canan karatay yaz diyeti / Canan Karatay kolay kilo vermenin sırrını açıkladı

Canan Karatay Yaz Diyeti

canan karatay yaz diyeti

Canan Karatay Diyet Listesi

Türkiye&#;de etkisi kanıtlanmış ve başarılı olarak kabul edilen bu diyet listesi. Canan Karatay tarafından titizlikle hazırlanmıştır. Kilo vermek, zayıflamak isteyen ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyen herkes tarafından merakla beklenen bu diyet listesi. Canan Karatay ile zayıflama denilince akla gelen diyet programıdır Karatayın öne çıkan bu diyet listesi. Tüm kurallarına uyarak ve Karatay hocanın verdiği öneriler çerçevesinde uygularsak kısa sürede kilolarımız dan kurtulup fit sağlıklı bir vücuda kavuşa bilirsiniz. Canan Karatay Diyet Listesi menüsü aşağıda belirtilmiştir. Video izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Karatay Diyeti Kuralları ve Önerileri

  1. Ekmek kesinlikle yasak  kan şekerini yükseltiği için şişmanlığı artırıyor.
  2. Şişmanlık, obezite ve gelişen hastalıklar şeker rafine un ve tuz tüketiminin azaltılması ile önlenebilir.
  3. Dünya sağlık örgütünün yaptığı bir açıklamayı sizlerle paylaşmak isteriz. &#;Türkiye ekmek sorununu hallederse eğer, sağlık sorununun %30&#;unu da halledebilir&#;.
  4. Vücudunuzu aç bırakarak ve hareket etmeden kesinlikle kilo verilemez. Aç kalınca vücut metabolizmayı büyük ölçüde yavaşlatır ve enerjiyi saklar.  O yüzden kişi sağlıklı gıdalar ile doyana kadar yenilecek.
  5. Karatay Diyeti, klasik bir diyet kesinlikle değildir. Tamamen sağlıklı bir beslenme olması için hazırlanmıştır.
  6. Karatay Diyeti&#;nin en başlıca özelliği unlu gıdalar, ekmek ve sağlıksız karbonhidrattan uzak durmak.
  7. Ekmek yerine alternatif olarak kuruyemiş tüketebilirsiniz.
  8. Günde vücudumuzun ihtiyacı olan 2 lt kadar su tüketimini kesinlikle gerçekleştirin.
  9. Eğer hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız günde 1 saat dışarı çıkıp yürüş yapmaya çalışın.
  10. Abur cubur cips v.b cola gibi gazlı ve alkollü içecekler ağır şekerli içecekler doğal olmayan meyve suları kesinlikle yasak.

Karatay diyetinin yemek saatleri;
ile saatleri arası kahvaltı
Saat &#;da ara öğün
ile saatleri arasında öğle yemeği
Saat ara öğün
ile saatleri arasında akşam yemeği tüketilmektedir.

Canan Karatay Diyeti Bir Haftalık Örnek Menü

Canan Karatay Diyeti 1. Günü

Kahvaltı Vakti: 2 tane yumurta (haşlanmış ya da gerçek tereyağı ile sahanda) olarak tüketebilirsiniz. 10 tane siyah veya yeşil zeytin tuzsuz, beyaz peynir. 4 adet kayısı kurusu (metabolizma hızlandırma etkisi olduğu için diyetin başlangıcında tüketmeniz&#;in faydası vardır) 1 bardak bitki çayı (şekersiz) 1 avuçta ceviz içi.

Ara Öğün: 1 tane elma veya armut. Meyveden sonra 1 kâse yoğurt.

Öğle Yemeği Vakti: kaşık dana söğüş, ile 1 tabak mevsim salata (zeytin yağlı ve az miktarda kaya tuzu ile hazırlanmış) olursa iyi olur. Zeytin yağlı fasulye ve 1 bardak tuzsuz ayran.

Ara Öğün: yarım bardak ceviz, Şekersiz çay veya limonlu su için.

Akşam Vakti: Balık ve 1 porsiyon Salata (Yeşil soğan, turp ve limon, roka, az kaya tuzu ve sızma zeytin yağı ile keten tohumu ekleyebilirisiniz.)

Canan Karatay Diyeti 2. Günü

Kahvaltı Vakti: 2 tane yumurta (haşlanmış veya tereyağı ile birlikte sahanda pişirin), 10 tane siyah veya yeşil zeytin tuzsuz, beyaz peynir, adet çarliston biber ile tane çeri domates içecek olarak şekersiz çay yada süt, 1 avuç fındık tüketin.

Ara Öğün Zamanı: Ara öğünlerde şekersiz 1 bardak Türk kahvesi içebilirsiniz.

Öğle Vakti: Zeytin yağlı barbunya veya 1 porsiyon etli sebze yemeği, Lahana veya karnabahar salatası tüketin. 1 bardak tuzsuz ayran veya yoğurt 1 kase.

Ara Öğün: 1 avuç ceviz atıştırın. Bol su veya şekersiz yeşil çay.

Akşam Vakti: Balık (fırın, ızgara olarak veya buğulanmış şekilde) 1 porsiyon salata (yukarıda belirttiğimiz diğer salatalar gibi hazırlanacak)

Canan Karatay Diyeti 3. Günü

Kahvaltı Vakti: 2 adet yumurta sahanda veya haşlanmış, Beyaz peynir ve adet kırmızı biber, 1 bardak bitki çayı tane Antep fıstığı.

Ara Öğün Zamanı: Meyve 1 elma ya da armut tüketin. Yoğurt 1 kase.

Öğle Vakti:  adet ızgara yağsız köfte, yemek kaşık zeytinyağlı fasulye 1 kase yoğurt veya 1 porsiyon salata, Bol su veya tuzsuz ayran için.

Ara Öğün: 1 avuç tuzsuz yer fıstığı atıştırın. Bitki çayı

Akşam Vakti: sap kuzu pirzola ve enginar (Zeytinyağlı olabilir) yanında da 1 porsiyon mevsim salata.

canan karatay diyet önerileri

canan karatay diyet önerileri

Canan Karatay Diyeti 4. Günü

Kahvaltı Vakti: Tere yağlı peynirli 2 yumurtalı omlet tüketiyoruz. Yanında tuzsuz zeytin ve az beyaz peynir ile salatalık, maydanoz, 1 bardak yeşil çay.

Ara Öğün: 1 avuç tuzsuz yer fıstığı veya badem tüketebilirsiniz.

Öğle Yemeği Zamanı: Bir normal boy dana bonfile yada parça kuzu pirzola, bir tabak zeytinyağlı pırasa (suyunu yememeye özen gösterin), 1 tam domates, 1 kase yoğurt, 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Ara Öğün: Meyve 1 portakal veya elma yiyebilirsiniz. Meyve yemek istemezseniz alternatif olarak bir avuç tuzsuz yer fıstığı, badem de seçenekler arasındadır.

Akşam Yemeği Vakti: 1 Porsiyon balık ızgara ve büyük 1 tabakta kırmızı soğan, roka, turp, havuç ve brüksel lahanasından oluşan salata tabağı yanına zeytinyağlı barbunya tüketin.

Canan Karatay Diyeti 5. Günü

Kahvaltı Vakti: Tere yağda peynirli 2 tane yumurta ile bir omlet yapın. zeytin tuzsuz, az beyaz peynir, maydanoz, salata ve 1 bardak yeşil çay (veya diğer sevilen bir bitki çaylarından tüketebilirsiniz).

Ara Öğün Vakti: Zorunlu olmasa da açıkırsanız 1 avuç ceviz içi atıştırın.

Öğle Yemeği: Bir porsiyon şiş kebap bulgur pilavı olabilir. Pide tüketmeyin yanında bol yeşillikli 1 porsiyon yeşil salata ve bir kase yoğurt.

Ara Öğün Vakti: Bir elma, bir avuç yer fıstığı yiyebilirsiniz.

Akşam Yemeği: 1 porsiyon kuzu pirzola ile bol yeşillikli 1 porsiyon mevsim salata ve zeytinyağlı enginar yada dilerseniz yoğurtlu semizotu salatası da yiyebilirsiniz.

Canan Karatay Diyeti 6. Günü

Kahvaltı Vakti: Pastırmalı sahanda yumurta veya peynirli bir ömlet tüketin. Az beyaz beynir ile tuzsuz zeytin, maydanoz, salatalık yeşil çay (sevdiğiniz bir bitki çayınıda içebilirsiniz).

Ara Öğün: Zorunlu olmasa da acıktığınızı hissederseniz 1 avuç ceviz içi atıştırabilirsiniz.

Öğle Yemeği Vakti: Normal boy dana bonfile ızgara ile bol yeşillikli salata, bir tatlı kaşığı kadar keten tohumu yağı ile tuzsuz ayran.

Ara Öğün: Zorunlu olmasa da eğer acıkırsanız, 1 tane elma veya portakal tüketebilirsiniz ayrıca bu öğünü şekersiz yeşil çay da içebilirsiniz.

Akşam Yemeği Vakti: 1 porsiyon balık ızgara, domates, roka ile yeşil soğanlı salata tabağı, 2 kibrit kutusu kadar sade tahin helvası.

Canan Karatay Diyeti 7. Günü

Kahvaltı Vakti: Pastırmalı sahanda yumurta tüketiyoruz. Alternatif olarak peynirli omlette yiyebilirsiniz. zeytin tuzsuz, az beyaz beynir ile salatalık, maydanoz 1 bardak yeşil çay (yada diğer sevilen bir bitki çaylarını tüketebilirsiniz).

Ara Öğün Zamanı: 1 avuç ceviz veya tuzsuz yer fıstığı tüketebilirsiniz.

Öğle Yemeği Vakti: 1 porsiyon kuru fasulye yemeği ile 1 normal boyda dana bonfile ızgara yada biftek tüketiyoruz yanındada çoban salatası.

Ara Öğün: bir avuç yer fıstığı atıştırabilirsiniz.

Akşam Yemeği Vakti: 1 porsiyon balık ızgara yanında bol roka, domates ve taze yeşil soğandan oluşan salata tabağı, közlenmiş taze kırmızı biber.

canan-karatay-diyetleri

canan karatay diyetleri

Canan Karatay Diyeti Listesi &#;1 Haftalık&#; Videolu Anlatım

Diyeti uygularken hızlı bir şekilde karın bölgenizi eritmek için &#;Göbek Eritme&#; Adlı sayfamızdaki yöntemlerle hızla eritebilirsiniz.

canan karatay diyet bilgilericanan karatay diyet önerilericanan karatay diyeti yenmesi gerekenlercanan karatay diyetlericanan karatay ile zayıflama

Canan Karatay Diyeti: 2 Ö&#;ün, Dü&#;ük Karbonhidrat

Son dönemlerde beslenme konusu ile ilgili yapt&#;&#;&#; aç&#;klamalar&#; ile oldukça popüler olan Canan Karatay, Elaz&#;&#; do&#;umludur. Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki e&#;itimini y&#;l&#;nda tamamlayan Karatay, y&#;l&#;nda da &#;stanbul Üniversitesi T&#;p Fakültesi’nden mezun olmu&#;tur.

&#;ç hastal&#;klar&#; uzmanl&#;&#;&#;n&#; da ayn&#; üniversitede tamamlayan doktor, kazand&#;&#;&#; burs sayesinde Liverpool Regional Cardiac Center’da kardiyoloji uzmanl&#;&#;&#;n&#; tamamlam&#;&#;t&#;r. Kalp ve &#;ç Hastal&#;klar&#; Profesörü unvan&#;na sahip olan Canan Karatay kendi geli&#;tirdi&#;i diyet listesi ile büyük ilgi görmü&#;tür.

Peki, Canan Karatay diyeti nas&#;l yap&#;l&#;r? Her türlü ekmek, &#;eker ve sa&#;l&#;ks&#;z karbonhidrat kaynaklar&#;ndan ar&#;n&#;p kilo vermenin yan&#; s&#;ra, sa&#;l&#;kl&#; ya&#;am&#;n s&#;rr&#;n&#; çözebilece&#;iniz Canan Karatay diyeti listesi tüm incelikleriyle bu yaz&#;da sizlerle!

Prof. Dr. Canan Karatay diyeti ve beslenme ipuçlar&#; için en do&#;ru kaynak doktorun kendi kitaplar&#; ve kaynaklar&#;d&#;r. Canan Karatay diyeti kitab&#; ismi Karatay Diyeti’dir. Bilgileri ve diyet listesini uygulamadan önce lütfen kendisinden onay al&#;n&#;z.

canan karatay diyeti

Canan Karatay Diyeti Nedir?

  • Vücut hormonlar&#;n&#;n salg&#;lanma sürelerinin takibine dayal&#; olarak Canan Karatay taraf&#;ndan geli&#;tirilen Karatay diyeti 2 ö&#;ün yemek yemeyi savunur.
  • 2 ö&#;ünden fazla yemek tüketiminin ki&#;inin kilo almas&#;na neden oldu&#;unu belirten Karatay diyeti mant&#;&#;&#; do&#;rultusunda ö&#;ünler aras&#;nda en az 5 saatlik bir süre gerekir.
  • 5 saatlik açl&#;k süresinde vücudun leptin hormonu artarak metabolizman&#;n daha h&#;zl&#; çal&#;&#;mas&#; sa&#;lan&#;r.
  • Leptin hormonu vücut taraf&#;ndan ihtiyaç duyulan yak&#;t&#;n kullan&#;lmas&#; amac&#;yla salg&#;lanan bir hormondur.
  • Leptin hormonu salg&#;land&#;&#;&#;nda vücut ya&#; yakmaya devam eder.
  • Dü&#;ük karbonhidrat al&#;m&#;na dayal&#; olan Canan Karatay diyeti ile vücut, depolad&#;&#;&#; ya&#;lardan k&#;sa bir süre içinde kurtulabilir.
  • Son y&#;llar&#;n popüler bir diyeti olan Karatay diyeti ile zay&#;flayan ünlüler de bulunmaktad&#;r.
  • Canan Karatay diyeti yapanlar uzun vadede kal&#;c&#; sonuçlar elde etmek için genel olarak beslenme düzeninde kal&#;c&#; de&#;i&#;imler yap&#;lmas&#; gerekti&#;ini bilirler.
  • Canan Karatay diyeti listesi k&#;s&#;tl&#; bir süreçte &#;ok zay&#;flama amaçl&#; uyguland&#;&#;&#;nda etkileri de k&#;sa sürer; çünkü h&#;zl&#; verilen kilolar ayn&#; h&#;zda geri döner.
  • Fakat, Karatay diyet program&#;n&#; &#;eker ve sa&#;l&#;ks&#;z karbonhidrat kaynaklar&#;ndan uzakla&#;ma al&#;&#;kanl&#;&#;&#; edinebilmek ve bu g&#;dalara muadil olu&#;turabilme yetisini kazanabilmek için uygulayabilirsiniz.
domates çorbas&#;

Canan Karatay Diyeti Nas&#;l Uygulan&#;r?

  • Karatay diyeti &#;eker orucu olarak dü&#;ünülebilir.
  • Sa&#;l&#;kl&#; ya&#; ve proteinlerin tüketimi serbest olacak &#;eklinde Karatay diyeti özeti yap&#;labilir.
  • Canan Karatay diyeti kurallar&#; içinde yeterli su tüketiminin alt&#; çizilir.
  • Diyeti uygularken mutlaka günde en az bardak su tüketilmelidir.
  • Karatay diyeti yemekleri uzun sürede ve dü&#;ük &#;s&#;da pi&#;irilmelidir.
  • Ö&#;ün aralar&#;nda en az be&#;er saat olmal&#;d&#;r.
  • Canan Karatay sa&#;l&#;kl&#; beslenme diyeti 2 ö&#;ünü önerir. 2 ö&#;ünle çok zorlananlar kendi bedenlerini dinleyerek ve gerekirse uzman kontrolünde uygun &#;ekilde 3 ö&#;ün listesine uyabilirler.
  • Ara ö&#;ünlerde ayran, limonlu su ya da &#;ekersiz bitki çaylar&#; tüketilebilir.
  • Yemeklerde tereya&#;&#; ya da zeytinya&#;&#; kullan&#;m&#;, karbonhidrat kayna&#;&#; olarak k&#;s&#;tl&#; oranda meyve tüketimi Karatay diyeti kurallar&#; aras&#;ndad&#;r.
  • Karatay diyeti yapanlar diyetteki yasaklar&#; kesinlikle tüketmemeli ve diyete ek olarak mutlaka fiziksel aktivitelerini art&#;rmal&#;d&#;r.
  • Karatay diyeti ayn&#; zamanda ülkenin en popüler karbonhidrat diyetleri aras&#;nda yer al&#;r.
  • Beyaz un, ekmek ve &#;ekerin yan&#; s&#;ra, patates, pirinç, makarna vs gibi karbonhidrat kaynaklar&#;n&#;n tüketimi de s&#;n&#;rland&#;r&#;l&#;r.
  • Gluten hassasiyetine sahip Çölyak hastalar&#; için de tercih edilebilecek ideal bir beslenme program&#;d&#;r.

Canan Karatay Diyeti Listesi, Menü &#;çeri&#;i

  • Karatay diyeti menüsü baz&#; kompleks karbonhidratlar, proteinler ve sa&#;l&#;kl&#; ya&#;lardan olu&#;ur.
  • Ceviz, badem, f&#;nd&#;k, yer f&#;st&#;&#;&#;, tur&#;u, bakliyat, sebze, yo&#;urt, peynir, süt, yumurta, tereya&#;&#;, bal&#;k ve et Karatay diyeti liste içeri&#;inin temelini olu&#;turur.
  • Canan Karatay diyeti sabah kahvalt&#;s&#; yo&#;un ve besleyici bir içerikle ba&#;lar.

Örnek bir Karatay listesinde:

1. Ö&#;ün: Kahvalt&#;

  • 1 adet menemen ya da 2 yumurtal&#; omlet veya 2 adet ha&#;lanm&#;&#; yumurta
  • adet zeytin (zeytinya&#;l&#; ve kekikli)
  • dilim beyaz peynir (avuç içi kadar)
  • Küçük bir kâse ceviz içi ya da f&#;nd&#;ktan olu&#;ur.

Ö&#;le Yeme&#;i (Salt 2 ö&#;ünde zorlananlar için)

  • 1 su barda&#;&#; ayran
  • Zeytinya&#;l&#; sebze yeme&#;i
  • Zeytinya&#;l&#; salata

2. Ö&#;ün: Ak&#;am Yeme&#;i

  • 1 kâse ev yap&#;m&#; yo&#;urt
  • Izgara bal&#;k,  tavuk ya da k&#;rm&#;z&#; et
  • Zeytinya&#;l&#; salata

Ara Ö&#;ün (Yok)

  • Canan Karatay diyetinde ara ö&#;ün yiyecekleri bulunmaz.
  • Karatay diyeti ara ö&#;ün olarak &#;ekersiz Türk kahvesi ya da bitki çaylar&#;na yer verir.
  • Ayr&#;ca Karatay diyeti alkol içeren tüm içeceklerden uzak durmay&#; önerir.
  • Biz üç ö&#;ün yeme&#;e al&#;&#;&#;k olanlar için genel bir örnek sunduk.
  • Canan Karatay diyet menüsü içinde asl&#;nda mümkünse 2 ö&#;ün yenmesi önerilmektedir.

Canan Karatay Diyeti Yasaklar Listesi

  • Ekmek ba&#;ta olmak üzere gluten içeren arpa, çavdar ve yulafl&#; tüm besinler
  • Rafine &#;eker ve &#;eker içeren tüm besinler
  • Karpuz, kavun, üzüm, incir ve muz gibi yüksek oranda &#;eker içeri&#;ine sahip olan meyveler
  • Glisemik indeksi yüksek olan pirinç ve patates
  • Margarin, ayçiçe&#;i ya&#;&#;
  • Kavrulmu&#; ya da tuzlu olan kuru yemi&#;ler (çi&#; kuru yemi&#;ler hariç)
  • Yapay tatland&#;r&#;c&#;lar, et suyu tabletler, haz&#;r soslar ve tüm haz&#;r g&#;dalar
  • Alkol içeren tüm içecekler
  • Gazl&#; ve asitli içecekler
  • Haz&#;r meyveli yo&#;urtlar ve meyveli sütler
  • Organik olmayan tüm besinler

Canan Karatay Diyeti Sa&#;l&#;kl&#; m&#; Zararl&#; M&#;?

  • Tah&#;l grubunun diyetten ç&#;kar&#;lmas&#; sinir sisteminde önemli rol oynayan B grubu vitaminlerinin al&#;nmas&#;n&#; önleyerek ciddi rahats&#;zl&#;klara yol açabilir.
  • Karatay diyeti meyve s&#;n&#;rlamas&#; getirdi&#;i için vitamin ve mineral al&#;m&#;n&#; da k&#;s&#;tlar ve ciltte, saçlarda ve t&#;rnaklarda problemler olu&#;turabilir.
  • Vücudun ihtiyaç duydu&#;u vitamin ve mineralleri s&#;n&#;rland&#;ran Karatay diyeti emzirenler için uygun bir diyet de&#;ildir.
  • Protein içeren besinler genel olarak hayvansal kaynakl&#; oldu&#;undan dolay&#; Karatay diyeti vejetaryen ki&#;iler taraf&#;ndan yap&#;lmas&#; oldukça zor bir diyettir.
  • &#;eker ba&#;&#;ml&#;l&#;&#;&#; ar&#;nmas&#; zor bir al&#;&#;kanl&#;k oldu&#;u için s&#;k s&#;k tatl&#; krizleri ya&#;anmas&#; ola&#;an bir durumdur; bu a&#;amada iradeniz en büyük destekçiniz olacak.

Canan Karatay Diyetine Uygun 11 Sa&#;l&#;kl&#; Tarif

1) Kekin En Sa&#;l&#;kl&#; Hali: Karatay Diyeti &#;çin Uygun Unsuz Ya&#;s&#;z ve &#;ekersiz Kek

Canan Karatay beslenme listesi içerisine özellikle &#;ekeri sokmad&#;&#;&#; için tatl&#; dü&#;künü ki&#;iler bu konuda tedirgin olurlar. Merak etmeyin, &#;ekersiz tatl&#; yapmak da mümkün! Yumurta, pekmez, incir, süt, tarç&#;n, ceviz, vanilya, kabartma tozu ve f&#;nd&#;k kullan&#;larak haz&#;rlanan Karatay diyeti için uygun unsuz, ya&#;s&#;z ve &#;ekersiz kek çay saatlerinizi &#;enlendirir. &#;çeri&#;inde yer alan yüksek vitamin ve besleyici ya&#;lar nedeniyle oldukça besleyici olan kek, lezzetiyle de dikkat çeker. Unsuz Ya&#;s&#;z ve &#;ekersiz Kek

2) K&#;rm&#;z&#; Mercime&#;in En Lezzetli Hali: Karatay Diyeti Mercimek Krebi

K&#;rm&#;z&#; mercimek, karbonat, yumurta, yo&#;urt ve tereya&#;&#; kullan&#;larak haz&#;rlanan mercimek krebi Karatay diyetine uygun bir besindir. Yüksek lif oran&#;na sahip olan krep lezzetiyle oldu&#;u kadar sa&#;l&#;&#;a faydalar&#; ile de ön plana ç&#;kar. Kahvalt&#; ve çay saatleriniz için sa&#;l&#;kl&#; bir alternatif olan krep, pratik ve kolay yap&#;m&#; nedeniyle de tercih edilir. Mercimek Krebi

3) Keten Tohumu ve Elman&#;n Mükemmel Uyumu: Karatay Diyetine Uygun Meyveli Kek

Yumurta, ceviz, tarç&#;n, kabartma tozu, elma, süt, keten tohumu, kuru incir, kuru kay&#;s&#; ve kuru üzüm kullan&#;larak haz&#;rlanan meyveli kek hem Karatay diyetine uygundur hem de yüksek besin de&#;erine sahiptir. Dü&#;ük kalorili olan meyveli kek, çay saatleriniz için mükemmel bir alternatiftir. Meyveli Kek

4) Damaklarda Kal&#;c&#; Lezzet: F&#;r&#;nda Karnabahar (Karatay Diyetine Uygun)

Karnabahar, yumurta, baharat, ka&#;ar peyniri ve tereya&#;&#; kullan&#;larak haz&#;rlanan f&#;r&#;nda karnabahar kendine özgü aromas&#; ile damaklarda kal&#;c&#; bir lezzet b&#;rak&#;r. Antioksidan içeri&#;i yüksek olan karnabahar, toksin maddelerin vücuttan at&#;lmas&#;n&#; sa&#;lamas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini de destekler. Sofralara getirdi&#;i sa&#;l&#;k ile ad&#;ndan söz ettiren f&#;r&#;nda karnabahar yeme&#;i oldukça pratik ve lezzetlidir. F&#;r&#;nda Karnabahar

5) Sofralar&#;n De&#;i&#;meyen Lezzeti: Bulgursuz Mercimek Köfte

K&#;rm&#;z&#; mercimek, baharat, kuru so&#;an, zeytinya&#;&#;, nar ek&#;isi ve ye&#;illikler kullan&#;larak haz&#;rlanan bulgursuz mercimek köftesi, yüksek lif oran&#; ile dikkat çeker. Özellikle büyüme ve geli&#;me dönemindeki çocuklar&#;n ihtiyaç duydu&#;u vitaminleri bünyesinde bar&#;nd&#;ran mercimek köftesi, lezzeti ve sa&#;l&#;&#;a faydalar&#; ile çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Bulgursuz Mercimek Köfte

6) Geleneksel Türk Lezzeti: Karatay Diyetine Uygun Ha&#;lanm&#;&#; Kuru Fasulye

K&#;yma, kuru do&#;an, kuru fasulye, zeytinya&#;&#; ve salça kullan&#;larak haz&#;rlanan kuru fasulye geleneksel Türk yemekleri aras&#;nda yer al&#;r. Karatay diyetine uygunlu&#;u ile dikkat çeken yemek ayn&#; zamanda yüksek lif içeri ve vitaminleri ile sofralara lezzet ve sa&#;l&#;k getirir. Diyet Kuru Fasulye

7) Lahana ile Tavu&#;un Muhte&#;em Birlikteli&#;i: F&#;r&#;nda Tavuklu Lahana (Karatay Diyetine Uygun)

Canan Karatay diyeti ak&#;am yeme&#;i için haz&#;rlayabilece&#;iniz bu tarif oldukça sa&#;l&#;kl&#;d&#;r. Beyaz lahana, tavuk but, baharat ve tuz kullan&#;larak haz&#;rlanan f&#;r&#;nda tavuklu lahana Karatay diyetine uygun olmas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra muhte&#;em lezzetiyle de dikkat çeker. Yüksek protein içeri&#;i ile kilo vermeye yard&#;mc&#; olan yemek dü&#;ük kalorili ö&#;ünler için güzel bir seçimdir. F&#;r&#;nda Tavuklu Lahana

8) Hem Doyurucu Hem Besleyici: Yo&#;urtlu Tarhana Çorbas&#;

Adana tarhanas&#; olarak da bilinen yo&#;urtlu tarhana kendine özgü aromas&#; ile en sevilen çorba çe&#;itleri aras&#;ndad&#;r. Özellikle so&#;uk k&#;&#; günlerinin vazgeçilmezi olan tarhana çorbas&#;, Adana usulü ince bulgur ve yo&#;urt eklenmesi ile çok daha besleyici ve doyurucu olur. Farkl&#; tatlar&#; denemeyi seviyorsan&#;z yo&#;urtlu tarhana çorbas&#;n&#; mutlaka denemelisiniz. Yo&#;urtlu Tarhana Çorbas&#;

9) Yumurta ve Mantar&#;n Protein Karde&#;li&#;i: &#;stiridye Mantar&#;

Yumurta ve istiridye mantar&#; kullan&#;larak haz&#;rlanan yemek yüksek protein içeri&#;i ile oldukça besleyicidir. Her ö&#;ün tüketilebilen yemek mantar&#;n kendine has aromas&#;n&#; yumurta ile harmanlayarak muhte&#;em bir lezzeti sofralar&#;n&#;za getirir. &#;stiridye Mantar&#;

10) Kahvalt&#; &#;çin Sa&#;l&#;kl&#; Bir Seçenek: Mantarl&#; Omlet

Mantar, so&#;an, ye&#;il sivri biber, yumurta, tuz ve baharat kullan&#;larak haz&#;rlanan mantarl&#; omlet kahvalt&#; için muhte&#;em bir alternatiftir. Sadece kahvalt&#;da de&#;il günün her ö&#;ününde de tüketilebilen yemek dü&#;ük karbonhidrat içeri&#;i ve yüksek protein de&#;eri ile sofralara sa&#;l&#;k getirir. Mantarl&#; Omlet

11) Sebzelerin Sa&#;l&#;k Dans&#;: Karatay Diyetine Uygun Sebze Kavurmas&#;

Canan Karatay’&#;n diyet yemekleri aras&#;nda sebzelerle haz&#;rlanan tarifler ön plana ç&#;kan seçenekler aras&#;ndad&#;r. Patl&#;can, kuru so&#;an, kabak, domates, dereotu, s&#;v&#; ya&#; ve salça kullan&#;larak haz&#;rlanan sebze kavurmas&#; Karatay diyetine uygun bir seçenektir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeri&#;i nedeniyle diyet sofralar&#;nda yerini alan yemek, ö&#;ünlere lezzet, bedeninize sa&#;l&#;k getirir. Sebze Kavurmas&#;

Diyet yemeklerikategorisindeki tarifleri inceleyebilirsiniz.

1 Haftada 7 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Diyetisyenden Tatl&#; Krizlerini Bast&#;ran 6 Tavsiye

Ayça Kaya Diyet Listesi 1 Haftada 5 Kilo Zay&#;flama

Detoks Diyeti: 3 Günlük Listesi, Zay&#;flatan &#;puçlar&#;

Diyetiniz Neden Ba&#;ar&#;s&#;z? Gözden Kaçan 8 Gerçek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası