintisi s&#;ras&#;nda ac&#;kt&#;n&#;z ve yemek yiyebilece&#;iniz kaliteli mekanlar m&#; ar&#;yorsunuz? &#;&#;te, Kütahya’ya özgü yöresel mutfa&#;&#; tadabilece&#;iniz lezzet duraklar&#;!

1) Germiyan Kona&#;&#;

Kütahya’ya özgü restore edilmi&#; bir konakta yemek yemeye ne dersiniz? Tarih ve lezzettin tad&#;na bir arada varabilece&#;iniz Germiyan Kona&#;&#;, yöresel Kütahya yemeklerini sunuyor. Özellikle me&#;hur sini mant&#;s&#;, tiriti, s&#;k&#;c&#;k çorbas&#;, kuzu göveç ve yaprak sarmas&#; en çok sipari&#; verilenler aras&#;nda. &#;ehir merkezinde gezinti sonras&#; tercih edebilece&#;iniz temiz, lezzetli ve samimi bir i&#;letme.

Adres: Pirler Mahallesi Germiyan Sokak No: 85 Bal&#;kl&#;, Kütahya Merkez

&#;leti&#;im: 55 52

germiyan kona&#;&#;

2) Osmanl&#; Kebap

Kütahya’da lezzetlisinden, damak çatlatan bir kebap yemek için yerli halk&#;n favorisi s&#;radaki dura&#;&#;m&#;z Osmanl&#; Kebap. Ailenizle gidebilece&#;iniz nezih ve kaliteli bir i&#;letme olan Osmanl&#;, kebap ve et &#;zgara çe&#;itleriyle epey iddial&#;. Eski bir konakta zaman yolculu&#;una ç&#;kabilece&#;iniz gibi büyük ço&#;unlu&#;un ortak seçimi olan iskender, Osmanl&#; kebab&#;, f&#;r&#;n beyti, kuzu tand&#;r ve lahmacunu afiyetle yiyebilirsiniz.

Adres: Ali Pa&#;a Mahallesi Çaml&#;bahçe Sokak Kütahya

&#;leti&#;im: 35 52

osmanl&#; kebab&#;

3) Mülayimo&#;ullar&#;

y&#;l&#;ndan günümüze kalite çizgisini ilk günkü disiplinle devam ettiren Mülayimo&#;ullar&#;, serpme kahvalt&#;s&#;ndan kebap çe&#;itlerine Kütahya halk&#;n&#;n çoktan favorisi olmu&#; nezih bir i&#;letme. Kiremitte iskenderi, paça çorbas&#;, beyti kebab&#;, serpme kahvalt&#;s&#; ve et &#;i&#; en çok sipari&#; edilenler aras&#;nda. Kütahya’ya geldi&#;inizde tercih edebilece&#;iniz doyurucu bir menüsü var.

Adres: &#;nköy Mahallesi Kara Yolu Bulvar&#; No Kütahya

&#;leti&#;im: 00 11

mülayimo&#;ullar&#;

4) Antre Gurme

Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz demek isterdik ama yine de bahsedelim :) Kütahya’da et lezzetine doymak için modern ve kaliteli bir i&#;letme olan s&#;radaki dura&#;&#;m&#;z Antre! Antre Gurme; lokum et, kuzu incik, &#;zgara köfte, pirzola, Antre burger ve serpme kahvalt&#;s&#; ile oldukça me&#;hur. Etten vazgeçemeyenler için Kütahya’da güvenilir bir et restoran&#;. Siz de denemeye ne dersiniz?

Adres: Kütahya – Eski&#;ehir Kara Yolu 3. km Kütahya

&#;leti&#;im:   50 50

antre gurme

5) Pesmet

Protein ve B12 kanallar&#;n&#;z&#; sonuna kadar tatmin edebilece&#;iniz yeni dura&#;&#;m&#;z Pesmet! Steakhouse ve &#;zgara ez çe&#;itleriyle ünlenmi&#; Pesm-et, doyurucu ve bol çe&#;it serpme kahvalt&#;s&#;yla da oldukça me&#;hur. Fajita, lokum, dallas, ka&#;arl&#; köfte ve burger çe&#;itleri en çok sipari&#; edilenler aras&#;nda yer al&#;yor. Zengin menü ve yumu&#;ac&#;k sulu etleriyle Pesmet sizleri bekliyor!

Adres: Y&#;l Mahallesi Kütahya – Afyon Kara Yolu 4. km Kütahya

&#;leti&#;im: 03 69

pesmet

6) Güral Ocakba&#;&#;

Yemek yemek, canl&#; müzik e&#;li&#;inde keyifli bir ak&#;am geçirmek ve günün yorgunlu&#;unu atmak için tercih edebilece&#;iniz Güral Ocakba&#;&#;, isli lezzetiyle sulu ve yumu&#;ac&#;k et &#;zgara çe&#;itlerini mü&#;terilerine sunuyor. Yaprak ci&#;er, kebap çe&#;itleri, zeytinya&#;l&#;lar ve meze çe&#;itleri aras&#;nda en çok be&#;enileni yaprak ci&#;er. Kütahya’da e&#;lenceli bir ak&#;am yeme&#;i için ideal bir mekan.

Adres: Kütahya – Afyon Kara Yolu 7. km Kütahya

&#;leti&#;im: 08 08

güral ocakba&#;&#;

7) Mis Gözleme

Gözleme deyip geçmeyin; Kütahya gözlemelerinin tad&#;n&#; bilen biliyor :) Kütahya’da uygun fiyatl&#;, doyurucu ve en h&#;zl&#;s&#;ndan kar&#;n doyurmak için yöreye özgü gözleme çe&#;itlerini ve özellikle de ha&#;ha&#;l&#; olan&#;n&#; tadabilece&#;iniz en popüler adres ad&#; üzerinde Mis Gözleme. En çok sipari&#; edileni süper yaren ve ha&#;ha&#;l&#; gözlemesi. Peynirli, ka&#;arl&#;, sucuklu, k&#;ymal&#;, patatesli gibi seçenekler de var.

Adres: Alipa&#;a Mahallesi As&#;m Gündüz Caddesi Genç Ali Sokak No: 9/A Kütahya

&#;leti&#;im: 51 03

mis gözleme

8) Refika Abla’n&#;n Yeri – Beyza Cafe

Ball&#; kaymakl&#; gözleme ve s&#;n&#;rs&#;z köy kahvalt&#;s&#; için do&#;ruca Refika Abla’n&#;n Yerine gidiyoruz! Kütahya’n&#;n o me&#;hur gözlemelerini çe&#;it çe&#;it bulabilece&#;iniz di&#;er dura&#;&#;m&#;z Refika Abla’da bükme, tosunum, serpme köy kahvalt&#;s&#; da oldukça popüler. Doyurucu bir kahvalt&#;yla güne ba&#;lamak ve ball&#; kaymakl&#; gözlemeyle enerji depolamak için ideal bir adres; porsiyonlar da bol. Gün boyu gezecek çok yeriniz varsa denemeye de&#;er!

Adres: Kütahya – Eski&#;ehir Kara Yolu 7. km (Azot Fabrikas&#; Kar&#;&#;s&#;)

&#;leti&#;im: 10 03

refika ablan&#;n yeri

9) Siyah &#;nci Patisserie

Kütahya için mutluluk kayna&#;&#; Siyah &#;nci, birbirinden lezzetli pastane ürünleriyle endorfin da&#;&#;t&#;yor! Hem kaliteli hem de temiz bir i&#;letme olan Siyah &#;nci’de yemek ve kahvalt&#; olanaklar&#; da mevcut. Canl&#; müzik hizmeti de veren bu mekanda en çok bol çikolata soslu profiterol tercih ediliyor. Kütahya &#;ehir gezisi s&#;ras&#;nda kahve ve tatl&#; molas&#; verip enerji depolamak için uygun bir seçim. Tatl&#;lar taze, ho&#;unuza gidece&#;ini umuyoruz.

Adres: Alipa&#;a Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No (Sakl&#; Bahçe &#;ubesi) Kütahya

&#;leti&#;im: 21 88

siyah inci patisserie

10) Acar Karavan Gözleme

Kütahya’da nerede ne yenir? Kütahya’daki son lezzet dura&#;&#;m&#;z Acar Karavan Gözleme! Me&#;hur gözlemeleri tadabilece&#;iniz ç&#;t&#;r ç&#;t&#;r, s&#;cac&#;k servislerle midenizde bayram havas&#; estirecek Acar Karavan’da en çok sipari&#; edilen ha&#;ha&#;l&#; gözleme, yaren, k&#;ymal&#; gözleme ve hatta çikolatal&#; gözleme! Gözlemeye kar&#;&#; bak&#;&#; aç&#;n&#;z&#; de&#;i&#;tirecek Acar Karavan’da fiyatlar makul, porsiyonlar da oldukça doyurucu. Kütahya’dan gözleme yemeden dönmeyin sak&#;n :)

Adres: Alipa&#;a Mahallesi Atatürk Bulvar&#; No: 12/A Kütahya

&#;leti&#;im: 40 45

acar karavan gözleme

S&#;ralama geli&#;igüzel verilmi&#;tir; de&#;er te&#;kil etmez.

Kütahya tarihi kaynakça: funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası