milli savunma üniversitesi başvuru 2017 / Milli Savunma Üniversitesi başvuruları başladı - En Son Haberler - Milliyet

Milli Savunma Üniversitesi Başvuru 2017

milli savunma üniversitesi başvuru 2017

Milli Savunma Üniversitesi'ne bin kişi başvurdu

funduszeue.info

Milli Savunma Üniversitesi'ne bin kişi başvurdu

Milli Savunma Üniversitesi'ne bin kişi başvurdu

Milli Savunma Üniversitesine (MSÜ), 5 bin öğrenci alımı için yaklaşık bin genç başvurdu. , Sputnik Türkiye

T+

T+

T+

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

türkiye, haberler, milli savunma üniversitesi, milli savunma bakanı

türkiye, haberler, milli savunma üniversitesi, milli savunma bakanı

Abone olTelegramTwitter

Milli Savunma Üniversitesine (MSÜ), 5 bin öğrenci alımı için yaklaşık bin genç başvurdu.

Milli Savunma Bakanlığının internet sitesi &#;zerinden başvuru yapılan Milli Savunma &#;niversitesine, 19 Nisan'dan bu yana toplam bin &#;ğrenci m&#;racaat etti.

Başvuruların bin 'u harp okulları i&#;in ger&#;ekleştirilirken, bunlardan 52 bin '&#;n&#; kız &#;ğrenciler oluşturdu.

Astsubay meslek y&#;ksekokullarına ise bin 38 gen&#; başvurdu.

73 bin gen&#; hem harp okulları hem de astsubay meslek y&#;ksekokulları i&#;in m&#;racaat etti. 92 bin kişi yalnızca harp okullarına, 65 bin gen&#; de yalnızca astsubay meslek y&#;ksekokullarına başvuruda bulundu.

Se&#;im aşamaları, 19 Haziran'da Kara Harp Okulu Ankara Sınav Merkezi'nde yapılacak. İlk olarak harp okulları, ardından meslek y&#;ksekokulları se&#;im aşaması ger&#;ekleştirilecek. Se&#;im aşamaları 4 Ağustos'ta tamamlanacak.

Milli Savunma Üniversitesi başvuru sonuçları açıklandı! - MSU Harp Okulu başvuru sonuçları

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu başvuru sonuçlarına erişim sağlandı. Silahlı kuvvetlerde görev almak isteyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Adaylar Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu başvuru sonuçlarını sorgulamaya başlarken ortaya çıkan bir hata nedeniyle sonuçlara erişim sağlanmıyor. Bakanlığın internet sitesinden öğrenilecek olan Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu başvuru sonuçları sorgulama ekranına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HARP OKULU BAŞVURU SONUÇLARI ÖĞREN

BU BİLGİLERİ OKUMADAN SINAVA GİTMEYİN

1. Harp Okulları öğrenci temin faaliyeti kapsamında başvuran adayların başvuruları ve tercihleri değerlendirilmiştir.

2. Başvuran adaylardan; YGS (En yüksek olan) ve YGS (En yüksek olan) puan türleri dikkate alınarak en yüksekten itibaren sıralanmıştır.

3. Baraj puanları;

Erkek Adaylar için YGS Puan Türünden , ve üzeri,

YGS Puan Türünden , ve üzeri,

Bayan Adaylar için YGS Puan Türünden , ve üzeri,

YGS Puan Türünden , ve üzeri

olan adaylar sınavlara çağırılmıştır.

4. Şehit/Gazi çocuğu olan adaylardan; puanı belirtilen baraj puanın %90'ı ve fazlası olan adaylara da Şehit-Gazi Kontenjanından çağrı yapılmıştır.

5. Adayların tercihleri; aldıkları puanlar incelenerek Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu kontenjanlarına göre UYGUN/UYGUN DEĞİL olarak belirlenmiştir.

6. Hava Harp Okulu tercihi "UYGUN" olarak çağrı yapılan adaylardan kontenjan miktarı kadar aday Psikomotor Testine alınacak, başarılı olan adaylardan belirlenen sayı kadarı Öğrenci Seçme Uçuşuna(ÖSU) planlanacaktır.

7. Sınavlar, Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde 19 Haziran Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır.

8. Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Ön Fiziki Kontrol, Psikomotor (HHO adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), Mülakat, aşamalarından başarı ile geçen adaylar Sağlık Muayenesi için hastaneye sevk edilecektir.

9. Seçim aşamaları;

1'inci gün : Evrak Kontrolü, Kişilik Testi, Ön Fiziki Kontrol (HHO ilk tercih olan adaylar için Psikomotor Testi) ve Fiziki Yeterlilik Testi.

2'nci gün : Mülakat, Aday Tanıma (Güvenlik Soruşturma Formlarının teslimi).

3'üncü gün : Sağlık Muayenesi işlemleri başlatılacaktır.

Seçim aşamaları her bir aday için gün sürebilecektir.

Adayların, birinci gün Fiziki Yeterlilik testi yapılacağından gelişlerinde Spor kıyafeti (Eşofman, Spor Şortu veya tayt, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) giyinmiş olarak gelmeleri gerekmektedir.

Adayların 2 suret Güvenlik Soruşturma Formunu talimata uygun olarak doldurmaları, bilgisayarda resim eklendikten sonra A4 boyutunda kağıda arkalı önlü renkli çıktı alarak gelmeleri gerekmektedir. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formuna ulaşmak için tıklayınız…Doldurma talimatına ulaşmak için tıklayınız…

Şehit, Malul gazi ve muharip gazi çocuğu olanların Şehit, Malul gazi ve muharip gazi çocuğu olduğunu gösterir belgenin (Şehit/Gazi Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.) aslı ve fotokopisini getirmeleri gerekmektedir.

Nüfus Cüzdanı veya geçerli kimlik belgesi ve fotokopisi.

Diploma veya geçici mezuniyet belgesi.

YGS Sonuç Belgesi

Adli Sicil Kaydı ve Kesinleşme Şerhi (Adli Olarak Kaydı Olduğu Tespit edilen Adaylardan İstenecektir.)

Harp Okulu Sınavlarına çağrılmış ortak adayların sınav sonuçları Astsubay Meslek Yüksek Okulları (MYO) sınavlarında da geçerli sayılacak ve MYO sınav çağrısı yapılmayacak ancak değerlendirmeye alınacaktır.(Bando MYO hariçtir.)

Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

Çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde hazır bulunacaklardır.

Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir. Sınava gelirken cep telefonu getirmeyiniz.

MSÜ NEDİR?

        Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu Şubat tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle üniversitede eğitim ve öğretime başlanmıştır.

         Üniversite bünyesinde Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor.

MSÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

       Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 27 Mart tarihinde yapılacak. İlgili sınava başvurular, 13 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında alınacak. MSÜ sonuçları ise 14 Nisan tarihinde açıklanacak.

ÖSYM Takvimine Göre MSÜ Tarihleri

MSÜ Tarihi

Başvuru Tarihi

Geç Başvuru Tarihi

Sonuç Açıklanma Tarihi

MSÜ SINAV BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlığı olan adaylar sınava başvurabilirler ancak, Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.),

2) Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak , Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları gerekmektedir.

4) Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın ve yılında mezun olmak (Daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar.),

yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir (MEB e-Okulda birden fazla ortaöğretim bilgisi olup bunlardan herhangi biri ve öncesi mezun durumda olanlar dâhil).

Lise ve dengi okulların tamamından bu maddede belirtilen tarihlerde mezun olan/mezun olabilecek tüm adayların başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

5) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca tarihinde yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (MSÜ) katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak,

6) ÖSYM Başkanlığınca tarihinde yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (MSÜ) katılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, - 01 Mayıs tarihleri arasında funduszeue.info internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir (Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.).

c) MSB tarafından belirlenecek olan taban puanı alamamış olan adayların, 2'nci seçim aşamalarına katılmış ve başarılı olmuş olsalar dahi taban puanını alamadıkları okul türü için askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır.

7) Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin;

a) Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,

b) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak,

c) Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,

ç) Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak,

d) Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmî ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkûmiyeti bulunmamak,

e) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak,

8) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

9) Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak,

10) Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

11) "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği"nde belirtilen askerî okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak,

12) Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen "Giriş Şartlarını" taşımak,

13) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak,

14) "Askerî Okullara Alınan Öğrenciler ile Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksekokullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik"te belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek,

15) İlgili askeri okulda katıldıkları intibak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak,

NOT: Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı cm olarak uygulanacaktır. Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır.

DİKKAT: Harp Okulları için yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya TYT puanını kullanmak için YKS'ye başvuru yapmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.

Tanıtım Videosu İçin TIKLAYINIZ

Harp Okulu Tanıtım Kitapçığı İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız

meb_iys_dosyalar/35/01//dosyalar/_12/_Harp_funduszeue.info

 Ast Subay Meslek Yüksek Okulu Tanıtım Kitapçığı İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız

meb_iys_dosyalar/35/01//dosyalar/_12/_asb_funduszeue.info

Askeri Öğrenci Temini ve Başvuru Aşamaları Sunumu İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/35/01//dosyalar/_12/_msu__rehber_ogretmen_funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası