bosch bulaşık makinesi nasıl sökülür / Kendin yap çamaşır makinesi nasıl sökülür?

Bosch Bulaşık Makinesi Nasıl Sökülür

bosch bulaşık makinesi nasıl sökülür

Bir çamaşır makinesinin nasıl söküleceği, daha sonra nasıl monte edileceği

Çamaşır makinesinin neredeyse tüm arızaları yardım olmadan onarılabilir. Ev aletlerinin iç kısımlarına gitmeye ve sorunların nerede ortaya çıktığını bulmaya ihtiyaç duyulursa, “yıkayıcı” nın nasıl düzgün bir şekilde söküleceği ve dikey yüke sahip bir cihazın sökülmesinde ve hangilerinin önden yüklemeli bir cihazda ne gibi farklılıklar olduğu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Farklı üreticilerin çamaşır makinelerinin bazı yapısal özelliklerini bilmek de önemlidir.

Yıkayıcıyı sökmek çok kolaydır

Hortumlarda durgun suları dökmek için bir havza hazırlayın, ayrıca birkaç paçavra - parçaları silmek için zemin ve küçük paçavraların yanı sıra suyu toplayın ve dökün.

Önceden iş için araçlar hazırlamanız gerekir

Ariston, Bosch, Indesite ve diğer analogları dahil olmak üzere neredeyse tüm üreticilerin ve modellerin çamaşır makinelerinde aslında bir cihaz şeması ve ayrıştırma kuralları vardır. Tek fark “çamaşır makinesinin” bazı kısımlarında olabilir.

Yıkama cihazı nedir: şema

Yatay yüklemeli bir çamaşır makinesi nasıl sökülür?

Her şeyden önce, çamaşır makinesinin bağlantısını kesmek gerekir. Bundan sonra, drenaj hortumu çıkarılır, su enjeksiyonu kapatılan musluk kapatılarak kapatılır. giriş hortumu bağlı.

Cihazın tüm dahili parçalarını ve olası arızaları iyice biliyorsanız, arızanın nerede meydana geldiğini çok doğru bir şekilde varsayabilir ve makinenin bu kısmından analiz edebilirsiniz. Bu, gereksiz çalışma olasılığını ortadan kaldıracaktır.

Örneğin:

  1. M Makine işleri yeterince esnetmiyor, eğirme işlemi sırasında gürültü duyuluyor ve kurutma prosedüründen sonra işler ıslak kalıyor - bu, pompadaki bir arızayı veya pompadaki farklı bir şekilde, tıkalı bir hortum da olabilir. Sorunlu bölgeye ulaşmak için alttan veya ön panelden başlamak daha iyidir.
  2. Yıkayıcı program tarafından ayarlanan sıcaklığı alamadığında, bu bir ısıtıcı arızasının açık bir işaretidir. Bu öğenin yeri talimatlarda bulunabilir. Temel olarak, ısıtıcıya ulaşmak için arka paneli ve daha modern modellerde - ön paneli çıkarmanız gerekir.
  3. Su kuvvetleri çok yavaş gelirse, pressostat anlamına gelir veya pompa. Talimatlara göre, parçanın bulunduğu yeri belirleyebilirsiniz. Temel olarak, bir yan panel veya arka tarafın üstündedir.
  4. Bir tamburun oluştuğunu veya yatakların bozuk olduğunu tespit ederseniz, makineyi vidaya sökmeniz gerekir (özellikle, çamaşır makinesinin tamburunu sökmeniz gerekir).

Arka panel nasıl çıkarılır

Adım adım talimatlar. Araba ayrıştırma

  1. Üst panel. Arka panelin en üstünde, bir yıldız tornavida ile vidalanmış birkaç vida ile sabitlenir. İlk önce bu vidaları sökmeniz, ardından ön kapağa ve ardından üste hafifçe bastırmanız gerekir.
  2. Ev kimyasalları dağıtıcısı (toz). Bu parçayı çıkarmak için, bu tepsinin ortasındaki plastik düğmeyi bulmanız, bastırmanız ve ardından kendinize doğru çekmeniz gerekir - bu şekilde bu eleman dışarı çekilir.
  3. Kontrol panelini çıkarma. Çamaşır makinesinin bu elemanını sabitlemek için sadece birkaç vida kullanılıfunduszeue.info genellikle deterjan kaplarının hemen altında bulunur, diğeri ise tam tersi yerde bulunur. Çok kırılgan bir parçadır, bu yüzden dikkatli olun. Hasar görmemek için makinenin üstüne koyun veya özel bir kancaya asın.
  4. Servis panelini çıkarma Bu bölüm, çamaşır makinesine yanlışlıkla çarpan küçük parçaların bakımı ve seçimi için gereklidir. Yıkayıcının bu kısmını çıkarmak oldukça basittir: yanda bulunan iki mandalı ve ortada bulunan üç mandalı sıkıştırmanız gerekir. Ek vidalara takılabilmesi çok nadirdir.
  5. Ön panel Başlamak için, gevşettikten sonra lastik kelepçeyi dikkatlice çıkarmanız gerekecektir. Yükleme kapağında bulunur. Çoğu zaman, küçük bir elastik yay kullanılarak tutturulur. Çıkarmak için, ilk önce yayın sökülmelidir. Şimdi manşetler bir daire içine çekilmelidir (burada bir tornavida ve pense faydalıdır). İşlemde kapak ayrıştırma işlemine müdahale ederse, birkaç cıvatanın sökülmesiyle de çıkarılabilir, eğer rahatsızlığa neden olmazsa, yerinde bırakmak daha iyidir. Ve şimdi ön panelin monte edildiği tüm sabitleme parçalarını bulmanız gerekiyor. Elektrik konnektörü kapağı kapatan cihazdan çıkarılmalıdır. Tamamlandı - parça kaldırıldı.
  6. Arka panel Çok basit bir şekilde çıkarılır, bunun için sadece çevre etrafındaki vidaları sökmeniz gerekir. Bu vidalar oldukça fazla olabilir.

Dikey yük makinelerini sökme yöntemleri

Sökülmüş ekipman

Her şeyden önce, musluğu açarak makineyi tahliye kanalından, şebekeden ayırmanız ve su kaynağını kapatmanız gerekir. giriş hortumu. Ardından aşağıdaki adımlar izlenir:

  1. Üst kontrolü tüm parçalardan yavaşça çıkarmak için bir tornavida kullanın. Daha sonra bu panelin yukarı ve sonra arka panele çekilmesi gerekir. Bu adımlardan sonra, bu bölüm kablolarla çalışmak mümkün olacak bir açıda yatırılmalıdır. Gelecekte çamaşır makinesinin montajı için ödülü karıştırmamak için, boruların ve tellerin düzenini önceden fotoğraflamak en iyisidir. Parçaların düzenini hatırladıktan sonra, konektörleri ve telleri sökebilirsiniz. Paneli sökmek için, baskılı devre kartında bulunan bağlantı elemanlarını bükmek gerekir.
  2. Yan parçalar. Yan panelleri doğrudan çıkarmak için tüm vidaları sökmeniz, ardından alt parçayı saptırmanız ve aşağı çekmeniz gerekir.
  3. Ön uç. Sadece yan parçalar tamamen çıkarıldıktan sonra sökülür.

Markaya özgü bir yıkayıcı nasıl sökülür

  • Samsung ”- bu üreticinin modellerinde, deterjan kapları 2 vida ile tutturulmuştur; Isıtıcı, tankın altında, ön kapağın altında bulunur;
  • Ariston "- bu markanın" yıkayıcılarının "çoğu, üretici tarafından onarım için uygun olmadığı bildirilen contalar ve yataklardır, ancak deneyimli bir uzman bu sorunu çözmenize yardımcı olacaktır; bu tür makinelerin tankı sağlamdır, bu nedenle, gerekirse, contaları değiştirin, arıza durumunda, çamaşır makinesinin tankını sökmeniz gerekecektir;
  • Atlant ”- burada, karşı ağırlık parçasını çıkardıktan ve kontrol panelini üst taraftan çıkardıktan sonra tamburu yukarıdan çıkarmak çok rahattır ve tank, onarım işini kolaylaştıran cıvatalarla sabitlenmiş iki parçadan oluşur;

    Modeli dikkate almak önemlidir

  • Electrolux ”- bu üreticiden, ön panel çıkarılabilir ve cihazın tüm parçalarına ulaşmaya yardımcı olur, buna ek olarak, contalar ve yatakların değiştirilmesi ve onarılması çalışmaları, bu parçalar çıkarılabilir elemanlar üzerinde bulunduğundan tankı tamamen çıkarmak zorunda değildir;
  • Indesite ”- arka duvar oval şeklinde yapılır, altı cıvata söküldükten sonra çıkarılır, üst panel özel oluklara yerleştirilir, böylece iki cıvatayı sökerek ve ardından elemanı kaldırmadan kendinize sürükleyerek ısıtıcıyı yerleştirebilirsiniz. .bu nedenle, arka panelden ulaşmak kolaydır, ağırlık yükü hem tankın üstünde hem de altında bulunur;
  • Bosch ”- bu markanın bir çamaşır makinesiyle birlikte, makineyi sökmek ve nakliye cıvatalarını sabitlemek için bir anahtar sağlanır. Alt panelde ayrıca bir tahliye pompası vardır (sol alt).

Makineyi ayrıştırdıktan sonra onarım işi

Tam olarak neyin bir araya geldiğini ve arızanın nerede oluştuğunu anlamak için, hemen hemen tüm çamaşır makinesi modellerinin (özellikle LG, Indesite ve diğerleri) ekranlarında görüntülenen hata derilerine başvurabilirsiniz. Bu tür istemler ekranda gösterilmezse, arızanın nedenini “belirtiler”, ayrıntıların harici bir incelemesi ve bazı nüanslarla belirlemeniz gerekecektir.

Zamanında tanı önemli bir rol oynar.

Bu nedenle, tanktaki yatakların arızasını belirlemek için, kapıyı açmaya ihtiyacım varkapağı açın ve tamburu hafifçe kaldırın. Ciddi bir çatı katı farkedilirse, rulmanlar değiştirilmeli veya onarılmalıdır.

Isıtıcının değiştirilmesi ihtiyacı

Isıtıcının değiştirilmesi aşağıdaki adımları içerir:

  1. Suyun ısıtılması yoksa, ısıtıcı kullanılamaz hale gelir ve değiştirilmesi gerekir. Bu parçanın önde mi yoksa arkasında mı olduğunu açıklığa kavuşturmak için gerekli modeli seçmek, kendi otomobil markanızın şemasını bulmak gerekir. Çoğunlukla sana arka kapağı çıkarmanız gerekiyor.
  2. Tankın altında, ısıtıcının uç yüzü terminallerle birlikte görünür olacaktır. Konumları kağıt üzerinde fotoğraflanmalı veya şematik olarak gösterilmelidir.
  3. Konum dolduğunda, kablolar ve terminaller çıkarılabilir ve ortadaki vidayı gevşetebilir. Ardından, bir tornavida kullanarak, ısıtıcıyı kenarından tutmanız ve çıkarmak için farklı yönlere çekmeniz gerekir.
  4. İniş yerinde temizlemeniz, temizlemeniz gerekir.
  5. Ardından yeni bir ısıtıcı takmanız, vidayı sıkmanız ve her şeyi olduğu gibi şemaya göre bağlamanız gerekir.

Arızalı parçaların değiştirilmesi servis ömrünü uzatacaktır.

Çamaşır makinesi montajı

Önceden hangi sırayla ve ekipmanın tam olarak nasıl söküldüğünü fotoğrafladıysanız, tekrar monte etmek zor olmayacaktır.

Kapağı sabitleyen manşetin ön koltuğunu takmadan önce iniş alanını kir ve kirden temizlediğinizden emin olun.

Tamir sonrası çamaşır makinesinin montajı

Tespit yayını geri vidalayamıyorsanız, kablo üstte olacak şekilde sabitlemeyi deneyin ve saat yönünün tersine çekin.

Cihazı gerçekten kendiniz sökün

Bu nedenle, çamaşır makinesinin sökülmesi, temizlenmesi veya onarılması tamamen çözülebilir bir şeydir; asıl şey, her şeyi dikkatli bir şekilde yapmak ve tüm sökme ve montaj aşamalarını uygun sırayla gözlemlemektir.

Kapak bulaşık makinesinden nasıl çıkarılır?

bulaşık makinesinde üst kapakMutfakta bir bulaşık makinesi kurmak o kadar kolay olmayabilir. Özellikle mutfak önceden yapılmışsa ve araba sonradan alınmışsa ve satın alırken kimse tam boyutlarını kontrol etmedi. Böylece, arabanın tezgahın altından geçmediği, ancak onu ayrı ayrı koymak için hiçbir seçenek olmadığı ortaya çıktı. Asıl soru, Bosch'un üst kapağının nasıl çıkarılacağı veya ne olursa olsun, ne yapmalıyım? Cevap vermeye çalış.

Neden üst kapağı PMM'den çıkarın

Üst kapağı çıkarmaktan bahsettiklerinde, bağımsız bulaşık makinelerinden bahsediyoruz, çünkü yerleşik cihazların üst kapağı yoktur. Bir makinenin seçiminin kendiliğinden olduğu durumlarda bu tür bulaşık makinelerinde kapağın çıkarılması en sık gerekli olandır. Bağlantısız makinelerin yüksekliği 85 cm'dir, mutfaktaki tezgahların standart yüksekliği, malzemenin kalınlığı (3 cm) dikkate alınarak, aynı zamanda 85 cm'dir.

Bu durumda, seçenek üst kapağı bulaşık makinesinden çıkarmak için başa gelir. Bununla birlikte, tüm bulaşık makineleri üst kapağı çıkarmaz. Bunun yapılamayacağı modeller var.. Bu nedenle, hakkında ciddi olmanız gerekir bulaşık makinesi seçimive bu anları öğrenin ve hatta bunun için özel olarak tasarlanmış bir bulaşık makinesini yıkamak için cihaz inşa etmek istiyorsanız daha da iyi.

Bilginiz için! Tezgah çok düşük olduğunda, bir seçenek olarak, örneğin kulaklığın bacaklarının yüksekliğini artırarak veya konsolu daha yüksek bir konsolu değiştirerek mutfağın küçük bir modernizasyonunu düşünebilirsiniz.

Kapak hala çıkarılabilir durumda ise, bu makineyi 2, cm daha alçak yapar ve tezgahın altına yerleştirmeyi mümkün kılar. Bununla birlikte, bazı uzmanlar bunun tamamen güvenli olmadığını ve makinenin "iç kısımlarının" nemin olası nemden izole edilmesinin gerekli olduğunu, böylece ekipmanın yanmaması ve şok olmamanız gerektiğini savunuyorlar.

Bosch ve Whirlpool bulaşık makinelerinin kapağını çıkarın

Bosch marka bulaşık makinesinde kapağın çıkarılması oldukça basittir. Bunu yapmak için, makineyi arka duvarı kendinize doğru çevirin. Yan kısımların üst kısmında, basılması gereken mandalları göreceksiniz.

El ile yapamıyorsanız, kolaylık sağlamak için bir tornavida kullanabilirsiniz, ancak plastik elemanları kırmamak için bunu dikkatlice yapmanız gerekir.

Mandallar serbest bırakıldıktan sonra, kapağı tutucu oluklardan ileri kaydırmanız gerekir. Bosch'un bulaşık makinesinin kapısının yanında durursanız, kendiniz devam etmeniz gerekir.

Aynı şekilde, Whirlpool bulaşık makineleri için kapak çıkarılır, ayrıca kapağı tutan mandallara da sahiptir.

bulaşık makinesinde üst kapak

Kapağı Indesit ve Hotpoint Ariston bulaşık makinelerinde çıkarın

Bağımsız Indesit veya Hotpoint Ariston marka bulaşık makinelerinin üst kapağının çıkarılması biraz farklıdır. Bulaşık makinesinin arka duvarına gitmek de gereklidir ve yan tarafta üstte iki sabitleme vidası göreceksiniz. Vidaları bir tornavidayla sökün ve kapağı kendinizden uzağa kaydırın.

Önemli! Kapağın bulaşık makinesinde çıkarılması üretici tarafından sağlanıyorsa, garanti süresi ve hizmetten hiçbir şekilde etkilenmezsiniz, aksi takdirde garanti kaybedilir.

bulaşık makinesinde üst kapak Indesit

Genel olarak, birçok insanın Bosch'un bulaşık makinesinde üst kapağın çıkarılmasıyla ilgili bir sorum bile yoktur, çünkü mandallar veya sabitleme vidaları belirgin bir yerdedir. Olmazlarsa, büyük olasılıkla böyle bağımsız bir bulaşık makinesinin kapağı çıkarma kabiliyeti yoktur, bu nedenle tezgahın altına, makinenin yüksekliğini dikkate alarak kapak ile birlikte monte edilmelidir. Umarız yazımızda sorunuzun cevabını bulmuşsunuzdur.

   

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası