yataktaki lekeler nasıl çıkar / Lekeli ve Sararan Yatak Nasıl Temizlenir? - Sosyal Trendler

Yataktaki Lekeler Nasıl Çıkar

yataktaki lekeler nasıl çıkar

Yatak ve yastıkta oluşan sarı leke nasıl &#;ıkar?

Yastık ve yataktaki sarı lekelerden kurtulmak için bir diğer öneri ise karbonat. Yatağın sarı yüzeyine karbonat serpiştirin. Yaklaşık 2 saat bekledikten sonra süpürgeyle çekin. Ardından sabunlu bezle yatağın yüzeyini silmeniz yeterli. Islak yerler tamamen kuruyunca sarı lekelerin kaybolduğunu görebilirsiniz.

YATAK SARARMALARINA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER

Öncelikle yatakları belirli aralıklarla havalandırmak, sarı leke oluşumuna karşı önceden önlem almanıza yardımcı olacak ilk adım. Yatağınızı toplamadan önce dakika havalandırın.

Mutlaka alez (yatak koruyucusu) kullanın. Aksi taktirde yatak lekeleri ve yatakta sararmaların olması kaçınılmazdır.

İdrar veya başka bir sıvı dökülmesi sonucu oluşan sarı lekeler tazeyken, yatağın derinlerine işlemeden müdahale etmelisiniz. Yoksa ne kadar temizleseniz de lekeler çıkmayacaktır.

 Yatağı havalandırmanın yanı sıra düzenli olarak temizleyin. İki haftada bir hiç olmazsa ayda bir kere incede süpürün ve tozdan akarlardan arındırın.

Düzenli aralıklarla nemli sabunlu bez yardımıyla yatağın yüzeyini silin. Ancak sarı lekeleri çıkarmaya çalışırken yatağınızın yıpranmaması için hassas davranmak da bir diğer önemli detay.

Yatak Üzerindeki Lekeler Nasıl Çıkar Yatak Nasıl Silinir

Yatak Üzerindeki Lekeler Nasıl Çıkar Yatak Nasıl Temizlenir

Uzun süre kullanılan yataklarda sarama oldukça yaygın olarak görülen bir problemdir. Bu durumun sebebi ise terleme ve ortamdaki nemdir. Ayrıca küçük çocukların kullandığı yatakta ise idrar kaçırma nedeniyle sararmalar yaşanabilmektedir.

Yataktaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Çamaşır Suyu

Yatakta oluşan sarı lekeleri çamaşır suyu ile geçirmeniz mümkün. Bunun için bir kabın içine 1 bardak çamaşır suyu ve 1 bardak su koyun. Ardından bir bezi bu suya batırın ve leke üzerine yuvarlak hareketler ile silin. Ardından ıslak bir bez ile üzerini silin ve penceleri açarak yatağın kurumasını sağlayın.

Karbonat Limon

Yataklarda oluşan sarı lekeleri limon ve karbonat karışımı ile temizleyebilirsiniz. Bunun için limon suyu ile bol karbonatı karıştırıp macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz bu karışımı bir bez ile yataktaki sarı lekeleri temizlemek için kullanın. Sarı lekeleri sildikten sonra yarım saat bekleyin. Ardından yatakta kalan karbonat kalıntılarını temizleyin. Karbonatta bulunan çözücü etki sarı lekeleri geçirmede etkilidir.

Karbonat + Oksijenli Su

Yataktaki sarı lekeleri geçirmek için karbonat ve oksijenli su  karışımı kullanabilirsiniz. Bunun için yataktaki sarı lekeler üzerine karbonat koyun ve üzerine az oranda oksijenli su dökün ve köpürmesini bekleyin. Ardından karbonat tamamen kuruduğunda yatağın üzerini süpürün. Bu işlemi sarı lekeler temizlenene kadar tekrarlayın. Karbonat oksijenli su karışımı yerine çamaşır sodası kullanabilirsiniz.

Limon Suyu

Limonun asitli içeriği leke çıkarmada oldukça etkilidir. Yatağınızdaki sarı lekeler için birkaç tane limonu sprey kutusuna sıkın ve içine biraz su ekleyin.  Ardından  bu karışımı yataktaki sarı lekeler üzerine sıkıp bekletin. Sonrasında limon sıktığınız bölgeyi ıslak pamuklı bir bez ile silin.

Bulaşık Deterjanı

Bi kap içine bir miktar bulaşık detejanı koyun ve üzerine ılık su ekleyin. Karışımı iyice köpürtün ve içine pamuklu bez batırın. Bu bezi kullanarak yatağınızdaki sarı lekeleri silin.

Karbonat

Yataktaki sarı lekeleri geçirmek için karbonatı tek başına da kullanmanız mümkün. Bunun için karbonatı biraz su ile karıştırın ve bulamaç haline geldiğinde yatağınızdakı sarı lekeler üzerine uygulayın. Uyguladıktan sonra yarım saat bekletin. Eğer zamanınız varsa biraz daha fazla bekleyebilirsiniz. Bekledikten sonra yatağınız üzerindeki karbonatı temiz bir bez ile temizleyin.

Yataktaki Sarı Lekeler Nasıl Önlenir?

Yataklarınızı düzenli olarak doğal sabun ve su karışımı ile ovalayarak silmelisiniz. Bu sayede yatağınızda sarı leke oluşmasını önlemiş olursunuz. Bu uygulamayı haftada en az bir kez yapmalı ve uygulama sonrasında odanızı havalandırmalınız. Ardından yatağınızın tamamen kuruduğuna emin olduktan sonra nevresimleri örtmelisiniz.

Yatakta oluşan sarı lekeler zaman içinde oluşur. Bu yüzden kumaştan çıkartılması oldukça güçtür. Bu yüzden lekeleri çıkartabildiğiniz kadar çıkarın ve sonrasında yorgan ve yastık nevresimlerini güneşte kurutmayı deneyebilirsiniz. Güneş yataktaki sarı lekelerin soluk görünmesine yardımcı olur.

Yatak, uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanmak isteyeceğiniz pahalı bir ev eşyasıdır. İyi bir bakım ve doğru kullanım gerektirir. Özenli kullanılmadığı takdirde formu, performansı ve görünümü bozulabilir. Ayrıca ne kadar dikkatli olursanız olun basit kazalar, istenmeyen durumlar, leke ve kötü kokuların oluşmasına sebep olabilir. Yatağınızı uzun süre ilk günkü görünümünde tutmak için yatak nasıl temizlenir, leke ve kokulardan nasıl arındırılır tüm detaylarıyla bilgi edinin.

Yatak Nasıl Temizlenir?

Her gece uyku sırasında ölü cilt hücreleri dökülür ve yatak döşemesinde birikir. Dökülen cilt dokusu, toz akarları, terleme ile birlikte vücut sıvısı yatağın kirlenmesine ve kötü kokmasına neden olur.

Yatak temizliği toz ve kokulardan arındırma, lekelerin giderilmesi, havalandırma ve koruma aşamalarını içerir. Yatağınızı daha uzun aralıklarla temizlemek istiyorsanız koruma aşamasını ihmal etmemelisiniz. Yatak koruyucu alezler yatağı sadece lekelerden korumakla kalmaz, toz ve kokulara karşı da daha korunaklı hale getirir.

Yatağı derinlemesine temizlemek için yarım saat süreye ve bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Bunlar; elektrikli süpürge, döşeme başlığı, temizlik bezleri,  sprey şişesi, karbonat, hidrojen peroksit, bulaşık deterjanı.

Yatağı temizlemeden önce üzerindeki her şeyi kaldırın. Yatak kokusu varsa yüzeye karbonat serpip birkaç saat bekleyin. Ardından elektrikli süpürgenin döşeme başlığı ile yatağın her yerini süpürün. Yatağınız karyola içine gömülü ise ince uçlu fırça ile kenarları ve araları da süpürün.

Yataktaki Lekeler Nasıl Çıkarılır?

Süpürme işlemi bittikten sonra varsa leke çıkarma aşamasına geçiyoruz. Leke temizliği lekenin türüne göre yapılmalıdır.

Yatak lekeleri çok fazla bekletilmeden temizlenirse çok daha iyi sonuç alırsınız. Bu yüzden kaza gibi durumlarda oluşan idrar, kan, içecek vs. lekelerine acil müdahalede bulunmak çok önemlidir. Fakat fark edilmeyen küçük kan lekeleri ya da zamanla belirginleşen ter lekeleri biraz uğraş gerektirebilir.

Yataktaki lekeleri çıkarmak için asla doğrudan su ya da deterjan dökmeyin. Yatak, sıvı maddeyi çok hızlı şekilde emer. Bu durum hem yatağın temizlenmesine fayda sağlamaz hem de nemli kalmasına neden olur. Özellikle hafızalı visco yatak modelleri, sıvıya karşı çok hassastır. Formu bozulur ve küflenme görülebilir.

Yataktaki ter, idrar ya da kan lekesini çıkarmak için sprey şişesine hidrojen peroksit %3, bulaşık deterjanı ve karbonat koyun. Lekeli bölgeye karışımı püskürtün. Bu aşamada fazla ıslatmamaya özen gösterin. 1 saat bekletirseniz leke çözülmeye başlayacaktır. Ardından temiz bir bezle hafifçe ovarak lekeli bölgeyi silip kurumaya bırakın. Lekeli bölge kuruduğunda renk koyuluğu oluştuysa bir miktar daha hidrojen peroksit püskürtün. Peroksit kurudukça leke solacaktır.

Detaylı Yatak Temizliği İçin İpuçları

Leke çıkarmak için tuz, limon, sirke gibi doğal temizleyicilerden de yardım alabilirsiniz. Yalnız bu tip maddeler her zaman leke çıkarmada başarılı olmayabilir. Leke temizliğinde birkaç farklı yöntemi deneyerek sonuca ulaşabilirsiniz.

Buharlı temizleyiciniz varsa yatak temizlemek için de kullanabilirsiniz. Yaylı yataklarda kullanımı güvenlidir. Lekeleri çıkarmak konusunda da en etkili yöntemlerden biridir. Yalnız, visco ve hafızalı sünger yataklarda buharla temizlik önerilmez. Buhar, süngerin şeklini bozabilir, özelliklerini yitirmesine neden olabilir.

Lekeleri temizledikten sonra defalarca durulama yapmaya çalışmayın. Fazla suya maruz bırakmak yatağı bozabilir veya kuruma süresini uzatabilir. Yatak temizliği bittikten sonra tamamen kurumadan çarşaf geçirmeyin.

Yatağınızı leke, küf ve alerjenden koruyabilmek için yatak koruyucu kullanabilirsiniz. Su geçirmez, terleme önleyici, hipoalerjenik alez modelleri içinden ihtiyacınıza yönelik seçim yapabilir, temizlik rutininizi kolaylaştırabilirsiniz. Yalnız unutulmaması gereken nokta, alez kullanımı sadece temizlik sıklığını azaltacaktır. Toz akarları, koruyucu pedleri aşıp yatağa nüfuz edebilir. Bu sebeple ortalama ayda bir detaylı temizlik yapmanız önerilir.

Etiketler:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası