kapatılan sitelere nasıl girilir / Yasaklı sitelere nasıl girilir? İşte basit yolu - Haberler

Kapatılan Sitelere Nasıl Girilir

kapatılan sitelere nasıl girilir

Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir? (Mac OS İçin)

Yasaklı sitelere giriş kullanılan bir çok yöntem var. Bunlardan biri de DNS değiştirme yöntemi. Bu işlemi Mac bilgisayarlarınızda nasıl yapabileceğinizi gösterdik. Öncelikle sistem ayarlarından, networkü ya da üstteki sistem çubuğundan internet simgesine

Yasaklı sitelere giriş kullanılan bir çok yöntem var. Bunlardan biri de DNS değiştirme yöntemi. Bu işlemi Mac bilgisayarlarınızda nasıl yapabileceğinizi gösterdik. Öncelikle sistem ayarlarından, networkü ya da üstteki sistem çubuğundan internet simgesine ve ardından network ayarlarını aça tıklıyorsunuz. Burada sol kısımda aktif olarak kullandığınız bağlantı yeşil işaretli olarak çıkıyor. O seçiliyken pencerenin sağından gelişmişe tıklıyorsunuz. Açılan sayfadaki sekmelerden DNS'i seçtiğinizde bir liste ve + / - işareti geliyor. Bu kısımda +'ya tıklayarak istediğiniz DNS'leri yazabilirsiniz. Biz Google'ın DNS'lerini tercih ettik ve 8.8.8.8 ve 8.8.4.4'ü yazdık. Bunları ekledikten sonra uygula deyip internete kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

ZenMate Nedir, Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR

Engelli ve Yasaklı Sitelere Giriş İçin 6 Yöntem

İnternette dolaşırken yasaklı veya engelli sitelere denk gelmeniz doğal. Günümüzde pek çok ülkede, bölgede sitelere erişim engeli getiriliyor. Ek olarak artık bağlandığımız ağlara özel şekilde bile bazı siteler engellenebiliyor. Okul, iş yeri, devlet daireleri ve çeşitli kamu kuruluşlarında YouTube, Facebook gibi bazı sosyal medya sitelerine erişim bulunmuyor.

Bazı öğretmenler, ders anlatmak için YouTube gibi platformlardan örnek videolar gösterebiliyorlar. Ayrıca Vikipedi her ne kadar görüşmeler sonuç vermese de yasaklı durumda ve zaman zaman her internet kullanıcısı bir ensiklopediye ihtiyaç duyabilir. Bu rehberde içerisinde 6 farklı yöntemle erişime kapatılan, bulunduğunuz ağda yasaklı olan sitelere nasıl girilir sorusunu yanıtlıyoruz.

Engelli veya yasaklı sitelere giriş yapma

  • Tarayıcı eklentileri,
  • Güvenilir VPN,
  • URL yerine IP kullanımı,
  • Google Çeviri ile erişim,
  • HTTP bağlantısı ile erişim,
  • DNS değişimi,

Eklentiler:

yasaklı sitelere giriş

Proxy siteleri veya güvenilir ve ücretli VPN hizmetlerinin internet sitelerine giriş de engellenebiliyor. Bundan mütevellit ilk yöntemimiz tarayıcınıza uzantı olarak kurabileceğiniz VPN hizmetleri olacaktır. Tarayıcınızın mağaza kısmından basit bir araştırmayla bulabileceğiniz birçok kullanımı basit VPN hizmetleri var ancak bizim önerilerimiz şunlar:

Kendinize uygun gördüğünüz VPN hizmetini seçtikten sonra tek yapmanız gereken Chrome’a ekle butonuna basıp yüklenmesini beklemek. Ardından sağ üst tarafta bulunan bölüme uzantının simgesi gelecektir. Oradan itibaren de kullanımı oldukça basit diyebiliriz. Ayrıca tarayıcı üzerinden Proxy değiştirme işleminden bahsetmeyeceğiz zira bu uzantılar tam da o işe yarıyor. VPN eklentileri ile hızlı ve kolay bir şekilde yasaklı sitelere giriş sağlayabilirsiniz.

VPN kullanımı:

yasaklı sitelere nasıl girilir

Adından da anlaşılacağı gibi VPN (Sanal Proxy Ağı) yazılımları, IP adresinizi gizleyen bir perde görevi görüyor. Uzmanların dediğine göre güvenilir bir VPN hizmeti kullanmak hem bilgilerinizin gizli kalması adına hem de yasakli sitelere giriş için en güvenli yoldur. Bütün popüler VPN sağlayıcılarının Windows, Mac, iOS ve Android’te uygulamaları bulunuyor.

Eğer güvenilir bir VPN sağlayıcısı istiyorsanız tavsiyelerimiz NordVPN, ExpressVPN ve PIA (Private Internet Access) olacaktır.

URL yerine IP ile bağlanma:

yasaklı sitelere giriş nasıl yapılır

Birçoğumuz her internet sitesinin URL’sinin bir IP adresine sahip olduğunu ve siteyi yasaklayan yetkili kurulun IP yerine URL’yi yasakladığını biliyoruz. Bu durumda yasaklı internet sitelerini tarayıcınızda açmak için sitenin IP adresini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bunun için:

Windows:

  • Arama bölümünden Çalıştır yazıp açın ve oraya CMD yazıp Enter’a basın
  • Komut yöneticisinde ‘tracert url.com’ yazıp Enter’a basın (Örnek: tracert wikipedia.org)
  • Site adının yanından URL’yi kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırın ve Enter’a basın

Macintosh:

  • Ağ izleyicisini açıp üst kısımdaki Traceroute seçeneğine tıklayın
  • Buradan IP adresini bulmak istediğiniz site adresini girin

Linux:

  • Terminal’i açın
  • Buraya ‘dig url.com’ kodunu yazıp Enter’a basın (Örnek: dig facebook.com)

iOS ve Android:

yasaklı sitelere giriş yapmak

iOS ve Android cihazlarınızda bir sitenin IP adresini öğrenmek için uygulama mağazasından indirebileceğiniz birçok uygulama var ancak bizim önerimiz Network Analyzer olacaktır. Bu uygulamadan etrafınızdaki Wi-Fi adreslerinin detaylarını, gecikmenizi, sitelerin IP adreslerini görebilir ve DNS sorgulayıcısını kullanabilirsiniz.

Google Çeviri’yi kullanın:

yasaklı sitelere giriş translate

Birçok kurum, siteleri yasaklasa dahi Google Çeviri üzerinden bu sitelerin arabelleklerine ulaşılabildiğini bilmiyor. Örneğin YouTube’a birçok resmi kurumun yasaklamasına rağmen Google Çeviri üzerinden giriş yapabilirsiniz. Bunun için:

  • Tarayıcınızdan Google Çeviri’ye girin
  • Girmek istediğiniz sitenin URL’sini çeviri bölümüne girin
  • Sağ tarafta beliren linke tıklayın
  • Ardından bu link üzerinden yasaklı sitelere giriş sağşayabileceksiniz.

URL’yi tam yazın (Güvensiz olabilir):

yasaklı sitelere giriş güvenlik

Bazı internet siteleri tarayıcınız tarafından güvenli olmayan bir site olarak gözükebilir. Bunun sebebi ise sitede doğrulanmış bir SSL yüklü olmamasıdır. Bu tür internet sitelerine girebilmek için tarayıcının URL kısmına www.url.com yerine http://www.url.com yazmayı deneyebilirsiniz.

Karşınıza bir güvenlik uyarısı seçeneği çıkabilir, burada ‘yine de devam et’ seçeneğini işaretleyin ve internet sitesine giriş yapın. Bu yöntem çok kullanışlı bir yöntem değildir ancak bazı durumlarda işinize yarayabilir.

DNS değiştirin

yasaklı sitelere giriş dns

DNS (Domain Name Server) değiştirerek yasaklı sitelere nasıl girilir sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Android, iOS, Windows ve Mac üzerinden nasıl DNS değiştireceğinizi daha önce hazırladığımız bir rehberde bahsetmiştik. DNS nasıl değiştirilir rehberimize ulaşabilirsiniz.

Emoji İle Tepki Ver

55

Türkiye’den Erişime Kapatılan Sitelere Giriş Yolları

www internet siteleri internet hizmetleri - Türkiye'den Erişime Kapatılan Sitelere Giriş Yolları

Epeydir en çok merak edilen konulardan birisi bu sanırım.. Erişimi yasaklanmış sitelere nasıl gireriz?? Birçok web kullanıcısı olayı çözdü, çatır çatır sitelere giriyor ama hala bu konuda bilgisi olmayanlar var ve bu çok normal. Çünkü herkes “dns nedir, dns nasıl değiştirilir” vs. bilmek zorunda değil…


>>Windows 10’da Dns Nasıl Değiştirilir?

Yöntem 1:

Youtube gibi (bir zamanlar) engellenmiş, mahkeme kararı görünen sitelere girebilmeniz için birkaç yöntem var. Bunlardan birincisi ve en çok kullanılanı bilgisayarınızın yada akıllı tablet veya telefonunuzun otomatik dns ayarını değiştirip elle dns girmek. (Böylece gireceğiniz dns üzerinden yasaklı sitelerin bir çoğuna girebilirsiniz.)

Aktif kullanışlı dns’lerden birkaçı şunlar;

4.2.2.2 ve 4.2.2.1 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 208.67.222.222 ve 208.67.220.220

Dns değiştirme;

Denetim masasına girin.. Ağ Bağlantılarına tıklayın.. Yerel Ağ bağlantısında sağ tuş yapıp Özelliklere girin. Açılan pencerede kaydırma kısmından İnternet Protokolü Sürüm 4 (ipv4) bulun, çift tıklayın. Açılan yeni pencerede alt kısımda DNS sunucu adresini otomatik al bölümü var, onun yerine “Aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan” seçin ve ilk satıra 4.2.2.2 yazın, ikinci satırada 4.2.2.1 yazın, kayıt edip çıkın..

Artık tüm sitelere girebiliyor olmanız gerekiyor.. (Bu ayarlara görev çubuğunda yani sistem saatinin ordan bilgisayar (WİFİ AĞ) simgesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz..)

Yöntem 2:

Dns yönteminden sonraki ikinci yöntem ise www.kproxy.com gibi proxy sitelerine girerek o sitedeki form alanına erişmek istediğiniz sitenin adresini yazmak.. (Devlet baba belli aralıklarla bu proxy sitelerini de erişime kapattığından bu yöntem bazen elimizde kalabiliyor.)

Bu tarz siteleri kullandığınızda script ve object seçenekleri vardır onları açıp kaparsanız eriştiğiniz sitedeki flash uygulamalar vs de dolaylı olarak etkilenir. Yani Youtube’a girdiğinizde videolar görünsün istiyorsanız remove script ve remove object seçenekleri varsa bunların tikini kaldırın.

Yöntem 3:

Son yöntem ise Vpn uygulamaları kullanmak. Tamamen ücretsiz birçok vpn seçeneği var bunlardan birini bilgisayar yada akıllı cihazınıza kurup rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İlk olarak Opera web tarayıcısının dahili VPN hizmetini tavsiye ediyorum. Hiçbir ücret ödemeden, hiç zorluk çıkarmadan size vpn hizmeti sunuyorlar.

https://www.opera.com/tr

Ayrıca masaüstü/dizüstü bilgisayarlarınızda Chrome’a eklenen Zenmate’i, akıllı telefon ve tabletlerinizde ise TunnelBear’i kullanabilirsiniz. Fakat bunların günlük limitleri olabiliyor.

Chrome için Zenmate:

https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate/f..cebme

Android için ZenMate:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zenmate.android&hl=tr

Apple için ZenMate:

https://itunes.apple.com/tr/app/zenmate-vpn/id903380113?mt=8

Android için TunnelBear:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tunnelbear.android&hl=tr

Apple için TunnelBear:

https://itunes.apple.com/us/app/tunnelbear-vpn/id564842283?mt=8

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır