gül elektronik / Prof. Dr. Gül: Elektronik Haberleşme Sektöründe Tekelleşmenin Önüne Geçilmeli

Gül Elektronik

gül elektronik

BAKAN GÜL: ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMASIYLA 630 BİN TON KAĞIT TASARRUFU SAĞLANDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, elektronik tebligatın adalete erişim anlamında önemli olduğunu söyleyerek tüm vatandaşları elektronik tebligat uygulamasını kullanmaya davet etti. Bakan Gül uygulamanın sağladığı faydalara dikkat çekerek: “Fiziki tebligatın ücreti 10 lira, e-tebligatın ücreti 5,5 lira olduğu için böylece 220 milyon lira hem vatandaşın hem de devletin cebinde kalmıştır.” dedi.
 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ‘Elektronik Tebligat Tanıtım Programı’na katıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, programda yaptığı konuşmada elektronik tebligatın adalete erişim anlamında önemli olduğunu söyledi. Yargıda teknolojinin etkin kullanılmasının, bir yandan daha iyi işleyen bir yargı sistemini oluşturduğunu bir yandan da yargıya erişim imkanını artırdığını belirten Gül, Türkiye'nin dünyada çağın gerekliliklerine ve teknolojik gelişimlere ayak uydurabilen ülkelerin başında geldiğini, Türk adalet sisteminde bilişim teknolojilerinin kullanımının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti. Herkesi elektronik tebligat uygulamasını kullanmaya davet eden Gül, şöyle devam etti:

“Tebligata ilişkin çok önemli gelişmelerin bu yıl içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. E-tebligat, klasik tebligata göre çok büyük zaman ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Haftalar ve aylar süren, yanlış kişiye tebligat yapılarak hak kayıplarına sebebiyet veren vakalar burada vatandaşların yaşadığı birtakım gerçeklerdir. Burada saniyeler içerisinde doğru kişiye, muhatabına ulaşabilmektedir. Fiziki tebligatın ücreti 10 lira, e-tebligatın ücreti 5,5 lira olduğu için de böylece 220 milyon lira hem vatandaşın hem de devletin cebinde kalmıştır. Uygulamayla 630 bin ton kağıt tasarrufu sağlanmış, binlerce ağaç da kesilmekten kurtulmuştur.”

UYGULAMANIN YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Elektronik tebligatın 1 Ocak 2019'dan itibaren uygulamaya başladığını anımsatan Bakan Gül, “Elektronik tebligat uygulamasının 2020 yılında yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Amacımız tebligatın güvenli ve doğru şekilde mümkün olan en kısa sürede, en az maliyetle tamamlanmasıdır. Yargı Reformu Belgemizde de tebligattan kaynaklanan sorunların giderilmesi önemli bir başlık olarak çalışma alanımızda yerini almıştı. Bu konuyu çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

Neredeyse tüm hukuki işlemlerin ancak tebligat ile sonuç doğurabildiğine dikkati çeken Gül, yargılamanın sağlıklı sürdürülebilmesi, iddia ve savunmayla ilgili delillerin eksiksiz toplanıp tartışılabilmesi, itirazların yapılabilmesi için önce usulüne uygun bir tebligatın yapılmasının şart olduğu bilgisini verdi. Adalet Bakanı Gül, iyi işleyen bir yargı sistemi için iyi işleyen bir tebligat sisteminin olması gerektiğini vurgulayarak, Adalet Bakanlığı bünyesindeki bilim komisyonunun da tebligat kanununun üzerinde çalışmasını sürdürdüğünü bildirdi.
 

KIYIYA CESETLERİ VURAN SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ DEĞİL, İNSANLIĞIN KENDİSİDİR

Son dönemde denizlerde yaşamını yitiren göçmenlere de değinen Gül, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Akdeniz'de, Ege'de kıyıya cesetleri vuran Suriyeli kardeşlerimiz değil, insanlığın bizatihi kendisidir. İdlib'de bugün büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Dünyanın birçok yerinde mazlum insanlar zulme maruz kalmaktadır. Bir karabatak için dünyayı ayağa kaldıranlar, ölen Müslümansa, Türkmen, Arap, Kürtse denizden sahile cesetleri vurduğunda hiç kimsenin sesi çıkmamaktadır.”
 

“ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ İLE GECİKMELER VE BU GECİKMELERDEN KAYNAKLANAN AKSAKLIKLAR VE MAĞDURİYETLER TARİH OLACAKTIR”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan programda yaptığı konuşmada Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi'nin dijital dönüşüm stratejilerinin en önemli aşamalarından birini oluşturduğunu belirten Bakan Turhan, “Bu sistem, e-Devlet gibi dijital uygulamalarımıza da entegre edilmiştir. Ayrıca yeni kullanıcılarla genişleyecek yeterli kapasiteye de sahiptir. Demem o ki sistemin işlemesi noktasında bir sorun bulunmuyor. Artık uygulama zamanı, birazdan biz de tebligat adresimizi oluşturacağız. Bu arada, elektronik tebligat adresi alma zorunluluğu olan 1 milyon 200 bin hesabın sahipleri tarafından aktif hale getirilmeyi beklediğini de hatırlatmak isterim. Elektronik Tebligat Sistemi ile gecikmeler ve bu gecikmelerden kaynaklanan aksaklıklar ve mağduriyetler tarih olacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Adalet Bakanı Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, e-tebligat için yazılı başvuru yaptı.

Fotoğaflar

How to get to Bayram Gül Elektronik in Tire by Bus or Train?

Public Transit to Bayram Gül Elektronik in Tire

Wondering how to get to Bayram Gül Elektronik in Tire, Turkey? Moovit helps you find the best way to get to Bayram Gül Elektronik with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Bayram Gül Elektronik in real time.

Looking for the nearest stop or station to Bayram Gül Elektronik? Check out this list of stops closest to your destination: Tire Stadı.

Bus:798Train:B36

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Bayram Gül Elektronik easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Bayram Gül Elektronik easy, which is why over 1.5 million users, including users in Tire, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

For information on prices of Bus and Train, costs and ride fares to Bayram Gül Elektronik, please check the Moovit app.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Bayram Gül Elektronik Address: Balcı Caddesi, 35900 Kurtuluş, Tire street in Tire

Prof. Dr. Gül: Elektronik Haberleşme Sektöründe Tekelleşmenin Önüne Geçilmeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun düzenlediği “10. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı, Mobil Gelecekte 4N ve Ötesi” 7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun düzenlediği “10. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı, Mobil Gelecekte 4N ve Ötesi” 7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı.

18 farklı ülkeden bakanlık, düzenleyici kurumlar, sivil toplum kuruluşları, işletmeciler, üniversiteler ile uluslararası kuruluşlardan 300’e yakın katılımcıyı bir araya getiren konferansta elektronik haberleşme sektörü ile ilgili güncel pek çok hususta bilgi, görüş ve tecrübe paylaşımı yapıldı. Konferans programı süresince nesnelerin internete bağlanması, “big data”, bulut bilişim, siber güvenlik ve OTT uygulamaları gibi konular konuşuldu.

Prof. Dr. Gül, İşletmeciler Oturumunda Konuştu

Uluslararası kuruluş temsilcilerinin ve düzenleyicilerin yer aldığı oturumların yanı sıra, ülkemiz elektronik haberleşme sektörünün önde gelen işletmelerinden yöneticilerin katıldığı ve BTK Kurul Üyesi Ömer Fatih Sayan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “İşletmeciler Oturumu”na Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Telkoder Başkanı Yusuf Ata Arıak, Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt katıldı.

Prof. Dr. Gül konuşmasında iletişim araçlarının gelişim sürecine atıfta bulunurken, internetin öngörülemeyen bir hızla gelişip yaygınlaşması sonucu operatörler açısından data iletim hizmetlerinin ses iletim hizmetlerinin önüne geçmeye başladığını söyledi. Prof. Gül konuşmasında sağlıklı bir iletişim altyapısının ancak rekabete dayalı bir sektörün oluşturulması ile ortaya çıkabileceğini belirterek, piyasada tekelleşmelerin önüne geçilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ikili işbirliği faaliyetleri kapsamında, Sri Lanka Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu ve Kamerun Telekomünikasyon Düzenleme Kurulu ile Mutabakat Zabıtları imzalandıktan sonra sektör temsilcilerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle konferans programı sona erdi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası