gökben hızlı sayar twitter / Alpay Erdem ve Gökben Hızlı Sayar Stand Up | biletinial

Gökben Hızlı Sayar Twitter

gökben hızlı sayar twitter

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ile Gri Cevher platformu hakkında konuştuk

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ile Gri Cevher platformu hakkında konuştuk

Haber Üsküdar – Meryem Bektaş

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ünübol tarafından oluşturulan "Gri Cevher" online eğitim ve haberleşme platformu, psikoloji lisans, yüksek lisans ve alan çalışanları ile canlı etkinliklerle bir araya gelme imkânı sağlıyor. Bu platformda haftada iki kez online psikoloji seminerleri, haftada bir kez ise bilgi yarışması düzenleniyor. Birçok kaliteli içerik ve yayın Youtube kanalına yüklenirken, bu canlı etkinlikler ilgilenen herkesin katılımına açık olarak sunuluyor. Gri Cevher platformunun kurucularından olan Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar'a bu projenin içeriği ve gidişatı hakkında birkaç soru sorduk.

Gri Cevher platformu nasıl ortaya çıktı?

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yaklaşık altı aydır mezunlarımız ile irtibat halinde olmaya çalıştığımız bir e-posta grubumuz vardı. Bu grupta mezunlarımıza ihtiyaç duydukları konularda destek vermeye, istihdam duyurularını paylaşmaya çalışıyorduk. Onların kendi araştırmalarını gruba duyuruyor, grupla birlikte kitap projeleri, sosyal sorumluluk projeleri planlıyorduk. Bazı öğrencilerimizin tezlerini yayına çevirmeleri için yardım ediyorduk. Daha sonra gruptaki mezunlarımızdan bazı eğitim talepleri gelmeye başladı. Mart ayında bu eğitimlerden ilkini okulda gerçekleştirdik. Tam katılımcı ile ikinci eğitimi gerçekleştireceğimiz gün, COVID salgını nedeniyle örgün eğitime ara verildi. Ancak biz öğrenci ve mezunlarımızın ihtiyaçlarını fark etmiştik. Okuldan ayrı kaldıkları ve birçoğunun eve çakılı kaldıkları bu dönemde grubun onlar için çok daha önemli hale geleceğini düşündük. Bu nedenle zaten var olan etkinliklerimizin sayılarını artırdık.

Bu platformu oluşturma motivasyonunuz nedir?

Özellikle tıp, psikoloji ve diğer sağlık alanlarında usta-çırak ilişkisi çok önemlidir. Böylece bir bakıma “çıraklarımızla” sürekli irtibat halinde olmaya başladık. Tüm dünyanın salgın nedeniyle içine düştüğü yalnızlık döneminde bu yakın temas, haftada üç akşam birbirimizle irtibat halinde olmak hem çıraklarımıza hem bize çok iyi geldi. Akademisyen olarak da örgün eğitim sürecini yürütemediğimiz için öğrencilerimizi özlüyorduk. Şimdi hem hasret giderebiliyoruz hem de fırsattan istifade normal derslerinden ayrı doyurucu bir içerikle eğitimlerini zenginleştirmeye çalışıyoruz.

Gri Cevher içerikleri sadece alan öğrencilerine mi yönelik?

Haftada bir akşam, Pazartesi akşamları, canlı olarak psikoloji bilgi yarışması yapıyoruz. Eğlenceli 15 test sorusu yönlendiriyoruz ve öğrenciler Zoom ortamında Kahoot uygulaması üzerinden cevap veriyorlar. Bu içerik bir bakıma genel kültür olduğu için herkese funduszeue.infoşembe ve Pazar akşamları ise alanda uzman bir isim ile ,5 saatlik interaktif seminerler yapıyoruz. Burada da ana tema psikoloji olmakla birlikte bir günü alan çalışanlarının işine yarayacak daha teknik konulara, diğer akşamı ise genel kültür olabilecek konulara ayırıyoruz. Örneğin bir akşam çocuklarda bilişsel davranışçı terapileri dinlerken diğer akşam duygusal zekâ konuşuyoruz. Bu nedenle etkinlikler psikoloji meraklısı herkes için uygun. Haftada üç akşam, toplam saat psikoloji ile haşır neşir olan grup üyeleri, bir yılın sonunda oldukça geniş bir yelpazede psikoloji bilgisine sahip olacaklardır. Grupta psikoloji, tıp, sosyoloji, iletişim, çocuk gelişimi, hemşirelik lisans öğrencileri, mezunları, klinik psikoloji, uygulamalı psikoloji, nörobilim, nöropazarlama yüksek lisans öğrencileri ve mezunları, psikoloji doktora öğrencileri, birçok branştan hekim arkadaşlar, sahada çalışan psikologlar, akademisyenler var.

İsteyen herkes bu içeriklere ulaşabiliyor mu?

Gri Cevher’e katılmak için belli bir eğitim, diploma şartımız yok açıkçası. Psikoloji meraklısı herkes [email protected] adresine mail atarak dahil olabiliyor. Eski eğitimlerimizi Youtube üzerinde GriCevher hesabında arşivliyoruz. Bunlara da funduszeue.info  adresinden ulaşabilirler.

Gri Cevher platformu olarak bizi bekleyen ne gibi çalışma ve projeleriniz var?

20 öğrencimizin mezuniyet tezlerini makaleye çevirmeleri konusunda yardım ediyoruz. Hep birlikte soruluk bir psikoloji soru bankası hazırladık, onun son düzeltmeleri üzerinde çalışıyoruz. Bu ay grup üyelerinin kendi kısa eğitim videolarını çekmeleri ve yayınlamaları için bir etkinlik başlatacağız. Burada hepimiz hem eğitmen hem öğrenciyiz. İsteyen tüm grup üyelerinin sözel bildiri sunma konusunda tecrübe kazanacakları bir online etkinlik düzenliyoruz. Psikoloji bilgi yarışmalarını Üsküdar Üniversitesi Televizyonu üzerinden canlı yapma planımız var. Her hafta gündemdeki bir konuyla ilgili gençlerin görüşlerini soran hızlı ve ilginç anketler düzenleyerek gençlerin fikir, görüş, istek ve ihtiyaçlarını daha iyi duyurabilmeleri için bir planlamamız var. Henüz oldukça yeni ve amatör bir oluşumuz, ama motivasyonumuz, tutkumuz, birbirimize bağlılığımız tam. Sanırım zaman içinde grup üyelerimiz ile birlikte oldukça başarılı işlere imza atacağız.

Gri Cevher'i öğrencilere sorduk

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji 2. sınıf öğrencisi olan Feyza Nur Kaya, Gri Cevher platformunun özellikle psikoloji öğrencileri için oldukça faydalı bir çalışma olduğunu ve pandemi sebebiyle evde kalınan bu günlerde psikoloji eğitiminin keyifli bir şekilde sunulduğunu söyledi. Eğlenceli bilgi yarışmaları ile öğrendiği bilgileri pekiştirebildiğini belirten Feyza Nur Kaya, kurgulanmış psikoterapi seansını izlemenin kendisine katkı sağladığını ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji 4.sınıf öğrencisi olan Büşra Özdoğan ise Gri Cevher için şunları söyledi: “Bizim bölümde dört yıl boyunca teorik eğitim veriliyor ve mezuniyet sonrası uygulamaya yönelik eğitimler de oldukça pahalı. Benim Gri Cevher'i YouTube'da keşfetmem yaklaşık bir ay kadar önce oldu. Mesela Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi gibi konularda, Doç.Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ünübol tarafından gerçekleştirilen bir seans canlandırması vardı ve bu bir psikoloji öğrencisi için inanılmaz bir fırsat. Masal ve oyun terapileri, panik bozuklukta Bdt kullanımı, psikologlar için psikofarmakoloji bilgisi gibi daha sayamayacağım kalitede eğitimi üstelik ücretsiz olarak alma imkânı sağladım. Yayınlar kesinlikle çok faydalı ve ücretsiz olması da beni çok memnun etti. Bunun yanı sıra, karantinada kaldığımız şu günlerde Pazartesi günleri de bizlere ödüllü psikoloji yarışması yapıyorlar. Sanırım evde kaldığım şu günlerde heyecanla beklediğim tek şey Pazartesi günleri oynadığımız o oyun. Bu sebeple ben Gri Cevher'i kuran ve bize bu fırsatı tanıyan bu iki değerli hocama çok teşekkür etmek istiyorum. Aktif olarak da yeni eğitim duyurularını Instagram hesaplarından takip ediyorum. funduszeue.info hesabını takip etmelerini herkese tavsiye ederim."

 

gökben hızlı

  • "mülteci politikasına itirazı olanlar bunun cevabını sandıkta versin" diyen ruh hekimi.

    mültecilere karşı olup yine de ampule oy basacak milyonlarca insan var bu ülkede. şaka mısın sen?

    görsel

  • twitter'da işine gelmeyen yanıtlar alınca hemen engeli basan şahsiyet.

  • zihni sinir'in yaratıcısı irfan sayar ile geçtiğimiz yıllarda evlenmiştir.

  • dün akşam beyoğluleman kültür'deki gösterisini seyrettim, bütün haftanın sinirini stresini aldı götürdü benden sağolsun.

    kendisi güldürürken düşündüren ve seyirciyi gülme krizlerine sokan doğal komiklerden, rast gelirseniz düşünmeden gidiniz efenim pişman olmazsınız.

  • psikiyatri profesörü, akademisyen, stand upcı. alpay erdemle gösterilerini açıkcası merak ediyorum fakat bir türlü denk getiremedim. gökben sayar'ı uzun zamandır twitterdan takip ediyorum ve çok gülüyorum. kendi fotoğrafını alıntılayip, stand upcı böyle mi olur, bende türkücü tipi var yazmıştı ahahaha. tam kanka olunacak insan, asla ciddi ciddi bir şey konuşulmaz bu tip insanla. her zaman her konuda dalga geçmeye hazırdır.

  • bi kaç haftadır kipt eğitimi aldığım, stand up gösterileri yapan, muhteşem psikiyatr.

    yakın arkadaşımın üniversite -üsküdar üni- hocasıydı kendisi. yıllardır ismini duymuş fakat tanıma fırsatı bulamamıştım.
    neyse ki çevrimiçi psikoloji eğitimleri sayesinde tatlış hocamızın öğrencisi olabildim&#x;

    hayatıma girdiği için çok mutluyum.

  • twitterda online standup duyurusu ekranıma düştü. daha önce de bir kaç kez standup duyurularına denk gelmiştim. meraktan zoomdaki gösterine seyirci oldum. seyircilerin bir kısmı gösteri bitmeden çıktı. ben ayıp olmasın diye çıkamadım, ekranı açık bıraktım. seveni olabilir ama kesinlikle bana göre değil.

  • gösterisi çok sulu, "evde çocuk şunu dedi biz de güldük" hikayelerinden oluşuyor.
    komedyen değil. oynayamıyor, canlandıramıyor. lafı çok uzatıyor, vurucu cümleyi vuramıyor bir türlü. dokundurup çeke çeke komikligini tadını kaçırıyor.

    o hikayeyi kim anlatsa anlatır zaten. ghz akademisyen olarak nasıldır bilmiyorum ama mizahi olarak kat etmesi gereken çok yol var.

    t: funduszeue.info sinir. porof'un prof eşi.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası