özel çamlıca lisesi şimdiki hali / ACIBADEMLİLER | Burda kendisini taniyan varmi acaba..

Özel Çamlıca Lisesi Şimdiki Hali

özel çamlıca lisesi şimdiki hali

Masterchef&#;in Çekildiği Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi Nerede? Adile Sultan Kasrı Nerede?

Masterchef'in Çekildiği Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi Nerede? Adile Sultan Kasrı Nerede?

TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı Masterchef Türkiye'de bu haftanın ikinci takım oyunu, Öğretmenler Günü münasebeti ile Hababam Sınıfı filmlerinin çekildiği ve Özel Çamlıca Lisesi olarak bilinen Adile Sultan Kasrı'nda oynandı. Yine kıyasıya rekabetin yaşandığı oyunun sonunda kazanan kırmızı takım oldu. Masterchef Türkiye izleyicileri bir yandan yarışmaya odaklanırken diğer bir yandan da çekimin yapıldığı bu mekanı merak etmeye ve araştırmaya başladı. Peki Masterchef'in Çekildiği Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi Nerede? Adile Sultan Kasrı Nerede?

Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz >>>

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#masterchef, masterchef türkiye, masterchef , masterchef türkiye , Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi, Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi nerede, Adile Sultan Kasrı, Validebağ Korusu, Adile Sultan Kasrı Nerede, hababam sınıfı

Nerede, Nasıl Gidilir ve Giriş Ücreti

Yeşilçam’ın en başarılı yapımlarından olan Hababam Sınıfı’nın çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı içerisinde Hababam Sınıfı Müzesi olduğunu biliyor muydunuz? Hababam sınıfı müzesini sizler için gezdik ve hakkında genel bilgilerini yanı sıra, nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti nedir? sizler için kaleme aldık.

Önemli Bilgi: İstanbul’un keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek, tarihi sokaklarında gezmek ve ada plajlarında yüzmek istiyorsanız İstanbul’da gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın, pişman olmayacaksınız. :)

Hababam Sınıfı Müzesi Hakkında Bilgiler

Müze hakkında yazımıza başlamadan önce Yeşilçam’ın efsane sineması hakkında bilgilerinizi tazelemek isterim.

Rıfat Ilgaz’ın en önemli eseri olan Hababam sınıfının filmleri, yönetmen ertem eğilmez tarafından 4 seri şeklinde çekilmiştir. Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor ve Hababam Sınıfı Tatilde olmak üzere 4 serisi çekilen filmin çekimlerinin çoğu Validebağ korusunda bulunan Adile Sultan Sarayı’nda geçmiştir. Bu nedenle dizinin çekildiği oda günümüzde müze olarak sergilenmektedir.

Müzenin iki farklı girişi mevcut. Birisi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişi diğeri ise Öğretmenevi girişi.

Hababam Sınıfı Müzesi Videomuz

Bu tarihi yeri daha yakından görmek isteyenleri şöyle alalım&#; Daha çok video gelmesi için lütfen Youtube Kanalımıza Abone olun. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler. :)

Hababam Sınıfı Müzesinde Neler Var?

Filme rol alan oyunculardan 4 tanesinin silikondan yapılmış balmumu heykeli var. Anlamadığım konularda yorum yapmaktan her zaman kaçınmışımdır. Heykeller hakkında yorumu sizlere bırakıyorum.

Odaya il girdiğinizde sağ tarafta Soba içerisinde kopya çekmeye çalışan Güdük Necmi ve onu yakalayan Mahmut Hoca heykellerini göreceksiniz.  Duvarlarda Hababam Sınıfı ile ilgili posterleri göreceksiniz.

Kapının sol tarafında ise İskele, kara tahta, öğretmen masası ve çekimler sırasında öğretmenlere yapılan şaka sonucu kırılan sandalyeyi görebilirsiniz.

3. Silikon heykel ise Hafize Ana. Adile Naşit’in hayat verdiği karakter hepimizin hafızasında elindeki zil ile canlanır. Ancak müze ilk yapıldığında birileri zili alıp yanında götürmüş. Yine aynı şekilde bu duvarda da filmden kareler, afişler ve posterler yer alıyor.

Sınıftaki son silikon heykel ise Filmin hiç şüphesiz en bilindik karakteri İnek Şaban. Kemal Sunal’ın hayat verdiği karakterin heykeli sizi sırasında karşılıyor.

Bunlar haricinde sıralar üstünde oyuncuların isimleri ve canlandırdıkları karakterlerin karpostalları mevcut. Bazı eksiklikler olması ayrıca üzücü.

Hababam Sınıfı Müzesi Giriş Ücreti

Giriş ücreti: Müzeyi gezmek için çok ufak bir bağış alınmaktır. 15 TL. gibi bir ücret alınan müzede gerekli temizlik işlemlerinin yapılabilmesi için toplanmaktadır.

Araç ile giderseniz eğer 30 TL de otopark ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Hababam Sınıfı Müzesi Ziyaret Saatleri

Müze haftanın her günü sabah – akşam saatleri arasında ziyaret edilebilir. Validebağ korusu da gezilecekse 3 saat gezi için yeterli olacaktır.

Hababam Sınıfı Müzesi Fotoğrafları

Hababam Sınıfı Müzesi Nerede? Ve Nasıl Gidilir?

Adres: Barbaros Mahallesi, Tophanelioğlu Cd. No &#; Üsküdar / İstanbul

Nasıl Gidilir: Üsküdar – Eminönü iskelesinin önünden kalkan mavi minibüslere veya 6 Hat Nolu İETT otobüsüne binerek Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasında inmelisiniz. Burada indikten sonra tabelaları takip ederek müzeye ulaşabilirsiniz.

12C veya 11T Hat Nolu otobüsler ile de Adile Sultan Kasrı durağına gelip Öğretmenevi girişinden müzeye gelebilirsiniz.

Konum Bilgisi

Hababam Sınıfı oyuncularından kimler yaşıyor? Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi nerede? Oyuncu kadrosu!

Efsane film Hababam Sınıfı halen binlerce kişi tarafından izlenmeye devam ediyor. Çekilmesinin ve yayınlanmasının üzerinden yıllar geçen yapımın oyuncu kadrosundaki usta sanatçılarımız tek tek aramızdan ayrılmaya devam etse de filmdeki karakterleri ve oyunculuk yetenekleriyle binlerce vatandaş tarafından anılıyor. yılında vizyonda yayınlanan ve sonrasında devam filmleri çekilen bu özel film ile ilgili olarak Hababam Sınıfı oyuncularından kimler yaşıyor? Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi nerede? Soruları yanıt arıyor. İşte detaylar…

HABABAM SINIFI ÖZEL ÇAMLICA LİSESİ NEREDE?

Hababam Sınıfı hikayesinin geçtiği, Özel Çamlıca Lisesi olarak filmde yer alan mekan aslında bir okul değil. Üsküdar'da Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı film için mekan olarak kullanılmıştır.

HABABAM SINIFI OYUNCULARINDAN KİMLER YAŞIYOR?

Münir Özkul (Mahmut Hoca, Kel Mahmut, Tarih hocası ve müdür muavini)

15 Ağustos - 5 Ocak

Halit Akçatepe (Güdük Necmi)

1 Ocak - 31 Mart

Kemal Sunal (İnek Şaban)

11 Kasım - 3 Temmuz

Tarık Akan ( Damat Ferit)

13 Aralık - 16 Eylül

Tarık Akan ( Damat Ferit)

13 Aralık - 16 Eylül

Adile Naşit (Hafize Ana)

17 Haziran - 11 Aralık

Muharrem Gürses (Okul müdürü)

15 Ağustos - 7 Nisan

Feridun Şavlı (Domdom Ali)

6 Ağustos - 19 Nisan

Sıtkı Akçatepe (Paşa Nuri, Fizik hocası)

1 Ocak - 1 Ocak

.Akil Öztuna (Akil Hoca, Felsefe hocası)
10 Ocak 18 Kasım

Kemal Ergüvenç (Kemal Hoca)

5 Ocak 1 Ocak

Ekrem Dümer (Doktor Bekir)

15 Ekim 9 Mart

Ergin Orbey (Müfettiş)

14 Ağustos 18 Temmuz

Ertuğrul Bilda ( Külyutmaz Necmi, Biyoloji hocası)

22 Ocak 10 Aralık

Hayri Karabey ( Rıza Hoca, Coğrafya hocası)

1 Ocak 21 Eylül

Bülent İğdiroğlu (Kalem Şakir)

64 yaşında

Cengiz Nezir - Bozum Cahit

60 yaşında

Tuncay Akça - Bacaksız

63 yaşında

Ahmet Arıman - Hayta İsmail

61 yaşında

Cem Gürdap (Tulum Hayri)

52 yaşında

Cem Gürdap (Tulum Hayri)

52 yaşında

Ahmet Sezerel (Çalışkan Ahmet)

63 yaşında

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir