24 haftalık gebelik kaç aylık / Kaç Aylık Hamileyim? | Gebelik Haftasına Göre Ay Hesaplama – Budizzz

24 Haftalık Gebelik Kaç Aylık

24 haftalık gebelik kaç aylık

Hamilelikte Hafta : 24 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneci&#;im ben art&#;k 24 haftal&#;k oldum. 24 haftal&#;k gebelik kaç ayl&#;k olur diye merak ediyorsan ben &#;u an tam 6 ayl&#;&#;&#;m. Bu hamileli&#;inin 2. trimester’&#;n&#;n son ay&#; demek oluyor. Hiç tahmin ediyor muydun bu kadar h&#;zl&#; büyüyebilece&#;imi? 24 hafta nas&#;l geçti hiç anlamad&#;n bile de&#;il mi? Art&#;k karn&#;na att&#;&#;&#;m tekmeleri hissediyorsun. Bir an önce senin yan&#;na gelebilmek için sana türlü türlü numaralar yap&#;yorum içeriden. Bacaklar&#;m ve kollar&#;m hiç durmuyor hakl&#;s&#;n. Sesini duydukça nas&#;l durdurabilirim kendimi burada! Seni art&#;k gayet iyi duyabiliyorum ve senin sesini di&#;er seslerden ay&#;rt edebiliyorum. D&#;&#;ar&#;daki sesleri de oldukça hassas bir &#;ekilde alg&#;layabiliyorum.

Gebelikte Bebe&#;inizin Hafta Geli&#;imi

Bu hafta oldukça h&#;zl&#; &#;ekilde kilo al&#;yorum. Gitgide &#;i&#;manl&#;yor olsam bile hala ufa&#;&#;m. Ancak art&#;k bir fasulye kadar ufak olmad&#;&#;&#;m için tam anlam&#;yla bir bebek oldum ben. Saçlar&#;m, kirpiklerim ve hatta ka&#;lar&#;m bile var. Uyku düzenim geli&#;ti art&#;k belli saatlerde uyuyor ve uyan&#;yorum. Tüylerimde pigment bulunmad&#;&#;&#; için henüz sar&#;&#;&#;n m&#; esmer mi oldu&#;um belli de&#;il. 9 ay 10 günlük süreci dolduramasam ve bu hafta do&#;sam bile yo&#;un bak&#;mda hayatta kalma &#;ans&#;m %50'den daha fazla. Hayatta kalabilecek olmam&#;n sebebi ci&#;erlerimdeki hava yolu keselerimin &#;u anda neredeyse geli&#;mi&#; olmas&#;. Ancak tabii ki &#;u an ikimiz de çok önemli bir e&#;ikteyiz bu yüzden daha dikkatli olmal&#;y&#;z. Bu kadar yol ald&#;k, ikimiz de çok çabalad&#;k sonunu da birlikte getirece&#;iz de&#;il mi anneci&#;im?

24 Haftal&#;k Bebek Hareketleri

Ben bu s&#;ralar sürekli h&#;çk&#;r&#;yorum, h&#;çk&#;r&#;klar&#;m&#; karn&#;nda hissediyorsundur eminim. Bana söyledi&#;in &#;ark&#;lar, anlatt&#;&#;&#;n masallar ne kadar güzel. Söyledi&#;in her &#;eyi can kula&#;&#;yla dinliyorum ve asl&#;nda sana cevab&#;m&#; da tekmelerim ya da yumruklar&#;m arac&#;l&#;&#;&#;yla veriyorum. Bu hafta düz mü yoksa ba&#; a&#;a&#;&#; m&#; durdu&#;umun fark&#;na varmaya ba&#;lad&#;m, bu durumum iç kula&#;&#;m&#;n art&#;k geli&#;mi&#; olmas&#;ndan dolay&#; oldu&#;unu söyledi doktor.

24 haftal&#;k gebelikte tekmeleme konusunda iyice uzmanla&#;t&#;m! Bu hafta senin karn&#;n&#; sürekli tekmeliyorum ancak baz&#; zamanlarda daha sakin ve hareketsiz kalmay&#; istiyorum. Böyle zamanlarda eminim ki kendine soruyorsundur “neden hareketleri azald&#;, ç&#;lg&#;n tekmelerini savurmuyor” diye, endi&#;e etmene gerek yok sadece kimi zaman herkes gibi benim de enerjim yerinde olmayabiliyor, hareket etmeyi can&#;m istemiyor bazen de senin davran&#;&#;lar&#;n belirliyor hareketlerimi. Sen daha hareketsiz oldu&#;unda ben seni canland&#;rmak için seni durmaks&#;z&#;n tekmeliyorum ya da içeride dans ediyorum. Ben hareketsiz oldu&#;umda ise bil ki senin canl&#; ve hareketli halin sanki beni sall&#;yormu&#;sun gibi bir etki yarat&#;yordur üzerimde. Öyle olunca da benim uykum geliyor ve hemen uyuyorum.

Bir de san&#;r&#;m sen yemek yedi&#;inde bende de hareketler ba&#;l&#;yor. haftaya kadar böyle hareketli ve canl&#; olmaya devam edece&#;im. Bir süre daha bu küçük boksörün tekmelerine dayanman gerekecek yani. Sana küçük bir tüyo vereyim, art&#;k iyice büyüdü&#;üm ve kollar&#;mla bacaklar&#;m geli&#;ti&#;i için çok güçlü bir bebek oldum, bu yüzden tekmelerim biraz sertle&#;mi&#; olabilir can&#;n&#; yakabilirim istemeden, kas&#;klar&#;n ve kaburgalar&#;nda a&#;r&#; hissedersen hemen pozisyonunu de&#;i&#;tir böylece dikkatim da&#;&#;l&#;r ve sakinle&#;irim.

Hamileli&#;in Haftas&#;nda Bebe&#;inizin Büyüklü&#;ü

haftal&#;k olmamla beraber kilo art&#;&#; h&#;z&#;m giderek art&#;yor. 24 haftal&#;k gebelikte bebe&#;in boyu 32 cm civar&#;nda olmal&#;ym&#;&#;, benim boyum da olmas&#; gerekti&#;i kadar, ne güzel! 24 haftal&#;k gebelikte bebe&#;in kilosu ise yakla&#;&#;k gram civar&#;nda olmal&#;ym&#;&#;. Kilom ve boyum bana büyüdü&#;ümü söylese de daha yeteri kadar büyümedim biliyorum. Haftada en az gram al&#;yorum. Do&#;ana kadar da en az kilo daha almam gerekli. Zaten sen beni böyle güzel beslemeye devam edersen do&#;um yapt&#;&#;&#;nda çok &#;i&#;man bir bebekle kar&#;&#;la&#;abilirsin benden söylemesi! Ama yine de çok sevimli bir bebek olaca&#;&#;m kesin.

24 Haftal&#;k Gebelik Görüntüsü

hafta gebelik görüntüsü

Ben hala anatomik olarak büyümeye devam ediyorum, geli&#;imim daha tamamlanmad&#;. Görü&#;üm art&#;k daha netle&#;ti ve opak bir hal ald&#;. haftada art&#;k akci&#;erlerim nefes al&#;&#; veri&#;i için yeterli geli&#;imi sa&#;lad&#;. Benim büyümemle birlikte amniyotik s&#;v&#; miktar&#; da artt&#;. Ci&#;erlerim bu amniyotik s&#;v&#;y&#; al&#;yor ve nefes al&#;&#; veri&#;leriyle d&#;&#;ar&#; at&#;yor. haftada benim rahim d&#;&#;&#;nda solumam için gerekli olan “surfaktan” yani “yüzey aktif madde” denilen s&#;v&#; olu&#;maya ba&#;lad&#;.

Surfaktan maddesinin görevi ise &#;u; Akci&#;erler bir a&#;aç gibi uzan&#;r ve her iki taraf&#;nda da küçük parçalara ayr&#;lan bir ana gövde vard&#;r. Bu küçük parçalar havan&#;n içeri girmesine ve akci&#;erlerimden daha kolay ç&#;kmas&#;na yarayan bu surfaktan maddesini üretir. Surfaktan bir ya&#;lay&#;c&#; görevi görür, yani akci&#;erlerimin yüzey gerilimini dü&#;ürür. Böylece akci&#;erlerimdeki geli&#;meyle birlikte ya&#; dokusu da olu&#;maya ba&#;lar.

Bu hafta tat almay&#; sa&#;layan duyum olu&#;maya ba&#;lad&#;. Ayn&#; zamanda ter bezlerim de olu&#;tu. A&#;&#;z ve dudak çevremdeki sinirler hassas hale geldi. Benim neredeyse tamamiyle bir bebek halini ald&#;&#;&#;m&#; görüyorsun de&#;il mi? Tutma, kavrama gibi yeteneklerim de geli&#;meye ba&#;l&#;yor. Beynim de h&#;zla geli&#;meye devam ediyor.

Gebeli&#;in Haftas&#;nda Ya&#;ayaca&#;&#;n&#;z De&#;i&#;imler

Karn&#;n bu haftayla birlikte art&#;k oldukça büyük görünüyor. Ortalama cm aras&#;nda ölçülüyor. 24 haftal&#;k gebelikte kaç kilo al&#;nmal&#; diye doktora sormu&#;tun bu dönemde senden beklenen miktar kilo kadar alman. Sen &#;u an alman gereken miktar&#; ald&#;n, bu yüzden bundan sonras&#; için dikkat etmelisin. Bu hafta dola&#;&#;m sisteminin hormonlardan etkilenmesi yüzünden burun t&#;kan&#;kl&#;&#;&#; ve burun kanamas&#;ndan muzdarip olabilirsin. Bu durum burnundaki mukusun &#;i&#;mesinden dolay&#; ya&#;an&#;r.

Gö&#;üslerin de art&#;k bana süt vermeye haz&#;r. Senin &#;ifal&#; sütünden içmek için sab&#;rs&#;zlan&#;yorum! Henüz erken olmas&#;na ra&#;men gö&#;üs uçlar&#;ndan sulu ve sar&#;ms&#; damlac&#;klar geldi&#;ini fark etmi&#;sindir. &#;&#;te bu gelen ilk süte “a&#;&#;z sütü” deniyor. Bu ilk süt enfeksiyonlarla sava&#;an pek çok antikor içerir. Ben do&#;duktan sonra da ilk birkaç gün beni bu a&#;&#;z sütüyle beslemelisin ki beni hastal&#;klardan koruyan bir kalkan olu&#;tursun.

Hafta Hamilelik Belirtileri

Bu dönemlerde zaten mevcut olan vajinal ak&#;nt&#;lar&#;n hala devam ediyor. Kokusuz ya da hafif kokulu ama az miktarda ve beyaz renkte bir vajinal ak&#;nt&#;n olabilir. Bu durum normal kabul ediliyor ancak e&#;er ak&#;nt&#;n sar&#;ya ya da ye&#;ile döndüyse ve kötü kokulu ise bununla birlikte vulvanda tahri&#;, ka&#;&#;nt&#;, hafif a&#;r&#; ve k&#;zar&#;kl&#;k varsa bu bir vajinal enfeksiyonun habercisi olabilir. Bu durumu doktorla mutlaka görü&#;melisin.

Gebelikte Ak&#;nt&#; &#;le Alakal&#; Bilmeniz Gerekenler: Gebelikte Ak&#;nt&#; Neden Olur?

Benim büyümemle birlikte plesenta da büyür ve amniyotik s&#;v&#; miktar&#;nda art&#;&#; olur. Ayn&#; zamanda rahmin de geni&#;ler ve a&#;&#;rla&#;&#;r. Bu yüzden rahmin idrar torbana bask&#; yapar. &#;drar yolu enfeksiyonlar&#; da s&#;k ya&#;and&#;&#;&#; için, kimi zaman hafif idrar kaç&#;rmalar&#;n da olabilir, hatta bunun idrar oldu&#;una emin olamazs&#;n ve amniyotik s&#;v&#;n&#;n s&#;zd&#;&#;&#;ndan ku&#;kulan&#;rs&#;n. Bu çok normaldir çünkü ikisini ay&#;rt etmek zordur. 24 haftal&#;k gebelikte s&#;k idrara ç&#;kma durumu ya&#;aman normal kabul ediliyor ancak bununla birlikte a&#;r&#; ve yanma gibi &#;ikayetlerin olursa idrar yolu enfeksiyonuna yakaland&#;&#;&#;n dü&#;ünülebilir. Ya&#;ad&#;&#;&#;n bu semptomlar&#; ve kafandaki sorular&#; doktorla görü&#;erek çözebilirsin. &#;kimizin sa&#;l&#;&#;&#; için tüm &#;ikayetlerini önemsemeli ve doktora mutlaka sormal&#;s&#;n.

&#;drar Yolu Enfeksiyonu &#;le Alakal&#; Daha Detayl&#; Bilgiler &#;çin: &#;drar Yolu Enfeksiyonu Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

hafta gebelik &#;ikayetlerinin ba&#;&#;nda a&#;r&#;lar geliyor. 2. trimester’in sonunda oldu&#;un ve vücudun giderek a&#;&#;rla&#;t&#;&#;&#; için kalça ve kar&#;n bölgende a&#;r&#; olabilir. Ayr&#;ca s&#;rt ve bel a&#;r&#;lar&#; da ya&#;ayabilirsin bunun sebebi ekstra dengenin yan&#; s&#;ra a&#;&#;rl&#;k merkezini de&#;i&#;tiren ve abdominal kaslar&#; zay&#;flatabilen uterusun büyümesidir.

Bu hafta e&#;er çok ayakta durursan ayaklar&#;nda ve bacaklar&#;nda da a&#;r&#; olu&#;abilir ve ayaklar&#;n &#;i&#;ebilir. Bu yüzden çok fazla ayakta kalmamaya özen göster. A&#;r&#;lar&#;n için egzersizler iyi gelecektir. &#;lk 3 ay&#; atlatt&#;ktan sonra doktorun önerisiyle ba&#;lad&#;&#;&#;n egzersizlere devam edebilirsin. Hamilelik yogas&#; ya da pilates yapmaya ne dersin! Hem e&#;er fazla kilo ald&#;ysan bu egzersizler sayesinde kilolar&#;ndan da kurtulabilirsin.

Daha Sa&#;l&#;kl&#; Bir Gebelik &#;çin Olmazsa Olmaz: Gebelik Sürecinde Yap&#;lmas&#; Gereken Egzersizler

Ayr&#;ca kegel egzersizleri yapman da do&#;umda sana çok yarar sa&#;lar. Kegel egzersizleri, pelvik kaslar&#;n&#; güçlendirerek rahat bir do&#;um ya&#;aman için gerçekten etkilidir. Doktorun söyledi&#;ine göre bu egzersizi yaparken sanki idrar&#;n&#; tutuyormu&#;sun gibi pelvik kaslar&#;n&#; kas&#;p b&#;rakman gerekiyor. Çok kolay bir egzersiz, hem de istedi&#;in yerde yapabilirsin, istersen yere uzanarak istersen oturarak istersen de ayakta yapabilirsin. Hadi birlikte yapal&#;m! uterusuna bask&#; yapma görevi bende, sen de pelvik bölgeni kas ve b&#;rak i&#;te bu kadar!

Yetersiz bir rahim a&#;z&#;, rahim a&#;z&#;n&#;n a&#;r&#;s&#;z bir &#;ekilde aç&#;lmas&#;n&#; sa&#;lar. Ama bu hafta aral&#;&#;&#;nda a&#;r&#;l&#; bir aç&#;lma ya&#;anabilir. 24 haftal&#;k gebelikte rahim aç&#;lmas&#; prematüre do&#;umla sonuçlanabilir. Bu durumu annenin anlamas&#; zormu&#; doktor muayenelerinde fark edilebiliyormu&#; çok dikkat etmelisin anneci&#;im.

Gebeli&#;in Haftas&#;nda Beslenme

Bu zamana kadar, beslenmen gerekti&#;i &#;ekilde beslendin ve sana verilen diyete uydun. Bundan sonra da buna dikkat etmen gerekiyor. K&#;zartmadan uzak durmal&#;s&#;n. Buharda ve &#;zgarada pi&#;en yiyecekleri tercih etmelisin. Dondurulmu&#; haz&#;r g&#;dalar sana yasak, ayr&#;ca &#;eker ve ya&#; miktar&#; yüksek yiyecekleri de yememelisin, bunun yerine mevsiminde meyve ve sebze tüketmelisin. Ayr&#;ca bal&#;k da hem omega hem de folik asit aç&#;s&#;ndan zengin oldu&#;u için çok faydal&#;d&#;r.

Gebelikte Folik Asit Kullan&#;m&#; Hakk&#;nda Bilmeniz Gerekenler &#;çin: Gebelikte Folik Asit Kullan&#;m&#;

Vitamin ve mineral bak&#;m&#;ndan zengin besinler tüketmek, sa&#;l&#;kl&#; bir gebelik geçirmeni sa&#;lar. Doktorun sana verdi&#;i diyete uymaya devam edersen ve zararl&#;, gereksiz kalori veren besinlerden uzak durursan hem ikimizin sa&#;l&#;&#;&#;n&#; tehlikeye atmam&#;&#; olursun hem de orant&#;l&#; &#;ekilde ve gerekti&#;i kadar kilo al&#;rs&#;n. Tabi benim de sa&#;l&#;kl&#; bir kiloyla dünyaya gelmemi sa&#;lam&#;&#; olursun.

Gebelik Boyunca Beslenme Konusunda Tüm Dikkat Etmeniz Gerekenler: Gebelikte Beslenme Rehberi

Gebeli&#;in Haftas&#;nda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Art&#;k son aylara yakla&#;t&#;&#;&#;n için kendine iyi bakman ve yorulmaman gerekiyor. Bu haftada s&#;k kar&#;&#;la&#;&#;lan tansiyon problemine dikkat etmelisin. Doktor kontrollerinden birinde tansiyon de&#;erlerin e&#;er /90 mm hg ve üzerindeyse ve 4 saat içerisinde yap&#;lan 2 ölçümde de bu de&#;erde ç&#;karsa, bu durum hipertansiyon oldu&#;u anlam&#;na gelir. &#;drarda albümin ç&#;kmas&#;, el ve ayaklarda ödem olu&#;mas&#; baz&#; durumlarda ise görmede bozukluk, &#;iddetli kar&#;n a&#;r&#;s&#; ve ba&#; a&#;r&#;s&#; gibi &#;ikayetler, gebelikte hipertansiyonun belirtileridir. E&#;er bu &#;ikayetleri ya&#;&#;yorsan hemen doktora dan&#;&#;mal&#;s&#;n anneci&#;im.

Bu dönemde midende ek&#;ime ve yanma olabilir. Bu &#;ikayetlerin azalmas&#; için az az ve s&#;k s&#;k yemek gerekiyor. Ayr&#;ca gece yatarken bir &#;eyler at&#;&#;t&#;rmak da sak&#;ncal&#;, hem midende rahats&#;zl&#;&#;a hem de uykusuzlu&#;a sebep olabilir. Bu hafta i&#;tah&#;n yerinde biliyorum ama gece yemelerini b&#;rakmal&#;s&#;n.

Mide Ek&#;imesi ile Alakal&#; Daha Detayl&#; Bilgilere &#;htiyac&#;n&#;z Olabilir: Gebelikte Mide Ek&#;imesi Neden Olur? Nas&#;l Geçer?

Doktorun söyledi&#;i baz&#; a&#;&#;lar&#; olman gerekiyor unutma! Bu a&#;&#;lar&#;n ba&#;&#;nda belli aral&#;klarla yap&#;lan tetanoz a&#;&#;s&#; gelir.

Bu dönemde s&#;k kar&#;&#;la&#;&#;lan kans&#;zl&#;k (anemi) riskine kar&#;&#; da dikkatli olmal&#;s&#;n.

Dü&#;ük riskine kar&#;&#; biraz daha dikkatli davranmal&#;s&#;n.

Hafta Gebelikte &#;eker Testi

Doktor bu hafta gebelik diyabeti riski alt&#;nda olup olmad&#;&#;&#;na bakmak için sana &#;eker yüklemesi yapacak. Bu test vücudunun &#;ekeri nas&#;l i&#;ledi&#;ini görmek için yap&#;l&#;yor, hem ikimizin sa&#;l&#;&#;&#; söz konusu hem de gebeli&#;inin sorunsuz ilerleyebilmesi için &#;art. Doktorlar da o yüzden bu konuda oldukça hassaslar.

&#;eker Yüklemesi &#;le Alakal&#; Daha Fazla Bilgiye mi &#;htiyac&#;n&#;z Var?: &#;eker Yüklemesi Hakk&#;nda Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar

Bu i&#;lem için biraz gerginsin biliyorum, genelde tüm anneler bu testi yapt&#;rmaktan pek ho&#;lanm&#;yorlar. &#;eker yüklemesi &#;u &#;ekilde yap&#;l&#;yor; doktor sana 50 gram glikoz içiriyor. 1 saat sonra kan&#;ndaki glikoz seviyesine bak&#;yor. E&#;er bu a&#;amada glikoz düzeyin mg/dl alt&#;ndaysa gebelik &#;ekeri sende yok demektir. Ancak bu de&#;er yüksek ç&#;karsa 3 saat boyunca bu teste devam ediliyor. Ç&#;kan sonuca göre de sende &#;eker olup olmad&#;&#;&#; tespit edilmi&#; oluyor. Ama korkma gebe kad&#;nlar&#;n sadece %5’inde gebelik &#;ekeri ç&#;kabiliyor, risk oldukça dü&#;ük yani. Umal&#;m da ilk yüklemeden sonra glikoz düzeyin dü&#;ük ç&#;ks&#;n anneci&#;im.

Bu i&#;lemden sonra fiziksel aktivitede bulunmaman ve bir süre yemek yememen gerekiyor.

24 Haftal&#;k Gebelikte Erken Do&#;um

Erken do&#;um riskiyle de kar&#;&#;la&#;abilirsin bu durum s&#;kl&#;kla gebelik &#;ikayetleriyle kar&#;&#;abilir. Kas&#;klar&#;nda &#;iddetli a&#;r&#;, vajinal ak&#;nt&#; ve benzeri &#;ikayetlerin varsa doktora gitmelisin, ama hemen korkma haftada yap&#;labilen “fetal fibronektin” testi ile böyle bir risk ta&#;&#;y&#;p ta&#;&#;mad&#;&#;&#;n anla&#;&#;labiliyor. Bu fetal fibronektin proteini hamile bir kad&#;nda bulunmuyormu&#; e&#;er doktorun muayene s&#;ras&#;nda senden ald&#;&#;&#; vajinal s&#;v&#;da bu protein ç&#;kmazsa erken do&#;um riski ta&#;&#;m&#;yorsun demektir.

Gebeli&#;in Haftas&#;nda Cinsellik

Hamilelik dönemi boyunca kad&#;nlar genellikle ilk ve üçüncü trimester’da cinsel isteksizlik ya&#;arlar. 2. trimester’da ise bir cinsel istek art&#;&#;&#; söz konusudur. hafta, gebeli&#;in funduszeue.infoter’&#;nda yer ald&#;&#;&#; için genellikle cinsel istekte art&#;&#; ya&#;ars&#;n&#;z. Bu durum hormonsal aktivitelerin ve pelvik bölgedeki kan ak&#;&#;&#;n&#;n artmas&#;yla alakal&#;d&#;r. Hamileli&#;in ilerlemesiyle birlikte farkl&#; pozisyonlara ihtiyaç duyars&#;n&#;z çünkü kar&#;n birçok pozisyonda rahats&#;z olur. haftada yüzüstü yatman&#;z tavsiye edilmez. Bu yüzden yan yatabildi&#;iniz ya da üstte oldu&#;unuz pozisyonlar&#; tercih edilmelisiniz.

Di&#;er tüm haftalar için Hafta Hafta Hamilelik sayfam&#;z&#; ziyaret etmeyi unutmay&#;n!

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Gebelikte hafta kendinizi çok farklı hissedeceğiniz haftalardan biri. Çizgileriniz daha yuvarlak, gebeliğin  haftasında baldırlarınız, kalçanız, karnınız ve kollarınız eskisine göre daha dolgunlaşmıştır.

Hafta hafta hamilelik hafta

gebelik haftası daha duygusalsınıfunduszeue.infor ve hikâyeler sizi daha çok etkiler. Basit sorunlardan bile etkilenir hale gelmişsinizdir. Acıklı bir film veya dizi izlerken gözyaşlarınıza hâkim olamayabilirsiniz. Yolda yürürken diğer hamile kadınları dikkatle inceleyebilir kendinizle kıyaslayabilirsiniz. Gördüğünüz diğer hamilelerin kaçıncı haftada olduklarını merak edebilir doğacak bebeklerinin ilk olup olmadığını düşünebilirsiniz.

 

Hafta hafta gebelik hafta

Gebelikte Hafta Annedeki Değişim

Gebelikte hafta karın, göğüs baldır veya kalçanızda gebelik çatlakları oluşabilir. Üzülerek söylemek gerekiyor ama bu çatlakları giderebilecek bir krem türü yok… Size önerimiz bu haftalarda duştan sonra  yumuşatıcı E vitamini içeren kremlerle bu bölgelere masaj yapmanızdır.

Göğüs uçlarında sivilceye benzer kabartılar görebilirsiniz. Bu kabartılar sivilce değildir. Meme uçlarını besleyen yağı salgılarlar. Bu kabarcıkları yok etmeye çalışmayın…

Bu dönemde tükürük bezlerinizim fazla tükürük üretimi sizi rahatsız edebilir Size önerimiz şekersiz sakızlar çiğnemeniz ve mentollü şeker kullanmanız yönündedir.

Hamilelikte hafta burun tıkanıklıkları ve gözlerde kuruluk olabilir. Gözlük veya lens kullananlar için daha sıkıntılı bir durumdur. Göz kuruluğunu önlemek için kayganlaştırıcı göz damlaları veya yapay gözyaşları kullanabilirsiniz. Gözlerinizin daha fazla kurumasını önlemek için güneşli havalarda güneş gözlüğünüzü takmayı unutmayın.

Bebeğinizi düşünebilir onun ne yaptığını merak edebilirsiniz. Acaba gülümsüyor mu? Yerinden memnun mu? Acıktı mı? Gibisinden sorular aklınızı kurcalayabilir. Bu dönemde bu soruları her hamile kadın aklına getirir.

Gebeliğin Haftası &#; Bebekteki Değişim

Gebelikte hafta itibariyle bebeğinizin yaklaşık olarak boyu 21 cm ağırlığı ise gramdır.

Hamilelik hafta

Bebeğinizin kemiklerini kaplayan kas yapıları büyümektedir. Hamileliğinizde haftadan sonra bebeğiniz her hafta yaklaşık gr alarak büyüyecektir. Tüm insanların birbirinden farklı olan parmak izleri ve ayak izleri bebeğinizde de oluşmaya başladı

Bebeğinizin yüzü kıllarla doludur ama doğuma kadar bu kıllar epilasyon yapılmış gibi kaybolacaktır.

Hamilelikte hafta bebeğinizin duyuları gelişmeye başlamıştır artık tat alabiliyor, hissedebiliyor ve duyabiliyor. Onunla konuşmayı deneyebilirsiniz sizi hissedecektir.

Gebelikte Hafta Önerileri

ile haftalar arasında glikoz tarama testi yapılması önerilmektedir. Bu test için şekerli (Örnek portakal suyu) tatlı bir içecek içmeniz ardından da kan şekeri testi yapmanız gerekecektir. Bu şekerli sıvıyı içtikten sonra vücudunuz gerekli miktarda insülin üretebiliyorsa bu sağlıklı olduğunuz anlamına gelir…

Ayaklarınızı hep aşağıda tutmayın kan dolaşımını sağlamak için bazen yukarı kaldırmayı deneyin…

Saçları boyayarak veya deriye dövme yaparak saçınızı ve dokunuza kimyasal maddeler sürmeyin. Bunların zararlı olduğunu gösteren bir çalışma yok ama kimyevi maddelerden uzak durmanız risk varsa sizi ve bebeğinizi bu riskten uzak tutar.

 Yemek Yeme İsteğiniz Sizi Şaşırtacak

Eskiden yemek yerken az yemeye ve vücudunuzu bu konuda eğitmeye çalıştınız hep ama gebelikte hafta  karnınız hep aç olacak,  iş yapabilmek ve yorgunluğunuzu atabilmek için bir şeyler yemelisiniz kilo alacağınızdan korkup kendinizi sıkıntıya sokmayın açlığınızı gidermek sizi rahatlatacaktır. Sizi rahatlatacak şeyler yapın duş alın, alışverişe çıkın, gezin, pikniğe gidin, kendinize takılar ve okuyacak kitap ve dergi edinin…

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası