1 yaşındaki bebeğin ishali nasıl geçer / Bebeklerde İshal Nasıl Geçer? - funduszeue.info

1 Yaşındaki Bebeğin Ishali Nasıl Geçer

1 yaşındaki bebeğin ishali nasıl geçer

Bebeklerde İshale Ne İyi Gelir? Bebeklerde İshal Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yetişkinlerde görülen ishal besin bozuklukları, hava şartları gibi birçok etkenlere bağlı olurken bebeklerde belirli dönemlerde ishal görülmesi de normal bir durumdur. Bebeklerin bünyesi yetişkinlere göre de zayıf olduğu için ishal gibi bir durumda çok su kaybeder. Ateşlenme ile beraber bu kayıp giderek artar. Uzun süreli ishal durumunda sıvı kaybı da artacağı için bebekler muhakkak doktora götürülmeli ve bebeklerde ishal neden olur sorusuna doktorla birlikte yanıt aranarak gerekli tedaviler uygulanmalıdır. Bebeklerde ishal nasıl geçer ve ishale ne iyi gelir sorusunun yanıtı ebeveynler için önemlidir. Evde uygulayabileceği yöntemlerle ishali durdurabilirler. İşte bebeklerde ishal ilacı ve bitkisel yöntemler.

BEBEKLERDE İSHAL NASIL GEÇER?

Bebeklerde ishale ne iyi gelir? Sorusunun yanıtını merak edenler için bir liste hazırladık. Bu önerileri uygulayarak bebeğinizdeki ishal sorununu çözebilirsiniz. Yöntemler bitkisel ve doğal olduğu için bebeğiniz için daha yararlı olacaktır. Her ihtimale karşı doktor önerisi ile kullanmanız tavsiye edilir. Bebeklerde alerji sorunu ortaya çıkabilir.

Bebeklerde ishali kesmek için ne yapmalı? İşte önerilen yöntemler…

  • İshale yakalanan bebeklerin tedavisinde en önemli konu temizlik yani hijyendir. Anne veya babanın kişisel temizliklerine oldukça önem vermesi gerekir. Örneğin; bir anne evde bebeğin altını temizledikten sonra ellerini yıkamalı ondan sonra bebeğe dokunmalıdır. Biberon ve emzikler sık sık sıcak suda bekletilmelidir. Baba ise işten geldiği zaman ellerini ve yüzünü sabunla yıkamalı ondan sonra bebeğe dokunmalıdır.
  • Anne sütünü hiç kesmeden devam ettirilmelidir. Bebek anne sütüyle mikroplara karşı savaş verir ve sıvı kaybını önler. Anne sütü haricinde diğer sütler verilmemelidir. Onun yerine 6 aydan sonraki bebekler için çorba, doğal yoğurt, pirinç unu maması verilebilir.
  • Elma ve muz ishale iyi gelen meyvelerdir. Bebeğinize belirli miktarlarda bu meyvelerden verebilirsiniz. Sebzeleri içinde patates ishale iyi gelir. Patatesi haşlayarak koyu kıvama getirin. Püre şeklinde bebeğinize verebilirsiniz. İshale iyi gelen diğer bir sebze havuçtur.
  • Halk arasında en bilindik yöntem siyah çaydır. Şekersiz çayı içirerek ishali önleyebilirsiniz.

BEBEKLERDE İSHAL NEDEN OLUR?

Bebeklerdeki sindirim sistemi henüz besinlere karşı hazır olmadığı için ishal vakasının görülme olasılığı yüksektir. Ayrıca bağışıklık sistemindeki güçsüzlük kolay hastalanmalara yol açtığı için ishal de hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkar.

Bebeklerde ishal belirtileri kusma, ateş, halsizlik, huzursuzluk, sürekli ağlama gibi durumlarla kendini gösterebilir. Diğer yandan şu etkenler ishale neden olur:

  • Parazitler
  • Antibiyotikler
  • Kulak Enfeksiyonu
  • Meyve Suyu
  • Gıda Hassasiyeti
  • Zehirlenme

BEBEKLERDE İSHAL ÇEŞİTLERİ

Bebekler yetişkin insanlara göre farklı şekilde ishal olurlar. Bebeklerde belirli dönemlerde görülebilirken yetişkinlerde belirli sebebe bağlı olmayan birçok etkene göre ishal olabilirler. Bebeklerde ishal çeşitleri; rota virüsü kaynaklı ishal, soğuk algınlığı hastalıklarına bağlı ishal, anne sütünün yaramamasına bağlı ishal, yiyecek ve içeceklere bağlı ishal olmak üzere sınıflandırılabilirler. Bunlar arasında en tehlikelisi rota virüsüne bağlı zehirli ishaldir. Bebeği susuz bırakarak ölüme kadar yol açabilir. Bebeklerin belirli dönemlerdeki aşıları düzenli olarak yapılmalıdır.

BEBEKLERDE İSHAL TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Bebekler ishal dönemimde çok su kaybederler. İlk önce sıvı dengesini korumak önemlidir. Yenidoğan bebeklerde ishal görülmesi normaldir. Yenidoğan bebeklerde dışkılama günde 'e kadar çıkabilir. Sürekli devam eden ishal olursa doktora başvurulması gerekir.

Anne sütü alan bebekler daha çok emzirilmeli, anne sütü almayan bebeklerde ise su tüketimi arttırılmalıdır. Bebekler bu dönemde suyun tadını sevmeyebilirler. Bazı bebekler hiç su içmeyebilir. Böyle durumda mama ya da ek gıdaların içindeki su miktarı arttırılabilir. Örneğin; pirinç unu yapılırken su miktarı normale göre biraz daha arttırılabilir.

Bebeklerde mide bulantısı ve kusma gibi durumlar oluşabilir. Bu durumda yemek yemeye zorlanmamalı, ara öğünler uygulanarak azar azar yemekler yedirilmelidir. Bu sayede kilo kaybının önüne geçilmiş olunur.

BEBEKLERDE İSHAL İLACI

Bebeklerin ishalini kesmek için doktor kontrolünde tavsiye edilen ishal kesen mamalar kullanılabilir. Düzenli saatlerde kullandığınızda ishal duracaktır.

BEBEKLERDE İSHAL KAÇ GÜN SÜRER?

Bebekler ishale kolay yakalandığı gibi çok kısa sürede de kurtulabilmektedirler. Genel olarak bebeklerde ishal 1 ila 3 gün içerisinde geçebilmektedir.

İshale Ne İyi Gelir? İshal Nasıl Geçer, İshali Kesen Doğal Yöntemler, En Çabuk Ne Keser?

Ailenize yeni katılan minik bireyinizin, doğru ve uygun beslenmesi gibi dışkılaması da oldukça önem arz etmektedir. Zaman bazı yenidoğan bebeklerde ishal durumuna rastlanabilmektedir. Bu durum sonucunda anne adayları doğru uygulama ve gerekli önlemler ile süreci sağlıklı bir şekilde atlattığı görülmüştür. Bizler de size bu yazımızda yenidoğan bebeğinizdegörülen ishalin nedenlerini ve çözümlerini derledik. Yazımızı keyifle okumanızı dileriz.

Yenidoğan Bebeğin İlk Dışkısı (Mekonyum) Nasıl Olur?

Doğduğu ilk andan itibaren belirli bir zaman sonrasında meydana gelen mekonyum (ilk dışkı) çıkışı ile birlikte bebeğinizin sindirim sistemi bir döngüye girmektedir. Bebeğinizin ilk dışkısı koyu yeşil veya siyah renkte, kokusuz ve yapışkan kıvamlı olmasıyla bilinir. Anne karnındaki bebeğiniz hamilelikte bağırsaklarındaki biriken dışkı doğduğu ilk 24 saat içinde bu şekilde dışarı atılımı gerçekleşir. Bu döngü için düzenli bir beslenme ve eş zamanlı dışkılama takibi, konforlu ve güvenilir bir bebek bezi seçeneği olan Kanz yenidoğan bebek bezi ile sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesine uygun birortam hazırlamaktadır.

Yenidoğan Bebeklerde Dışkı Sayısı Nasıl Olmalıdır ?

Dışkının kıvamı bozuk değil ise, yeni doğan döneminde günde kez dışkılama normal kabul edilmektedir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ise, günde kez dışkılama olası ve normal bir durumdur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde gaita (dışkı) parlak sarı,krema kıvamında ve ekşi kokulu olmakla birlikte mama ile beslenen bebeklerde dışkı daha şekilli ve koyu renkli olmaktadır. Yenidoğan Bebeklerde İshal (Diyare) Nasıl Anlaşılır ?Hayata yeni adapte olmaya çalışan yenidoğan bebekte, zaman zaman çeşitli nedenlerden kaynaklı dışkı yapısı değişmekte ve ishal görülebilmektedir. İshal, 24 saatte üçten fazla sulu dışkılama veya sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde her zamankinden daha sık ve sulu dışkılama olarak tanımlanmaktadır.

Yenidoğan Bebeklerde İshalin Nedenleri Nelerdir ?

İshalin en büyük nedenlerinden biri hijyen eksikliğidir. El ve ağızdan bulaşan bakteri ve mikroplar tüm vücuda yayılarak enfeksiyona ve böylece ishale neden olabilmektedir. Bebekler ilk kez beslenmeye başlamalarıyla birlikte dışkı kıvamında ishale yakın bir durum gözlemlenebilir. Zamanla bu durum düzelecek ve dışkı normal kıvamını alacaktır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde annenin tükettiği besinler süt bebeğe geçebildiğinden bebeğinizde ishal durumu gözlemlenebilmektedir.

Bu nedenle emziklik döneminde beslenmenize ve hijyeninize dikkat etmeniz oldukça öfunduszeue.infoerde ishalin diğer bir nedeni ise mama ile beslenen bebeklerde mamanın bekletilip tekrar verilmesidir. Bozulan mamalar bebeklerde ishale neden olabilmektedir. Doğuştan kaynaklanan bazı metabolizma rahatsızlıkları ve çeşitli bağırsak sorunları da yenidoğan bebeklerde ishale neden olabilmektedir.

Yenidoğan Bebeklerde İshal (Diyare) Kaç Gün Sürer ?

İshal vakalarının çoğunluğu 7 gün içerisinde düzelmekte ve dışkı normal kıvamını almaktadır. Fakat süresi uzayan ve çeşitli semptomların eşlik ettiği ishal vakalarında derhal uzman bir hekime danışmanızı tavsiye ederiz.

Yenidoğan Bebeklerde İshal Nasıl Geçer ?

Uzun dönemde gerçekleşen ishalin tedavisi için gerekli uzman kontrolünde çinko desteği sağlanması önerilmektedir. Sıvı kaybı fazla olan bebeklerde ise ORS (oral rehidrasyon sıvısı) tedavisine başvurulmaktadır. Bu dönemde anne sütü ile beslenmeye devam edilmeli ve bebeğin beslenmesi günde en az 6 kez saat ara ile gerçekleşmelidir.

Bebek mama ile besleniyorsa mama hijyenik koşullarda hazırlanmalı ve saklanmalıdır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ise emzirme öncesi gerekli hijyen tedbirleri alınmalı, emzirme süresince ve bitiminde de korunmalıdır. Bez değişiminden önce ve sonra eller sabunla yıkanmalı ve hijyenik bir ortamda değiştirilmesine özen gösterilmelidir.

Bu durumda bebeğiniz için gerekli hijyenin sağlanmasında Kanz ıslak havlu, bebek bezi ve bebek bakım örtüsü hijyenik ve güvenilir bir seçenek olacaktır.

Bebeklerde İshal Nasıl Anlaşılır?

Bebeğinizin ishal olduğunu düşünüyorsunuz ve kakasının sıvı geldiğini fark ettiniz. Ancak öncelikle bundan emin olmanız gerekir. Yenidoğan bebeklerin kakası genellikle sıvı halde olmaktadır.

Eğer sıvı kakaya, ateş eşlik ediyorsa, huzursuzluğu ve emmede azalması varsa; evinizde aynı hastalığı geçiren başkaları varsa hızlıca doktorunuza başvurmalısınız.

Bebeklerde İshal Neden Olur?

Çoğu zaman ağız yoluyla alınan mikropların mideye gitmesiyle hastalık süreci başlar. Vücut bağışıklığı mikrobu yenmek için kusar ve dışarıya atmaya çalışır. Eğer bu mikrop midenin altına, yani bağırsaklara doğru indiyse, vücut refleks olarak onu bağırsak yoluyla dışarı atmaya çalışıyor. İşte bu durumda ishal hastalığı oluşmaktadır.

İshal, mikroptan arındırmaya çalışan hastalıklardan biridir.

Bebeklerde İshal

Bu nedenle ishalin durdurulması hastalığın iyileştirmesini önlemektedir. Bırakın bebeğiniz bağırsak yoluyla mikrobun dışarıya atılmasını sağlasın.

Ancak ishale kusma da eşlik ederse, sıvı kaybı artarsa; bebeğinize su içirmeniz gerekmektedir. İshal ve kusma ile birlikte aşırı sıvı kaybı yaşanmaktadır. Bebeğinizin keyfini ve hareketlerini takip ederek susuz kalıp kalmadığını anlayabilirsiniz. Böyle durumlarda hızlıca doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.

Bebeklerde İshale Ne İyi Gelir?

İshal hallerinde, bebeğe probiyotiğin ve zaman zaman çinkonun çok iyi geldiğini belirtebiliriz.

Bebeğimin ishali geçmiyor ne yapabilirim?

Bebeğinizin kendisi iyi olsa dahi, 1 haftadan fazla süren ishal durumlarında mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

 

Bebeklerde ishal en fazla kaç gün sürer, neden olur, nasıl anlaşılır? Bebeklerde ishale ve kusmaya ne iyi gelir, nasıl geçer?

&#;shal, d&#;&#;k&#;laman&#;n hem sulu hem de ak&#;&#;kan bir hâl almas&#;na denir. Çocuklarda ve özellikle bebeklerde görülen ishal çok uzun sürdü&#;ü takdirde ciddi sa&#;l&#;k sorunlar&#;na yol açabilir. &#;shale ço&#;unlukla kusma da e&#;lik eder. &#;shale sebep olabilecek pek çok faktör bulunur. Bebeklerde ishal rahats&#;zl&#;&#;&#;n&#;n uzun süreli devam etmesi tehlikeli olabilir. Bu yüzden bebeklerde herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktora dan&#;&#;&#;lmas&#; son derece önemlidir.

Bebeklerde ishal neden olur?

Bebeklerde ishal olay&#; anneler ve babalar taraf&#;ndan önemsenmesi gereken bir durumdur. Bebeklerde ishal probleminin pek çok farkl&#; sebebi olabilir. Bakteriyel bir enfeksiyondan kaynakl&#; olabilece&#;i gibi viral enfeksiyonlara ba&#;l&#; da görülebilir. Ayr&#;ca bebeklerin tüketti&#;i yiyecek veya içeceklerde ba&#;&#;rsak enfeksiyonlar&#;na yol açabilir. Bunlara ek olarak mikroplu ellerin a&#;za götürülmesi de ishale neden olabilir. Bebeklerde ishal sorunu ciddiye al&#;nmas&#; gereken bir olayd&#;r. Özellikle bebeklerde kanl&#; ishal çok tehlikelidir. Bebeklerin d&#;&#;k&#;lar&#;nda kan görüldü&#;ünde vakit kaybedilmeden doktora gidilmesi tavsiye edilir.

Bebeklerde ishal nas&#;l anla&#;&#;l&#;r?

Bebeklerde ishal problemi yak&#;ndan takip edilmesi gereken bir durumdur. Anne sütü ile beslenen bebeklerin d&#;&#;k&#;lama say&#;s&#;nda art&#;&#; gözlemlenir. Ancak d&#;&#;k&#;lama say&#;s&#;na ba&#;ka bir &#;ey e&#;lik etmiyorsa panik yap&#;lmas&#;na gerek yoktur. Birçok uzman özellikle yeni do&#;an bebeklerde gün içinde 5 veya 6 kez d&#;&#;k&#;lamay&#; normal olarak kabul eder. Anne sütüyle beslenen bebeklerin d&#;&#;k&#;lama say&#;s&#; ise daha fazla olabilir. Bebeklerin ishal olup olmad&#;&#;&#;n&#; anlamak için d&#;&#;k&#;lama say&#;s&#;n&#;n takip edilmesi önerilir. Ayr&#;ca d&#;&#;k&#; k&#;vam&#;nda bir bozukluk olup olmad&#;&#;&#; da önemlidir. Ayr&#;ca bebeklerde geçmeyen ishal oldu&#;unda vakit kaybetmeden doktora gidilmesi önerilir. Bebeklerde d&#;&#;k&#; k&#;vam&#;n&#;n yan&#; s&#;ra ba&#;ka belirtiler de görülebilir. Bebeklerde en s&#;k görülen ishal belirtileri &#;u &#;ekildedir:

  • S&#;k s&#;k d&#;&#;k&#;lama
  • D&#;&#;k&#;n&#;n k&#;vam&#;nda bozulma
  • D&#;&#;k&#;lama s&#;kl&#;&#;&#;nda art&#;&#; olmasa da kaka miktar&#;ndaki art&#;&#;
  • S&#;ra d&#;&#;&#; huzursuz davran&#;&#;lar
  • Kar&#;n a&#;r&#;s&#;
  • &#;&#;tahta azalma
  • Hâlsizlik
  • Mide bulant&#;s&#;
  • Ate&#;
  • S&#;v&#; kayb&#; sebebiyle ciltte olu&#;an kuruluk
  • Süt al&#;m&#; olmad&#;&#;&#; halde görülen aral&#;kl&#; kusma

Bebeklerde ishal kaç gün sürer?

Bebeklerde ishal probleminin kaç gün sürdü&#;ü durumun ciddiyetine göre de&#;i&#;iklik gösterebilir. Uzmanlar, bebeklerde ishalin yakla&#;&#;k olarak 3 ile 6 gün aras&#;nda sürebilece&#;ini belirtir. &#;shale sebep olan unsurlara göre bu süre uzayabilir veya k&#;salabilir. Bebeklerde ishalin iki haftadan fazla sürmesi ciddi bir durumdur. Uzun süreli ishal durumlar&#;nda doktora gidilmesinde fayda vard&#;r. Ayr&#;ca doktor onay&#; al&#;nmadan herhangi bir ilaç kullan&#;lmas&#; önerilmez.

3 ayl&#;k bebe&#;in ishal oldu&#;u nas&#;l anla&#;&#;l&#;r?

3 ayl&#;k bebe&#;in ishal olup olmad&#;&#;&#;n&#; anlamak için d&#;&#;k&#; say&#;s&#;n&#;n ve k&#;vam&#;n&#;n takip edilmesi gerekir. 3 ayl&#;k bebekte ishal görülmeden önce huzursuzluk içeren davran&#;&#;lar gözlenir. Huzursuzluk belirtisinin yan&#; s&#;ra hafif ate&#; de görülebilir. Ço&#;unlukla ate&#; görüldükten sonra ishal problemi yüzünü gösterir.

Bebeklerde ishale ve kusmaya ne iyi gelir?

Bebeklerde ishal durumu gözden kaç&#;lmamas&#; gereken bir durumdur. "Bebeklerde ishal nas&#;l geçer?" sorusu için &#;u &#;ekilde cevap verebiliriz: Bebekler ishal oldu&#;unda h&#;zl&#; bir &#;ekilde s&#;v&#; kaybeder. Bu s&#;v&#;n&#;n yerine konulmas&#; son derece önemlidir. E&#;er bebek emzirme dönemindeyse anne taraf&#;ndan s&#;k s&#;k emzirilir. Su içecek durumdaysa da bol bol s&#;v&#; takviyesinin yap&#;lmas&#; gerekir.

Bebeklerde görülen ishal durumu geçici olabilece&#;i gibi uzun süreli de olabilir. &#;shal olundu&#;unda vücut ciddi &#;ekilde s&#;v&#; kaybeder. Vücudun s&#;v&#; kaybetmesi dehidrasyona sebep olur. Uzmanlar, bebeklerde a&#;&#;r&#; s&#;v&#; kayb&#;n&#;n önlenmesi için bol su içilmesini tavsiye eder. Herhangi bir yeti&#;kin ki&#;ide ya&#;anan s&#;v&#; kayb&#; ile bebeklerde ya&#;anan s&#;v&#; kayb&#; birbirinden farkl&#;d&#;r. Bebeklerde ya&#;anan s&#;v&#; kayb&#; önlenmedi&#;inde daha ciddi sa&#;l&#;k sorunlar&#; ortaya ç&#;kabilir. H&#;zl&#; s&#;v&#; kayb&#;n&#;n ya&#;anmas&#; bilinç kayb&#;na da neden olabilir. Bebekler s&#;v&#; ihtiyac&#;n&#; tek ba&#;lar&#;na kar&#;&#;layamayacaklar&#; için mutlaka destek al&#;nmas&#; gerekir. Uzmanlar, doktora dan&#;&#;&#;lmadan bebeklerde ilaç kullan&#;lmas&#;n&#; önermez. Bu yüzden uzun süreli ishal ve kusma durumlar&#;nda annelerin bebeklerini doktora götürmesi tavsiye edilir.

7 ayl&#;k bebekte ishal nas&#;l geçer?

Yeni do&#;an bir bebekle 7 ayl&#;k bebe&#;in ishal tedavisi ayn&#; olmaz. Pek çok uzman bebeklere 6 ayl&#;k olduklar&#;ndan sonra farkl&#; yiyecekler verilmesini önerir. 7 ayl&#;k bir bebek ishal oldu&#;unda do&#;al yo&#;urt yedirilebilir veya pirinç unu mamas&#; verilebilir. Ayr&#;ca ishali kesen yiyecekler aras&#;nda elma ve muz bulunur. Anneler 7 ayl&#;k bebeklerine elma veya muz yedirebilir.

9 ayl&#;k bebek ishal nas&#;l geçer?

Bebekler için anne sütü çok önemlidir. &#;shal probleminde en büyük sorun s&#;v&#; kayb&#;d&#;r. Bebeklerde s&#;v&#; kayb&#; ciddi sorunlara neden olabilir. 9 ayl&#;k bir bebek ishal oldu&#;unda ishale iyi gelen muz, pirinç, patates gibi besinlerden verilebilir.

1 ya&#;&#;ndaki bebek ishal olursa ne yemeli?

Bebeklerde ishal olundu&#;unda ortaya ç&#;kan s&#;v&#; kayb&#;n&#;n önlenmesi gerekir. Yeterli miktarda s&#;v&#; ve besin almalar&#; sa&#;l&#;klar&#; aç&#;s&#;ndan son derece önemlidir. 1 ya&#;&#;ndaki bebek ishal oldu&#;unda sebze veya meyve tüketebilir. Özellikle patates, pirinç, havuç, muz gibi besinler ishali azaltmada etkilidir.

Çocuklarda ishal nedenleri nelerdir?

Çocuklarda görülen ishalin en yayg&#;n sebebi virüslerdir. Virüsler d&#;&#;&#;nda bakteriyel enfeksiyonlarda ishal durumun ya&#;anmas&#;nda etkilidir. Virüslerin sebep oldu&#;u ishal probleminde hafif ate&#; gözlemlenirken bakterilerin sebep oldu&#;u ishal probleminde yüksek ate&#; gözlemlenir. Genel olarak çocuklarda ishal nedenleri &#;u &#;ekildedir:

  • Virüslerin sebep oldu&#;u bula&#;&#;c&#; hastal&#;klar
  • Ba&#;&#;rsak enfeksiyonlar&#;
  • G&#;da alerjileri
  • Laktoz alerjisi
  • Baz&#; antibiyotik ilaçlar
  • Besin zehirlenmeleri
  • &#;eker içeren g&#;dalar&#; a&#;&#;r&#; tüketme
  • Yapay tatland&#;r&#;c&#; içeren besinleri fazla tüketme

Çocuklarda ishal son derece önemli bir konudur. Yak&#;ndan takip edilmeli ve ola&#;an d&#;&#;&#; bir durumda doktora dan&#;&#;&#;lmas&#; gerekir.

Çocuklarda ishal kaç gün sürer?

Çocuklarda ishal ço&#;unlukla gün aras&#; sürer. Ancak 10 günden daha fazla süren ishal durumlar&#;nda vakit kaybedilmeden doktora dan&#;&#;&#;lmas&#; tavsiye edilir.

Çocuklarda ishale ne iyi gelir?

Çocuklarda ishal problemi çok s&#;k ya&#;anan durumlar aras&#;n yer al&#;r. Ba&#;&#;rsak hareketlerinin bozulmas&#; d&#;&#;k&#;laman&#;n artmas&#;na ve s&#;v&#; bir &#;ekilde ç&#;kmas&#;na sebep olur. &#;shal olundu&#;unda vücuttaki tuz ve su dengesinde bozulma gözlemlenir. Hem bebeklerde hem de çocuklarda ishal problemi yak&#;ndan izlenmesi gereken bir durumdur. Özellikle çocuklarda geçmeyen ishal daha ciddi sa&#;l&#;k sorunlar&#;n&#;n meydana gelmesine neden olabilir. Baz&#; çocuklarda d&#;&#;k&#; fazlas&#;yla yumu&#;ar ve sulu bir &#;ekilde ç&#;kar. Çocuklarda ishal problemine iyi gelecek baz&#; besinler mevcuttur. Doktorlar, su kayb&#;na kar&#;&#; et suyu ya da çorba tüketilmesini önerir. &#;shal döneminde gazl&#; içeceklerden, ya&#;l&#; g&#;dalardan ve &#;ekerli besinlerden uzak durulmas&#; gerekir. &#;shal olan çocuklar&#;n lif aç&#;s&#;ndan zengin bir &#;ekilde beslenmesi oldukça önemlidir. Lif aç&#;s&#;ndan zengin olan besinler aras&#;nda tatl&#; patates, yulaf, bezelye, elma, arpa, fasulye, muz gibi besinler bulunur.

&#;shal olan çocu&#;a ne yedirilmeli?

&#;shal olan çocuklarda s&#;v&#; kayb&#; ya&#;an&#;r. S&#;v&#; kayb&#;n&#;n yan&#; s&#;ra potasyum ve sodyum kayb&#; da meydana gelir. "&#;shal çocu&#;a ne yedirilir?" sorusu için ishale iyi gelen pek çok g&#;da mevcuttur. Potasyum ve sodyum yönünden zengin olan muz ve elma gibi meyvelerin tüketilmesi önerilir. Çocuklarda ishal durumu görüldü&#;ünde herhangi bir tedavi yöntemini uygulamadan önce mutlaka doktora gidilmesi tavsiye edilir. &#;shal olan çocuklara &#;ekerli g&#;da ve meyve suyu gibi içeceklerin verilmemesi gerekir. Bu tür g&#;da ve içecekler ishalin uzun sürmesine yol açar. Bu&#;day, pirinç, ya&#;s&#;z et, sebze, meyve, ekmek gibi g&#;dalar ishalin azalt&#;lmas&#;nda etkilidir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası