kızamık ıgg negatif / Ege Tıp Dergisi » Makale » ERİŞKİNLERDE KIZAMIK ANTİKOR SEROPOZİTİFLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Kızamık Igg Negatif

kızamık ıgg negatif

Gebelik ve Rubella (kızamıkçık) enfeksiyonu

Halk arasında kızamıkçık olarak bilinen rubella oldukça yaygın görülen bir virus enfeksiyonudur. Hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

Rubella nedir?
Rubella (kızamıkçık) döküntüler ile birlikte görülen ateşli bir viral enfeksiyondur. Genelde çocukluk çağında geçirilen rubella yaklaşık 3 gün kadar sürer ve çoğu zaman kızamıktan çok daha hafif seyreder. En önemli belirtileri kendisine özgü yüzden başlayıp vücuda yayılan ve üç gün süren tipik döküntü, hafif ateş, iştahsızlık, öksürük, baş ağrısı ve eklem ağrısıdır. Döküntü dışındaki belirtiler hafiftir ve bazen 1-2 hafta kadar sürebilir. Hatta hastalık bazen o kadar hafif seyreder ki hastalık geçirilip geçirilmediği bile anlaşılamaz. Rubella erişkinlerde biraz daha şiddetli seyredebilir ve eklem ağrıları görülebilir. . Hastalık geçirildikten sonra kişide kalıcı bir hasar bırakmaz. Enfeksiyonu geçiren kişi bağışıklık kazanır ve bir daha rubellaya yakalanmaz.

Hastalığın kuluçka süresi 14-23 gündür. Yani kişi hasta bir bireyle temas ettikten 14-23 gün sonra belirtiler ortaya çıkar.

Rubella virüsü hasta kişinin burun ve boğazında bulunur. Hastalık burun ve boğaz salgıları ile direkt temas ya da hasta kişinin öksürük ve hapşırması ile havaya yayılan virüsler yolu ile bulaşır. Hasta bir kişi döküntü orataya çıkmadan 1 hafta öncesi ile döküntüyü takip eden 4 günlük süre içinde bulaştırıcılığa sahiptir.

Rubella günümüzde büyük ölçüde önlenebilen bir hastalıktır ve önlemenin tek yolu aşılamaktır. Aşı sonrasında kalıcı bağışıklık gelişir. Üreme çağındaki erişkinlerin çok büyük bir kısmı ya çocukluk çağında geçirdikleri için ya da aşılandıklarından dolayı rubellaya karşı bağışıklık taşımaktadırlar.

Rubellaya karşı bağışıklık olup olmadığı kanda yapılacak olan serolojik bir inceleme ile kolaylıkla anlaşılabilir. Rubella IgG pozitif olması o kişinin kızamıkçığa karşı bağışıklığının olduğunu gösterir.

Gebelikte rubellanın bebek üzerindeki etkileri nelerdir?
Rubella enfeksiyonu gebelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir. Amerika Birleşik Devletlerinde 1964-65 yıllarında yaşanan salgın sonucunda 20.000’den fazla bebek anomalili olarak doğmuş, 10.000’den fazla gebelik ise düşükle sonuçlanmıştır.

Rubella aşısının 1969 yılında kullanıma girmesinden sonra ise büyük salgınlar önlenebilmiştir. Ancak yine de dünyanın değişik bölgelerinde küçük çaplı salgınlar yaşanabilmektedir. Günümüzde üreme çağındaki pekçok kadının bu hastalığa karşı bağışıklığının olması nedeni ile rubellaya bağlı doğumsal kusurların görülme sıklığı son derece azalmıştır.

Anneleri hamileliğin ilk trimesterında rubella geçiren bebeklerin yaklaşık dörtte biri bir ya da birden fazla sayıda doğumsal kusur ile dünyaya gelmektedirler. Bu durum konjenital (doğumsal) rubella sendromu olarak adlandırılır. En sık karşılaşılan doğum defektleri arasında görme kaybı ve tam körlükle sonuçlanabilen göz problemleri, işitme kaybı, kalp anomalileri, zeka geriliği, ve serebral palsi sayılabilir.

Konjenital rubella sendromu olan çocukların önemli bir kısmı ileriki yaşamlarında yürüme ve öğrenme güçlüğü yaşamaktadırlar.

Öte yandan gebelikte geçirilen rubella sıklıkla düşük ve ölü doğumlara da neden olmaktadır.

Bebekte konjenital rubella sendromu ortaya çıkma riski hastalığın gebeliğin hangi döneminde geçirildiği ile yakından ilgilidir. Hastalık ne kadar erken dönemde geçirilirse risk o kadar artmaktadır. En büyük risk ilk trimesterda rubellla geçirilmesidedir. Böyle bir durumda bebeğin etkilenme ya da düşük olma riski %25-80 arasında değişmektedir. İkinci trimesterın başlarında geçirildiğinde ise konjenital rubella riski %1 civarına inmektedir. Yirminci haftadan sonra ise nadiren doğum defektine neden olmaktadır.

Bazı bebeklerde ise kalıcı olmayan sağlık sorunları görülebilmektedir. Bunlar arasında en sık karşılaşılan düşük doğum ağırlığıdır. Ayrıca zaman zaman beslenme problemleri, ishal, zaatürre, menenjit ve anemi gibi tablolar görülebilir. Geçici kanama bozukluklarına bağlı olarak cillte mor-kırmızı lekeler olabilir. bebekte karaciğer ve dalak büyümesi saptanabilir.

Konjenital rubella sendromu nasıl tedavi edilir?
Ne yazık ki konjenital rubella sendromunun belirli bir tedavisi yoktur. Kan ve karaciğer sorunları gibi yenidoğan döneminde sıkça karşılaşılan sorunlar çoğu zaman kendiliğinden tedavisiz iyileşir. Görme ve işitme ile ilgili sorunların bir kısmı ise erken cerrahi ile düzeltilebilir. ya da en azından daha iyi hale getirilebilir.

Konjenital rubella sendromu önlenebilir mi?
Evet. Konjenitla rubella sendromu önlenebilir. Bu nedenle çocukluk çağında kızamıkçık geçirip geçirmediğini bilmeyen tüm anne adaylarının gebe kalmadan önce kan testi yaptırırark durumlarını öğrenmeleri yararlı olacaktır. Çok nadiren de olsa bağışıklığı olmayan kişilerde gebe kalmadan önce aşı yapılması uygun bir yaklaşımdır.

Gebe kaldıktan sonra rubella taraması yapılan ve bağışıklığı olmadığı saptanan kadınlarda ise aşı yapılamaz. Böyle bir durumda kişi hamileliği süresince rubella geçiren kişilerden uzak durmalıdır.

Rubella aşısından ne kadar sonra hamile kalınabilir?
Gebelik planlayan ve aşılanan kadınlarda yakın bir geçmişe kadar 3 ay süreyle gebeliğe izin verilmemekteydi. Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi (CDC), aşı yaptıran ancak 3 aylık süre içinde gebe kalan kadınlardan doğan bebekler üzerinde yaptıkları araştırmalarda bu durumun herhangi bir doğumsal kusura neden olduğu yönünde veri elde edememiş olsa da potansiyel riskleri nedeni ile 3 ay süre ile gebe kalınmamasını önermekteydi. Ancak gebe kalmadan önceki 3 ay içinde ya da gebeliğin erken dönemlerinda aşı yaptıran kadınların incelendiği son araştırmalardan elde edilen verilerin sonucunda aşıya bağlı konjenital rubella sendromu gelişme riski % 0.5-1.3 arasında bulunmuştur. Bu risk gebeliğin erken dönemlerinde enfeksiyon geçirilmesi durumunda karşılaşılan %25’lik riskten çok daha düşük olduğu için günümüzde rubella aşısından sonra 28 gün süreyle korunulması yeterli olarak kabul edilmektedir.

Ülkemizde kızamıkçık aşısı kabakulak ve kızamık aşıları ile birlikte olarak tüm çocuklara uygulanmaktadır.

Hamilelikte kızamıkçık nedir, belirtileri nelerdir? Hamilelikte kızamıkçık değerinin yüksek çıkması ne anlama gelir, kızamıkçık değeri kaç olmalıdır?

Anti Rubella IgG testi hamilelik öncesi yapılabileceği gibi gebelik sırasında da uygulanabilir. Eğer anne adayı kızamıkçığa karşı bağışıklık kazanmamışsa veya düşük seviyede IgG antikoru bulunuyorsa aşı önerilebilir. Bu anne adayının hamilelik sürecinde kızamıkçığa karşı korunmasını sağlamak ve bebeğin sağlığını riske atmamak için önemlidir. Hamilelikte Anti Rubella IgG testi, anne adayının kızamıkçığa karşı bağışıklık durumunu belirlemek için kullanılan bir testtir. Bu testin sonuçlarına göre, gerekli önlemler alınarak anne ve bebeğin sağlığı korunabilir.

Hamilelikte Anti Rubella IGG nedir?

Hamilelikte Anti Rubella IgG hamile bir kadının kızamıkçık (rubella) virüsüne karşı vücudunda bulunan bir antikor düzeyini ifade eder. IgG, immünoglobulin G'nin kısaltmasıdır ve bir antikor tipidir. Anti Rubella IgG testi, anne adayının daha önce kızamıkçığa maruz kalmış olup olmadığını belirlemek için yapılır. Eğer anne adayının kanında yüksek düzeyde IgG antikoru bulunuyorsa bu genellikle daha önce kızamıkçığa karşı bağışıklık kazandığını gösterir. Bu durumda anne adayı geçmişte kızamıkçık enfeksiyonu geçirmiş veya kızamıkçık aşısı olmuş olabilir.

Anti Rubella IgG testi hamilelik öncesi yapılabileceği gibi gebelik sırasında da uygulanabilir. Bu test hamilelik sürecinde anne adayının kızamıkçığa karşı bağışıklık durumunu belirlemek için önemlidir. Eğer anne adayı kızamıkçığa karşı bağışıklık kazanmamışsa veya düşük seviyede IgG antikoru bulunuyorsa, kızamıkçık aşısı önerilebilir. Bu anne adayının hamilelik sürecinde kızamıkçığa karşı korunmasını sağlamak ve bebeğin sağlığını riske atmamak için önemlidir. Anti Rubella IgG testi sonuçları doktorun anne adayının sağlık durumunu değerlendirmesine ve gerekli önlemleri almasına yardımcı olur. Hamilelikte kızamıkçık enfeksiyonunun bebeğe zarar verebileceği düşünüldüğünden, Anti Rubella IgG testi önemli bir tarama yöntemidir.

Rubella yani kızamıkçık hastalığı çok yaygın görülen bir virüs enfeksiyonudur. Bu hastalık genellikle çocuklarda rastlanır ancak gebelikte kızamıkçık geçirenler de olabilir. Hamilelik döneminde geçirilen kızamıkçık hastalığı, anne karnındaki bebeğin sağlık durumunu ciddi şekilde etkileyebilir. Bu hastalıktan korunmak için doktorlar, aşı yaptırılmasını tavsiye eder. Ancak kızamıkçık aşısı gebelik döneminde yapılmaz. Çocukluk döneminde aşı olmayanların hamile kalmadan önce bu aşıyı yaptırması son derece önemlidir.

Kadın doğum uzmanları kızamıkçık aşısı canlı bir aşı olmasından dolayı hamilelik döneminde yaptırılmaması gerektiğini önerir. Rubella hastalığının gebeliğin ilk zamanlarında geçirilmesi bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkilemekle birlikte düşük riskinin de artmasına neden olur. Bu yüzden doktorlar anne adaylarına hamilelikte Anti Rubella IGG testi yaptırmalarını tavsiye eder. Bu test gebelik döneminin sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için önemlidir. Ayrıca doktorlar kızamıkçık aşısından sonra 1 ay kadar hamile kalınmamasını önerir.

Hamilelikte Anti Rubella IGG yüksek çıkması nedir?

Hamilelikte Anti Rubella IgG'nin yüksek çıkması, genellikle anne adayının daha önce kızamıkçık enfeksiyonu geçirmiş veya kızamıkçık aşısı olmuş olduğunu gösterir. Bu durum anne adayının kızamıkçığa karşı bağışıklık kazandığını ve aktif bir kızamıkçık enfeksiyonu geçirmediğini gösterir. Anti Rubella IgG'nin yüksek çıkması, bebeğin kızamıkçığa karşı korunaklı olduğu anlamına gelir. Gebelik sırasında eğer anne adayı kızamıkçığa karşı bağışıklık kazanmamışsa veya düşük seviyede IgG antikoru bulunuyorsa kızamıkçık aşısı önerilebilir. Ancak Anti Rubella IgG'nin yüksek çıkması durumunda aşıya gerek olmayabilir çünkü anne adayının bağışıklığı zaten yeterli korumayı sağlamaktadır.

Yüksek Anti Rubella IgG sonucu anne adayının hamilelik sürecinde kızamıkçığa karşı korunduğunu ve enfeksiyonun bebeğe bulaşma riskinin düşük olduğunu gösterir. Bu durum anne ve bebeğin sağlığını korumak açısından olumlu bir bulgudur. Ancak her durumda Anti Rubella IgG sonucunun yüksek çıkması durumunda da doktorunuzla iletişim kurmanız önemlidir. Doktorunuz, sizin için uygun olan tüm önlemleri ve takip prosedürlerini belirlemek için durumu değerlendirecektir.

Gebelikte Anti Rubella IGG yüksekliği önemli bir konudur. Kısaca, Anti Rubella IGG kemiluminesans veya benzeri yüksek çıkması anne adaylarının Rubella hastalığını daha önceden geçirdiği anlamını taşır. Hamile kalmadan önce kızamıkçık hastalığını geçirmiş olanlar, bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmış olur. Anne adaylarının Anti Rubella IGG Kemiluminesans veya benzeri yüksekliği ile ilgili en doğru bilgi için doktorlarına danışması son derece önemlidir.

Anti Rubella IGM negatif ne demek?

Anti Rubella IgM negatif sonucu hamile bir kadının kanında kızamıkçık (rubella) virüsüne karşı IgM antikorlarının bulunmadığını gösterir. IgM antikorları, vücut enfeksiyona yeni maruz kaldığında üretilen antikorlardır. Anti Rubella IgM negatif sonucu genellikle aktif bir kızamıkçık enfeksiyonu olmadığını gösterir. Yani anne adayının kızamıkçığa yeni maruz kalmadığı veya enfekte olmadığı anlamına gelir.

Bu durum hamilelik sırasında kızamıkçık enfeksiyonunun riskini azaltır, çünkü aktif bir enfeksiyon bulunmamaktadır. Ancak bu sonuç daha önce kızamıkçık geçirilmiş veya kızamıkçık aşısı yapılmış olabileceğini göstermez. Kızamıkçık antikoru seviyeleri de Anti Rubella IgG testiyle değerlendirilir. Anti Rubella IgM negatif sonucu sağlıklı bir bağışıklık durumunu gösterirken yine de hamilelik sürecinde dikkatli olmak ve doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir. Hamilelikte kızamıkçık enfeksiyonu ciddi risklere neden olabilir, bu nedenle hamilelik öncesi aşılama durumu ve kızamıkçığa karşı bağışıklık durumu dikkate alınmalıdır.

Anti Rubella IGG değeri kaç olmalı?

Anti Rubella IGG testi, hamile kadınlar için önemli bir testtir. Bu test vücutta bulunan antikor seviyesi hakkında bilgi verir. Ayrıca anne adayının daha önceden kızamıkçık geçirip geçirmediğini belirlemek için uygulanan bir test türüdür. Anti Rubella IGG yüksekliği, anne adayının kızamıkçık (Rubella) hastalığını daha önceden geçirmiş olduğu ya da bu hastalığa karşı bağışıklığı olduğu anlamına gelir. Gebelikte Rubella değeri kaç olmalı konusu, kişiden kişiye göre değişebilir. Genellikle Anti Rubella IGG referans aralığı 0,0-9,99 IU/ml ise sonuç negatiftir. Anti rubella IGG için 10,0-14,9 IU/ml arasındaki bir değer sınır değeridir. Eğer bu değer >15,0 IU/ml ise sonuç pozitiftir.

Hamilelikte kızamıkçık belirtileri nelerdir?

Gebelik dönemi anne adaylarının hastalıklara karşı açık olduğu bir dönemdir. Bu dönem çoğu anne adayının bağışıklığı zayıflayabilir. Bu durum da hastalıklara yakalanma riskini artırır. Gebelik döneminde bebeği olumsuz yönde etkileyecek hastalıklardan biri kızamıkçık hastalığıdır. Hamilelikte kızamıkçık belirtileri şu şekildedir:

  • Yüzden başlayarak vücuda yayılan döküntü
  • Ateş
  • Baş ağrısı
  • Öksürük
  • Eklem ağrısı
  • Lenf bezlerinde şişlik
  • İştahsızlık

Rubella hastalığının kuluçka süresi 14 ile 23 gün arasındadır. Vücuda yayılan döküntüler haricinde diğer belirtiler daha hafif görülebilir. Ancak yetişkin kişiler de bu belirtiler daha ağır olabilir. Ayrıca belirtiler 1 veya 2 haftaya kadar sürebilir. Anne adaylarının bu belirtilerden herhangi birini yaşadıkları takdirde doktorlarına görünmesi bebeklerinin sağlığı için son derece önemli bir konudur.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Rubella (Kızamıkçık) Nedir? Rubella Igg Pozitif Çıkması Ne Demek?


Pek çok kişi tarafından sorulan rubella nedir sorusunun yanıtı özellikle internet üzerinden çok fazla araştırılmaktadır. Bu bakımdan önem arz eden sağlık sorunları arasında yer almaktadır.

Rubella (Kızamıkçık) Nedir?

Rubella hastalığı halk arasında kızamıkçık olarak adlandırılmaktadır. Son derece yaygın olarak görülen bir virüs enfeksiyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Gebelik döneminde geçirilmesi halinde anne karnındaki bebekte ciddi problemlere yol açabilir. Rubella (kızamıkçık) döküntülerle birlikte kendisini gösteren ateşli bir viral enfeksiyon olma özelliği taşımaktadır.

Çoğunlukla çocukluk döneminde geçirilen bu sağlık problemi, yaklaşık 3 olarak gün kadar sürer ve çoğu zaman kızamık hastalığından çok daha hafif bir şekilde seyreder. Rubella hastalığının en önemli belirtileri, yüzden başlayarak vücuda yayılan ve üç gün süren tipik döküntü, baş ağrısı, iştahsızlık, hafif ateş, öksürük ve eklem ağrısı olmaktadır.

Döküntü haricindeki belirtiler hafiftir ve kimi zaman 1-2 hafta kadar sürebilmektedir. Bu hastalık bazen öyle çok hafif seyreder ki hastalık geçirilip geçirilmediği bile anlaşılamayabilir. Rubella hastalığı, yetişkinlerde biraz daha şiddetli seyreden bir sağlık problemi olup buna eklem ağrıları da eşlik edebilir. Hastalığın geçirilmesinden sonra kişide kalıcı bir hasar durumu söz konusu olmaz.

Rubella geçiren birey bu hastalığa karşı bağışıklık kazanır ve bir daha kızamıkçığa yakalanmaz. Hastalığın kuluçka süresi 14 ile 23 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun anlamı hasta kişi biriyle temas etmesinden 14 ile 23 gün sonrasında belirtileri hissetmeye başlar. Rubella zamanımızda büyük ölçüde önlenebilen bir hastalık olup bu hastalığı önlemenin tek yolu ise aşılanmak olmaktadır. Aşı sonrasında ise bireyde hastalığa karşı kalıcı bir bağışıklık gelişir.

Rubella IgG Pozitif Çıkması Ne Demek?

Üreme çağında olan erişkin bireylerin çok büyük bir bölümü ya çocukluk döneminde geçirdiklerinden dolayı yahut da aşılandıkları için rubellaya karşı bağışıklık taşımaktadırlar. Kişinin rubella (kızamıkçık) ya karşı bağışıklık olup olmadığı ise kanda yapılacak olan serolojik bir incelemeyle yoluyla çok kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir. Bu kapsamda yapılan Rubella IgG'nin pozitif olması durumunda söz konusu o bireyin kızamıkçık hastalığına karşı bağışıklığının olduğunu gösterir. Diğer bir tabir ile Rubella IgG pozitif çıkması kişinin rubella (kızamıkçık) hastalığına bağışık olması demektir.

Rubella (Kızamıkçık) Testi, Rubella IgM ve Rubella IgG Nedir? Rubella Testi Nasıl Yapılır?

Kızamıkçık ve Kızamıkçık Testi Nedir?

Alman kızamığı veya 3 günlük kızamık olarak da adlandırılan kızamıkçık, çoğu insan için bir sorun değildir. Birkaç gün içinde kaybolan hafif ateş ve kızarıklığa neden olur. Çocukların çoğu, MMR (kızamık-kabakulak-kızamıkçık, KKK) veya MMRV (su çiçeği de dahil) aşılarıyla aşılanmaktadır.

Fakat hamileyken geçirilen kızamıkçık çokdaha ciddi olabilir. İlk 4 ayda kızamıkçık olursanız, bebeğinizin görmesinde, işitmesinde veya kalbinde problemler olabilir veya erken doğum riski olabilir.

Kızamıkçık (rubella) Testini Kimler Yaptırır?

  • Bebek sahibi olan veya olmayı planlayan bir kadın
  • Annesi hamileyken kızamıkçık olmuş yenidoğan bir bebek
  • Kızamıkçık nedenli olabilecek doğum kusurları olan bir bebek
  • Kızamıkçık belirtileri olan herkes
  • Kızamıkçık hastalığı veya aşısı olmayan sağlık çalışanları
  • Üniversiteye başlayan öğrenciler

Kızamıkçık (rubella) Testi Nasıl Yapılır?

Kızamıkçık testi için bir sağlık personeli, elinizde veya kolunuzda bir damardan küçük bir kan örneği almak için bir iğne kullanır. Kan alınırken küçük bir cilt sızısı hissedebilir ve iğnenin girdiği yerde kanama veya çürük olabilir. Sonra kanınızı bir laboratuvara gönderilir.


Kızamıkçık kan testi kızamıkçık virüsüne karşı antikorunuz olup olmadığını kontrol eder. Kandaki antikorlar, bağışıklık sisteminizin enfeksiyonlarla savaşmanıza yardımcı olmak ve sizi hastalanmaktan korumak için ürettiği proteinlerdir. 

Antikorlar belirli mikroplara, virüslere ve diğer istilacılara yöneliklerdir. Doktorunuz kanınızdaki antikor türünden çok şey saptayabilir.

Kızamıkçık Antikorları Nelerdir?

Rubella IgM:

Kızakmıkçık geçirdiğinizde kanınızda ilk artan antikordur. Yetişkinlerde 7-10 gün, yenidoğanlarda bir yıla kadar mevcut kalır. Doktorunuz kızamıkçık olabileceğinizi düşünüyorsa bu testi ister.

Rubella IgG:

Yaşam boyu kan dolaşımında kalır. Bu, geçmişte hastalık veya aşı geçirdiğiniz ve şimdi de virüse karşı bağışık olduğunuz anlamına gelir. Kızamıkçığa yakalanmayacağınızı bilmek istediğinizde bu testi yaptırmanız muhtemeldir.

Hamileyseniz ve doktorunuz kızamıkçık olduğunuzdan şüpheleniyorsa her iki testi de yaptırmanız gerekecektir. Bebeğiniz de doğumdan sonra da her iki teste de ihtiyaç duyacaktır.


Kızamıkçık (Rubella) Testleri Nasıl Yorumlanır?

Kanınızda IgM bulunduğunu gösteren "pozitif" bir IgM testi, yakın zamanda bu hastalığa yakalandığınız için olabilir. Ancak kızamıkçık sık görülen bir hastalık olmadığından test "yanlış pozitif" olabilir ve/veya  farklı bir virüsle infekte olmuş olabilirsiniz veya test kanınızdaki diğer proteinlere tepki gösteriyor olabilir. Diğer testler sonucu onaylayabilir.

Bir "negatif"  Rubella IgM testi genellikle enfekte olmadığınız anlamına gelir. Ancak bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler (HIV'li biri ya da bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullananlar gibi) enfekte olmuş olabilirler ve testte ortaya çıkacak kadar antikor üretemezler.

Rubella IgG test sonuçlarınız şöyledir: Pozitif test 1.0 veya daha yüksektir. Bu, kanınızda kızamıkçık antikorları olduğu ve gelecekteki enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandığınız anlamına gelir.

Negatif bir test 0.7 veya daha düşüktür. Bağışıklık sağlamak için çok az antikor vardır.

0,8 veya 0,9 skoru, yeni aşı yaptırdığınız ve antikorların henüz kanınızda görünmediği anlamına gelebilir. Doktorunuz tekrar test isteyebilir.
Bebekler annelerinden IgM antikorları alamazlar; bu nedenle yenidoğanın pozitif bir Rubella  testi varsa doğumdan hemen önce veya hemen sonra enfekte olmuştur. Bir annenin Rubella  IgG antikorları bebeğini hamilelik sırasında ve doğduktan birkaç ay sonra koruyabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.


Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Popüler Blog Yazıları

Kadında Hangi Kanser Türünde Hangi Taramalar Yapılır?D VitaminiHemogram ( Kan Sayımı) Testinde MCH Ne Anlama Gelir?Periferik Yayma Nedir?Ödem, Şişkinlik ve Gaz Şikayetleri ile York Test İlişkisiSperm Testi İle İlgili SorularEMG (Elektromiyografi) Nedir?Kadınlarda Cervical Smear Testi Nedir?Kan Testi Nedir? Kan Testleri Nasıl Yaptırılır ve Hazırlanılır?Koagülasyon Nedir? Koagülasyon Testleri Nelerdir?AFP (alfa feto protein) Testi Nedir?Gebelik İçin Beta HCG Değeri Kaç Olmalı?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası