carkifelek otu nasil demlenir / Fide Butik - Evinizi Güzelleştiren Fide ve Süs Bitkileri

Carkifelek Otu Nasil Demlenir

carkifelek otu nasil demlenir

Passiflora Faydaları Nelerdir? &#;arkıfelek Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Passiflora aynı zamanda çarkıfelek bitkisi olarak da bilinmektedir. Çarkıfelek ismi ile bilinen meyveye de sahip bir bitkidir.

Passiflora (Çarkıfelek) hakkında

Faydaları fark edildikçe popüler hale gelen passiflora anavatanı Güney Amerika'dır. lü yıllarda İspanyol misyonerler tarafından çarkıfelek adı verilmiştir. Yenilebilir sarı renkli tatlı meyveleri bulunmaktadır. Bitkinin üzerinde farklı türü olduğu bilinmektedir.

Passiflora Faydaları Nelerdir?

Keşfedildiği Güney Amerika'da yüzyıllardır bu bitkinin şifalarından faydalanılmaktaydı. Arkeolojik bulgular bitkinin ve meyvesinin tedavi amaçlı olarak kullanıldığını ortaya koymaktadır. Çokça merak edilen passifloranın faydaları ise;

En güçlü özelliği doğal bir sakinleştirici olmasıdır.

Özellikle anksiyete durumlarında kullanılmaktadır.

Endişeleri azaltıcı etkisi bulunur.

Zihninde sakinleşmesini sağlar.

Parkinson hastalığındaki gibi sinirsel nöbetleri önler.

Kilo verme üzerinde olumlu etkileri bulunur.

Kronik uykusuzluklarda kullanılır.

Ayrıca sinirsel kaynaklı uykusuzluklarda da kullanılmaktadır.

Zona hastalığında duyulan ağrıların hafiflemesine yardımcıdır.

Adet dönemi sancılarını hafifleterek bu dönemi daha sakin geçirmenizi sağlar.

Karaciğer sağlığı içinde önemli bir bitkidir.
Çarkıfelek Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Günümüzde doğal şifalardan faydalanmak isteyenlerin kaygı, uykusuzluk ve strese karşı en çok kullandıkları bitkilerdendir. Doğal sakinleştirici özelliği olan çarkıfelek bitkisi nasıl kullanılır da oldukça merak edilmektedir. Bitkiyi kapsül, tablet gibi yöntemlerle alabileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz. Farklı formlarda tüketebileceğiniz çarkıfelek bitkisinin çayını taze demleme olarak kullanmalısınız. Her tüketim için yeni çay demlenmesi önemlidir. Farklı formlardan size uygun yöntemi seçerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çarkıfelek Çayı Nasıl Demlenir?

Kurutulmuş toz halinde kolayca bulabileceğiniz bitkinin çayını kolaylıkla demleyerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Bir tutam çarkıfelek bitkisini bir fincan sıcak suya bırakın. Fincanın ağzını kapatarak yaklaşık 10 dakika bekletin. Sonrasında süzerek çayınızı tüketebilirsiniz. Çarkıfelek bitki çayını kaynatmadan demleme yapmanız önemlidir. Ayrıca her defasında tüketeceğiniz kadar taze olarak demleyiniz. Çarkıfelek çayını gün içinde 3 fincan tüketebilirsiniz. Uyku problemleri olanların yatmadan 1 saat önce 1 fincan içmeleri yeterli olmaktadır.

Çarkıfelek Bitkisini Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitkinin bilinen yan etkileri yoktur. Fakat tüketimde ölçüyü kaçırmamak gereklidir. Eğer çayını kullanıyorsanız 3 fincanın üzerine çıkmayınız. Tablet ya da kapsül formlarında ise doktor ve eczacınızın tavsiyelerine uyunuz. Antidepresan ilaçları kullanıyorsanız çarkıfelek bitkisini tüketmeyiniz. Ayrıca kronik hastalıkları olanların, hamilelerin doktoruna danışmadan hiç bir bitki çayını kullanmamaları önemlidir.

Passiflora (&#;arkıfelek) Bitkisi BAKIMI

Passiflora (&#;arkıfelek) Bitkisi BAKIMI

Merhaba Bitki Severler, bugün ailemize yeni katılan ''Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi'' bakımı hakkında detaylara değineceğiz.

Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi - FideButik
                                                                                    Görsel: Pixabay

Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi Nedir?

Adını çiçek yapısından alan Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi, çarkıfelekgiller ailesinden bir bitki türüdür. Doğada asma yada sarmaşık formunda bulunur. Diğer bilinen ismi ise, Farsça'da ''Saat'' bitkisi olarak geçmektedir. Doğada, 'den fazla türü bulunmaktadır. Anavatanı Güney Amerika ve Yeni Zelanda'dır. Yıllık otsu bir bitkidir ve yazları çiçek açıp ardından meyve verir Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi. Meyvesi oval ve boyut olarak cevizden 2 tık büyük, mor rengine sahiptir. Çiçekleri, büyük ve gösterişli, iç kısmı farklı renk ve dış çeperleri farklı renk olabilir. Beyaz, mor, mavi gibi renk çeşitleriyle görenleri kendine hayran bırakır.

Peki, Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi, günümüzde süs bitkisi ve ham madde olarak kullanılıyor. Bahçelerde, korkuluklarda sarmaşık formu ve çiçek yapısıyla çokça dikkat çekiyor. Ayrıca Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi'nin bilimsel olarak kanıtlanmış ve hali hazırda kullanılan bir çok faydası vardır. İsterseniz ilk bakımından bahsedelim, sizin için listeledik.

Bulunması gereken ortam: Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi, güneş aşığı bir bitkidir. Evinizin, bahçenizin ya da balkonunuzun güneş alan yerlerine konumlandırmak, gelişimi açısından olumlu yönde etki gösterecektir. Günde ortalama saat güneş almazsa, meyve vermesi ve çiçek açması çok zorlaşacaktır. Aşırı soğuk/sıcak hava akımlarına maruz kalmamalıdır. Yapraklar 0 derecenin altında dökülür. Kökler her ne kadar daha dayanıklı olsa da, kendini toparlaması uzun zaman alacaktır.

Sulama: Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisisıcak yaz aylarında haftada 2 kere sulanması önerilir, tabii elinizle toprağı kontrol ederek kontrollü sulama yapmalısınız. Kışın havalar soğuyacağı için bu sıklık haftada 1'e düşürülmelidir. Yüzeysel ve toprağın her yerine ulaşacak şekilde yapılmalıdır. Fazla sulamada kök yapısı çürümeye başlayabilir, bizden söylemesi.

Toprak Seçimi: Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisitoprak ayırt etmez. Dinlendirilmiş kumlu ya da kızıl toprak, torf ve gübre karışımlı topraklar, çiçeğimizin gelişiminde ve uzun ömürlü olmasında büyük önem taşımaktadır. Toprağın Kireçsiz olması detayına dikkat etmelisiniz.

Budama: Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi, sarmaşık forumda olduğu için hızlı yere değdiği yerden hızlı bir şekilde gelişecektir. İstemediğiniz ya da sararmakta olan yaprakları gövde bitiminden dikkatlice kesip, bahçe kükürtü ya da mumlama suretiyle kestiğiniz yeri kapatmalısınız.

ÇoğaltmaPassiflora (Çarkıfelek) Bitkisi'ni çoğaltmak isterseniz, tohum ve çelikleme yoluyla çok rahat bir şekilde üretebilirsiniz. 

Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi - FideButik
                                                                              Görsel: Pixabay

Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi'nin Faydaları

Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi'nin kullanım alanları oldukça geniştir. Faydaları saymakla bitmez. Bu türün meyvelerini çiğ tüketebiliyoruz. Aynı zamanda bu meyveler ve yaprakları içeçek yapımında kullanılıyor. Fakat yaygın olarak tıp sektöründe kullanıldığını bilmekteyiz. İsterseniz faydalarına geçelim.

- Sürekli gerginlik, mutsuzluk ve depresyon belirtilerini gidermeye yardımcı olur.

- Sinir sistemini düzene sokar.

- Uykusuzluk ve buna bağlı kronik sorunları çözdüğü gözlemlenmiştir.

Herhangi bir hastalığa bağlı olan nöbetleri azalttığı gözlemlenmiştir.

- Acılı geçen regl dönemlerine birebirdir. 

Not: Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi, her ne kadar yararlı bir bitki olup, yan etkisi fazla gözükmesede kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. 

Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi - FideButik
                                                                                 Görsel: Pixabay

İşte bu kadar! Umuyoruz bu detaylı bakım yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Passiflora (Çarkıfelek) Bitkisi'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..

Paylaş:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası