messenger zil sesi değiştirme / One moment, please...

Messenger Zil Sesi Değiştirme

messenger zil sesi değiştirme

Birkaç Facebook Messenger kullanıcısı garip bir sorundan şikayet ediyor. Uygulama, bildirim sesini otomatik olarak değiştirmeye devam ediyor. Bu can sıkıcı olabilir çünkü bir süre sonra melodiye alışırsınız. Birçok kullanıcı, hoşlandıkları, daha iyi ses çıkardıkları ve farklı mesajlaşma uygulaması bildirimleri arasında ayrım yapmalarına yardımcı olduğu için özel bildirim seslerini kullanmayı sever.

Bugün, bu hatanın nereden geldiğini, messenger'ın bildirim sesi sorununu nasıl değiştireceğini ve Messenger'daki bildirim sesini istediğinizle nasıl değiştireceğinizi göreceğiz. Hadi başlayalım.

Ayrıca Oku:Android ve iOS için 4 En İyi Hepsi Bir Arada Messenger Uygulaması

Facebook Messenger Bildirim Sesi Uygulama İçi Nasıl Değiştirilir

Akıllı telefonunuzda Messenger'ı açın ve Profil resmi> Bildirimler ve Sesler seçeneğine dokunun. Ardından, mesaj sesini değiştirmek için Bildirim sesine ve arama melodisini değiştirmek için Zil Sesi seçeneğine dokunacaksınız.

Facebook Messenger için Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir

İşte olay şu. Messenger, özel bildirim seslerini seçmenin bir yolunu sunmaz. Ancak, yaptığı şey sistem bildirim seslerini çekmektir. Deneyimlerimizden iki akıllı telefonun birbirine benzemediğini ve her üreticinin telefonları kendi özelleştirilmiş sesleriyle göndermeyi sevdiğini biliyoruz. Bu yüzden listeyi açtığınızda, Mi telefonumda gördüğümden farklı ses dosyaları göreceksiniz.

Facebook Messenger için Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir

Bu nedenle bildirim sesleri cihazdan cihaza farklılık gösterecektir. Web'den indirdiğiniz bir ses dosyasını burada seçmenin bir yolu yoktur. Ne kadar üzücü de olsa, bu böyle. Android için Messenger'da grup mesajları için farklı bir bildirim sesi seçmenin de bir yolu yoktur. Messenger, bildirimler konusunda pek esnek değil, değil mi?

Ayrıca Oku:Ezmeniz Yanıt Vermediğinde Oynayabileceğiniz 30'dan Fazla En İyi Facebook Messenger Oyunu

İşte serseri. İPhone veya iPad kullanıyorsanız, varsayılan bildirim sesini de değiştiremezsiniz. Bu hem mesajlar hem de çağrı uyarı sesleri için geçerlidir. Yapabileceğiniz şey, Uygulama içi ses seçeneğinin altındaki bildirimleri devre dışı bırakmaktır. Bu, uygulamayı telefonunuzda açtığınızda sesi devre dışı bırakır.

İşte Facebook tarafından Messenger uygulaması için bildirim sesini nasıl değiştireceğinize dair kesin bir kılavuz. Bildirim sesi rastgele değişse bile, işte budur.

Ayrıca şunu okuyun:Yeni Güncellemeden Sonra Facebook Messenger'ı Instagram'dan Kaldırma

Diğer bir seçenek Rahatsız Etmeyin seçeneğidir. Bu, uygulama açık olmadığında veya telefon kilitlendiğinde bile tüm Messenger sesli bildirimlerini devre dışı bırakır.

Messenger Bildirim Sesi Kalıcı Olarak Ayarlardan Nasıl Değiştirilir

Messenger uygulamasının telefonlarındaki bildirim sesini otomatik olarak nasıl değiştirdiğinden şikayet eden birçok kullanıcı var. Bu kullanıcıların çoğu, "2131755087" dosya adının, bu dosya kurulu olmasa bile varsayılan ton olarak ayarlandığını söylüyor.

Meraklı.

Olay yalnızca Android kullanıcılarında gerçekleşiyor, ancak farklı OEM'lere sahip bir dizi akıllı telefon üreticisi tarafından görülebiliyor. Bu hatayı tamamen çözmek için basit bir çözüm buldum.

Messenger uygulamasını unutun. Android Ayarlarını açın ve Bildirimler ve durum çubuğu> Uygulama bildirimleri> Messenger'a gidin.

olacak, değiştir, aç, seç, sadece, facebookssenger, kullanıcılar, tutar, istemek, tringtone, cihaz, tway, farklı, hırıltı, yollar

Artık farklı türdeki Messenger mesajları için farklı bildirim seslerini özelleştirebilirsiniz. Bir mesaj veya arama aldığınızda bir zil sesi seçmek için Sohbet ve aramalar ve ardından Zil Sesi üzerine dokunun.

Facebook Messenger için Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir

Grup sohbeti mesajları ve bahsedenler için bildirim seslerini de değiştirebilirsiniz. Bu ayar, daha önce tartıştığımız gibi Messenger uygulamasında bile mevcut değildir.

Aslında hikayeler, devam eden çağrılar, konum paylaşımı ve sohbet başlıkları için ayrı bir bildirim sesi ayarı vardır. Her bir ayarı açmak için dokunun ve ardından en sevdiğiniz sesi seçmek için Zil Sesi seçeneğini seçin. Sese dokunduğunuzda ses bir kez çalınır, böylece beğenip beğenmediğinize karar verebilirsiniz.

Diğer seçenekler arasında, bildirimleri görmek isteyip istemediğinizi, herhangi bir sesi duymak isteyip istemediğinizi veya sadece sesini kapatma, titreşimi hissetme ve LED ışığı kontrol etme yeteneği bulunur. Bence bu ek seçenekler sadece pastanın üzerine krema yapıyor.

Ayrıca Oku:Android için En İyi 5 Facebook Messenger Alternatifi

Kayda değer olan şey, Android ayarlarının Messenger uygulaması sesli bildirimlerine göre öncelikli olmasıdır. Bu, uygulama komik davransa ve bildirim dosyasını rastgele değiştirse bile hiçbir şey için endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Sadece ayarla ve unut.

Facebook Messenger için Bildirim sesini değiştirin

Yukarıda okuduğunuz gibi Messenger bildirim sesini değiştirmenin iki yolu vardır. Bunlardan biri, çok sınırlı olan ve tüm kullanıcılar için çalışmayan uygulama içinden yapmaktır. Bazı kullanıcılar ayrıca, Messengers için bildirim sesinin otomatik olarak ve genellikle izinleri veya rızaları olmadan değiştiği bir hatadan şikayetçi oldular. Android ayarları alanından çalışan yol çok daha iyi.

Her zaman olduğu gibi, bunu yapmanın başka bir yolunu bulduysanız, aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın.

Okumalısınız:Facebook Arkadaşlarınızın Doğum Günlerini Kontrol Etmenin 3 Yolu

Facebook Messenger Bildirim Sesini Değiştirme Telefonunuzda bir “ding” duyduğunuzda, bunun Facebook Messenger için yeni bir bildirim olması ve ses seviyesinin ne kadar yüksek olduğuna bağlı olarak oldukça acı verici bir ses olabilir. Neyse ki, bu tekil uyarı seçeneğiyle takılıp kalmış değilsiniz, bu nedenle hem bu sesten hem de zil sesini duymaktan memnun değilseniz, başka bir şeye – yani daha az sıkıntı verici bir şeye – değiştirebilirsiniz.

Yakalayış? Android çalıştırıyor olmanız gerekir. Bir iPhone kullanıcısıysanız, bildirimlerde ve varsayılan Messenger zil sesinde Messenger’ın varsayılan “ding” sesiyle sıkışıp kalıyorsunuz. Ancak, iOS üzerinde yapabileceğiniz birkaç küçük ayar var ve şeylerin Android tarafını oluşturduktan sonra yapacağız.

Android’de Uyarı ve Zil Sesini Değiştirme

Başlamak için Messenger’ı ateşleyin, ardından ana sekmelerden birinin sol üstündeki profil resminize dokunun. Ayarlar menüsü açılacaktır. Şimdi bulun ve “Bildirimler ve Sesler” e dokunun. Burada, hem “Bildirim sesi” hem de “Ücretsiz arama zil sesi” ni bulabilirsiniz. Genişletilmiş ayarlarını açmak için ikisine de dokunun.

Şimdi, iki Android cihazının gerçekten benzersiz olmadığı gibi, iki Messenger hesabının aynı bildirim sesi ve zil sesi menüleri olmaz. Bunun nedeni, Facebook’un burada varsayılan “Messenger” uyarı tonu ve zil sesi dışında sizin için özel ses seçeneklerine sahip olmamasıdır. Bunun yerine, bu seçenekler menüsünü sisteminizin bildirim sesleri ve zil sesleriyle doldurur.

Sesler Android cihazdan Android cihaza değişir. Google Pixel modelleri, birkaç örnek vermek için OnePlus modellerinden farklı seçeneklere sahip Samsung Galaxy telefonlarından farklı seçeneklere sahiptir. Bu yüzden hangi seçenekleri göreceğinizi kesin olarak söyleyemeyiz. Telefonunuzdaki belirli uygulamaların bile listede Slack gibi sesler görünebilir.

Burada gördüğünüz seçeneklerden hangisi olursa olsun, sizin için işe yarayıp yaramadığına dair bir fikir verecek bir önizleme duymak için her birine dokunun (telefonunuzu açmanız gerekebilir). Beğendiğiniz bir tane bulduğunuzda, bu sayfadan “Tamam” düğmesine basarak çıkabilirsiniz.  Şimdi, bir dahaki sefere Messenger uygulamasını açmadığınızda birileri size ulaştığında, Messenger’ın varsayılanlarından başka bir şey duyacaksınız.

Ayrıca “Uygulama içi sesler” için bir ayar bulunduğunu unutmayın; örneğin, yeni bir mesaj gönderdiğinde veya birileri yazarken, uygulama açıkken duyulan sesleri devre dışı bırakır. Ayrıca, “Bildirimleri yönet” e girerseniz, Messenger için uyarı seslerini ve zil seslerini devre dışı bırakacak olan “Bildirimleri göster” seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

İOS’ta Neleri Değiştirebilirsiniz?

İOS’daki Messenger bildirimleriniz için özel bir uyarı tonu veya zil sesi seçemeseniz de, uygulamanın içindeki sesler ve titreşimler gibi değiştirebileceğiniz birkaç uygulama içi ses vardır.

Ancak, bunların ayarlanması, varsayılan Messenger “ding” bildirimi veya varsayılan Messenger arama zil sesi üzerinde hiçbir etkiye sahip olmayacaktır. Bir nedenden dolayı, bunlara sadık kalıyorsunuz ve iOS’un kendi ses ayarları bile bir fark yaratmıyor. Bu Messenger uyarılarını duymamak için yapabileceğiniz en iyi şey iPhone’unuzu susturmaktır.

Messenger açıkken sesleri devre dışı bırakmak için, birincil sekmelerden herhangi birinin sol üst köşesindeki profil simgesine ve ardından “Bildirimler” e dokunun. Şimdi, “Messenger’daki Bildirimler” e dokunun ve ardından “Sesler” in yanındaki geçişi devre dışı bırakın. Artık uygulama içi sesleri almayacaksınız ancak uygulamanın içinde olmadığınızda Messenger bildirimi “dings” ve zil seslerini duyacaksınız.

İPhone’unuzu susturursanız veya uygulama için bildirim süresini devre dışı bırakırsanız, sesleri duymazsınız. İkincisi yapmak için, Ayarlar uygulamasını açın, “Bildirimler” e “Messenger” a dokunun ve sonra “Sesler” i kapatın. Ancak bu, zil sesini değil yalnızca bildirim sesini öldürecektir.

Umarım, Messenger yakın gelecekte iOS uygulaması için daha fazla seçenek ekler. 

Facebook Messenger sesi nasıl değiştirilir

Android işletim sistemli akıllı telefonunda Facebook Messenger, Hangouts, Viber, WhatsApp bildirim seslerini değiştirmek isteyen kullanıcılar için yararlı olacak ipuçlarımızla karşınızdayız. Akıllı telefonlar hayatımıza girmeden önce ICQ ve MSN Messenger gibi çeşitli servisler ile PC’lerimiz üzerinden iletişime geçiyorduk. Akıllı telefonlar ile birlikte birbirlerimizle yine sürekli iletişim kuruyoruz ama doğal olarak kullandığımız hizmetler değişti.

Günümüzde anlık mesajlaşma için en kullanılan araçlar şüphesiz Facebook Messenger, Hangouts, Viber ve WhatsApp. Bu uygulamaların bildirim seslerinden rahatsız oluyor ve değişim istiyorsanız yapabileceğiniz bir şeyler var. Dilerseniz şimdi Android’de Facebook Messenger, Hangouts, Viber, WhatsApp bildirim seslerini değiştirmek için yapmanız gerekenlere daha yakından bakalım.

Facebook Messenger

Facebook Messenger’ın ayarlar sekmesini açtığınızda “Notifications and Sounds” menüsünü göreceksiniz. Buraya dokunduktan sonra karşınıza gelen arayüzde “Notification Sound” seçeneğine girin. Karşınıza gelen listeden beğendiğiniz bildirim sesini seçebileceksiniz.

Google Hangouts

Android’li akıllı telefonunuzda Hangouts uygulamasını çalıştırın ve “Settings” menüsünü görüntüleyin. Oturum açtığınız kullanıcı hesabını üst kısımda bulacaksınız. Ona dokunun ve sonrasında mesaj ve davet bildirim sesini değiştirmek için “Hangouts messages & invites”, videolu çağrıların bildirim sesini değiştirmek için “Video calls” seçeneğine dokunun. “Sound” ile devam edin ve karşınıza gelen ekrandan dilediğiniz sesi seçin.

Viber

Viber arayüzünde sağ alt köşede yer alan butona dokunarak kişisel profil bilgilerinize ve diğer ayarlara erişebiliyorsunuz. Açılan listeden “Settings” menüsünü görüntüleyin. “Notifications” a girin ve ardından “Use System Sounds” seçeneğini işaretleyin. “Call ringtone” dan çağrı sesini, “Notification sound” dan ise bildirim sesini düzenleyebilirsiniz.

WhatsApp

WhatsApp’ta arkadaşlarınızın yer aldığı listede kaydırma yaparak seçeneklerin yer aldığı butona dokunun. “Settings” ekranına ulaştığınızda “Notifications” butonunu seçin. Buradan bildirim ve zil sesini kolayca değiştirebileceksiniz.

(AkıllıTelefon.com )

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bildirim Sesi Değiştirme Android’de Nasıl Yapılır?

Bildirim sesleri nasıl değiştirilir, biliyor musun? WhatsApp, Facebook Messenger, Gmail ve Android bildirim sesleri çok havalı olabilir. Bildirim sesi değiştirme nasıl yapılır, işte detaylar!

Standart bildirim seslerinden bıkanlar için kurtuluş reçetesi hazırladık. Bildirim sesi değiştirme hem Android’de hem de popüler iletişim uygulamalarında nasıl yapılır ele aldık. Haydi tarzını her yerde yansıt!

Herkesle aynı şeyleri kullanmak Android deneyimini sıradanlaştırabilir. Android‘in geniş özelleştirme seçeneklerinden neden faydalanmıyorsun?

Bir bildirim geldiğinde herkesle birlikte elini telefonuna atmak yerine bildirim sesi değiştirme özelliğini kullan, mesaj sana mı gelmiş kolayca öğren!

Varsayılan Android Bildirim Sesi Değiştirme

Öncelikle Android cihazının varsayılan bildirim sesi nasıl değiştirilir bunu ele alalım. Aşağıdaki bildirim sesi değiştirme adımlarını izlemen yeterli olacak. Kimi üreticilerin ve Android sürümlerinin menülerinde küçük farklılıklar olabilir ancak mantık aynı.

1- Ayarlar’a gir. Ses’e dokun.

bildirim-sesi-değiştirme

2- Varsayılan Bildirim Zil Sesi’ne tıkladığında açılan listeden beğendiğin bir tonu seç ve TAMAM de. Bu listeye nasıl yeni ses ekleyebileceğine dair bu yazımızıokuyabilirsin.

bildirim-sesi-değiştirme

WhatsApp Bildirim Sesi Değiştirme

WhatsApp bildirim sesi değiştirme de zor değil. Aşağıdaki adımları uygula.

1-Uygulamayı aç. Sağ üst köşedeki üç nokta üst üsteye tıklayarak Ayarlar’a gir. Bildirimler’e dokun.

bildirim-sesi-değiştirme

3-Buradan Bildirim Tonu’na gir ve dilediğin yeni tonu seç, TAMAM diyerek işlemi tamamla.

bildirim-sesi-değiştirme

Messenger Bildirim Sesi Değiştirme

Masadaki en farklı tona sahip olmak istiyorsan Facebook Messenger bildirim sesi değiştirme sana yardımcı olacak. Bunun için:

1-Uygulamayı aç. Profil resmine dokun.

bildirim-sesi-değiştirme

2-Tercihler bölümünde Bildirimler ve Sesler sekmesine tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

3-Buradaki Bildirim Sesi’ne tıklayarak açılan Zil Sesi penceresinden dilediğin tonu seç ve TAMAM de.

bildirim-sesi-değiştirme

Facebook Messenger çok geniş bir ses tonu yelpazesine sahip ancak kendi seslerini eklemene izin vermiyor yani özelleştirme imkanı yok. Eğer uygulamanın Lite versiyonunu kullanıyorsan varsayılan bildirim sesinden başka ses kullanamazsın.

Gmail Bildirim Sesi Değiştirme

En kullanışlı e-posta istemcilerinden biri olan Gmail bildirim sesi değiştirme fırsatı da sunuyor. Bunun için:

1-Uygulamayı aç. Sol üst köşedeki menü simgesine dokun. Ayarlar’a tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

2-Düzenlemek istediğin e-posta hesabını seç. Bildirimler bölümünden Gelen Kutusu Bildirimleri’ne tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

3-Ses’e dokun ve dilediğin tonu seçip TAMAM‘a tıkla.

bildirim-sesi-değiştirme

Bonus: kendi bildirim sesini oluşturmak için Ringtone Maker uygulamasını kullanabilir, aşağıda sayfamızdan indirebilirsin.

Bildirim sesi değiştirme hakkında bahsedeceklerimiz bu kadar.Android uygulama bildirimlerini de kapatabilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Twittersayfamızdan bizi takip et!

  1. Ringtone Maker

    Ringtone Maker

    Ringtone Maker ile ücretsiz olarak zil sesleri oluşturabilirsin. MP3, WAV, OGG gibi pek çok popüler formatı destekliyor. Herhangi bir şarkının veya sesin dilediğin yerini kesip zil/bildirim/alarm sesi olarak kaydetmeni sağlıyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır