prenses prenses filmi / Disney Plus'taki En İyi Prenses Filmleri! - seafoodplus.info

Prenses Prenses Filmi

prenses prenses filmi

Disney Plus'taki En İyi Prenses Filmleri!

1. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

Kötü kalpli kraliçe, her gün sihirli aynas&#;na dünyadaki en güzel kad&#;n&#;n o oldu&#;unu söyletir; fakat bir gün ayna dünyadaki en güzel kad&#;n&#;n üvey k&#;z&#; Pamuk Prenses oldu&#;unu söyler. Kraliçe sinirlenir ve saray adamlar&#;ndan birine Pamuk Prenses'i öldürmesini seafoodplus.info adam&#;, Pamuk Prenses'i öldürmeye k&#;yamaz ve prensesin kaçmas&#;na izin verir. Kaçarak ormana s&#;&#;&#;nan Pamuk Prenses, orman hayvanlar&#;n&#;n yard&#;m&#;yla ormanda ya&#;ayan yedi cücenin evini bulur ve onlarla ya&#;amaya ba&#;lar. Fakat kraliçe prensesin ölmedi&#;ini ö&#;renir ve kendi plan&#;n&#; uygulamaya seafoodplus.info Disney'in yap&#;mc&#;s&#; oldu&#;u film, Grimm Karde&#;lerin herkes taraf&#;ndan bilinen Pamuk Prenses masal&#;ndan beyazperdeye uyarland&#;.

2. Sindirella

Orijinal İsmi: Cinderella

Süre:74dk

Tür: Animasyon , Aile , Fantastik , Romantik

Seslendirenler: Ilene Woods , Tülay Uyar , Eleanor Audley , Verna Felton , Rhoda Williams

Yönetmen: Hamilton Luske , Clyde Geronimi , Wilfred Jackson

Senarist: Perce Pearce , Winston Hibler , Ken Anderson , Bill Peet , Homer Brightman , Harry Reeves , Ted Sears , Erdman Penner , Joe Rinaldi

Yapımı: - ABD

Külkedisi'nin kötü kalpli üvey annesi onun kraliyet balosuna katılmasını engeller. Baloya katılmak için fare arkadaşları ve Peri Anne'si ona yardım edecektir.

3. Uyuyan Güzel

Orijinal İsmi: Sleeping Beauty

Süre:75dk

Tür: Animasyon , Aile , Fantastik , Romantik

Seslendirenler: Barbara Luddy , Candy Candido , Pinto Colvig , Bill Thompson , Verna Felton

Yönetmen: Clyde Geronimi

Senarist: Erdman Penner , Joe Rinaldi , Winston Hibler , Bill Peet , Ted Sears , Milt Banta

Yapımı: - ABD

Disney'in bir masal uyarlamas&#; daha olan "Uyuyan Güzel" zaman&#;nda "en pahal&#; film" ünvan&#;n&#; alm&#;&#;t&#;. Filmde &#;eytan taraf&#;ndan lanetlenmi&#; bir prenses olan Aurora'n&#;n bu kötülükle olan mücadelesi anlat&#;l&#;yor. Filmde müzik olarak ünlü besteci Tchaikovsky'nin eserleri kullan&#;lm&#;&#;t&#;r.

4. Küçük Denizkızı

Orijinal İsmi: The Little Mermaid

Süre:83dk

Tür: Animasyon , Aile , Fantastik

Seslendirenler: Rene Auberjonois , Christopher Daniel Barnes , Jodi Benson , Pat Carroll , Kenneth Mars

Yönetmen: Ron Clements , John Musker

Senarist: Roger Allers , Ron Clements , John Musker , Howard Ashman

Yapımı: - ABD

Bundan y&#;llar önce gösterime giren Oscar ödüllü Disney klasi&#;i Küçük Deniz K&#;z&#; (The Little Mermaid) yenilenmi&#; bölümleriyle tekrar izleyici kar&#;&#;s&#;na ç&#;k&#;yor. Hans Christian Andersen’in ünlü masal&#;ndan uyarlanan bu çizgi filmle sinemaseverler, denizler alt&#; dünyas&#;na bir yolculuk yapacaklar ve insanlar&#;n dünyas&#;n&#;n bir parças&#; olma hayalleri kuran genç, ate&#;li, ve ba&#;&#;ms&#;z ruhlu deniz k&#;z&#; Ariel’in serüvenlerini izleyecekler.Rüyalar&#;n&#;n prensiyle tan&#;&#;maya karal&#; olan Ariel, bu u&#;urda Ursula adl&#; &#;eytan ruhlu denizalt&#; büyücüsüyle pazarl&#;k yapmaktan çekinmez ve sesini ödünç verdi&#;i bu pazarl&#;k sonucunda bir çift baca&#;a sahip olarak yak&#;&#;&#;kl&#; insan prensi Eric’in dünyas&#;na ayak basma &#;ans&#;na sahip olur. Babas&#; Kral Triton’un ve yengeç muhaf&#;z&#; Sebastian’&#;n bütün uyar&#;lar&#;n&#; duymazl&#;ktan gelen Ariel, kendisini sular&#;n derinliklerinde bulur ve çok geçmeden de sessizli&#;in her zaman alt&#;n de&#;erinde olmad&#;&#;&#;n&#; ve Ursula’yla girdi&#;i pazarl&#;&#;&#;n içinde akl&#;na hayaline gelmeyen oyunlar oldu&#;unu ke&#;feder.

5. Güzel ve Çirkin

Orijinal İsmi: Beauty And The Beast

Süre:84dk

Tür: Animasyon , Aile , Fantastik , Romantik

Seslendirenler: Bradley Pierce , Angela Lansbury , Tony Jay , Jerry Orbach , Robby Benson

Yönetmen: Gary Trousdale , Kirk Wise

Senarist: Kelly Asbury , Joe Ranft , Linda Woolverton , Brenda Chapman , Brian Pimental , Burny Mattinson , Chris Sanders , Kevin Harkey , Robert Lence , Bruce Woodside , Roger Allers , Tom Ellery

Yapımı: - ABD

Küçük bir Frans&#;z köyünde ya&#;ayan Belle, tekdüze hayat&#;ndan s&#;k&#;lm&#;&#; durumdad&#;r. Bir gün babas&#;n&#;n gece yolunu kaybedip bir &#;atoda esir edilmesi üzerine Belle, hiç de beklemedi&#;i bir durumla kar&#;&#;la&#;&#;r, &#;atonun sahibi lanetlenmi&#; bir prenstir. 

6. Aladdin

Orijinal İsmi: Aladdin

Süre:95dk

Tür: Animasyon , Aile , Fantastik , Macera , Romantik

Oyuncular: Robin Williams , Jonathan Freeman , Gilbert Gottfried , Corey Burton , Jim Cummings

Yönetmen: Ron Clements , John Musker

Senarist: Ted Elliott , Terry Rossio , Ron Clements , John Musker

Yapımı: - ABD

Aladdin , sokak h&#;rs&#;z&#; ve maymun arkada&#;&#; Abu'dan ba&#;ka kimsesi olmayan yoksul bir gençtir. Prenses Jasmine, saraydan s&#;k&#;l&#;p &#;ehire ç&#;k&#;p dola&#;maya ba&#;lad&#;&#;&#;nda Aladdin ile tan&#;&#;&#;yor. Ancak Sultan'&#;n veziri Jafar Aladdin'i hapise att&#;r&#;yor. Asl&#;nda Jafar, pe&#;inde oldu&#;u lambay&#; sadece Aladdin'in alabilece&#;ini ö&#;rendi&#;i için Aladdin'i tutuklat&#;yor. Lambay&#; alan Aladdin Jafar'a vermiyor ve lamban&#;n içinden ç&#;kan Genie ile kar&#;&#;la&#;&#;yor. Üç dile&#;inin gerçekle&#;mesini sa&#;layacak olan bu cin, Aladdin'in a&#;&#;k oldu&#;u Prensesle evlenmesine yard&#;mc&#; olam&#;yor. Çünkü prenses sadece bir prensle evlenebilir.

7. Pocahontas

Orijinal İsmi: Pocahontas

Süre:81dk

Tür: Animasyon , Aile , Macera , Romantik

Seslendirenler: Billy Connolly , Mel Gibson , Christian Bale , Russell Means , Frank Welker

Yönetmen: Mike Gabriel , Eric Goldberg

Senarist: Chris Buck , Ralph Zondag , Duncan Marjoribanks , Burny Mattinson , Francis Glebas , Ed Gombert , Joe Grant , Kaan Kalyon , Glen Keane , Todd Kurosawa , Bruce Morris

Yapımı: - ABD

Cesaret ve arkada&#;l&#;&#;&#;n bu efsanevi hikayesi,Pocahontas'&#;n yani özgür ruhlu prensesin,açgözlü &#;ef Ratcliffe ve cesur kaptan John Smith taraf&#;ndan yönetilen bir gemi dolusu gizemli &#;ngiliz göçmeni izlemesiyle ba&#;lar.&#;akac&#; dostlar&#;,yaramaz rakun Meeko ve sinekku&#;u Flit ile birlikte Pocahontas ve Kaptan Smith aras&#;nda güçlü bir arkada&#;l&#;&#;&#;n tohumlar&#;n&#; seafoodplus.info birbirinden çok farkl&#; iki kültür aras&#;ndaki gerilim t&#;rmanmaya ba&#;lad&#;&#;&#;nda,Pocahontas herkesin bar&#;&#; içinde ya&#;amas&#; için bir yol bulmak zorundad&#;seafoodplus.info çözüm Sö&#;üt Nine'ye gidip,ak&#;l dan&#;&#;makt&#;r.

8. Mulan

Zirveleri karlarla kapl&#; da&#;lar&#;n eteklerinde en az bir milyon Hun askerinin amans&#;zca hücumlar&#; sürerken, bir avuç Çin askeri de ülkelerini cesurca savunmaya çal&#;&#;maktad&#;r. K&#;l&#;çlar&#; çekmi&#; ve ölümü beklemeye ba&#;lam&#;&#;lard&#;r. Aralar&#;ndaki Ping adl&#; genç askerin akl&#;na ans&#;z&#;n parlak bir fikir gelir. Do&#;ru topun ba&#;&#;na gtiderek kar&#;&#; tepelere do&#;ru ate&#; açar. Birden k&#;yamet kopar. Tepelrden a&#;a&#;&#; devasa büyüklükte bir ç&#;&#; inmeye ba&#;lar. Neye u&#;rad&#;klar&#;n&#; &#;a&#;&#;ran Hun askerleri bir anda darmada&#;&#;n olurlar ve hücumlar&#;n&#; durdururlar. Ping imkans&#;z&#; ba&#;arm&#;&#; ve kahraman olmu&#;seafoodplus.info anlam&#;yla cesur bir erkek oldu&#;u dü&#;ünülen Ping Asl&#;nda genç bir k&#;zd&#;r ve ad&#; Mulan d&#;r.

9. Prenses ve Kurbağa

Tiana isimli genç ve güzel bir prensesle prenslik günlerine dönmek için umutsuzca çabalayan yüssüz bir kurba&#;a gecenin birinde kar&#;&#;la&#;&#;rlar. Tiana,kurba&#;ac&#;&#;a ac&#;r ve onu bir kerecik olsun öpmeye raz&#; olur. Ancak, ortada bir sorun vard&#;r; zira öpücükten sonra Tiana da bir kurba&#;aya dönü&#;ür. &#;ki kurba&#;a neler olup bitti&#;ini anlamak için New Orleans batakl&#;klar&#;nda ya&#;ayan cad&#; doktoru bulmak zorundad&#;r.

Karmakarışık

Krall&#;&#;&#;n en çok aranan, en cazibeli haydutu Flynn Rider (Zachary Levi’nin sesiyle), Rapunzel (Mandy Moore’nin sesiyle) taraf&#;ndan rehin al&#;n&#;nca, bu al&#;&#;&#;lmad&#;k ikilinin komik maceras&#; ba&#;lar.

Cesur

Orijinal İsmi: Brave

Süre:93dk

Tür: Animasyon , Aile , Aksiyon , Fantastik , Komedi , Macera

Oyuncular: Billy Connolly , Emma Thompson , Robbie Coltrane , Kelly Macdonald , John Ratzenberger

Yönetmen: Brenda Chapman , Mark Andrews

Senarist: Steve Purcell , Mark Andrews , Irene Mecchi , Brenda Chapman

Yapımı: - ABD

Çok yetenekli bir okçu olan Merida, Kral Fergus (Billy Connolly’nin sesiyle) ve Kraliçe Elinor’un (Emma Thompson’&#;n sesiyle) aceleci k&#;zlar&#;d&#;r. Kendi hayat yolunu kendi çizmeye kararl&#; olan Merinda, ülkenin &#;amatac&#; lordlar&#;na ait olan as&#;rl&#;k bir gelene&#;e kar&#;&#; ç&#;kar: Heybetli Lord MacGuffin (Kevin McKidd’in sesiyle), huysuz Lord Macintosh (Craig Ferguson’un sesiyle) ve aksi Lord Dingwall (Robbie Coltrane’in sesiyle). Merida’n&#;n hareketleri fark&#;nda olmadan krall&#;k içerisinde kaos ve öfke yarat&#;r. Garip Bilge Kad&#;n’a (Julie Walters’&#;n sesiyle) ba&#;vurdu&#;unda ise u&#;ursuz bir dilek onu beklemektedir. Merinda pe&#;indeki tehlikeli güçleri ke&#;federken çok geç olmadan o korkunç laneti bozmaya çal&#;&#;&#;r ve gerçek cesaretin ne oldu&#;unu anlar.

Karlar Ülkesi

Macerac&#; ve iyi kalpli bir k&#;z olan Anna, k&#;z karde&#;i Prenses Elsa'y&#; bulup ya&#;ad&#;&#;&#; krall&#;&#;a sonsuz k&#;&#; getiren laneti sona erdirmesini sa&#;layarak, &#;ehrinde ya&#;ayan insanlar&#; eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masals&#; bir yolculu&#;a ç&#;kan Anna'n&#;n yol arkada&#;&#; ise usta bir da&#;c&#; olan Kristoff ve sad&#;k Ren geyi&#;i Sven'dir. Ayr&#;ca Olaf adl&#; bir ba&#;ka yol arkada&#;lar&#; daha olur. Mitolojik yarat&#;klar ve ürkütücü büyüler e&#;li&#;inde süren yolculu&#;un her dönemecinde ayr&#; bir tehlike ortaya ç&#;kar. Yolculu&#;un as&#;l zor yan&#; ise zamanla yar&#;&#;&#;yor olduklar&#; gerçe&#;idir.

Moana

Orijinal İsmi: Moana

Süre:dk

Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera

Seslendirenler: Merih Ermakastar , Tülay Bursa , Fatih Özacun , Figen Sümeli , Sefa Zengin

Yönetmen: John Musker , Ron Clements

Senarist: Ron Clements , Taika Waititi , John Musker , Pamela Ribon , Jared Bush

Yapımı: - ABD

Antik ça&#;larda Okyanusya'daki Güney Pasifik adalar&#;nda ya&#;ayan bir genç k&#;z olan Moana, ku&#;aklar boyunca denizlerde yolculuk etmi&#; bir ailenin temsilcisidir. Ailesine ve ya&#;ad&#;&#;&#; adan&#;n halk&#;na yard&#;m edebilmek amac&#;yla maceral&#; bir yolculu&#;a ç&#;kt&#;&#;&#;nda, hayran oldu&#;u yar&#;-tanr&#; Maui ile i&#;birli&#;i yapmas&#; gerekecektir. Disney'in çok sevilen baz&#; animasyonlar&#;n&#; yönetmi&#; John Musker ve Ron Clements'in yönetti&#;i Moana'da Dwayne Johnson ve genç oyuncu Auli'i Cravalho, orijinal seslendirme kadrosunda yer ald&#;.

Raya ve Son Ejderha

Uzun zaman önce Kumadra isimli fantastik bir dünyada insanlar ve ejderhalar uyum içinde ya&#;amaktayd&#;. Fakat kötülü&#;ün hizmetkâr&#; olan Druun isimli yarat&#;klar insanlar&#;n ve diyar&#;n gelece&#;ini tehdit edince ejderhalar kendilerini insanl&#;&#;&#; kurtarmak için feda eder. y&#;l sonra tekrar ortaya ç&#;kan Druun tekrar insanl&#;&#;&#; tehdit eder. Yaln&#;z bir sava&#;ç&#; olan Raya bu tehdidi durdurmak için son ejderhay&#; bulmal&#; ve Druun’u ortadan kald&#;rmal&#;d&#;r.

Anastasia

Orijinal İsmi: Anastasia

Süre:94dk

Tür: Animasyon , Aile , Fantastik , Macera

Seslendirenler: Kirsten Dunst , Meg Ryan , Kelsey Grammer , John Cusack , Hank Azaria

Yönetmen: Gary Goldman , Don Bluth

Senarist: Guy Bolton , Eric Tuchman , Bruce Graham , Susan Gauthier

Yapımı: - ABD

Anastasia, Walt Disney'in çizgi film piyasasındaki 60 yıllık iktidarını sarsarak yüz milyonlarca dolarlık pazara ortak olmak isteyen 20th Century Fox'un ilk uzun metrajlı çizgi filmi. Uzun yıllar boyunca bir Disney prensesi sanılan Anastasia, Disney'in Fox'u satın almasıyla gerçekten Disney'in bir parçası hâline gelmiştir.

Filmin animasyonu, Disney'den transfer edilen bir ekip tarafından yapılmıştır. Yetişkinlere özgün bir hikayeyi, kayıp Rus Prensesi Anastasia'nın gizem dolu ünlü öyküsünü anlatan film, başarılı seslendirme çalışması ve müzikleriyle öne çıkıyor. İlerleyen dakikalardan sonra fantazi dünyasına kayarak öyküsünü anlatan film, Rasputin adlı kötü adam portresi, onun yardakçısı sevimli yarasa gibi tiplemeleriyle eğlendirici anlar yaşatıyor. 

Atlantis: Kayıp İmparatorluk

Orijinal İsmi: Atlantis: The Lost Empire

Süre:95dk

Tür: Animasyon , Bilim Kurgu , Aile , Macera

Seslendirenler: Michael J. Fox , Jacqueline Obradors , James Garner , Phil Morris , Jim Varney

Yönetmen: Gary Trousdale , Kirk Wise

Senarist: Tab Murphy , David Reynolds

Yapımı: - ABD

Kida, filmde savaşçı bir prenses olarak sayılmaktadır.

Büyükbabası kayıp şehir Atlantis üzerinde büyük araştırmalar yapan Milo bir müzede çalışmaktadır. En büyük hayalli Atlantis'i araştırmak olan Milo, sonunda amacına ulaşır ve kumandan Rourke'un emrindeki bir ekibe katılarak keşif yolculuğuna çıkmak üzere hazırlanmaya başlar. Bir denizaltıyla yolculuğa başlayan ekip, büyük bir deniz canavarından kurtulduktan sonra Atlantis'i bulmayı başarır. Ancak kısa zaman için Rourke'un esas amacı ortaya çıkar. 

Acemi Prenses

Resmi Disney prensesleri arasında yer almasa da, Anne Hathaway'in canlandırdığı Mia Thermopolis Disney'in ilk "üç boyutlu" prensesi sayılabilir.

Avrupa'da Genovia adlı küçük bir ülke olduğunu biliyor muydunuz? Aslına bakarsanız, 15 yaşındaki San Franciscolu bir kız olan Mia dahil, pek çok kişi bu ülkenin varlığından habersiz. Ancak Mia'nın habersiz oluşu, özel bir durum yaratıyor: Çünkü, babasının yokluğunda annesi tarafından büyütülmüş bu genç hanım, gerçekte Genovia'nın prensesi. Babasının beklenmedik ölümünü haber alan Mia, San Francisco'daki yaşamında tam bir çirkin ördek yavrusu: Paspal bir görünüşü var, çekici olmayı beceremiyor, buna karşın, pırıl pırıl bir zekası var. Yeni tanışacağı büyükannesine düşen, Mia'nın dışını da içi kadar güzel yapmak - çünkü prensesler herşeyleriyle zarif ve alımlı görünmeli. Yani postallara veda, topuklu ayakkabılara merhaba.

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut

Lucasfilm, Disney tarafından alındığından beri Yıldız Savaşları evreninin prensesi Prenses Leia da bir Disney prensesi sayılabilir.

Luke Skywalker (Mark Hammil) amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. Ne kadar Akademi'ye katılıp "jedi" olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve "Ölüm Yıldızı" denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia (Carrie Fisher) bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2 (Kenny Baker)'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness)'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. "Ölüm Yıldızı"nı yok etmek için Han Solo (Harrison Ford) ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

Manhattan'da Sihir 2

Orijinal İsmi: Disenchanted

Süre:dk

Tür: Aile , Fantastik , Komedi

Oyuncular: Amy Adams , Patrick Dempsey , Idina Menzel , James Marsden , Rachel Covey

Yönetmen: Adam Shankman

Senarist: Jessie Nelson , Rita Hsiao , J. David Stem , David N. Weiss

Yapımı: - ABD

&#;lk filmi "Manhattan'da Sihir" &#;u an Disney Plus kütüphanesinde olmasa da, yak&#;n zamanda ç&#;kan bu devam filmine eri&#;ilebilir. Gisele karakteri, hem animasyon hem de insan olarak gördü&#;ümüz ilk prenses olma özelli&#;ini ta&#;&#;maktad&#;r.

Sonsuza dek mutlu olduktan on y&#;l sonra, Giselle mutlulu&#;unu sorgular, bu süreçte istemeden gerçek dünyadaki ve Andalasia'dakilerin hayatlar&#;n&#; alt üst eder.

Acemi Prenses

"Acemi Prenses" filmine benzer 20 film var.
  • Acemi Prenses: Kraliyet Nişanı

    Prenses Mia henüz 21 yaşını bitirmiş olup büyükannesi ile Genovia Sarayı’nda yaşamaktadır. Tahtı ele geçirmek isteyenler ortaya çıktığında Mia’nın taç giymesi gerekir. Ancak yeğeninin yeni kural koyucu olmasını istemeyen Vikont Mabrey, bekar bir kadının kraliçe olamayacağına dair olan kanunu hatırlatır. Arkasına

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Ella

    Gail Carson Levine’in ödüllü romanından uyarlanan film, kendisine doğuştan sihirli bir hediye verilmiş olan Ella’nın hikayesini anlatır. Onun her şeye itaat etmek gibi bir doğası vardır. Kim ne isterse istesin, kendisinden beklenen zararlı, yanlış ya da kötü de olsa direkt olarak itaat eder. Annesi vefat edince babası başka

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Ice Princess

    On yedi yaşında bir öğrenci olan Casey Carlyle, fizik öğretmeni tarafından, Harvard’a sunmak üzere yaz boyunca bir fizik projesi üzerinde çalışması için zorlanır. Bir patenci olan Casey, artistik patinajda uygulanan fizik bileşenleri üzerine bir proje hazırlamaya karar verir. Başlangıç olarak da eski profesyonel patenci Tina

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Your Highness

    Thadeous, tembel ve kibirli bir prenstir, erkek kardei Fabious ise onun aksine gururuna dkn ve babasnn kralln kurtarmaya hevesli bir savadr. Thadeous'un ak olduu sava prenses Isabel'le evlenebilmesi iin kralln bana gemesi gereklidir. Bunun zerine tembel prens, Fabious'u izler ve iki karde lkelerini kurtarmak iin elenceli bir maceraya atlr

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Şrek

    Shrek, oldukça korkutucu bir görünüme sahip, devasa, yeşil bir troldür. Yalnızlığın getirisiyle, hayatının geri kalanını beraber geçirebileceği, en az kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmanın hevesindedir. Bir kahin, kehanetini açıklar. Şrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Şrek 2

    İlk filmden sonra yaşananlara odaklanan Şrek 2, kahramanımız Şrek ve Prenses Fiona'nın balayından dönüşüyle başlar. İlk filmde Şrek türlü kötülüklere karşı olağanca gücüyle ve takdir edilesi bir cesaretle savaşmış, sonunda da başarılı olmuştu. En önemlisi ise güzeller güzeli prenses Fiona'nın kalbini kazanıp iç

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • İşte Böyle Bir Kız

    Okulun en gözde gençlerinden olan Zack, sevgilisi tarafından terkedilmiştir. Bunu hazmedemeyen delikanlı, mezuniyet partisi için kendisine bir eş bulmaya koyulur. Talihli kişi ise Laney adında garip bir kızdır.

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Sonsuza Dek

    Danielle’in kuvvetli bir sevgi ve saygı bağı bulunan babası ansızın ölür. Danielle artık kendisine her daim kötü davranan kötü kalpli üvey annesi ve ondan hiçbir farkı olmayan kız kardeşi ile yaşamak zorunda kalacaktır. Evinde son derece kötü bir muameleye maruz kalan Danielle, günün birinde Henry adında yakışıklı bir

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Chasing Liberty

    Amerikan Başkanı’nın kızı Anna Foster her 18 yaşındaki genç gibi aşk yaşamak istiyor. Ama çevresindeki ajanların ona göz açtırmaya pek niyeti yok.

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Princess Protection Program

    Bir diktatör, ülkeyi işgal ettiğinde Prenses Rosalinda’nın hayatı tehlikeye gider. Bunun üzerine Binbaşı Mason, Prenses Koruma Programı kapsamında genç kadını Louisiana’ya götürür.

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Coming to America

    Afrikalı bir prens olan Akeem, doğum gününde ailesi tarafından daha önce hiç görmediği bir kadınla evlendirilecektir. Bu duruma karşı çıkan Akeem, babasından izin alarak parası ve ünü için değil kendisini gerçekten sevecek bir eş bulmak için Amerika’ya gider. Babası, prensin başına bir şey gelmesini engellemek için

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Prens ve Şov Kızı

    Yıl V . George ve Kraliçe Mary’nin taç giyme törenleri için Avrupa’nın her bölgesinden çeşitli temsilciler Londra’ya gelmiştir. Bu temsilcilerden biri, Carpathia Krallığı’nı temsilen gelen kişi Prens Charles’tır. İngiliz başkentindeki ilk gecesinde, siyasi hesaplara dair yapılan bir plan dahilinde dışarıya

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Cesur

    Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Pamuk Prenses&#;in Maceraları: Ayna Ayna Söyle Bana

    Bu bildiğiniz Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalından biraz farklı, biraz çılgın, biraz masalın söylenmemiş tarafını anlatan bir uyarlama. En son Ölümsüzler ile seyrettiğimiz yönetmen Tarsem Singh'ın son işi olan yapım, kötü niyetli bir cadının (Julia Roberts), güzeller güzeli Pamuk Prensesi (Lily Collins) sürgüne

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • How High

    İki ahbapçavuş, kullandıkları bir tür uyuşturucu sayesinde zekalarını geçici olarak yükseltmeyi başarırlar. Bu otun etkisindeyken gösterdikleri performans sonucu Harvard üniversitesine girerler. Ancak otun etkileri kaybolduktan sonra düşük zeka seviyeleriyle başbaşa kalırlar..

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Cinderella Story, A

    Sam, babasının ölümünden sonra, üvey annesi ve kızları ile yaşamaya başlar. Hayatı okul, babasından kalan lokanta ve ev işleri arasında geçen Sam’in tek mutluluğu sanal alemdeki aşkı; 'Göçebe'dir. Fakat 'Göçebe' nin okulun en popüler çocuğu Austin olduğunu öğrenince, bu mutluluk yerini hayal kırıklığına

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Karanlıklar Prensi

    Film elinde metal bir kutu tutan, ölmekte olan bir rahip görüntüsüyle açılır. Rahip kutuyu korumaktadır ve nedeni sonradan anlaşılır. Kutunun içerisinde harabeye dönmüş bir kilisenin altındaki bir bölgenin kapısını açan bir anahtar vardır. Bu bölgede yer alan bir oda ise korkunç bir sırrı saklamaktadır. Bir papaz

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Camp Rock 2: Büyük Final

    Camp Rock’a dönecek olduğu için çok heyecanlı olan Mitchie (Demi Levato), gölün karşı tarafında Camp Star adında bir başka kampın daha açıldığını görünce hayal kırıklığına uğrar. Camp Rock’ın sahibi Brown Cesario’nun baş düşmanı tarafından kurulan Camp Star’ın amacı onları yok etmek ve göldeki tek kamp

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Material Girls

    Büyük bir kozmetik şirketinin veliahtları olan iki kız kardeş, ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmadıkları bir yaşam tarzı ve zenginliğin parıltılarıyla gelen şöhret ile huzur… Ancak, ellerindeki bu rahatlık şirketin karıştığı bir skandal nedeniyle maalesef pek de uzun sürmüyor. Bir anda güçsüz kişiliklerini

    FRAGMANI İZLE

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

  • Saved!

    Mary, bir katolik lisesine başlamak üzere olan genç bir kızdır. Her şey normal seyirinde devam etmektedir. Ancak okula başladıktan bir süre sonra hamile kalır ve büyük bir skandala yol açar. Çevresindeki tüm arkadaşları, inançsal saplantıları nedeniyle kendisine sırt çevirirler. Mary artık çok yalnızdır.

    Puanım :

    İzlemek İstiyorum

Vizyondaki En İyi Filmler

Flash
Haile: Bir Aile Kâbusu
Vizyondaki En İyi Filmler

En Çok Beklenen Filmler

  • Oppenheimer
  • Barbie
  • Kraven The Hunter
  • Sisu
  • Meg 2: Çukur
  • Five Nights At Freddy&#;s
  • Mucize Uğur Böceği ve Kara Kedi
  • Genç Deniz Canavarı Ruby
  • Challengers
  • Ölümcül Çarpışma
Tüm beklenen filmler

pamuk prenses

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Masalı (Türkçe Masal Dinle)

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Masalı (Türkçe Masal Dinle) izlenme - 8 yıl önceÜnlü Alman hikayeciler Grimm Kardeşler'in 'de ilk kez yayımladığı ve sonraki yıllarda defalarca sinemaya uyarlanan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler (Snow White and the Seven Dwarfs) masalını dinleyin. Çocukların bayıldığı en güzel masalları kanalımızdan takip edin: seafoodplus.info Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını buradan okuyabilirsiniz: Her yerin karla kaplı olduğu bir kış günüymüş. Bir kraliçe, sarayının pencerelerinden birinin arkasında bir yandan nakış işliyor, bir yandan da hayal kuruyormuş. Derken birden parmağına iğne batmış ve gergefin üstüne üç damla kan akmış. Kraliçe kan damlalarına bakar bakmaz, “Çocuğum kız olursa, teni kar gibi ak, yanakları kan gibi al, saçları da pencerenin çerçevesi gibi kapkara olsun,” diye geçirmiş içinden. Bu olaydan kısa bir süre sonra bir kız çocuğu getirmiş dünyaya. Kızı tıpkı içinden geçirdiği gibi bir kızmış. Ona Pamuk Prenses adını vermişler. Ne yazık ki kraliçe doğumdan birkaç saat sonra ölmüş. Bir yıl sonra Kral yeniden evlenmiş. Yeni Kraliçe çok güzel bir kadınmış. Güzelliğine güzelmiş, ama bir o kadar da kibirliymiş, kendisinden daha güzel birinin olabileceğini düşüncesine bile tahammül edemezmiş. Odasında sihirli bir aynası varmış. Her gün o aynanın karşısına geçer, saatlerce kendisini seyreder ve sonunda, “Ayna, ayna söyle bana En güzel kim bu dünyada,” Diye sorarmış. Ayna da hiç duralamadan, “Sizsiniz Kraliçem,” dermiş. Fakat, Pamuk Prenses on dört yaşına geldiğinde, bir gün ayna şöyle demiş: Güzelsiniz Kraliçem, güzel olmasına, Ama Pamuk Prenses sizden daha güzel.” Kraliçe bunu duyunca çok kızmış, öfkesinden ne uyku girmiş gözüne, ne de bir lokma yemekyiyebilmiş. ‘Ne yapmalı, ne etmeli?’ diye düşünüp durmuş günlerce. Sonra kararını vermiş ve sarayın avcısını çağırmış huzuruna. “Pamuk Prenses’i ormana götür ve orada öldür. Öldürdüğüne kanıt olarak da kalbiyle ciğerini sök, bana getir.” Avcı Pamuk Prenses’i ormana götürmüş, bıçağını çekmiş. Fakat Pamuk Prenses’in ağladığını görünce onu öldürmeye kıyamamış. Pamuk Prenses ağaçların arasına dalıp gözden kaybolurken, “Ben yapamadım, ama hava kararıncaya kadar bir ayı veya bir kurt benim yapamadığımı yapar nasıl olsa,” demiş. Yolda genç bir yabandomuzu çıkmış avcının karşısına. O da hayvanı oracıkta öldürmüş, kalbiyle ciğerini söküp Kraliçe’ye götürmüş. Ama Pamuk Prenses’i avcının düşündüğü gibi ne bir ayı ne de bir kurt yemiş. Akşam olup hava kararınca dağların ardında küçük bir eve gelmiş. Kapısını çalmış, açan olmamış. Cesaretini toplayıp içeri girmiş. İçeride üzeri yenmeye hazır yiyeceklerle dolu yedi küçük tabağın bulunduğu yedi küçük sandalyeli uzun bir masa varmış, duvar dibinde de yedi yatak diziliymiş. Beklemiş, beklemiş, ama kimsecikler gelmemiş. Çok aç ve çok yorgun olduğu için daha fazla bekleyememiş ve her tabaktan bir kaşık yemek almış, yedi yataktan yedincisine yatıp uykuya dalmış. Biraz sonra evin sahipleri eve dönmüşler. Dağların derinliklerinde bulunan bir gümüş madeninde çalışan yedi cücelermiş bunlar. Pamuk Prenses’i görünce, “Ne kadar güzel bir kız!” demişler. Sabah olup uyandığında Pamuk Prenses cüceleri görünce önce çok korkmuş, ama kısa bir süre sonra onlardan bir kötülük gelmeyeceğini, onların çok iyi insanlar olduklarını anlamış. Yedi cüceler Pamuk Prenses’ten evlerini çekip çevirmesini istemişler, o da hemen kabul etmiş. “Hoşça kal,” demişler yedi cüceler işe giderlerken. “Kapıyı kimseye açma. Eğer üvey annen burada olduğunu öğrenirse seni tekrar öldürmeye kalkar sonra.” Bir gün Kraliçe tekrar aynasının karşısına geçmiş. Aynadan şu cevabı alınca suratının aldığı şekli varın siz düşünün artık: “Güzelsin Kraliçem, buraların en güzeli sizsiniz Ama ne var ki, yüksek dağların ardında Cücelerin küçük, şirin evindeki Pamuk Prenses dünyalar güzeli.” Bunu duyar duymaz Kraliçe hemen kolları sıvamış. Yaşlı bir satıcı kadın kılığına bürünmüş ve elinde içi kurdele dolu bir tablayla dağlara doğru çıkmış yola. Cücelerin evine varınca, “Kurdelelerim var, harika kurdeleler!” diye seslenerek kapıyı çalmış. Kimin geldiğine bakmak için pencereye çıkan Pamuk Prenses kurdeleleri görünce içi gitmiş. ‘Bunda ne kötülük olabilir ki!’ diye düşünerek kapıyı açmış. “Bunu mu beğendin güzelim?” demiş Kraliçe kurdeleyi Pamuk Prenses’in boynuna takarken. Sonra kurdeleyi sıktıkça sıkmış, ta ki Pamuk Prenses ölü gibi boylu boyunca yere uzanana kadar. O gece yedi cüceler Pamuk Prenses’i o halde bulmuşlar. Kurdeleyi kesmişler ve Pamuk Prenses hayata dönmüş tekrar. Böylece Kraliçe’nin elinden ikinci kez kurtulmuş Pamuk Prenses. Ertesi sabah Kraliçe aynasının karşısına geçmiş yeniden. Aynadan Pamuk Prenses’in hâlâ yaşadığı haberini alır almaz hemen kılık değiştirmiş ve bir kez daha dağların yolunu tutmuş. “Taraklarım var, harika taraklar!” diye seslenmiş cücelerin evinin kapısında. Pamuk Prenses yaşlı kadının elinde tuttuğu tarağı görünce başına gelenleri unutuvermiş. Kapıyı açmış. “Saçların ne güzel, bırak ben tarayayım,” demiş Kraliçe. Ama tarak zehirliymiş, başına değer değmez Pamuk Prenses ölü gibi yere uzanmış. O gece yedi cüceler saçından tarağı almışlar ve Pamuk Prenses yeniden hayata dönmüş. Böylece Kraliçe’nin elinden üçüncü kez kurtulmuş Pamuk Prenses. Ertesi gün Kraliçe aynasının karşısına geçince, Pamuk Prenses’in hâlâ yaşadığını öğrenmiş. Öfkesi burnunda, bu kez en büyülü iksirini hazırlayıp bir elmanın yarısına sürmüş. Sonra da yaşlı bir dilenci kılığına girip yola koyulmuş. “Güzel kızıma tatlı bir elma benden, armağan,” demiş Kraliçe, pencereden bakan Pamuk Prenses’e. “Pencereden de verebilirim, kapıyı açmana gerek yok.” “Kötü diye mi almıyorsun yoksa,” demiş Kraliçe, Pamuk Prenses’in kararsız olduğunu görünce. Sonra da zehirsiz tarafından ısırmış ve, “Al bak harika!” diyerek uzatmış, Pamuk Prenses’e. Pamuk Prenses elmayı zehirli tarafından ısırır ısırmaz cansız yere uzanmış. Kraliçe pencereden içeri, Pamuk Prenses’e bakmış. “Nihayet senden kurtuldum, artık dünyanın en güzeli benim,” demiş. Oradan doğruca saraya gitmiş. Erkesi gün aynaya kimin en güzel olduğunu sorduğunda ayna, “Sizsiniz Kraliçem,” deyince dünyalar onun olmuş. Bu sefer cücelerden hiçbiri Pamuk Prenses’i uyandıramamış ölüm uykusundan. Aradan üç gün geçmiş, bütün umutlarını kaybetmişler. Fakat nedense Pamuk Prenses hiç de ölü gibi durmuyormuş. O yüzden yedi cüceler onu gömmemişler ve camdan bir tabut içine koymuşlar, tabutu da yüksek bir tepenin en tepesine yerleştirmişler. Günlerden bir gün cüceleri ziyarete gelen bir Prens oradan geçerken camdan tabutun içinde Pamuk Prenses’i görmüş ve hemen ona âşık olmuş. “Onu sarayıma götürmeme izin verin,” diye yalvarmış Prens. Yedi cüceler ona acımışlar ve izin vermişler. Prens’in uşakları tabutu kaldırırken Pamuk Prenses’in boğazına takılmış olan zehirli elma parçası pat düşmüş ağzından. Pamuk Prenses doğrulmuş nerede olduğunu anlamadan, gözünü açmış, yakışıklı Prensi karşısında görmüş. Görür görmez ona âşık olmuş. Birkaç hafta sonra nişanlanmışlar. Derken düğün günü gelip çatmış. Düğüne çağrılanlar arasında Pamuk Prenses’in üvey annesi de varmış. Üvey annesi sarayın salonuna girer girmez Pamuk Prenses’i tanımış, ama bu sefer bir şey yapmaya fırsat bulamamış. Çünkü Prens’in adamları Kraliçe’yi hemen yakalamış, Prens de onu artık kötülük yapamayacağı uzak bir ülkeye sürgün etmiş. O günden sonra Pamuk Prenses, güzelliğinin yanı sıra mutluluğuyla da ün salmış.

Bu çalışmada amaç, masalların ve masallardan yola çıkılarak uyarlanmış filmlerin değerler dizgesi açısından çocuklara uygun olup olmadığı, evrensel ve milli değer yargılarından “hırs, saygı, iyi-kötü insan olma, şiddet” öğelerini araştırmaktır. Buna ek olarak toplum etiğine olumlu örnek oluşturup oluşturmadığını ve uyarlama masalların eğitimde ne denli kullanılabileceğine dair incelemektir. Masalların bel kemiğinden biri olan Grimm Masalları içinden “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” masalının ve bu masalın 6 uyarlama filmi incelenerek eğitim alanında materyal olarak kullanımına ve bütüncül eğitim açısından da mentalizasyonelliğe ilişkin veriler yer almaktadır. Çalışmada, masal kavramı, "Grimm Kardeşler", Grimm Masalları ve eğitimde filmlerin materyal olarak kullanımı, masaldan uyarlanan filmlerin değerler dizgesi açısından yorumlanması, dil edinimi ve kültür aktarımına uygunluğu incelenmeye çalışılmıştır. Masalların çocuklara okutulmadan ya da okunmadan önce aileler ve eğitmenler tarafından incelenmesi gerektiği, çocuğun okuduklarından yola çıkarak hayal dünyasında masalı yorumlayıp doğru ya da olması gereken değer kavramlarını edinmeleri beklenmektedir. Bunun için çocuklara göre uyarlanmış masalların çocuğa göre daha uygun olacağı değerlendirilmektedir. Eğitimde materyal olarak kullanılması durumunda uyarlanan bu filmlerin öğretmen tarafından defalarca izlenmesi gerektiği, yanlış anlaşılmaya mahal verecek durumların engellenmesi ya da açıklık getirilmesi ya da MEB tarafından “değerler eğitimine göre hazırlanmıştır" ibaresi var olan filmleri, animasyonların kullanılmasının daha doğru olacağı tespit edilmiştir. Bu bağlamda geleneksel basılı metinler dışında masal uyarlamaları filmler de bu açıdan ele alınarak incelenmeye 1 çalışılmış, içerik, uyarlama süreçleri ve içerdiği değer kavramları açısından incelenmiştir.

 

The purpose of this study is to examine whether tales and movies originated from the tales is appropriate for the children by means of value systems, and also to examine the universal and national system elements ( ambition, respect, being a good-bad person, violence). Additionally, it is to examine whether the tales are positive examples in terms of social ethics and also to examine how adopted tales can be used in education. There is information about the usage of educational material “ The Snowwhite and Seven Dwarfs” that is among Grimm Tales, and six adopted movies of this tale and also the mentalisation for holistic education. In this study, the term “Tale”, “Grimm Brothers”, Grimm Tales and usage of the tales as educational material, comments about the value systems of adopted movies from the tales, language acqusition and appropriataness of cultural transmissions are expressed. It is expected that parents and educators examine the tales before children read them and gain value assets which are true or necessary by interpreting the tales in their imaginations. Thus, it is considered that adopted takes are more suitable for children. It is indicated that teachers should watch adopted movies for a couple of times in order to prevent them to be misunderstood, to clarify them to be used as an educational material, or the animations labelled as “ prepared according to the values of education” by the Ministry of Education are more convenient. In this aspect, except for traditional printed passages, movies adapted from tales are also tried to be analysed in terms of the content, adaptation processes and value terms included.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir