pimapen kilidi nasıl sökülür / Pvc kapılarda kilit nasıl çıkar

Pimapen Kilidi Nasıl Sökülür

pimapen kilidi nasıl sökülür

Pimapen Kapı Kolu Boşa Dönüyor Çözümü

Pimapen Kapınızın kolunu, kapatmak için çevirdiğinizde boşa dönüyorsa, yani kapı kolu derece tam tur etrafında dönüyorsa bu bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterir.
Pimapen kapı kolunun boşa dönmesi olayı genelde kalitesiz kapı kilidi veya kalitesiz kapı kapı kolu kullanılmasından kaynaklanır zamanla kalitesiz olan döküm iç kilitler yorulunca çatlar ve kırılırlar.
Diğer bir sebep ise kapınızın zorla kapanıyor olmasıdır evet pimapen kapınız zorlayarak kapanıyor ise hemen bir tamirci çağırıp onu tamir ettirin çünkü bu zorlama zamanla metal yorgunluğu dediğimiz şeye sebep olur ve yorulan kapı ispanyolet kilidi tık diye kırılır. Şuan ki pimapen kapı kolunun tam tur boş dönmesi hadisesi oluşmuş olur.

     Pimapen Kapı Kolunun Boşa Dönmesi Çözüm Yolu

Öncelikle kolun boşa dönmesine,  kapının kapanmamasına neden olacak iki arıza vardır.

Bunlardan birincisi kapı kolunun iç demir milinin kırılmış olmasıdır. Evet bazen nadiren de olsa kapı kolu içindeki bu demir kırılır ve mekanizmayı çevirmez bu nedenle kapı kapanmaz eğer böyle ise şanslısınız çünkü kol değiştirme ücreti ucuzdur ve kolu değiştirip bu arızadan kurtulabilirsiniz ama söylediğim gibi bu nadiren olur çünkü kapı kolu demiri çok sağlamdır ve kolay kolay kırılmaz ama kapı kolu demirinin çevirdiği yani tüm kapı kilit mekanizmasını çaliştıran, kapı kilit göbeği ondan çok zayıftır ve fizikte temel kural şudur ki daha önce daha zayıf olan kırılır, yani büyük ihtimal ile ispanyolet göbeği kırılmıştır ve içindeki dişli boşa dönüyordur değişmesi şarttır. birazdan aşağıda o dişliyi ve kilidi beraber göreceğiz

Şimdi diyelim ki kapı kilidiniz kırıldı ve boşa umarsızca tam tur dönüyor, ne yapmalıyız, kesin olarak bu kilidin değişmesi gerekir tamiri, arızanın idarelik yapılması diye bir şey söz konusu değildir kesin ve net yenisi gelecek ve yerine takılacak ama bu kapı kilitlerinin çok çeşitleri vardır öyle usta olmayan, usta olsa bile işinin ehli olmayan her pimapen ustası her pimapenciyim diyen takamaz, bu kilit değiştikten sonrada kapıya yeniden ayar yapmak gerekir.

Önce Kırık Kapı kilidini modelini Tespit etmek gerekir 3 veya 4 çeşit kapı kilidi vardır.

Arızalı boş dönen kapı veya pencere kilidini tespit ettikten sonra değişim işlemi ve yedek parçanın temini için bizi arayabilirsiniz. Pimapen fıratpen adopen egepen winsa erpen rehau roto g-u (gu) vorne aubi  winhouse kale accado tüm markalar için servis hizmetimiz vardır. Beylikdüzü esenyurt büyükçekmece avcılar bahçeşehir esenkent başakşehir ikitelli ıspartakule kayaşehir halkalı florya küçükçekmece ataköy bahçelievler bakırköy bölgelerine hızlı servis sağlamaktayız.

 

1 &#; Düz kapı kilidi (tek taraftan kollu anahtarsız üstten açılmayan)
Birincisi en Basiti düz ispanyolet dediğimiz  tek açılımlı yani üstten açılmayan dış tarafta kolu bulunmayan anahtar ile kilitlemesi olmayan kapı kilidi çeşididir sadece içeriden pencere gibi tek kolu vardır. Genel balkon kapısı, salon kapısı mutfak kapısı ve uzun fransız camlarda kullanılır. Arıza ihtimali yüksektir

kapı pencere kolu boşa dönüyor

 

2 &#; Üstten de Açılabilen Kapı Kilidi (tek taraftan sadece içeride kol vardır)
ikinci çeşit ise yine yukarıdakinin aynısı gibi görünen dışarıda kolu olmayan anahtarla kilitlemesi olmayan ama tek farkı üstten açılması olan kapı kilididir. Tek fark olsa da bu kilitler tamamen birbirinden farklıdır. mekanizma bir bütün olarak çalışır ve ispanyolet kilidi içeriden dişlidir. Kolu yukarı çevirdiğinizde vasistas konumuna gelerek pencere veya kapı üstten yarım açılır. özellikle zorlanarak kapatılıyorsa ve kol tam kapanmayan yarım kalıyorsa sonuç kesinlikle bu yazıda anlatıldığı gibi olur ve kilit kırılır.

pencere kolu boşa dönüyor

 

3 &#; Çift Taraftan Kollu Anahtarla Kilitlenen Kapı Kilidi
üçüncü kapı kilidi ise kilitli kapı dediğimiz anahtar ile kilitlenen iki tarafta içeride de dışarıda da kolu olan esas hakiki kapı kilidi çeşididir. Bu da yine en çok pimapen balkon kapılarında kullanılan kilit çeşididir bazen banyo tuvalet wc kapılarında da kullanıldığını görebiliyoruz

balkon kapı kolu boşa dönüyor

 

4 &#; Sürgülü Kapı Kilidi (Paralel Sürme devirmeli sürme)
Dördüncü kapı kilidi çeşidimiz ise biraz daha az yaygın olan volkswagen sürgülü kapı dediğimiz kapı kilidi çeşididir. vosvogen sürgülü kapı kolunuz boşa dönüyorsa durum biraz daha farklıdır yedek parçalarının bulunması biraz daha sıkıntılıdır, her markanın kilidi birbirine uymadığı içinde markasını bilmeniz önemlidir. (Pvc pencerenin markası değil aksesuarın markası gereklidir. Genelde kapıyı açtığınız kapının içindeki demir kısımların üzerinde yazar markalar)

surgulu kapı kolu bosa dönüyor

Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler

Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler

Kapı kilidi kırıldığında kilit göbeğinin değiştirilmesi gerekir. Bunun için profesyonel bir ekipten yardım alınabilir. Kapı kilidi tamiri adım adım şu şekilde gerçekleştirilir:

  • İlk olarak kapı kilit göbeğine uygun bir model seçilmelidir.
  • Kilidi değiştirilecek kapının, açma kapama düğmesinin altında bulunan kilit vidası çıkarılır.
  • Göbeğin vidası çıkarıldıktan sonra boşluk kısmından destek alarak kilit göbeği sertçe ittirilir. Bu sayede eski kilit çıkarılır. 
  • Vidanın olduğu yere yeni kilidi takabilmek için pas sökücü uygulanır. Eğer o yoksa, vidanın bulunduğu yere çiçek yağı damlatarak da takılabilir.
  • Kilit takıldıktan sonra vida iyice sıkılır. 
  • Son olarak anahtar yuvaya sokulur ve tam oturup oturmadığı kontrol edilir. 

Kapı kilidi mekanizması basit bir sisteme sahiptir; ancak dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden evde kendiniz de kapı kilidinizi değiştirebilirsiniz.

Çelik Kapı Kilidi Nasıl Tamir Edilir?

Çelik kapı göbeği, diğer malzemelerden elde edilen kapı göbeklerine göre daha dayanıklıdır. Bu yüzden evlerde, işyerlerinde, okullarda sıklıkla tercih edilir. Çelik kapı kilidi tamiri de oldukça kolaydır. Dayanıklı yapısına rağmen kırılabilen, zamanla aşınabilen çelik kapı kilitleri de vardır. Çelik kapı kilidini değiştirmek için kapıya uygun yeni bir kilidin seçilmesi gerekir. Ardından yetkili bir servis çağırarak değiştirmelerini isteyebilir ve dakikalar içinde yeni kapı kilidine sahip olabilirsiniz. Ayrıca kapı göbeğinin dış kısmı kırılsa bile mekan sahibi kullanıma devam edebilir. İkinci bir müdahale olması önlendiği için hırsızlık girişimleri de engellenir. Evinizin daha güvenli olması için çelik kapı kilitleri oldukça avantajlıdır. Dayanıklı oldukları için uzun ömürlüdür; kırılsa bile kapı kilit göbeği tamiri yapılmadan kullanıma devam edilebilir.

Kapı Kilidi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kapı kilidi içi tamiri için yeni bir model tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar kısaca aşağıda verilmiştir:

  • Kapının yapısı ve ihtiyacına uygun seçim yapılmalıdır. Örneğin; çelik kapılar için barelli kilitler tercih edilmelidir.
  • Barel kilitlerin kırılması oldukça zordur. Bu yüzden dış çelik kapılar için oldukça uygundur. 
  • Barel kilitlerin zayıf noktası bulunduğundan bu kilitlerle birlikte tuzaklı kilitlerinde kullanılması oldukça avantajlıdır.
  • Çelik takviyeli barel kilitler, oldukça üstün bir güvenlik sağlar. Dışarıdan zorlama ile kırılması çok zordur. 
  • Tirajlı kilitler, barel kilitlere göre çok daha kolay kırılabilir. Bu yüzden önemli yerlere girişlerde tirajlı kilitler tercih edilmemelidir.
  • Bina yapısına uygun seçim yapılmalıdır. Kapının yanında cam varsa, mandallı kapı kilitleri tercih edilmemelidir. Çünkü hırsızlar camı kırarak mandalı çevirip içeri girebilir.

Kapı Kilidi Nasıl Takılır?

Kapı kilitleri farklı modellere sahiptir. Bu modeller farklı güvenlik koruma seviyeleri ile farklı alanlara uyum sağlar. Otomatik kapı kilidi tamiri, bu sistemin karmaşık olmasından dolayı profesyonel destek gerektirir. Otomatik kapı kilidi elektromekanik zincirli ve zincirsiz akıllı kapı otomatiği olarak iki gruba ayrılır. Matkap, sac vida, besleme kablosu gibi profesyonel ekipmanlar gerektirdiğinde kendi başınıza değiştirmeniz biraz zor olabilir.

Bozuk kapı kilitlerini değiştirmeden açmak için ise iki farklı yöntem vardır. İlk olarak evinizdeki başka bir anahtarı alıp alt kısmını eğe ile düzleştirebilirsiniz. Düz kısım kilitli kapıya kolayca girer ve kapı açılır. Eğer eğe yoksa daha kolay olan diğer yöntemi deneyebilirsiniz. Bir tornavida yardımıyla kilitte anahtarın girdiği yeri düzleştirebilirsiniz. Yani anahtarsız da kilitli kapıyı açabilirsiniz. Bozuk kapı kilidi nasıl açılır merak ediyorsanız bu yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Pimapen kapı kilidi değiştirme

Pimapen kapı kilidi değiştirme

Pvc kapı kilidi plastik kapı içinde takılı anahtar yardımı ile kapının kilitlenmesine olanak sağlayan mekanizmadır. Kapı kolunu yukarı iterek kilitlemeye olanak sağlar. Kol yukarı iyice itildikten sonra kilit yuvasında anahtarı çevirince döner sistem böyle çalışır.

Kilitleme sistemi pvc kapının kapanma problemi olduğunda anahtar zor döner yada dönmez. Pvc kapıdaki kapanma problemleri :

  • Kapı yuvasına oturmaz
  • Kapı ön tarafı açık kalır
  • Kapının kolu bozulmuştur çalışmaz
  • Kapının ispanyolet pimleri karşılıklara zor geçiyor veya geçmiyordur
  • Kapı kapanıyor kilit dönmüyor
  • Kapı kolu tam yuları itilemiyor

Bu ve benzeri sorunlar yaşanınca kapının kolu kilitlenmek için yukarı itilmez. Bunların dışında kilit arızaları veya anahtar yuvasının bozulması ile de kapı kilitlenmez.

Pimapen kapı kilidi değiştirme

Kapı arızaları yüzünden pimapen kapı kilidi değiştirme kaçınılmaz olur. Kapı kilidi ispanyolet ile bir olduğu için mekanizma bütünüyle değişmek zorundadır. Pvc kilitli kapı ispanyolet ini kapının kilit ve yuva ölçüsüne göre aynısı ile değişmesi gerekir. Kilitli kapı ispanyolet tek tip değildir çeşitleri vardır. O yüzden değiştirme işi usta kişiler tarafından yapılmalıdır. Aynı zamanda değiştirme esnasında kapının da ayarlanması gerekir. Kilidi bozan etkenleri görüp ona göre tamirini tamamlamak gerekir. Pvc pimapen kapı kilidi değiştirmek sanıldığı gibi iki vida söküp takmak değildir. Kapının kasaya baskı payı, menteşelerin durumu contanın durumu ve takoz ayarları tek tek tamir edilerek yapılmalıdır.

Bizler değişmesi gereken pimapen kapı kilitlerini değiştirme hizmeti vermekteyiz. Talep formu doldurarak veya iletişim bölümünden servis talep edebilirsiniz. Size yakın ustamız randevu günü ve saatinde sorunsuz şekilde tamiratları yapacaktır. Pentamiri ustaları meslekte her biri 20 yılı devirmiş ehil kişilerdir. Kaliteden ve titiz işçilikten asla ödün vermezler. Bize danışmadan tamirci çağırmayın.

pen tamiri
pen tamiri iletisim

Bunu paylaş bize destek ol:

Çelik Kapı Kilidi

Kapı sizi içeride istenmediklerinizi sizden uzakta dışarıda tutarak size mahremiyet sağlar.

Açık kapıdan girilebilir, kapalı kapıdan, kapının arkasındaki kişinin izni olmadan, haber verilmeden girilmez. Yaşanılan mekanın, ofisin, işyerinin güvenliğini en üst düzeye çıkarmanın en iyi yollarından biri güvenli ve sağlıklı çalışan kapıdır. 

Daha güvenli ve sağlıklı kapıya sahip olmak için güvenli ve sağlıklı kilide sahip olmak gerekir. Kapı onu koruyan, gizleyen kilidi kadar güçlüdür. 

Sağlam malzemeden yapılmayan kilit kolayca açılır, en basit şekilde bir hamlede kırılır. Sağlam malzemeden yapılan, gerekli özelliklere sahip, doğru seçilmiş  kilit kapıyı yeniler kapıya güç verir. 

Kapılarında kullandıkları kilitlere önem vermeyenler dışarıdakilere ve özellikle hırsızlara karşı her zaman savunmasız, güvenlikten uzak ve tehlike altındadır. Bu nedenle öncelikle eskimiş kilitlerinizi yenileyen, arıza yapanları tamir ettirin, teknik olarak mümkün olanları üst seviyelere çıkarın, güvenlik pimleri ekletin.

Küçük eklemeler, kilitlerinizin verimliliğini artırır, sizi de güvende kılar. Kilitleri son derece iyi çalışan sürgülere çevirmek kapıyı eskisinden çok daha güçlü hale getirir.

Çelik Kapı ve Kilit Sistemleri

Çelik kapı alınırken kilit sistemine dikkat edilmesi gerekir. Çok farklı kilit sistemleri vardır. Güvenli, kaliteli çelik kapıda üst, orta, alt ve tepe kilitleme sistemi olmalıdır. Bu sistem yeterli güvenlik sağlar.

İyi bir çelik kapı tercihinde güvenlik ilk şart olmalıdır. Çelik kapı sistemleri kaliteye odaklanır. Çelik kapı iç iskeletinde minimum 1, mm arası saç olmazsa güvenilirlik azalır.

Çelik kapı; ev, ofis ve işyeri için güven unsurudur, güvence kapının kendisidir. Çelik kapı, teknoloji, sağlamlık, dayanıklılık ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Çelik kapı; dayanıklılık, standartlara uygunluk, montaj kaliteli işçiliği, yüksek koruyuculuk niteliklerine sahip olmalıdır. Çift contalama, yüksek güvenlik, estetik, çeşit ve alternatif çokluğu tercih sebebidir.

Çelik kapı sert ve doğru malzemeler kullanılarak zorlamaya imkân vermeyen sağlamlığı, yeterli ve gerekli güvenlik tedbirlerine sahip olmalıdır.

Çelik kapı güvenlik hissi vermeli, bunun için her açıdan kaliteli özellikleri barındırmalıdır. Özellikle iç iskelet çelik yapı, çelik ve gövde saçlar, saçların kalınlığı, kasası önemli ayrıntılardır.

Kilit Nasıl Çalışır?

Bir kilidi seçmek için nasıl çalıştığını bilmek önemlidir. Kapı kilidi basit bir sistemdir. Farklı derinliklerdeki yaylı pimleri ayarlandıktan sonra açılır.

Dişlerine bakarak pimlerin düzeni anlaşılan anahtar, kilidi çevirir, pimleri ayarlandığı noktaya getirerek açılmasını sağlar. Gelişmiş kilitler de hileli pimlere ve karışık sistemlere sahiptir.

Kapı kilidi arızıları nelerdir?

Kuruluk ve kir nedeniyle kapı kilidi ve sürgü yapışarak çalışmayabilir. Bu sorunu gidermek için anahtar yuvasına toz grafit veya teflon yağ spreyi püskürtülerek kuruluk ve kir temizlenebilir. 

Bazı durumlarda anahtar yuva içinde kırıldığında kilit çalışmaz. Yuvada kalan kırık anahtar parçasını; kargaburnuyla çekerek, yuvaya diğer taraftan ince sert bir tel sokup iterek, silikonu ateşle eritip yuva girişinden kırık anahtara doğru bastırıp donduktan sonra da geri çekerek ya da silindiri söküp kilitçiye getirip tekrar çalışır hale getirilebilir.

Sert kış iklimlerinde kapı kilidinin donması hiçbir zaman sürpriz değildir. Kilit donduğunda çalışmaz durumda değildir, diğer arızalardan farklı olarak anahtar donan yuvaya giremez. Çakmak veya ateş kullanmadan sıcak hava üfüren saç kurutma makinesi, fan gibi cihazlarla, sıcak su ve buz çözücülerle buz eritilip kilit açılır hale getirilebilir.

Günlük sürekli kullanım nedeniyle gevşeyen kollu kapı kolu kilitleri yanlardaki vidalar kapı koluyla eşit hizaya gelinceye kadar sıkıldığında kilit çalışır, kapı kolu gevşekliği giderilir.

Anahtar kilide girmiyorsa sorun sadece kötü kopyalanmış anahtar olabileceği gibi açıkken anahtar çevrilip kapalıyken hareket etmediğinde kapı veya kilit aynı hizada olmayabilir.

Yanlış hizalanma, gevşek kapı, herhangi bir sarkmanın giderilmesi için menteşe vidaları sıkılır. Anahtar yine de dönmüyorsa, kilidin karşı plakası çıkarılarak, sürgüyle aynı hizaya getirildiğinde kapı açılabilir.

Çelik kapı anahtar göbeği değiştirme

Çelik kapı kilidi değiştirmek için geçerli sebepler

  • Hareketli parçaları aşınan kilidi tamir ettirmek veya değiştirmek gerektiğinde yapılmalıdır.
  • Anahtar yuvadayken tüm silindir dönüyorsa, sıkışan kilit yağladıktan sonra da çalışmıyorsa kapı kilidi değiştirme işlemi yapılmalıdır.
  • Kilidin içinde kırılan anahtar çıkarılamazsa, anahtar döndüğü halde kilit çalışmıyorsa kilit değiştirme işlemi yapılmalıdır.
  • Hırsızlık girişimi sonrası kilitte hasar varsa, güvenlik endişeleri sürüyorsa kapı kilidi değiştirme işlemi yapılmalıdır.
  • Sürgü takılması gerekiyorsa, kilit eskimiş ve değiştirilmesi gerekiyorsa mutlaka bir profesyonel, uzman veya çilingir çağırılmalı, çelik kapı kilidi değiştirme işlemi yapılmalıdır.

Kapının hangi parçaları nasıl değiştirilebilir?

Çelik kapının önemli bir parçası olan karşılık levhası izinsiz girişlere karşı ek güç ve direnç sağlar. Karşılık levhasının sağlamlığını kontrol edin, gerekiyorsa değiştirin veya onarımını yaptırın.

Kilit ve mandal mekanizmasından yararlananlar sürgülere geçerek güvenliklerini daha da artırabilir. Bunun için kilidi kaldırmanız gerekmez. Yüksek güvenlik için kapıya sürgü eklenebilir. Kapınızı aynı şekilde kullanmaya devam ederken, karşılık levhası ek bir güvenlik daha sağlanmış olur.

Kapının sağlam bir çekirdeği varsa bu kırılması çok zor, eşdeğer kapılardan da kullanımdaki aşınma ve yıpranmaya karşı çok daha uzun dayanacağı anlamı taşır. Sağlam çekirdekli kapılar sesi en aza indirir ve yalıtım da sağlar, çelik kapı çok direnç gösterir. Ev, ofis, işyeri güvenliğini sağlamak ekonomik kazançtan daha önemlidir. 

Kapı pervazını ve kapı çerçevesini güçlendirmek de çok önemli bir güvenlik ve sağlamlık artırıcı çalışmadır. Kapı çerçevesinin kapıyı yerinde tutan dikey kısmı olan kapı pervazı, kapının ağırlığının büyük bir kısmını tutarak diğer parçaların da gerektiği gibi çalışarak kapının düzgün bir şekilde açılıp kapanmasını sağlar. İyi bir kapı pervazı güvenli yerleştirildiğinde kapı çok daha güçlü hale gelir. 

Kapıyı söveye bağlayan kapı menteşeleri de kapının önemli bir aksamıdır. Genellikle kapı menteşeleri kapı içe doğru açıldığı için içe dönüktür. Bu nedenle hırsızlar ve davetsiz misafirler bunlara erişemediğinden dayanıklı ve güvenlidir. Dışa açılan kapı menteşeleri zarar görürse, hırsızlar kapıyı menteşelerden çıkarabilir.

Kapı menteşeleri, emniyet saplamaları, oluklu pimler ve menteşelerde tespit vidalarıyla sabitlenebilir. Bunlar kapıyı güçlendirmeye ve güvenliği artırmaya, uzun süre dayanıklılık sağlayan menteşelere yapılan küçük eklemelerdir. 

Çelik Kapı Bakımı

Kapıyı güçlendirme, güvenliğini artırma ve sağlamlaştırmak için kapı bakımı belli aralıklarla yapılmalıdır. Bunun için kapı malzemelerinin bozulmadığı kontrol edilmeli, çürüme belirtileri araştırılmalı, iklim şartlarına karşı tavrı kıyaslanmalıdır.

Kapı, güvenliğin ayrılmaz bir parçası ve omurgasıdır, her zaman sağlıklı olması gerekir. Bunu sağlamanın en iyi yollarından biri, kapının olabildiğince sağlam olduğundan emin olmak için gereğini ve bakımını yapmaktır.

En İyi Kapı Kilidi Nasıl Olmalı?

En iyi kapı kilidini takmak için zaman ayırmak, aileniz ve eşyalarınızın güvenliğini sağlamanıza yardımcı olabilir.

Profesyonel, uzman ve çilingirler kilidin güvenliğini değerlendirmede size yardımcı olabilir, neyin işe yarayıp yaramadığını bilir. Bu nedenle en iyi kapı kilidini seçerken deneyimlerinden ve uzmanlıklarından yararlanın.

Seçeneklerinizi araştırın

Mağazalarda satılan bazı kilitler TSE tarafından geliştirilen standartlara göre sınıflandırılmıştır. İşlev ve malzeme bütünlüğü açısından en yüksek olanı tercih etmekte fayda vardır.

Bazı kilitlerin, kuvvete karşı ek koruma için ekstra uzun vidalar içeren karşılık plakaları vardır. Kilitleriniz onlarla birlikte gelmiyorsa, karşılık plakaları için diğer destek seçenekleri hırdavatçılarda mevcuttur.

Kapı sövesi takviye kitleri de mevcuttur, kilit çarpma noktalarını (menteşeler, kilit ve kapı kenarı) güçlendirmek için mevcut kapı sövesine uyarlanabilir. Takviye plakaları tipik olarak galvanizli çelikten yapılır ve vidalarla monte edilir.

Söve takviyesi eklemek, kapı sisteminin gücünü önemli ölçüde artırır. Kapı çerçevenize giren vidaların uzunluğu için üreticinin tavsiyelerine uyduğunuzdan emin olun.

Düzenli olarak derlenen suç verilerinde hırsızların % 70 kadarının ön kapıyı zorladığı %20'sinin pencereden girdiği geri kalanın aslında zorlanmadan ev sahipleri kapıyı kilitlemeyi unuttukları için içeri girdiği bilgileri yer almaktadır.

Ev güvenliği, ön kapı, kilit ve silindir seçimi ile başlar.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçenek varken ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan kilidi nasıl bulacaksınız? Kilit her gün alınan bir şey değildir: Yeni bir ev yaparken, evi, kapıyı veya kilidi yenilerken alınır. Eve, ofise ve işyerine istenmeyen girişlerle aradaki engel kilittir.

Kilit almanız veya değiştirmeniz gerektiğinde, kilidi kullanacağınız kapı, pencere türü, yapının kalitesi ve güvenlik düzeyi gibi değişkenleri unutmayın.

Şüpheniz varsa, girişinizi, kapılarınızı ve pencerelerinizi inceleyip size en iyi çözümü sunacak deneyimli bir profesyonel, uzman ve çilingir ile görüşün.

Güvenlik standartlarını karşılamanın, doğru kilidi seçmenin ve düzgün bir şekilde takılmasının yanı sıra ek güvenlik önlemleri önerebilir.

Kilidi nerede kullanacağınızı belirlemek, kapının ana işlevini tespit etmek, kilit seçiminde kilit adımdır. En uygun güvenlik seviyesini belirlemenize yardımcı olur.

Örneğin, bir koridor veya bir iç kapı, genellikle ön kapıdan daha düşük bir güvenlik düzeyi gerektirir. Öte yandan kapı, yaya trafiğinin yoğun olduğu bir alana (banyo gibi) monte edilmişse, daha düşük güvenlik sağlasa bile daha dayanıklı bir kilit seçmek daha iyidir.

İç kapıların güvenlik derecesi ön kapıdan daha düşük, kapı ve pencereler daha yüksek güvenlik düzeyine ihtiyaç duyar. Bununla birlikte, zırhlı kapının caydıramadığı hırsızlar da var. Kilidi zorlamayı ve çeşitli ev kırma tekniklerini kullanarak içeri girmeyi başarır: Kilit kırar, tuş darbesi, silindir yakalar.

Kilit satın almadan önce, sertifikalı olup olmadığını kontrol edin. Dayanıklılık, kapı kütlesi ve kapanma kuvveti, yangın ve duman kapılarında kullanıma uygunluk, emniyet, korozyon direnci ve sıcaklık, güvenlik ve matkap direnci, anahtar tanımlamalarına dikkat edin.

Çelik Kapı Kilit Göbeği(Barel)

Çelik kapı bareli Anadolu tabiriyle kapı kilidinin göbeği demektir.

Çelik kapı bareli seçmeden takılacağı kilidin markası önemlidir. Çünkü tanınan önemli kilit markalarının bareli birbirine uyar ve birbirini açarken sıradan marka kilitlerin barelleri birbirine uymadığı için açmayabilir.

Barel boyu çoğunlukla 70 mm civarında uzunluğa sahip olmasına rağmen daha uzun veya kısa bareller de olabilir. Bu durumu göz önünde bulundurmak gerekir.

Çelik Kapı Kilit Göbek Çeşitleri (Kilit Barelleri)

German Göbek

3 anahtarı olmasına rağmen diğer çeşitlerin anahtar kombinasyonuna göre azdır.

Sistem Göbek

3 anahtarı vardır, kombinasyonu German barelden çok, bilyalı barelden az sayıdadır.

Bilyalı Göbek

5 anahtarı ve diğerlerinden daha fazla sayıda kombinasyonu vardır. Şöyle ki 5 milyonda 1 anahtar eşleşme ihtimaline ek olarak emniyet kartına da sahiptir.

İhtiyacınıza bağlı olarak bu anahtarlarsan birini tercih edebilirsiniz. Çelik kapı bareli tercih noktasında kiracılar German barel anahtar sayısı ve kombinasyonu nedeniyle bilyalı barel, uygun fiyatlı olması için de sistem barel tercih edilmektedir.

Bunlardan farklı mandallı, yani arka kısmında anahtar girişi olmayan barel mandalı çevirerek kapıyı kilitleyebilme avantajından dolayı tercih edilmektedir. Fakat bir mandallı bir barel kullanılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Çivi anahtarlı barel ise emniyet kilitlerinde kullanılmaktadır. Farkı kilidin içi açılarak değiştirilir, kapının dış tarafında parçası olmadığı, küçük bir delik gözüktüğünden hırsız zor açar. Fakat uzun anahtarlarını taşımak sıkıntılıdır.

Hırsız kapıyı açarken bareli dışarıdan kırarak çıkarıp kendi barelini takarak kapıyı açar. Tuzaklı barel, hırsız barelin dışardaki kısmını kırdığında barelin diğer tarafı içeride kaldığı için barel çıkarılamaz, hırsız da kapıyı açamaz.

Dayanıklı çelik takviyesi yapılan bareli hırsız kıramayacağı için kapıyı açamaz. Bu diğer barellere göre çok daha güvenli bir özelliktir.

Çelik Kapı Emniyet Kilidi

Ev, ofis ve işyeri gibi yaşadığınız mekanlardaki güvenliği artırmanın yollarından biri deçok pratik bir biçimde küçük bir tornavida sayesinde kapınızın arkasına çelik kapı emniyet kilidi eklemektir.Çelik kapı emniyet kilidi hırsız için ekstra bir önlem oluşturacağı için size büyük güvenlik avantajı sağlarken, istenmeyen davetsiz misafirler için aşılamaz büyük bir sıkıntı oluşturacaktır. Eklendiği kapının bir bakış aralığı kadar açılmasına da imkan sağlayan çelik kapı emniyet kilidi çok önemli miktarda yük ve basınç mukavemetine de sahiptir.

Kullanıcıya güvenlik hırsıza büyük risk oluşturur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası