0212 274 37 64 / Bu 70 numaraya dikkat! - Teknolojiden Son Dakika Haberler – Sözcü

0212 274 37 64

0212 274 37 64

Bu 70 numaraya dikkat!

Son zamanlarda iyice çığrından çıkan dolandırıcılık vakalarındaki artışın sebebi belli oldu. İşte dikkat etmeniz gereken numaralar....

Yayınlanma: 11:41 - 04 Kasım 2013 Güncellenme:

Bu 70 numaraya dikkat!

Son zamanlarda iyice çığrından çıkan dolandırıcılık vakalarındaki artışın sebebi belli oldu. Meclis’ten her an geçmesi beklenen ve bu tarz olayların önünü kesecek olan yasa, bir taraftan dolandırıcıları paniğe iterken, öte taraftan ise köşeyi dönmeden ne kaparımın derdine düşürdü.

Telefonla dolandırıcılık yapanlar her gün yeni bir yönteme başvuruyor. Onca uyarı ve çağrıya rağmen vatandaş dolandırılmaya, işgüzarlar ise dolandırmaya devam ediyor…

Teknolojinin hızla yayılması ve bilginin kolayca elde edilmesi ve el değiştirmesi sonucunda sıradan vatandaş neredeyse dolandırıcıların deneme tahtası haline dönüşürken, cebinde hatlı bir telefonu olan veya sanal ortamda açılı bir mail hesabı bulunan herkes, her an mağdur olma riski ile karşı karşıya kalıyor.

Çünkü eskiden çok nadiren karşılaşılan tencere tava pazarlama yöntemi ile dolandırılma vakalarına benzer yöntemlerle hemen hemen her gün yüz yüze gelinebiliyor. Vatandaş, telefonuna ve mailine kendisinin rızası olmadan gelen mesajları silmekten ve aramaları reddetmekten bıkarken, dolandırıcılar ise farklı farklı yöntemlerle insanın sabrını zorlamaya devam ediyor ve kimi zaman da başarıya ulaşarak çok ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına sebep oluyor…

Son zamanlarda ise bu işin iyice çığırından çıktığı gözüküyor. İnternet ortamında bu tarz şikâyetlerin yapıldığı birkaç sitenin verilerine bakıldığında haftada bir yapılan arama ve atılan mesajların çok daha sık aralıklarla yapılmaya başladığı ve vatandaşın artık isyan noktasına geldiği görülüyor.

Vatandaşı kandırmaya yönelik giderek artan telefon, mesaj ve mail trafiğinin arka planında ise önümüzdeki günlerde Meclis’ten geçerek yasalaşması beklenen Elektronik Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun Tasarısı yatıyor. Çünkü söz konusu tasarının yasallaşması ile birlikte yasal boşluktan ötürü çok cüzi cezalar ile bu işten sıyrılan firmalar ve kişiler, karşı tarafın rızası olmadan açtığı her telefon görüşmesi ve attığı her mesaj karşılığında çok ciddi para cezaları ödemek zorunda kalacak ve ısrar etmeleri halinde ise adli yaptırıma tabi tutulacak.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ’NDEN UYARI!

Bu tarz şikâyetlerle alakalı kendilerine çok sayıda şikâyet geldiğini ve vatandaşın mağduriyetine yönelik, iş işten geçtikten sonra müracaat yapıldığı için çok bir şey yapamadıklarını çünkü iş bu noktaya geldiğinde kendilerine verilen numaraların kapatılarak kişilerin izlerini kaybettirmiş olduğuna dikkat çeken Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, uyarıda bulunuyor…

Vatandaşa; “Kredi kartı numaranızı her önüne gelene vermeyin” diyen Kalyoncu, bu tarz mesaj alan veya telefonla aranan kişilerin BTK’ya başvuru yapmaları gerektiğini, BTK’nın ise bu şikâyetleri dikkate alıp, değerlendirdiğini söyledi.

HER GÜN 15-20 DAKİKAMIZI ÇALIYORLAR

Onca uyarıya rağmen halen çok iyi eğitimli tüketicilerin dahi dolandırıcıların tuzağına düştüğünü ve bir tüketicinin günde ortalama 15 adet istenmeyen mesaja maruz kaldığını aktaran Kalyoncu; “Bunların her birinin okunması ve silinmesi insan ömründen her gün yaklaşık olarak 15-20 dakika çalıyor. Bu zaman kaybının yanı sıra birde adınızı soyadınızı hatta kredi kartı numaranızı dahi bilen ve karşınızda abuk sabuk konuşan biri ile muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz.” dedi.

KORKUNÇ İDDİA: BİLGİLERİNİZ SATILIYOR MU?

Telefon numaralarına ait mahremiyetin kalmamasının yanı sıra daha korkuncu insanların telefon numaraları dışındaki kişisel bilgilerinin de elden ele dolaştığına dikkat çeken Kalyoncu, bu işin arkasında ispat edemeyeceğini ancak, büyük kurumsal firmalar tarafından toplanan özel bilgilerin küçük firmalar tarafından ya satın alındığını ya da bir şekilde ele geçirildiğini söyledi.

DOLANDIRICILARI TUTUŞTURAN YASA

Bu sorunun kaynağının uzun zamandan beri çıkması beklenen bir yasanın ( Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi hakkında kanun tasarısı) gecikmiş olmasından kaynaklandığını sözlerine ekleyen Kalyoncu, ” Tasarı komisyonları geçti, Genel Kurul’a sevk edilecek. Bu tasarının Genel Kurul’dan geçerek yasalaşması halinde telefonlara gelen bu tarz aramaların hepsi son bulmuş olacak. En azından devam etmesi halinde çok ciddi cezalara tabi tutulacaklar. O yüzden bu yasa bu tarz işlemlerin önüne geçeceği için ve çıkmasına sayılı günler kaldığı için telefon üzerinden vatandaşı dolandırmayı kendine meslek edineneler virajı dönmeden ne kapabilirimin derdine düşerek bu işi iyice abarttı. O yasa çıktığı takdirde biz bunlardan tümüyle kurtulmuş olacağız.” dedi.

5 BİN TL’YE KADAR CEZA KESİLECEK

Yasalaşması beklenen tasarının aracı operatörü de ilgilendireceğini, çünkü hazırlanan yasa taslağına göre eğer size reklam içerikli mesaj veya satışa yönelik telefon açılıyorsa şikâyet etmeniz halinde BTK aradaki operatöre de “Sende bu işte sorumlusun” diyerek ceza keseceğini belirten Kalyoncu, bu yüzden de yasanın çıkmasının geciktiğini yoksa yasanın çıkmaması için her hangi bir engelin söz konusu olmadığı ifade etti. Kalyoncu cezaların bin TL ile 5 bin TL aralığında olacağını da sözlerine ekledi.

ÇMD BAŞKANI TARAKÇI: SİZİ ARAYANA BU SORULARI MUHAKKAK SORUN..

Son dönemde vatandaşlara telefon ile ulaşılarak yapılan dolandırıcılıkları dernek olarak üzüntüyle karşıladıklarını dile getiren Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı ise, vatandaşlara dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi.

Her şeyden önce vatandaşların genel olarak kişisel bilgilerini, anne kızlık soyadını, kredi kartları üzerinde bulunan bilgilerini, şifrelerini, cep telefonlarına gelen şifre bilgilerini gibi gizli nitelikteki kişiye özel bilgilerini kesinlikle üçüncü şahıslar ile paylaşmamaları gerektiğinin altını çizen Tarakçı,

” Kişiler, özel bilgilerini (anne kızlık soyadı, baba adı, anne adı, TC kimlik no vb.) talep eden, ödül kazandığını belirten veya başka herhangi bir sebep öne sürerek para yatırmalarını isteyen aramalar ya da mesajlar ile karşı karşıya kaldıklarında duruma şüpheyle yaklaşmalılar. Arayan numara geri arandığında numara cevap vermiyor ya da herhangi bir muhatap bulunamıyorsa, telefon numarasının nereden temin edildiği sorulduğunda net bir yanıt alınamıyorsa, telefonda kredi kartı ve özlük bilgileri alınmaya çalışılıyorsa, kötü niyetli bir aramayla karşı karşıya olunabilir. Bu tür bir aramayla muhatap olunduğunda, arayan kişilerin talep ettiği bilgileri ne için kullanmak istediği sorgulanabilir, adı verilerek aranılan bir kurum varsa bu kurum ile iletişime geçilebilir. Kendi adınıza ait bir işlem yapıldığını ya da yapılmak istendiğini tespit ettiğiniz anda mutlaka ilgili kurumun çağrı merkezine bildirimde bulunarak o işlemi teyit etmenizde fayda vardır. Şüphelerinizin doğruluğundan emin olduğunuz noktada da ilgili savcılıklara başvurulabilir.” dedi.

DOLANDIRICILARIN EN ÇOK BAŞVURDUĞU YÖNTEMLER

200 TL KONBARA: Dolandırıcılar telefona, “Tebrikler, kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerden kazandığınız KONBARA para puanlar 200 TL’ye ulaştı. Hemen arayarak puanlarınızı aktifleştirin” şeklinde mesaj atıyor. Mesajı aldıktan sonra puanları aktifleştirmek için verilen numarayı arayan vatandaştan kredi kartı bilgileri isteniyor ve vatandaşın hesabından para çekilerek kendisinin rızası olmadan alınan bir takım ürünler kişinin adresine yollanıyor.

SİGORTA – POLİÇE: Genellikle 0850’li numaralardan vatandaşları arayan işgüzarlar aradıkları kişiye mevcut bir sigorta poliçeleri olduğunu ve ödemelerin yapılmadığını veya ödemelerin o ay başlayacağını belirterek kredi kartı bilgilerini istiyor. Dolandırıcılar, vatandaşların kredi kartı veya kullandıkları bir kredi sebebi ile sigorta yaptırdıklarını belirtiyorlar. Vatandaşlardan kredi kartı bilgilerini isterken tuzak bir yönteme başvuran dolandırıcılar, önce hangi bankanın kredi kartının kullanıldığını soruyor, daha sonra da kredi kartı numarasının ilk 4 rakamını söyleyerek, güvenlik sebebi ile geri kalanını kart sahibinin söylemesini bekliyorlar. Kredi kartı numarasının ilk 4 hanesinin, bankanın standart numarası olduğunu bilmeyen tüketiciler bu tuzağa düşüyor ve kart bilgilerini dolandırıcılara veriyorlar. Kart bilgilerini elde eden dolandırıcılar her ay yüklü miktarda kesinti yapıyorlar.

TELEFON KAZANDINIZ: Dolandırıcıların en çok başvurduğu yöntemlerden bir diğeri ise en son çıkan cep telefonlarını hediye etmek… Samsung Galaxy S4, Samsung Glaxy S3, Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy S4 Mini, iPhone 5, iPhone 4, iPhone 4S gibi popüler akıllı cep telefonlarını 1 yıllık sağlık sigortası karşılığında hediye ettiklerini söyleyen dolandırıcılar tüketicilerin bu yalana kanmaları halinde yaklaşık 300 TL’lik yıllık sigorta bedelini alırken, vatandaşa ise bahsi geçen cep telefonun aksine taklit telefon gönderiyor.

CHECK UP: Dolandırıcıların en son başvurduğu yöntem ise Sağlık Bakanlığı’nın ismi de kullanarak yapılan ücretsiz checkup oyunu oldu. Kredi kartı ödemelerini düzenli yapan banka müşterilerine sunulan özel bir hizmet olduğunu belirten dolandırıcılar, evrakları adrese teslim edeceklerini söyleyerek kişinin bilgilerini alıyor. Ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşları bir hafta sonra tekrar arayan dolandırıcılar yanlışlık olduğunu belirterek, “İstediğiniz özel hastanede 300 lira karşılığında checkup imkânından yararlanabileceksiniz” diyor. Fark ücretlerinin arttığı günlerde indirim kazandığını düşünen vatandaşlar ücret ödedikten sonra ilgili kimseye ulaşamayarak kandırıldığını anlıyor.

VATANDAŞI KANDIRDIĞI İDDİA EDİLEN 70 NUMARA!

Vatandaşı kandırmaya yönelik yapılan aramaların çoğunluğu ‘0850’lili numaralar üzerinden yapılıyor. Arama yapılan numaralara geri dönüldüğünde ya numara kapatılmış oluyor ya da açılsa bile muhatap bulunamıyor. (haber7)

İşte vatandaşlardan kendilerini kandırdığına yönelik yoğun şikayet gelen 70 numara…
08504804050
08503335360
08503336160
08509970140
08509970130
08503335019
08503335293
08503335768
08503336406
08506554656
08503335033
0850 5322481
0850 5328420
08503336572
08503336573
08503026989
08503335031
08506350450
08503404747
08502200505
05309575320
05516017333
05072799148
05076864257
05549248056
05345686997
05436943648
05368427850
05074162482
05385690754
05344376271
05380827700
05077227831
05533441955
05312201991
05327554444
05364257748
05062649813
05349536926
05319137038
05076864257
05549248056
05364257748
05062649813
05349536926
05312201991
05376377657
05344376271
05385690754
05074162482
05368427850
05345686997
05549248056
05072799148
05516017333
05077081092
05533207638
05370282628
05396311363
05392424666
05383801820
05392424666
——————-
02122171338
02129994951
02127090342
02122740399
02129999020
02122171337
02129999411
02129999002

annebababankaBTKdolandırıcılıkiPhoneMeclisparaSağlıkSağlık BakanlığıSamsungsigortasözTeknolojiyüz yüze

Önce uyarıp sonra dolandırıyorlar

Haberin Devamı

CEP telefonu abonelerine çıkartılan kabarık faturalar yüzünden 2010 yılında tüm aramalara kapatılan 900’lü hatlar, gizemli olarak yeniden ortaya çıktı. Üstelik bu kez, erotik sohbetlerle değil, son dönemlerde yaygın olarak gerçekleştirilen “dolandırıcılıklara karşı uyaran, dolandırıcılık hattı” olarak geri döndü. Daha birkaç yıl öncesine kadar ocakları söndüren 900’lü hatların aramalara kapatılmasının ardından oluşturulan bu yeni nesil 900’lü hatlar, paralı hatlar yerine bu kez Türk Telekom’un standart görüşme tarifeleri üzerinden faturalandırılan 0212 alan kodlu numaraları kullanıyor. İşin gizemi de tam bu noktada ortaya çıkıyor.

BİZE AİT DEĞİL AÇIKLAMASI

Çünkü, “0 212” alan koduyla başlayan numaralar, aslında Türk Telekom’un dakikasını 9 kuruştan ücretlendirdiği, gece aramalarında herhangi bir ücret yansıtmadığı standart tarife kapsamında yer alıyor. Cep telefonu aboneleri de mevcut paketleri dahilinde bu numaraları herhangi bir fark ödemeden arayabiliyor. Bu açıdan bakıldığında son derece masum bir hat olarak görülebiliyor. Ancak, bu numaralar arandığında arayan abonelerin hatta kaldıkları süre boyunca mevcut dakikalarının hızla eridiği görülüyor.

Türk Telekom, 0212 alan koduyla başlamasına rağmen bu hattın kendilerine ait olmadığını, kime ait olduğunu araştırmak için de BTK’nın ya da savcılığın izni olması gerektiğini söylüyor.Bu bilmece, abonelerin cep telefonlarına yapılan bir arama çağrısıyla başlıyor. Genellikle telefona yanıt verilemeyen geç saatler seçiliyor. Okuyucularımızdan Hüseyin Movit’te olduğu gibi cep telefonu bir kere çaldırılıp, kapatılıyor. 0212’yle başlayan bu numara geri arandığında “Bu bir yasal uyarıdır” cümlesiyle başlayan bant kaydı devreye giriyor. Dakikalarca aralıksız tekrarlanan bant kaydında “Bu yasal uyarı sizi uyarmak için yapılmıştır. Hiç bir kamu görevlisi, Türk polisininin, emniyet amirinin, hakiminin, savcısının, yüzbaşısının ismini kullanarak, para ya da kontör göndermenizi, bankamatiklere gitmenizi istemez. Sizi arayan kişiler ısrarla telefonunuzu kapatmamanızı isteyeceklerdir. Bu sizleri dolandırmaktır. Bu tip aramalara kanmayın. Hemen 155’i arayın” uyarısı yapıyor ama hazırladıkları bant kaydıyla arayanları dakikalarca telefonda tutmaktan geri kalmıyor. Bu arada, abonenin cep telefonu paketindeki dakikalarda uçup, gidiyor.

Haberin Devamı

Mesajla kişisel bilgiye de ulaşıyor

Haberin Devamı

YENİ nesil 900’lü hatları kullanan sadece “dolandırıcılara karşı uyaran, dolandırıcılar” değil. Aynı zamanda Bahattin Biber’in başına geldiği gibi, cep telefonu hattına bir SMS mesajı gönderilerek, kredi kartı ve kişisel bilgilerin erişiminde de kullanılıyor. Gönderilen mesajda, “Tebrikler! Kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerinizden kazandığınız kunbara parapuanlar 200 TL ye ulaştı. Hemen 0212 912....’i arayın’’ deniliyor. Geri arama yapıldığında da iş dolandırıcıların maharetine kalıyor.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

TÜRKİYE - ASIA PACIFIC BUSINESS COUNCILS

T.C. MANİLA BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres:
 2268 Paraiso Street, Dasmarinas Village 1222 Makati City, Metro Manila
Tel: + 63 2 888 56 99, +63 2 843 97 05-07
Faks: + 63 2 843 97 02
E-mail: [email protected]

T.C. MANİLA BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres:
 2268 Paraiso Street, Dasmarinas Village 1222 Makati City, Metro Manila
Telefon: + 63 2 889 46 36, + 63 2 843 97 05-07 / 104
Faks: + 63 2 889 46 37
E-posta: [email protected]

T.C. FİLİPİNLER CUMHURİYETİ  BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: Mahatma Gandi Caddesi No.56, G.O.P., 06700 Ankara
Telefon: 446 58 31- 447 03 50
Faks: 446 57 33
E-mail: [email protected]

T.C WELLİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: 15-17 Murphy Street Level 8 Thorndon Wellington - New Zealand
Telefon: +64-4-472 12 90-92
Faks: +64-4-472 12 77
E-posta: [email protected]

T.C WELLİNGTON TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: Turkish Embassy Office of the Commercial Counsellor 15-17 Murphy Street, Level 8 Thomdon, Wellington 6011 / NEW ZEALAND
Telefon: +64 4 472 12 90 ; +64 4 472 12 92
Faks: +64 4 472 12 77
E-posta: [email protected]

T.C. YENİ DELHİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: 50-N, Nyaya Marg, Chanakyapuri New Delhi- 110021, INDIA
Telefon: (00 91 11) 2688 9053 - 2688 9054 - 2410 1973 - 2410 1975-2410 1921
Faks: (00 91 11) 2410 1974
E-mail: [email protected]

T.C. MUMBAİ BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres: Maker Chambers IV, 10th Floor, 101, Nariman Point, Mumbai 400021
Telefon: 0091 22 22040365 / 66
Faks: 022 22040376
E-mail: [email protected]

T.C. HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ
İş Adresi: Cinnah Caddesi No: 77 /A Çankaya
İş Telefonu: 0 312 438 21 95
Faks: 0 312 440 3429

T.C. HİNDİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres: Cumhuriyet Cad. No.-42 Dörtler Apt., Flat No.-11, Elmadağ,İSTANBUL
Telefon: (90) 212 2962131, (90) 212 2962132
Faks:     (90) 212 2962130
E-mail: [email protected],  [email protected]

T.C. YENİ DELHİ BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: 50-N, NYAYA MARG, CHANAKYA PURI, NEW DELHI
Telefon: 00 91 11 2687 99 07 (Direkt) 00 91 11 2688 90 53 - 54
Faks: 00 91 11 2688 92 36
E-mail: [email protected]

T.C. HONG KONG KONSOLOSLUĞU
Adres: Room 301 3/F Sino Plaza 255-257 Gloucester Road
Causeway Bay-Hong Kong
Tel: + 852 25 72 13 31
Fax:  +852 28 93 17 71

T.C. HONG KONG TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: Room 301, 3/F., Sino Plaza,
255 - 257 Gloucester Road,Causeway Bay, Hong Kong
Tel: (852) 2572 1331
Fax: (852) 2893 6620
Email: [email protected]

HONG KONG TİCARETİ GELİŞTİRME KONSEYİ (HKTDC)
Adres: 38/F, Office Tower, Convention Plaza, 1 Harbour Road,Wanchai,Hong Kong
Tel: (852) 1830 668
Fax: (852) 2824 0249
E-mail: [email protected]

Teyyareci Suphi Sok. No 17/1
D5 Arnavutkoy 34345 Istanbul
Tel: (90)-212-287 4678
Fax: (90)-212-287 0120
E-mail: [email protected]

T.C. TOKYO BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: 2-33-6 Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo, 150-0001
Tel: 81-3-6439-5700
Faks: 81-3-3470-513
E-mail: [email protected]

T.C. TOKYO TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: 2-33-6 Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo 150-0001
Tel: 81-3-3470 6723
Faks: 81-3-3470 6280
E-Mail: [email protected]

T.C. NAGOYA BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres: KS Iseya, Building 4F, 3 Chome-21-23 Sakae, Naka Ward, Nagoya, Aichi 460-0008
Tel : +81 52-263-6200
E-mail: [email protected]

OSAKA FAHRİ KONSOLOSLUĞU
NTT West Corporation
3-15 Bamba-cho, Chuo-ku, Osaka 540-8511 Japan
Tel & Fax: 06-4793-5578

FUKUOKA FAHRİ KONSOLOSLUĞU
Kyushu Railway Company
Adres: 3-25-21 Hakataekimae, Hakata-ku, Fukuoka 812-8566 Japan
Tel: 092-474-7260
Faks: 092-474-2737

JAPONYA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ  
Adres: Japonya Büyükelçiliği, Reşit Galip Caddesi, No.: 81, G.O.P., 06692, Çankaya, Ankara, Türkiye
Tel: +90-(0)-312-446 05 00
Faks: +90-(0)-312-437 18 12

JAPON EKONOMİ, SANAYİ VE TİCARRET BAKANLIĞI (METI)
Adres: Kasumigaseki 1-3-1,Chiyoda-ku,Tokyo, 100-8901
Tel : 81-3-3501-1511
Web : www.meti.go.jp

JAPONYA DIŞ TİCARET ÖRGÜTÜ (JETRO)
Adres: 2-5 Toranomon 2-chome, Minato-ku, Tokyo, 105-8466
Tel : 81-3-3582 5511
Fax : 81-3-3587 0219
Web :www.jetro.go.jp

T.C PHNOM PENH BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: 18th Floor, Canadia Tower315, Monivong Boulevard Phnom Penh – Cambodia
Tel: (+855) 23 962 459
Web: http://www.turkish-embassy.net/phnompenh.html

T.C SEUL BÜYÜKELÇİLİĞİ 
Adres: Turkish Embassy Vivien Bldg. 4th Fl. 52, Seobinggo-ro 51-gil, Yongsan-gu (140-240) Seoul-Korea
Tel: +82 2 3780 1600
Faks: +82 2 797 8546

T.C. KORE CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ
İş Adresi: Cinnah cad.Alaçam Sok. No.5, 06690, Çankaya, Ankara
İş Telefonu:  468 48 21-22-23
Faks: 468 22 79
E-mail: [email protected]

T.C. KORE CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU
İş Adresi: Askerocağı Caddesi Süzer Plaza No:6 Kat:4  Elmadağ, Şişli/İstanbul
İş Telefonu:  0212 368 83 68
Faks:  (212) 320 74 13
E-mail: [email protected]

T.C. SEUL BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Vivien Bld. 4 fl. Seobingo-dong, Yongsan-gu,  Seoul-Republic of Korea
İş Telefonu: 8227941382        
Faks: 8227962177
E-mail: [email protected] 

T.C. KUALA LUMPUR BÜYÜKELÇİLİĞİ
İş Adresi: 118, Jalan U-Thant, 55000 Kuala Lumpur - Malaysia
İş Telefonu: 603-4257 2225, +603-4257 2226
Faks: +603-4257 2227
E-mail: [email protected]

MALEZYA BÜYÜKELÇİLİĞİ
İş Adresi: Mahatma Gandhi Cad. No: 58, 06700 G.O.P., Ankara
İş Telefonu: 446 35 47 – 48
Faks: 446 41 30
E-mail: [email protected]

MALEZYA İSTANBUL FAHRİ KONSOLOSLUĞU
İş Adresi: Halaskargazi Cad. No: 266 Çankaya Apt. Daire 7 Şişli 80020 - İstanbul
İş Telefonu: (0212) 247 17 28
Faks : (0212) 247 13 75

T.C. KUALA LUMPUR BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
İş Adresi:118, Jalan U Thant 55000
İş Telefonu:00603-4257-2114
Faks:00603-4257-5730
E-mail: [email protected]

T.C. KARAÇİ BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres: House No: 29-A Khayaban-e Hafiz, Phase V, Defence Housing     Authority, Karachi
Telefon: 00 92-21 3587 43 34 - 3587 41 94
Faks: 00 92-21 3587 46 91
E-mail: [email protected]

T.C. İSLAMABAD BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: Street 1, Diplomatic Enclave, Islamabad - Pakistan
Telefon: +92 51 831 98 00
Faks: +92 51 227 87 52
E-mail: [email protected]

T.C. PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: İran Caddesi No:37, 06700 G.O.P., Ankara
Telefon: 427 14 10 – 13
Faks: 467 10 23
E-mail: [email protected]

T.C. PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU  
Adres: Güllü Sk. No.20, 3. Levent,İstanbul
Telefon: (212) 324 58 27 - 324 91 54
Faks: (212) 324 51 70
E-mail: [email protected]

T.C. İSLAMABAD BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: Diplomatic Enclave, Street 1, G – 5  Islamabad - PAKISTAN
Telefon: +92 51 282 9123 - +92 51 831 9800
Faks: +92 51 282 9363
E-mail: [email protected]

T.C. KARAÇİ BAŞKONSOLOSLUĞU TİCARET ATAŞELİĞİ
Telefon: +92 213 587 8 999
Faks: +92 213 581 03 57
E-mail: [email protected]

T.C. SİNGAPUR BÜYÜKELÇİLİĞİ
İş Adresi: 2 Shenton Way, SGX Centre1, No: 10-03, Singapore 068804
İş Telefonu: 65 65 33 33 90-91
Faks: 65 65 33 33 60
E-mail: [email protected]

T.C. SİNGAPUR  BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
İş Adresi: 2 Shenton Way SGX Centre 1 #10-03, Singapore, 068804
İş Telefonu: (65) 6533 3385
Faks: (65) 6533 3382
E-mail: [email protected]

T.C CANBERRA BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres:
 6 Moonah Place, Yarralumla A.C.T. 2600 Australia
Telefon: +61 2 62 34 00 00
Faks: +61 2 62 73 44 02
E-posta: [email protected]

T.C  SİDNEY TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres:
 Turkish Consulate General Sydney Office of the Commercial Attache Level 7 Suite 7.02 25 Bligh Street Sydney, 2000 NSW AUSTRALIA
Telefon: + 61-2 9233 3494
Faks: +61-2 9232 0229
E-posta: [email protected]

T.C MELBURN TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres:
 Turkish Consulate General Office of the Commercial Attache Level 8, 24 Albert Road South Melbourne VIC 3205 Melbourne / AUSTRALIA
Telefon: + 61-3 96 82 54 48
Faks: +61-3 96 82 54 49
E-posta: [email protected]

T.C.DAKKA BÜYÜKELÇİLİĞİ
House No: 7 Road No:2 Baridhara - Dhaka-1212
Telefon: +880 2 882 21 98, +880 2 882 35 36, +880 2 881 32 97
Faks: +880 2 882 38 73
E-Posta: [email protected]

BANGLADEŞ HALK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: Birlik Mah. 391. Cad. No:16 Çankaya - Ankara / Türkiye
Tel: (+ 90 312) 495 27 19 and (+ 90 312) 495 27 20
Faks: (+ 90 312) 495 27 44
E-posta: [email protected]

BANGLADEŞ HALK CUMHURİYETİ İSTANBUL FAHRİ BAŞKONSOLOSLUĞU 
Adres: Mecidiyeköy Mah. Bestekar Şevkibey Sk. No:23 Balmumcu Beşiktaş/İSTANBUL
Telefon: (0212) 274 29 29
Faks: (0212) 274 63 68
E-mail: [email protected]

BANGLADEŞ HALK CUMHURİYETİ İZMİR FAHRİ KONSOLOSLUĞU
Adres: 1375 Sok. Cumhuriyet İş Hani No:25/204 35210 Alsancak İZMİR
Telefon: (0232) 464 30 02-03
Faks: (0232) 421 47 36
E-mail: [email protected]

T.C. PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: San Li Tun Dong 5 Jie 9 Hao 100600 Beijing / PRC
Telefon: +86 10 6532 1715
Faks: +86 10 6532 5480
E-mail: [email protected][email protected]

T.C. HONG KONG BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres: Room 301, 3/F, Sino Plaza,
255-257 Gloucester Road, Causeway Bay, Hong Kong S.A.R.
Telefon: :+852 2572 1331
Faks: +852 2893 1771
E-mail: [email protected]

T.C. ŞANGAY BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres  : TURKISH CONSULATE GENERAL 1375 HUAI HAİ (M) ROAD,
13-B, QI HUA TOWER      SHANGHAI 200031/ CHINA
Telefon: 00 86 21 647 46 838, 00 86 21 647 46 839,00 86 21 647 47 237
Faks   : 00 86 21 647 19 896
E-mail : [email protected]

T.C. ÇİN HALK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: Gölgeli Sok. No: 34 G.O.P,Ankara
Telefon: 436 06 28
Faks: 446 07 48 - 446 42 48
E-mail: [email protected]

T.C. ÇİN HALK CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres: Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi, 6/8 Kireçburnu Mah., Sarıyer, İstanbul
Telefon: (212) 299 26 34, 299 21 87-88
Faks: (212) 299 28 55
E-mail: [email protected]

T.C. PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: Unit C812A, Lufthansa Center No:50 Liangmaqiao Road, 100016 Beijing- CHINA
Telefon: +86 10 6464 9538
Faks:+86 10 6464 2268
E-mail:[email protected]

T.C. PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ KÜLTÜR TANITMA MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: Unit C118, Lufthansa Center No:50 Liangmaqiao Road, 100016, Beijing-CHINA
Telefon: +86 10 6463 8032-33-34
Faks: +86 10 6463 8035
E-mail: [email protected]

T.C. PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ SİLAHLI KUVVETLER ATAŞELİĞİ
Adres: San Li Tun Dong 5 Jie No:9 100600 Beijing - CHINA
Telefon: +86 10 6532 1258
Faks: +86 10 6532 2682
E-mail: [email protected]

T.C. CAKARTA BÜYÜKELÇİLİĞİ
İş Adresi: Jl. H.R Rasuna Said Kav.1 Kuningan Jakarta 12950 Indonesia
İş Telefonu: + 62 21 525 62 50 - +62 21 526 41 43
Faks: +62 21 522 60 56
E-mail: [email protected]

T.C. ENDONEZYA BÜYÜKELÇİLİĞİ
İş Adresi: Abdullah Cevdet Sokak, No. 10, 06680 Çankaya, Ankara
İş Telefonu: 438 21 90-92
Faks: 438 21 93
E-mail: [email protected]

T.C. CAKARTA BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ 
İş Adresi: Jl. HR Rasuna Said Kav 1 Kuningan Jakarta 12950
İş Telefonu:  0062 21 522 95 15
Faks  :0062 21 522 95 13
E-mail:[email protected]

T.C BANGKOK BÜYÜKELÇİLİĞİ 
Adres: 61-1, Soi Chat San, Sutthisan Road, Huay Kwang, 10310  Bangkok – Thailand
Tel: +66-2-355 54 86      
Tel:+66-2-355 54 87
Faks: +66 -2-274-72-61

T.C. TAYLAND KRALLIĞI ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: Koza Sok. No: 87, 06700 G.O.P.- ANKARA
Telefon: 437 43 18- 437 52 48
Faks: 437 84 95
E-mail: [email protected]

T.C. TAYLAND İSTANBUL KONSOLOSLUĞU
Adres:İnönü Caddesi Dümen Sk. 3/8 Taksim 80090 - İstanbul
Telefon : (0212) 292 86 51, 249 50 60
Faks : (0212) 292 97 70, 249 43 09

T.C BANGKOK BÜYÜKELÇİLİĞİ
Telefon: +66 2 355 54 86
Faks: +66 2 274 72 61
E-posta: [email protected]

T.C. BANGKOK TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ
Adres: 61/1 Soi Chatsan, Suthisan Road Huaykwang, Bangkonk, 10310
Telefon :+66-2-274-7913, 7914, 7531,  +66-2-355-5486
Faks: +66-2-274-7998
E-mail: [email protected]

TÜRK TİCARET OFİSİ - TURKİSH TRADE OFFİCE
İş Adresi: RM. 1905, 19th F, 333 Keelung Road, International Trade Building, Sec. 1 Taipei, R.O.C
İş Telefonu: 886-2-27577318
Fax: 886-2-27579432
E-mail: [email protected]

T.C. HANOİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres:4 Da Tuong Street Hoan Kiem District Hanoi , Vietnam
Telefon: +84 43 822 24 60 (santral)
Faks: +84 43 822 24 58

VİETNAM SOSYALİST CUMHURİYETİ  ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres:Koza Sokak No: 109, G.O.P. - Çankaya / Ankara
Telefon: 446 80 49 / 448 01 85
Faks: 446 56 23
E-Mail:[email protected]

VİETNAM SOSYALİST CUMHURİYETİ İSTANBUL KONSOLOSLUĞU
Adres: No:3/1 Itri Sokak, Balmumcu, Beşiktaş - İstanbul
Telefon: (0212) 274 69 08
Faks : (0212) 274 69 09

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır