çubuktan kitap ayracı yapımı / Dondurma Çubuğundan Kitap Ayracı Yapımı | Eğlen Bizle

Çubuktan Kitap Ayracı Yapımı

çubuktan kitap ayracı yapımı

Sosyal medyada paylaş

Follow by Email
FACEBOOK
Pinterest

Dondurma çubuğundan kitap ayracı yapımı evde kolayca yapabileceğiniz bir çalışmadır. Ahşap dondurma çubukları uzun ve ince olması nedeni ile kitap ayracı yapmak için idealdir. Tabi ki bunları biraz süslemek iyi olur. Bunun için elinizdeki imkanlara göre birbirinden farklı ve güzel tasarımlar yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere dondurma çubuğundan kitap ayracı yapma konusunda bazı öneriler veriyoruz. Bunlardan faydalanarak siz de kendiniz ve sevdikleriniz için kendi tasarımınız olan ayraçlardan yapabilirsiniz.

Dondurma Çubuğundan Kitap Ayracı Nasıl Yapılır?

Elinizde bir dondurma çubuğu varsa ilk olarak bunun üst kısmına yuvarlak bir delik açmakla işe başlayın. Şiş gibi yuvarlak ve ince bir metali ateşte ısıtarak kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Deliği açtıktan sonra buraya ince bir ip, kurdele veya herhangi bir kumaş parçası geçirin. Bu şekilde kitap ayracını yaptıktan sonra sıra geldi işin en zevkli yanı olan süsle aşamasına.

Kitap ayracını süslemenin en kolay yolu bunu boyamaktır. Çubuğu isterseniz sade ve tek renk olarak boyayabilirsiniz. Daha şık bir görünüm olması için üzerine desen çizerek, farklı renklerde boyama da yapabilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak farklı renk ve desenlerde birbirinden güzel kitap ayraçları yapabilirsiniz.

Elinizin altında minik oyuncak tarzında nesneler varsa bunları kullanarak da sevimli kitap ayraçları yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken küçük oyuncağı yapışkan yardımı ile dondurma çubuğuna sabitlemek. Sonrasında isterseniz bunu daha renkli hale getirmek için boş kalan kısımları boyayabilirsiniz. Böyle sevimli kitap ayraçları çocukların çok hoşuna gideceği için onlara kitap okumayı sevdirmeye de yardımcı olabilir.

Keçe de  kitap ayracı yapımı için kullanılabilecek bir malzemedir. Dilerseniz çubuğu tamamen keçe ile kaplayabilir ya da sadece üst kısmına yapıştırmak için çiçek, kalp gibi çeşitli hayvan figürleri yapabilirsiniz. Bu şekilde elinizdeki keçe parçalarını da değerlendirme imkanınız olur.

Elinizde kumaş ve dantel gibi parçalar varsa bunları da kitap ayracı yapımında kullanabilirsiniz. Dantel kumaş ile kaplayacağınız bir ayraç, şık görünümü ile sizin zevkinizi yansıtacaktır. Elinizdeki kumaşları da çubuğu kaplamak ya da fiyonk, gül gibi küçük figürler yaparak ayracı süslemek için kullanabilirsiniz.

Kitap ayracı yapımı için keçeli kalem de kullanabilirsiniz. Rengarenk keçeli kalemlerle süsleyeceğiniz bu ayraçları kendiniz kullanabilir ya da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Fakat bunları keçeli kalem ile boyadığınızda suya girmemeleri lazım. Aksi halde boyası dağılacaktır.

Kullanmadığınız ojeleri de bu çalışmayı yaparak değerlendirebilirsiniz. Oje birçok hobi çalışmasında boya ve süsleme yapmak için kullanılan bir malzeme olduğu için siz de kitap ayracını oje ile renklendirebilirsiniz. Süslü tasarımlardan hoşlanıyorsanız bunun için simli veya metalik oje kullanabilirsiniz.

Elinizde boncuk, pul ya da buna benzer küçük aksesuarlar varsa bunları da dondurma çubuğuna yapıştırabilirsiniz. Bu şekilde hiç masraf yapmadan çok güzel bir kitap ayracına sahip olabilirsiniz.

Hediye paketlemek için kullanılan ince ve güzel desenli kağıtlarla da çubuğu kaplayabilirsiniz. İsterseniz dondurma çubuğunun tamamını kaplamak yerine bu kağıtlardan keseceğiniz minik desenleri yapıştırarak da süsleme yapabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle dondurma çubuğundan kitap ayracı nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaştık. Aşağıda bu konu ile ilgili görselleri paylaşıyoruz. Bunları inceleyerek siz de kendi tasarımınız olan kitap ayraçlarını kolaylıkla yapabilirsiniz.

Merhaba Sevgili Arkadaşlar!
Başucumuzdan ayırmadığımız, en iyi dostlarımız olan kitaplarımız için hayal gücümüzü kullanarak kitap ayracı yaptık. Biz yaparken çok eğlendik. Şimdi sıra sizde. Renkli hayal dünyanızı göstermeye hazır mısınız?

Malzemeler:
Tahta Çubuk
Renkli bantlar
Renkli kalemler (keçeli,
kuru vs. isteğe bağlı)
Sticker ( yapıştırmalar)
Makas, Yapıştırıcı

Yapılışı:
Önce tahta çubuğumuzu renkli bantlarımızla zevkimize göre süsleyelim. Daha sonra süslediğimiz çubuklarımıza keçeli kalemlerimizle istediğimiz şekilleri çizelim. Yapıştırmalarımızı ayracın dilediğimiz köşesine yerleştirelim.

Hayal gücümüzü istediğimiz gibi kullanalım. Evimizde bulunan diğer malzemeleri değerlendirerek kendi ayracımızı yapalım.

Kayseri’den kucak dolusu sevgiler&#; Kayseri Can Kardeşler.

 

Merhabalar.
Yine işsiz bir taze mezun olarak bol olan vaktimi geçirecek bir uğraş buldum sevgili okuyucular. Okulun bitmesi zaten bir ev ahalisine bir de kenara itelenmiş hobilerin geliştirilmesine yaradı. Şimdilik beni 'neden bir işim yok?' 'geleceğim ne olacak?' gibi depresyon habercisi sorulardan uzak tutuyorlar. Benzer durumlarda olan kaderdaşlarıma da naçizane tavsiyem saçma bile olduğunu düşünseniz kendinize bir uğraş bulun. Saçma diyorum çünkü evde elimi neye atsam hafif bir alay gülümsemesi ile 'ne işine yarayacak tıs tıs tıs ' klişe sözlerle karşılaşıyorum. (Tıs tıs tıs gülüşünü Leyla İle Mecnun'cular bilecektir.)
Evet giriş serzenişimizi de yaptığımıza göre anlatmaya başlayalım.

Şekilde görüldüğü gibi üç farklı modelde kitap ayracı yaptım. Bunları yaparken de doktorların boğaz kontrolü yaparken kullandığı çubukları kullandım. İnternette 'popsicle bookmark' olarak artırsanız daha çok çeşit bulabilirsiniz. 

Bu çubuğun ismi başlıktaki gibiymiş. Bir hemşire çocuğu olarak bu isim bana bile yabancı geldi ki annem bu işle uğraştığım her seferinde 'a' ile başlayan bir şeyler söylüyordu ama neydi diye düşünüyordum. Blog yazısı için araştırmasam asla da bilmeyeceğim bir kelime idi kendileri.

İlk olarak ilk yaptığımla başlayalım.

Burada ben çubuğu oje ile boyadım. Ama kimseye tavsiye etmem. İğrenç bir oje kokusu sardı evi. Zamanla azalsa da hala ayraç biraz oje kokuyor. Oje sürmeye bayılsam da kokusunu hiç sevmiyorum. Kokusuz ojeler olsa keşke. O zaman çok daha severek kullanırım. Neyse konuya dönelim. Boyadıktan sonra -Note markasının 36 numaralı metallic nude tonunu kullandım.- üzerine fineliner bir kalemle istediğim şekilleri çizdim. Şekilleri internette gördüğüm bazı desenleri karıştırarak çıkardım. Tam bir taslak kullanmadım yani. En sonda ise parlatıcı ile üzerinden geçtim. Bazı yerlerde mürekkebi dağıttı ama siz daha çok kurumasını beklerseniz böyle bir şey olmayabilir.

Gelelim ikinciye.

American Horror Story hayranı olduğumu daha önceki yazımda anlatmıştım. Bu yüzden orada geçen ve çok sevdiğim bir sözü yazmak istedim. Font AHS'nin kendi temasında kullandığı font bu arada. Bunu yapmak için çubuğu sulu boya ile siyaha boyadım. Burada önemli nokta boyayı çok az sulandıracağız. Yoksa renk tam geçmez ve ayrık ayrık çubuğun kendi rengi alttan gözükür. Daha sonra ince uçlu fırçalarımla beyaz yazıyı yazmaya çalıştım ama beceremedim. Ben de kalem şeklinde bir daksilim vardı onunla sanki jel kalemmiş gibi yazdım. Burada da dikkat edilesi gereken nokta daksil yazdıkça daha çok mürekkep akıtmaya başlıyor arada daha az bastırmak daha iyi olabilir. Sonlara doğru fark ettiyseniz yazı bozuldu ben de bazı yerleri fineliner kullanarak düzelttim. Bu ayracı bir seviyorum bir sevmiyorum. Her baktığımda fikrim değişiyor. Ama zamanla göre göre benimserim kesin.

Evet geldik sonuncuya. Taze taze yaptığım bir çalışma bu da. Bitirip blogun başına oturdum. 

Bu deseni şekildeki gibi örnekten yaptım. Bence pek benzemedi ama olsun. Orada çubuğu kumaşla kaplamışlar ben yine sulu boya ile boyadım. Yine çok az su yoğun boya kulandım. Arka plan için koyu mavi, açık mavi ve siyahı istediğim tona ulaşana kadar boyanın paletinde karıştırdım. daha sonra boyayıp yaklaşık 10 dakika falan bekledim.

Daha sonra turuncu ve sarıyı karıştırıp istediğim bir ton elde edince onu çubukta çiçeklerin olmasını istediğim yerlere nokta şeklinde boyadım. Beyaz papatyanın yapraklarını ince uçlu fırça ile gelişi güzel çubuklar şeklinde yaptım. Bunu yaparken turuncu merkez dağıldı ve kayboldu, beyaza karıştı falan. O yüzden yeniden tonu yakalayıp yeniden koydum. Burada önemli olan alt katman kuruduktan sonra deseni çizmek çünkü üstteki boya ile karışıp rengi bozar. En sonunda desensiz yerler çok boş gözüktüğü için kalan turuncu tonu gelişi güzel noktalarla çevreye dağıttım. sanki polenler dağılıyormuş gibi durdu bence. Hoşuma gitti.

Evet benim hazırladığım kitap ayraçları bu şekilde umarım hoşunuza gitmiştir. Çok kolay ve zevkli bir uğraş oldu. Hediye fikri olarak da kullanılabilir. Özellikle benim gibi kitap kurtları ayraç bağımlısı da oldukları için sevdiğimiz çoğu şeyi böyle ayraçlara çizip hatıra olarak saklayabiliriz. 

Fikirlerinizi yorumlarda paylaşırsanız çok sevinirim. Yakın zamanda seramikle de bir şeyler yapmaya başladım ama aldığım seramik pek kaliteli değildi sanırım bazıları kırıldı. Bazılarını da arkadaşıma hediye ettim ama fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Yeni bir marka sipariş verdim geldiğinde kafamdaki modelleri yapıp yazarım yine. Şimdilik benden bu kadar.

Mutlulukla kalın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası