üniversite kayıt silme dilekçe örneği / Ä°stanbul Ãœniversitesi Açık ve Uzaktan EÄŸitim Fakültesi

Üniversite Kayıt Silme Dilekçe Örneği

üniversite kayıt silme dilekçe örneği

Kayıt Dondurma İşlemi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler:


  Ã–ÄŸrenimine saÄŸlık koÅŸulları, maddiyat, yurt dışında eÄŸitim vb. koÅŸulları sebebiyle ara vermek isteyen öğrencilerimiz, bu durumu bir dilekçe ile fakültemize bildirerek kayıt dondurma talebinde bulunabilirler.

library_books Kayıt dondurma dilekçenizin dikkate alınabilmesi için mutlaka geçerli bir gerekçeniz ve bu gerekçenizi ispat edebilir belgenizin olması gerekmektedir. Gerekçenizle ilgili belgeyi, dilekçenizin arka kısmına eklemeyi unutmayınız.

library_books Kayıt dondurma iÅŸlemi, içinde bulunulan eÄŸitim-öğretim yılında en az bir, en fazla iki yarıyıl için talep edilebilir. ÖrneÄŸin 2013-2014 eÄŸitim-öğretim yılının güz yarıyılında dilekçe verecek öğrenciler sadece güz dönemi için 1 dönemlik ya da güz + bahar dönemi olarak 2 dönemlik kayıt dondurma talep edebilirler.

library_books Bahar döneminde dilekçe verecek öğrenciler sadece bahar dönemini dondurmak için talepte bulunabilirler. Bir sonraki güz dönemi için kayıt dondurmak isteyenler 2014-2015 güz dönemi için yeni eÄŸitim-öğretim yılı içerisinde yeni bir dilekçe ile talepte bulunmaları gerekmektedir.

library_books Kayıt dondurma iÅŸlemi, talep edilen sürenin sonunda otomatik olarak bitecektir. Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencimizin yeni bir dilekçe vermesine gerek yoktur.

library_books Kayıt dondurma süresi eÄŸitim sürenizin yarısı kadardır. ÖrneÄŸin 4 yıllık lisans programları için 2 yıl (4 dönem), 2 yıllık önlisans programları için 1yıl (2 dönem).

Öğrencimiz, Kayıt Dondurma Başvurusunda Bulunmak İçin Ne Yapmalıdır?


  Kayıt dondurma baÅŸvuru dilekçesine ulaÅŸmak için buraya tıklayınız.

UYARI:

   “Word” dosya formatında hazırlanan dilekçeyi “Office” programlarını açan her türlü cihazda görüntüleyebilirsiniz.

  Gerekli boÅŸlukları iki ÅŸekilde doldurabilirsiniz:

library_books Ä°sterseniz dosyayı bilgisayarınıza indirir ve dilekçenin çıktısını alırsınız; istenilen boÅŸlukları tükenmez kalem ile doldurur ve yine tükenmez kalem ile imzalarsınız,

library_books Ä°sterseniz de dosyayı bilgisayarınıza indirip bilgisayarınızda dosyayı açtıktan sonra istenilen boÅŸlukları bilgisayar aracılığıyla doldurur ve çıktısını alarak tükenmez kalem ile imzalarsınız.


UYARI:

  Dilekçenizin iÅŸleme alınabilmesi için dondurmak istediÄŸiniz döneme ait kayıt yenileme tarihleri içerisinde dilekçenizi yukarıda belirtilen yollardan birini kullanarak fakülteye ulaÅŸtırmanız gerekmektedir. Kayıt dondurmak istediÄŸiniz döneme ait kayıt yenileme tarihinden önce veya sonra ulaÅŸan kayıt dondurma dilekçeniz iÅŸleme alınmayacaktır.

  Dilekçenizde sizden istenilen tüm boÅŸlukları doldurduktan sonra aÅŸağıdaki iletiÅŸim kanallarından birisi ile dilekçenizi bize ulaÅŸtırabilirsiniz:

library_books Bizzat, BozdoÄŸan Kemeri Cad. No:1 Vezneciler/Fatih/Ä°stanbul adresindeki fakültemize gelerek “Evrak Kayıt” birimine dilekçenizi teslim edebilirsiniz.

library_books Dilekçenizi bir yakınınıza, arkadaşınıza, tanıdığınıza vb. verip sizin için BozdoÄŸan Kemeri Cad. No:1 Vezneciler/Fatih/Ä°stanbul adresindeki fakültemizin “Evrak Kayıt” birimine dilekçenizi teslim etmesini isteyebilirsiniz.

library_books Dilekçenizi kargo ile BozdoÄŸan Kemeri Cad. No:1 Vezneciler/Fatih/Ä°stanbul adresindeki fakültemize göndererek “Evrak Kayıt” birimine dilekçenizin teslim edilmesini saÄŸlayabilirsiniz.


UYARI:

  Adi posta ile gönderilen evrakların takibi yapılamamakta ve gönderim süreleri, deÄŸiÅŸken olmakla birlikte, uzamaktadır. Bu yüzden, normal posta servisini kullanmamanız dilekçenizin iÅŸleme alınmasını çabuklaÅŸtıracaktır.


  Dilekçenizi gönderirken aÅŸağıdaki iletiÅŸim kanallarından birisini kullanmanız durumunda, dilekçeniz iÅŸleme

  Faks: Faks belgesi, fotokopi kabul edildiÄŸi için resmi iÅŸlemlerde dikkate alınmamaktadır. Fotokopi belgelerde Ä°mza kısmı geçersizdir.

  E-mail: Elektronik postalarda da, e-imza yetkisi mevcut deÄŸilse, iÅŸlem resmiyet kazanamamakta ve belge, geçerli olamamaktadır.


library_books Dilekçeniz, “Evrak Kayıt” birimi tarafından kayıt altına alınacak ve gerekli birimin cevaplaması istemiyle yönlendirilecektir.

library_books Ä°lgili birim, dilekçenizdeki talebi deÄŸerlendirecek ve sonuç, size dilekçenizde belirtmiÅŸ olduÄŸunuz GSM numaranıza SMS olarak bildirilecektir.

Tüm öğrencilerin girdiği üniversiteyi bitirmesini ve çok başarılı olmasını hepimiz dileriz ama her yıl onbinlerce öğrenci üniversite eğitimlerini birçok farklı sebep ile bırakmak durumunda kalabilmektedir. Bunların arasında evlilik, çalışma, çeşitli imkansızlıklar, başarısızlık, vakit bulamama, istemediği bölümde okuma gibi birçok sebep bulunabilmektedir. Bazen de kişiye özgü sebeplerle bazende hiçbir sebep olmadan da insanlar okudukları bölümden kayıtlarını silebilirler. Üniversite Kayıt Silme Dilekçe Örneği de üniversitede kayıtlı bir öğrencinin kaydının silinmesi talebini sunmak için hazırladığımız bir örnek dilekçedir.

Dilekçenin aşağıdaki yapıda hazırlanması, eğitim kurumu hakkındaki alanların doğru biçimde doldurulması ve öğrenci bilgilerinin de eksiksiz olması gerekmektedir. Dilekçenin teslim edileceği tarih, öğrenci adı ve ıslak imzanın da öğrenci tarafından sağlanması gerekmektedir. Dilekçe hazırlandıktan sonra üniversitenin öğrenci işleri başkanlığı, bölüm başkanlığı, fakülte dekanlığı veya meslek yüksek okulu müdürlüğü gibi sorumlu birimi neresiyse oraya şahsen teslim edilmesi ve prosedürlerin tamamlanması gerekmektedir.

Bazı durumlar da herkes için sevindirici durumlar sonucunda üniversiteden kayıt silme işlemi gerektirmektedir, daha mutlu olunabilecek bir bölüme kayıt yapılması gerekliliği , yurtdışı eğitimi için kayıt silme , bir sonraki sene üniversite sınavı ile daha iyi bir bölümün kazanılması gibi durumlarda da kayıt silme işlemi yapılabilmektedir.

Siz değerli öğrencilere tavsiyemiz kayıt silme konusunda ihtiyatlı davranmanızdır, mevzuatlara göre kayıt silme işleminden cayma veya iptal edilmesi çoğunlukle mümkün olmamaktadır, YÖK kayıtlarından düştükten sonra boşalan kontenjana yatay dikey geçiş ve universite için geçişler ikinci öğretim birinci öğretim geçişi gibi geçişler ile kontenjanlar hızlı şekilde tamamlanmakta ve vazgeçme imkanları çok hızlı biçimde ortadan kalkabilmektedir.

Bu sebeple %100 emin olmadıkça ve sonuçlarını iyi araştırmadıkça üniversiteden kaydınızı silmeyiniz, üniversite danışmanınızın bilgisi ve izini dışında bu işlemi yapmayınız.

Maddi gerekçeler veya sağlık gerekçeleri gibi durumlar ile bu kararı alıyorsanız kaydınızı süreli dondurma haklarınız olduğunu daima hatırlayınız, kayıt silmeyi geleceğiniz için daha iyi bir imkan sunmayacaksa ve başka bir çareniz yoksa lütfen kullanmayınız.

Üniversiteden kayıt silinirken eski dönem harç borcunun ödenmesi , yemekhane veya yurt ücretlerinin ödenmesi , öğrenci kimliğinin teslim edilmesi, Öğrenci dosyasında bulunan eski eğitimine ait diplomanın aslının şahsen geri alınması , Emanet alınan kitapların kütüphaneye iletilmesi , Araç giriş kartı gibi ek kimlik vb sağlanan imkanların geri teslimi gibi çok çeşitli şartlar üniversiteler tarafından talep edilebilmektedir. Öğrencinin kaydının tam olarak silinebilmesi için üniversitedeki prosedürlerin tamamının şahsen tamamlanması veya noterden vekaletname çıkartılması gerekmektedir.

………………………… Üniversitesi

………………………… Fakültesi Dekanlığına

………………………… Bölüm Başkanlığına

………………………… Enstitüsü Müdürlüğüne

………………………… Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne

Öğrenci No:

Fakülte :

Bölüm :

Adı Soyadı :

Tc Kimlik No :

Yukarıda bilgilerini sunmuş olduğum fakülte ve bölümde kayıtlı öğrencinizim.

…………………………………………………………………………………………………. sebebi ile üniversitenizdeki eğitimimi sonlandırma kararı aldım. Kaydımın silinmesi ile YÖK , Üniversiteniz , TC Yasaları ve diğer her çeşit mevzuatlardaki hak kayıplarımın bilincinde olduğumu, hepsini kabul ettiğimi beyan ederim. Üniversitenizdeki kaydımın silinmesi talebimin kabulünü ve gereğini saygılarımla arz ederim.

Tarih :

İsim Soyisim :

İmza :

Üniversite Kayıt Silme Dilekçe Örneği Word İndir

Üniversite Kayıt Silme Dilekçe Örneği PDF İndir


Üniversite Kayıt Silme Konusunda İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler:

İlgili Yazılar

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır