16641 ya latif nasıl yapılır / "EL-LATİF" ESMASININ FAYDALARI(isteklerinize en kısa zamanda ulaşmak,istediğini elde etmek)

16641 Ya Latif Nasıl Yapılır

16641 ya latif nasıl yapılır

Yâ Latîf İsm-i Şerifi ve Duaları

Video anlattığı Lalegül Dergisi Mart sayısı yani yukarıdaki sayfalardır. Aşağıda Cübbeli hocamızın yazdığı Arifan Dergisi Mart sayısından da el-Latîf ism-i şerifi ile ilgili olan kısımları ekledik.

Lalegül Dergisi Mart , Arifan Dergisi Mart

Anahtar Kelimeler : cübbeli ahmet hoca, ya latif ismi şerifinin duası, duaları, lalegül, duası, el latif cübbeli, ne için okunur, ya latif , ya latif , sırrı, ne zaman okunur, vefki, arapça, ismi şerif sayısı, fazileti,

"Ya Latif" zikrini çekenin her duası kabul olur mu?

Değerli kardeşimiz,

- Allah, kendi isimleriyle dua etmemizi ister ve "En güzel isimler Allah'ındır. Ona o güzel isimleriyle dua edin” (Araf, 7/) buyurur.

Bu nedenle Allah’ın hangi ismi olursa olsun, o isimle dua etmenin büyük sevabı vardır.

Ancak sorudaki şekliyle sağlam kaynaklarda bir bilgiye rastlayamadık.

- Tespit edilen sayısının sırrı şudur:

“Latîf” isminin ebced değeri ’dur. Söz konusu sayısı ise, X’dur.

Bizce bu çok büyük bir sayı olup, bu kadar zikir oldukça zordur. Bu sebeple bunun yerine bu ismi bir yerde defa çekmek daha uygun olabilir. Şayet vakti müsait ise, bu sayısını birkaç kere daha tekrarlamak mümkündür. 

- Kanaatimizce, ayet olsun, Allah’ın isimleri olsun, herhangi birinin zikredilmesi ile kesin olarak duanın kabul edileceğine dair bir hüküm isabetli değildir. Zira bir duanın kabul şartları olmakla beraber, son kararın sahibi Allah’tır.

Bir duanın makbul veya bir işin vücut bulmasına kesin olarak bakmak, -zaman, mekân ve saire kabul şartlarının tahakkuk etmesi durumunda bile- yanlıştır. Zira bu takdirde “determinizm” gibi sebep-sonuç zorunluluğu söz konusu olur ve Allah’ın iradesi rafa kaldırılmış olur.

Bunun için ayet ve hadislerde zaten bulunmayan, ancak bazı salih ve arif kimselerin tecrübeleriyle sabit olan olayları genellemek isabetli değildir.

Evliyanın bütün dualarının makbul olduğunu söylemek veya Latîf ismini vesile kılarak dua etmenin kesin kabul olduğunu / olacağını düşünmek kesinlikle doğru değildir.

“Görevimiz duadır, ibadettir, ubudiyettir; bunları kabul edip etmemek ise, Allah’ın işidir. Kendi görevimizi yaparız, Allah’ın işine karışmayız…”

Bu konuda İmam Gazali, Şafii, Süheyli ve benzeri âlimlerin tecrübe ettikleri bazı makbul duaların hikâyelerine yer vermişlerdir.

Burada uzun bir hikâyenin içinde yer alan “Latîf” isminin de içinde bulunduğu makbul bir duayı özetle yazmakla “hitamı misk” bir sonuca varacağımızı temenni ediyoruz:

Rivayete göre, Abbasi halifesi Mansur hacda tavaf ederken, bir adamın “Allah'ım! Deniz, kara her yerde zulüm, bozgunculuk almış gidiyor” dediğini işitiyor ve bir elçi gönderip o adamı yanına celp ettiriyor…

Nihayet adam halifenin bizzat kendisinin haksızlık yaptığını söylüyor. Ancak sabah namazında adam kayboluyor. Halife bir görevliye “Ya onu getirirsin ya da ölürsün.” diyor. Görevli adamı buluyor, fakat adam “Gelmem!..” diyor. Ve (adama), “Şu duayı cebine koyar veya okursan, zulmünden korunursun.” der ve kendisine şu duayı verir: 

“Allah’ım! Azametin içinde bütün latiflerden daha latif oldun.
Azametinle bütün büyüklerden daha büyük / daha yüce oldun.
Arşının üstündeki varlıkları bildiğin gibi, yerin altındaki gizli şeyleri de bildin.
Göğüslerdeki fısıltılar / vesveseler yanında / katında açık olan şeyler gibidir.
Açık sözler, ilminde gizli sırlar gibidir.
Her şey azametine karşı boyun eğmiştir.
Her saltanat sahibi senin saltanatına karşı inkıyat etmiştir.
Dünya ve ahiretin bütün işleri senin elindedir.
Ne olur, bütün gam ve kederlerime bir çıkış yolu ve bir kurtuluş ihsan eyle!..”

İlgili görevli halifenin yanına gittiğinde “Sende sihir mi var?” diye sormuş ve adam da meseleyi olduğu gibi açıklamıştır. (İhya, 2/)

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası