müfettiş yardımcılığı banka / Müfettiş Yardımcısı İş İlanları

Müfettiş Yardımcılığı Banka

müfettiş yardımcılığı banka

Banka personeli olarak çalışan ve denetimden sorumlu kişilere banka müfettişi yardımcısı denilir. Müfettiş yardımcılarının, müfettiş olmadan önceki eğitim süreçleri bu şekilde nitelendirilir. Banka müfettişi olmak için banka şubelerini denetlemekte görevli olan ve banka personeli faaliyetlerini sürdüren kişiler, müfettiş yardımcısı olarak belirli süre boyunca tanımlanır.

Banka müfettişi olmak için geçen bu süreç, banka kuruluşlarının prosedürlerine göre farklılık göstermektedir. Kimi bankalarda 1 yıllık süreçken kimi bankalarda 2 yıl boyunca müfettiş yardımcılığı görevi sürdürülür. Peki müfettiş yardımcısı nasıl olunur? Müfettiş nasıl olunur?

Banka Müfettiş Yardımcısı Olmak İçin

Banka personellerinin kariyer planlaması olarak nitelendirilen banka müfettişliği, öncelikle müfettiş yardımcısı olarak faaliyet sürdürmekle elde edilir. Kıdemli müfettiş yardımcısı ile müfettişler arasında senkronize bir eğitim- öğrenim süreci sağlanır.

Müfettiş yardımcılığı süresince bilgi ve deneyim elde edilmesi gereklidir. Görevlilik sürdürülen banka şubelerinin denetlenmesi ve çözüm odaklı faaliyetler devam ettirilmesi, müfettişliğin daha hızlı elde edilmesini sağlar.

Banka müfettişliği ve yardımcısı olmak için ille de o bankada görevli, çalışan olmak gerekmiyor. Genellikle iş ilanı verilerek işe alınan müfettiş yardımcıları, bir nevi ‘’yetiştirilmek üzere personel’’ ilanları kıvamındadır. Müfettiş yardımcısı olarak doğrudan işe başlayan personeller, bankanın sunduğu opsiyona göre sene içerisinde, müfettişliğe yükselirler.

Banka Müfettiş Yardımcısı Olmak İçin Gerekli Şartlar

Banka müfettişi yardımcısı olmak için bankaların iş ilanlarına başvurmak ve ardından banka sınavlarına girmek gereklidir. Sınavda başarılı olan adaylar, mülakattan başarılı şekilde geçerek müfettiş yardımcısı olabilirler.

Banka kuruluşlarının prosedürlerine göre sınav, mülakat ve eğitim prosedürleri farklılık göstermektedir. Müfettiş yardımcısı olmak için genellikle çok iyi derece İngilizce bilmesi gereklidir. Genellikle iki sene müfettiş yardımcılığı devam ettirilerek, doğrudan banka müfettişi olunabilir.

Müfettiş yardımcılığı sürecinden sonra yetki sınavı yapılmaktadır. Bu sınavda başarılı olan adaylar, yetkili müfettiş yardımcısı olarak nitelendirilmektedir. Bu pozisyonda da bir yıl süreyle faaliyet gösterdikten sonra yeniden yeterlilik sınavı uygulanır. Ve başarılı olan müfettiş adayları, banka müfettişi olabilirler.

Banka Müfettiş Yardımcıların Görevleri

Banka müfettiş yardımcılığına başlayan personellerin ilk görevi, banka şube denetimlerini yapmaktır. Banka müfettişi yardımcıları sadece bulundukları ilde değil tüm şubeleri denetlemektedir. Tüm şubelerde işlerin yolunda gittiğine dair denetleme, çalışma ve raporlama ile yetkilidirler.

Banka Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Şartları

Her bankanın farklı prosedürleri olsa da genel olarak aynı şartlar sunulur. Banka müfettişi yardımcılarının 27 yaşı aşmamaları gereklidir. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve iyi derecede İngilizce biliyor olmak gereklidir.

Ekip çalışması ve koordinasyon becerileri yüksek, iletişimleri gelişkin olmaları gereklidir. Müfettiş yardımcılarının sürekli seyahat etmeleri gerektiği için herhangi bir seyahat engelleri olmamaları gereklidir. Yapılan yeterlilik sınavlarında ve mülakatlarda da başarı sağlanması, önemli kriterlerdir.

Banka M&#;fettişi Nedir?

Banka M&#;fettişi Ne Demek?

Banka müfettişi, bir bankanın faaliyetlerinin yasal zorunluluklar dahilinde gerçekleşmesi ve finansal istikrarı garanti etmesini sağlar.

Banka M&#;fettişi Ne İş Yapar? G&#;rev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Kamu kurumları ve özel bankalarda görev alabilen banka müfettişinin mesleki sorumlulukları şunlardır;

  • Nakit rezervi, tahsis edilmiş teminat ve banka menkul kıymetlerini doğrulamak,
  • Kurumun likidite durumu ve piyasa risklerine duyarlılığını analiz etmek,
  • Kazanç eğilimi ve gelecekteki beklentilerin analizini yapmak,
  • Risk faktörleri ve nedenleri ile güvenli olmayan uygulamaları ele almak,
  • Kurumdaki zayıflıkların ve eksikliklerin düzeltilmesini önermek,
  • Mevcut işlem durumunu etkilemiş veya etkileyebilecek yasa ve yönetmelik ihlallerini engellemek,
  • Kurumsal uygulamaları değerlendirmek için özel araştırmalar gerçekleştirmek,
  • Teftiş raporları hazırlamak,
  • Bankacılık alanındaki gelişmeleri takip ederek bilgi birikimini sürdürmek.

Nasıl Banka M&#;fettişi Olunur?

Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Özel bankalarda çalışabilmek için başvurulan kurum tarafından düzenlenen yazılı sınav ve sözlü mülakata girmek gerekmektedir. Kamu kurumlarında çalışabilmek için ilgili kurumun kadro ilanında belirtilen kriterleri yerine getirme mecburiyeti bulunmaktadır.

Banka M&#;fettişinde Olması Gereken &#;zellikler

Bankanın iç işleyişini denetlemekle görevli olan banka müfettişinin matematiksel düşünme ve analiz yönünün kuvvetli olması beklenir. İşverenlerin meslek profesyonellerinde aradığı diğer nitelikler şunlardır;

  • Raporlama prosedür ve standartları hakkında bilgiye sahip olmak,
  • Bankacılık yasa ve düzenlemelerine hakim olmak,
  • Finansal verileri analiz etme ve yorumlama yeteneği göstermek,
  • Olumlu ve etkili çalışma ilişkileri kurabilmek,
  • Pozisyonun gerektirdiği gizliliğe saygı gösterme ve sürdürme becerisini sergilemek,
  • Hem sözlü hem de yazılı olarak etkili iletişim kurabilmek,
  • Bireysel olarak veya ekip halinde çalışabilmek,
  • İş ve zaman yönetimini gerçekleştirebilmek,
  • Yurt içi ve yurt dışı banka şubelerini denetlemek üzere, seyahat engeli bulunmamak,
  • Erkek adaylar için askeri yükümlülüğü bulunmamak.

Banka M&#;fettişi İş İlanları

Şu anda aktif iş ilanı yok

Bu pozisyon için şu anda aktif bir iş ilanı yok. Benzer pozisyonlarda şansınızı deneyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası