çocuğun ölmesini bekleyen akbaba / Yürek Burkan Bir Fotoğrafın Hikayesi : Akbaba Ve Küçük Kız

Çocuğun Ölmesini Bekleyen Akbaba

çocuğun ölmesini bekleyen akbaba

görsel
Aç bir çocuk ve ölümünü bekleyip , onu yemek isteyen akbaba.
insanın içi parça parça oluyor. Bu fotoğrafa derinden bakın.
Biliyorum birileri ya bu eski bir fotoğraf diyor. Hatta bana küfür bile edersiniz. O na da razıyım. Ama bu açlık nedir.?
Bu çocuğun bu halinden hepimiz sorumluyuz. Tüm insanlar.
Nedir bu ben oldum anlayışı. Lanet olsun böyle dünyaya.
Yazık değil mi şu çocuğa ve onun gibi her yaşayana ya da yaşamayana doğrusu.

Edit: kurgu diyenler olmuş. Size diyecek sözüm yok.

Haklı bir bekleyiş içinde olan akbabadır. Laf söylenilemez. Lakin o çocuğun o durumda olması işte acıtan şey budur. Tonlarca laf söylenir buna. Ama ne mi olur. Sadece laf söylenir ve öylece laf olarak kalır. Birileri hâlâ oralarda ölmeye devam ederken kimse hiçbir şey yapmaz. Sadece laf, içi boş ve anlamsız.

salak bir akbabadır.gidip 2 gagalasa zaten ölecek ne gerek var beklemeye ?

bir gazeteci. Çocuğun resmini çekmek için orada. Akbaba bekliyor ki çocuk ölsün.

Gazeteci ise çocuğa bir ekmek bile uzatmıyor ve sadece resimlerini çekiyor.

Bu olaydan sonra gazeteci intihar ediyor.

tüm hesapların sorulacağı o büyük günde
bu mazlumunda hesabı sorulacak.
onu bu hale düşürenlerinde
ondan haberdar olmayanlarında.

insanlığın öldüğü bilen ve bekleyen akbabadır.

2009'da mağaraya çekilenleri göstermiş akbabadır.

kurgu dolu fotoğraftır. mal mısınız? akbaba bekliyor ama profesyonel makine ile fotoğrafı çekiliyor. *

Fotoyu çeken adam intihar etmiştir.

hiç bir suçu olmayan akbabadır. tıpkı o fotoğraftaki çocuk gibi. ikisi de açlıktan ölmemek için direniyorlar sadece..

afrika kıtasının hemen yanındaki arabistan yarım adasında insanlar müsrifliğin en uç noktalarında yaşıyorlar. anlatmaya çalışsalar hayal edemessiniz altın klozetlerden tutun da 2-3 kişilik bir sofrada 20-30 kişilik yemeğin olmasına kadar. yenmeyen kısımları da ertesi güne saklamıyorlar ertesi gün gene aynı sofra sıfırdan kuruluyor. gösteriş merakı yüzünden her hafta arabalar değiştiriliyor hatta bir ara altın kaplama arabaya biniyorlardı petrol babalarından bir çoğu. dubai de yarış festivali yapılıyor milyon milyon dolarlar havalarda uçuşuyor. sadece gösterilerde meydan hipodromunda onlarca milyon dolar heba ediliyor hava fişeklerinden ışık gösterilerine kadar.. amacı ne peki ? neden o milyon dolarlar saçılıyor sürekli hemen yanıbaşında açlıktan kırılan bir kıta varken. neden hiç ihtiyaçları yokken yeni yeni evler eşyalar arabalar alınıyor da o paraların yarısı bile bağışlanmıyor kara kıtaya..

amacım arap düşmanlığı yapmak değil gerçi sevmiyorum onları bu tutumlarından dolayı allahın bildiğini kuldan saklamanın manası yok burada sadece afrikanın hemen dibinde onlar olduğu için örneği de oradan verdim. amerikası avrupası hepsi aynı kafada. bu dünyanın bize verdiği nimetlerde herkesin hakkı var iken denizin bir tarafında insanlar açlıktan kırılırken diğer tarafında g.tlerini para ile silen adamların olmasındaki tek suçlu insanlığın kendisidir..

Eh yemek için ölmesini "beklemiş" değil mi? Zayıf halinden faydalanıp "kendisi" öldürüp yiyebilirdi. Ki bir çok vahşi hayvan böyle yapar. Akbabaları severim ben.

O çocukların bu halde olmalarının sorumluları biz insanlarız.

işte bundan dolayı akbabalardan nefret ediyorum.

Bir Orta Asya inanışina göre akbabalar kötülüğü temsil edermiş. Elimden gelse bir şaman açar ve Afrika savanları üzerine şimşeklerimi çaktırırım.

bütün akbabalar katledilmedilir.

kaynağı değiştir]

1994'te fotoğraf dalında Pulitzer ödülü kazanan Kevin Carter`ın çektiği fotoğraf, zayıflıktan ölmek üzere olan siyah küçük kız çocuğu ile yakınında tüneyen akbabayı yansıtmaktadır. Kızın birkaç kilometre ilerdeki Birleşmiş Milletler yardım kampına gitmek istediği sanılmaktadır.

Bu ânı fotoğrafladıktan sonra akbaba kaçmış, ancak Carter küçük kıza kampa ulaşması için yardım etmemiş, oradan uzaklaşmıştır. Bu yüzden yoğun eleştirilere maruz kalan Carter profesyonel fotoğrafçı olduğunu, yardım görevlisi olmadığını söylerek kendisini savundu. O dönemde, gazeteciler ve fotoğrafçılar, bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hasta insanlara dokunmamaları konusunda sıkı biçimde uyarılıyorlardı.

Bu fotoğraf, yardım örgütlerine büyük miktarda maddi kaynak sağladı. Bu olaydan sonra ağır depresyona giren Kevin Carter egzoz verdiği kamyonetinin içinde Walkman ile müzik dinleyerek intihar etti.

Eleştiriler ve destekler[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası