hastaneye bebek görmeye giderken ne alınır / Bebek Görmeye Giderken Alınacak Hediyeler - 15 Hediye Fikri | Hediye Sepeti

Hastaneye Bebek Görmeye Giderken Ne Alınır

hastaneye bebek görmeye giderken ne alınır

8 Maddede Türk Kültüründe Bebek Karşılama Geleneği

Ailenin yeni bir üyesi aramıza katılacağı zaman tüm aileyi, dostları tatlı bir heyecan sarar; herkes dört gözle beklenen bebek için hazırlanmaya başlar. Aileye bir bebek katılacağının haberini aldığımız günden itibaren onu karşılamak için neler yapılır, geleneklerimizde bebeklerimiz nasıl karşılanır 8 maddelik listemizde…

bebek, patik

Bebek müjdesi yayılır yayılmaz anneanneler, babaanneler, halalar, teyzeler elinden örgü gelen herkes yumuşacık bebek yünleri alır; dünyaya gelecek minik için rengârenk patikler, hırkalar, battaniyeler örmeye başlar. Bebeğe hazırlanan giysiler, ufaklık dünyaya gelene kadar içine beyaz sabun koyulup saklanır.

lohusa

Geleneklerimize göre bebek doğduktan sonra ziyarete gelenlere lohusa şerbeti ikram edilir. Çeşitli baharatlar ve şeker içeren lohusa şerbetinin yeni doğum yapmış anneye yararlı olduğu ve bebeğin daha rahat süt emmesini sağladığı düşünülür. Hem görünüşü hem de lezzeti güzel bu şerbet içilirken, bebeğin hayatının da şerbet gibi tatlı geçmesi dilenir.

bebek, altın künye

Geleneklerimize göre yeni doğan bebeğe altın, altın künye veya maşallah takılır. Nazar boncuklarının, kurdelelerin eşlik ettiği altın ve maşallah bebeğin yatağında bulunan altın yastığına iliştirilir. Altın künye de bebeğe takılabilecek hediyeler arasındadır. Bebeğe altın takılırken, hayatının bolluk ve refah içinde geçmesi dilenir.

uyuyan bebek

Yeni doğan bebeğe verilecek isim kararlaştırıldıktan sonra sıra bebeğin kulağına bu ismin fısıldanmasına gelir. Ailenin en büyüğü bebeğin kulağına uygun görülen ismi fısıldar ve böylece çocuğun ismi verilmiş olur.

bebek banyosu

Geleneklerimize göre çocuk doğduktan 40 gün sonrası yani çocuğun kırkının çıktığı gün çok önemlidir. Çocuk ilk defa 40 günlük olduğunda yıkanır. Hatta eskiden çocuk ilk 40 gün dışarı çıkarılmazmış fakat günümüzde doktorlar daha farklı tavsiyelerde bulunabiliyor.

üniversite

Yeni doğan bebeklerle ilgili en eski adetlerden biri ise bebeğin göbek bağını anlamlı bir yere gömmektir. Bebeğin göbek bağının gömüleceği yerin, çocuğun hayatını etkileyeceği, kaderini tayin edeceği düşünülür. Göbek bağı genelde okul bahçesine gömülür, böylece çocuğun iyi bir eğitim alması amaçlanır.

gülen bebek

Bebeğin ilk dişi çıktığında diş buğdayı partisi yapılır. Diş buğdayı hazırlanır ve gelen misafirlere ikram edilir. Diş buğdayının içine genelde boncuk saklanır, boncuğu bulan kişi bebeğe hediyeler alır. Ayrıca bebeğin önüne bir örtü serilir ve üzerine meslekleri temsil eden çeşitli oyuncaklar yerleştirilir; bebek bunların hangisini seçerse ileride o mesleği yapacağı düşünülür.

Doğumdan sonra bir yıl geçtiğinde ve bebeğin birinci doğum günü geldiğinde, ilk doğum günü kutlaması için hazırlıklar başlar. Pastalar, kekler, börekler, çörekler özenle hazırlanır; tüm akrabalar, komşular bebeğe hediyeler alır ve miniğin ilk yaşı neşe ile kutlanır.

 11, okunma

akin aksoy

YENİ DOĞAN BEBEK NOTLARI

·       Allah, yüzlerinizden gülücükleri eksik etmesin. Cennet kokan minik meleğinizin kalbinden merhamet, sevgi ve saygı eksik olmaz inşallah.

·       Hayatımızı renklendirdin. Nice sağlıklı mutlu huzurlu günler görmen dileğiyle. O minik gözlerinden öpüyorum.

·       Çocuk sahibi olmanın o vazgeçilmez duygusu hep canlı kalsın yüreklerinizde… Yeryüzünün en özel anne ve babası olacaksınız. Sevgilerle…

·       Yeni bebeğin ailesine ve çevresine hayırlı bir evlat olmasını diler, sağlıklı ve mutlu bir ömür temenni ederiz.

·       Dünyanın en özel duygularından biri olan annelik duygusunun mutluluğunu tüm hayatın boyunca yaşaman dileğiyle. Hayırlı olsun.

·       Bebeğimize hoş geldin diyor, sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

·       Hayatımızı renklendirdin. Nice sağlıklı mutlu huzurlu günler görmen dileğiyle. O minik gözlerinden öpüyorum.

·       Hoş geldin güzel bebek. İyilikler getirdin dünyamıza…

·       Yaşamın boyunca tüm güzellikler seninle olsun şirin bebek…

·       Bebeğin doğum haberini aldık, mutluluğunu paylaşıyoruz. Gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün. Ne kadar sevinçli olduğunu hissedebiliyorum… Hayırlı olsun.

·       Güzel bebeğinizi de şu an yakından görmeyi isterdik. Ailenizin yeni üyesine güzel bir gelecek diliyoruz. Sevincinizi paylaşıyoruz. Allah analı babalı büyütsün. Görüşmek dileğiyle.

·       Dualarımız sizinle, gözünüz aydın. Bebişi bizim yerimize de sevin. Birlikte güzel günler yaşamanız dileğiyle.

·       Eşsiz gözlerini hayata açan güzel melek, dilerim hayatta her şey minik yüreğinin istediği gibi olur ve seni kötülüklerden uzak bir yaşam bekler.

·       Aramıza katılmandan büyük mutluluk duyuyoruz. Hoş geldin bebek…

·       Minik bebeğin yanaklarından ileriki günlerde öpebilmek dileğiyle, kendine ve ufaklığa iyi bak…

·       Seni ne zamandır bekliyorduk. Aramıza hoş geldin miniğim…

·       Ailemizin yeni üyesine dünyamıza hoş geldin diyor size ve ailemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.

·       Minik meleğin kalbinden sevgi ve merhametin eksik olmaması dileğiyle. Allah’ım sağlık mutluluk ve umudu ömründen eksik etmesin. Tüm özlemlerinizin son bulması dileğiyle her şey gönlünüzce olsun.

·       Maşallah nur topu gibi bebeğiniz olmuş. Allah analı babalı büyütsün…

·       Gözlerini dünyamıza ilk kez açan bebeğinize Allah’tan uzun ömür, siz değerli anne ve babasına hayırlı bir evlat olmasını niyaz ederim.

·       Bebeğiniz hayırlı olsun. Allah sıhhat afiyet içinde bereketli uzun ömürler versin. Dünya ve Ahiret saadeti nasip etsin.

·       Hoş geldin bebek anneciğin ve babacığınla sağlıklı huzurlu uzun ömrün olsun. Seni ne kadar sabırsızlıkla bekledik. Çok mutlu ettin bizleri.

·       Allah analı babalı büyütsün. Bebişini kokla benim için. Bebişimize Allah uzun, sağlıklı, mutlu bir hayat nasip etsin inşallah.

·       Yeni doğan bebeğinize hoş geldin diyor, siz değerli ebeveynlere ve yavrunuza sağlık ve mutluluk diliyoruz.

·       Dünyaya hoş geldin bebek, analı babalı bir ömür dileklerimizle.

·       Güldürdün yüzümüzü, hoş geldin dünyaya, daima uğur ve saadet getirmen dileklerimle.

·       Güneş gibi doğdun dünyamıza, senle uyandığımız her yeni gün yeni sevinçler katacak bizlere. Hoş geldin bebek.

·       Bebeğinizle; sağlık, huzur ve mutluluklarla dolu bir ömür yaşam diliyoruz.

·       Ağlayarak dünyaya geldin, gülerek yaşa bir ömrü anne ve babanla sağlık, mutluluk dolu bir yaşam sürmenizi dilerim.

·       Sevdiğim, iki gözüm, yeryüzünün en güzel armağanını sundun bana. Bebeğimizle kocaman bir aile olarak sağlık ve sıhhatle yaşamamız dileklerimle.

·       Yeni doğan bebeğinizde mutlu ve huzur dolu bir hayat sürmeniz dileklerimizle.

·       Dünyalar benim oldu denir ya, işte bu bebekle dünyalardan daha fazlasını, baba olma şeref ve mutluluğunu yaşattığın için teşekkür ederim.

·       İlk gülüş, ilk bakış, ilk dokunuşla dünyaya merhaba diyen evladınızla saadet dolu bir yaşam diliyorum.

·       Uyusun da büyüsün ninni, kundaklarda büyüsün ninni, hep şans ve huzur getirmesi dileklerimizle.

·       Mis kokulu bebeğinizi pamuklara sararak büyütmeniz, bir ömrü huzur içinde yaşamanız temennilerimizle.

·       Bebeğinizle ömür boyu mutluluklar dileriz, meleğinizin size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

·       Sizlere, anne ve baba olmak mutluluğunu yaşatan meleğinizle sağlık ve sıhhatle bir ömür dileklerimle.

·       Şimdi çok daha büyük bir aileyiz, bana baba olmak duygusunu yaşattığın için sana minnettarım.

·       Torun sevgisini bana yaşatan değerli kızım, evlatlarınla bir ömür mutluluklar dilerim.

·       Şimdi çok daha güzel bir gelecek bizleri bekliyor; sen, ben bir de bebek.

·       Uyusun da büyüsün, anne ve babasıyla bir ömür mutlu mesut yaşasın.

·       Her yeni güne yepyeni umutlar getirecek o, yaşama sevinç katacak, harikulade varlıktır o, iyi ki doğdun bebek.

·       Dünyanın en yeni en güzel annesine merhaba, bebeğinle kocaman mutluluklar dilerim.

Yenidoğan Bebekler İçin Hediye Önerileri

Yenidoğan hediyeleri hem anneler hem de aileler tarafından sevilerek satın alınan bir ürün grubu. Birbirinden renkli zıbınlar, yelekler ve çoraplar üretilerek müşterinin hizmetine sunuluyor. Dünyaya gözlerini yeni açmış olan bebeğin rahatlığı, konforu ve sağlığı ön planda tutularak üretilen bu kıyafetler, çok geniş bir yelpazeye sahip.

“Yenidoğan bebeğe ne hediye alınır?” sorusuna verilecek cevaplardan ilki, elbette işlevsel ürünler ve giyim ürünleri. Yenidoğan bebek hediyeleri genellikle zıbın, alt ve üst pijama, eldiven, şapka, çorap gibi ürünlerden oluşuyor. Özellikle zıbınlar, ağ kısmında yer alan çıtçıtlı kısımlar sayesinde bebeğin bezinin değiştirilmesi esnasında ebeveynlere büyük kolaylık sağlıyor. Bu tür pratik ürünleri hediye almak iki taraf için de mutluluk verici. Bazı durumlarda oyuncak, emzik, yatak takımı gibi ürünler de tercih edilebilir.

Yenidoğanların ilk evreleri büyük bir dikkat ve özen istiyor. Bebekler doğduktan sonraki ilk 6 ay boyunca kıyafetlerini hızlı bir şekilde kirletebiliyor. Anne ve babalar ise bu süreci daha kolay atlatabilmek amacıyla kıyafetleri yedekli şekilde almaya çaba gösteriyor. Yenidoğan hediyesi olarak giyim ürünü tercih edenler, bu şekilde aileye de destek sağlıyor.

Kış döneminde dünyaya gelmiş bebekler için daha kalın ve sıcak tutan kumaşa sahip hırkalar, yelekler ve kazaklar yoğun talep görüyor. Yaz döneminde doğan bebekler için de onları terletip yakmayacak kısa kollu zıbınlar ve kolsuz tişörtler öne çıkıyor. Kız çocukları için kapüşonlu pançoları ve elbiseleri de değerlendirebilir, bu hediyeliklerle hatıralarda yer edinebilirsiniz.

Bebek Görmeye Giderken Alınacak Hediyeler

Dünyada hemen hemen her kültürde yenidoğan bebeği ziyarete gidilirken hediye alınıyor. Bu hediyelerin kültürlere göre farklılık gösteren anlamları da mevcut. Yenidoğan bebeğin sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir ömrü olması dilekleriyle bu hediyeler veriliyor. Türk kültüründe de hem bebeğe hem de anneye hediye almak bir gelenek haline gelmiş durumda.

En güzel bebek hediyeleri, bebeğin ihtiyacına uygun şekilde tasarlanan ve bebeğe ait hassasiyetler göz önünde tutularak üretilen takımlar, tulumlar, zıbınlar, şortlar, çıtçıtlı badilerden oluşuyor. Ayrıca önlüklerden çoraplara, slogan baskılı fularlardan berelere kadar tamamlayıcı ürünler de mevcut. Bu şekilde bebeğin sağlıklı ve doğru bir şekilde gelişimini tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bu gibi ziyaretlerde akıllarda "Bebek görmeye ne hediye alınır?" sorusu belirir. Siz de bir hediye almak istiyorsanız, şu listeye göz atabilirsiniz:

  • Hastane çıkış setleri
  • Pijama takımları
  • Eşofman altı
  • Önlük
  • Çorap
  • Eldiven
  • Tulum ve zıbın
  • Hırka ya da bolero
  • Atlet ya da tişört
  • Mont
  • Biberon
  • Bebek battaniyesi ya da uyku seti
  • Bebek şampuanı, bebek losyonu gibi bakım ürünleri
  • Anne ve baba için pratik hediyeler ( örneğin; bebek bezi çantası, bebek taşıma çantası)

Yenidoğan bebekler için hediyeler farklı renklere de sahip. Örneğin, erkek bebeğe alınacak hediyelerde mavi, turuncu ve beyaz renkleri sıklıkla görebilirsiniz. Bebek görme hediyeleri seçiminde bu listeden yararlanırken kumaşlara da dikkat etmek önemli. Organik ve % pamuklu kumaşlar sıklıkla tercih edilenler arasında. Bebeklerin ciltleri yetişkinlere göre çok daha hassas bir yapıya sahip. Bu nedenle anne ve babalar da pamuk içeriği yüksek, doğal giyim ürünlerine daha çok yöneliyor.

“Bebeğe ne hediye alınır?” diye düşünenler; uyku setleri, pike takımları ve hastane çıkış setlerinden yana seçim yapabiliyor. Uyku setleri bebeğe uygun yorgan veya battaniye gibi uyku ürünlerinden meydana geliyor. Bu ürünler, bebeğin sağlıklı bir uyku süreci yaşayabilmesi için oldukça önemli. Pike takımları da benzer işlevlerle bebeğin uyku esnasında terlemesini kontrol altında tutuyor ve uykusunun bölünmesine engel oluyor. Bebek görmeye giderken aynı zamanda annelere de hediye götürebilirsiniz.

Günlük hayatta değil de özel günlerde kullanıma uygun bir model arıyorsanız, poplin ya da kaşkorse tulumlar ve pötikareli elbiseler ideal tercihler arasında. Erkek bebekler içinse çizgili fit pantolonları ve Mickey Mouse gibi sevilen çizgi film karakterleri ile süslenen tulumları tercih edebilirsiniz. Geyik desenli yılbaşı temalı triko alt üst takımlar ise vücudun sıcak kalması için bire bir.

Bebeğe alınacak hediyeler arasında bulunan fotoğraf albümü, gelecekte bebeklik dönemini hatırlatacak dekoratif bir obje. Bu da bu ürünlerin hediye listelerine girmesini sağlıyor. Anı bırakacak ürünler ve giyim ürünleri dışında bebeklerin ve ebeveynlerin bakım için kullanacakları kişisel bakım malzemeleri, beslenme araç gereçleri gibi ihtiyaçları karşılamaya yönelik ürünleri de hediye olarak götürebilirsiniz.

Anne adayına hediye olarak yeni başlayacak bu süreçte ona yardımcı olacak her türlü eşya anlamlı olur. Mevsime uygun olacak şekilde gömlek, pantolon, bluz gibi kıyafetler de ideal seçenekler arasında. Hem anne adayı hem de bebek için en güzel hediyelere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Bebek Mevlit Hediyesi

Bebekler için aileler tarafından genellikle ilk kırk günden sonra mevlit okutuluyor. Bu gelenek; bebeğin sağlıklı, bereketli ve huzurlu bir geleceği olması için. Davete katılım gösteren misafirler, bebeğe ve anneye onların mutluluklarını paylaştıklarını göstermek adına hediyeler getiriyor. Bu noktada akıllarda "Bebek mevlidine giderken ne hediye alınır?" sorusu beliriyor. Bu sorunun cevabı düşünülürken akla ilk gelenleri şöyle sıralamak mümkün:

Mevlit hediyesi seçerken "Yenidoğan erkek bebeğe ne hediye alınır?" sorusu da akıllara gelebilir. Bu durumda bazı kişiler taraftarı oldukları spor kulüplerinin renklerine sahip tişörtler ve sweatshirtler de hediye edebiliyor. Örneğin, Beşiktaşlı bir aileye bebek ziyaretine giderken siyah ve beyaz desenlere sahip bir tişört tercih edebilirsiniz.

Kız bebek hediyeleri ise daha renkli desen ve modellerden meydana geliyor. Pembe, sarı, kırmızı gibi renkler, en dikkat çekici tonlar arasında. Aynı zamanda üzerinde baskılar olan, farklı çiçek ve hayvanların görsellerinin olduğu modeller de mevcut. Özellikle önlüklerde bu desenleri görmeniz mümkün. Giyim ürünleri dışında kız bebekler için şapka ve çorap gibi aksesuar grupları da bulunuyor.

Yenidoğan bebeğe alınabilecek hediyeler için battaniye, tulum, bebek bezi, bebek mamaları, oyuncaklar ve bebek arabalarına bakabilirsiniz. Bebek mevlidi için alınabilecek hediyelerin seçiminde, anne ve babanın ihtiyacına ve bebeğin yaşına da dikkat edilmeli. Örneğin, hastane çıkış setlerinde bisiklet yaka zıbınlar, uzun kollu tişörtler, eldiven ve şapkalar bulunuyor. Birkaç aylık bebekler içinse yaz aylarında ince kumaşı ile öne çıkan müslin ya da keten tulumları, kış aylarında ise triko kazakları hediye edebilirsiniz.

Eğer siz de dünyaya yeni gelen bir bebek için hediye almak istiyorsanız, onun kullanacağı, ailesini mutlu edecek hediye seçeneklerinin pek çoğuna DeFacto Yenidoğan Koleksiyonundan ulaşabilirsiniz.
 

Yenidoğan Bebeğe Ne Hediye Alınır?

Yenidoğan Bebeğe Ne Alınır? 

Yenidoğan bebeğe ne alınır? Sorusu hemen herkes tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Bazen yeni doğum yapmış yakın akrabanızın, en sevdiğiniz arkadaşınızın bazen de komşunuzun bebeğine ne hediye götüreceğiniz konusunda karasız kalırsınız. Aklınızdan birçok hediye seçeneği geçer ama hiçbirisinde karar kılamazsınız. Gönlünüzden, satın alacağınız hediyenin arkadaşınızın / akrabanızın en çok ihtiyaç duyduğu, işine en çok yarayan, görünce sevinçten deliye döneceği o muhteşem hediyeyi götürmek geçer. Ama bu hediyenin ne olduğunu ne kadar düşünürseniz düşünün hiçbir zaman bulamazsınız. Bu konuda İlk aklınıza teknolojiden yararlanmak gelir. Arama motorunda yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan alışveriş siteleri bu konuda bir kez daha hayal kırıklığı yaşamanıza neden olur. Söz konusu durumları yaşayan, ailesinde ya da yakınında birinin bebeği olduğunda ona ne hediye alacağını düşünenler ve bu konuda kararsız olanlar için hazırladığımız yazımızda kız ve erkek bebek hediye listesi fikir sahibi olmalarına yardımcı olacağını düşünüyoruz. Peki, yeni doğmuş bebeğe ne hediye gider?

Yeni Doğmuş Bebeğe Ne Gider?

Türk adet ve geleneklerine göre, bebeği olan ailelerin mutluluğunu paylaşmak, bebeğin ihtiyaçları konusunda destek olmak amacıyla ailesine çeşitli hediyeler götürülür. Bu hediyeler kimi zaman altın olurken kimi zaman da bebek giysisi, bebek eşyaları, oyuncak olmaktadır. Bebeğe gidecek olan hediyeler bebeğin ailesinin size olan yakınlık derecesine göre değişirken, hediyeyi alacak kişinin bütçesine göre de değişiklik göstermektedir. Hediye seçiminde dikkat edilecek diğer bir konu da aldığınız hediyeyi hastane ziyaretinde mi yoksa eve ziyarete gittiğinizde mi verecek olduğunuzdur. Zira bu iki seçenekte almanız tavsiye edilen hediyeler biraz farkılık gösterebilir.

Yenidoğan Bebeğe Ne Hediye Alınır?


Hastane Ziyaretinde Götürülecek Hediyeler

Bebeği olan akrabanızı, yakınınızı ya da arkadaşınızı hastaneye ziyarete gittiğinizde hediyesini de vereyim diyorsanız aşağıda belirttiğimiz hediye seçeneklerinden bir tanesini tercih edebilirsiniz. 

  • Altın; en çok tercih edilen bebek hediyelerindendir. Çeyrek altın, gram altın, yarım altın hem kız hem de erkek bebekler için alabilirsiniz. Bu hediyenin anne baba tarafından beğenilmeme gibi bir durumla karşılaşmazsınız. Hemen herkes için genel kabul görmüş bir hediye olan altını aile isterse bebeğin geleceği için birikim yapar isterse de bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda kullanır. Hediye seçmekte zorlanıyorsanız ya da bütçeniz el veriyorsa alınabilecek en iyi hediye altındır. Bu hediyeyi hem hastane ziyaretinde hem de ev ziyaretinde götürebilirsiniz.
  • Bebek Nazar İğneleri / Maşallah; Kız ve erkek bebeklerin ikisi için de uygundur. Bütçenize göre altın ya da gümüş olanları tercih edebilirsiniz. 
  • Sipariş Gönderiler; bebeği olan yakınınızı tebrik etmek için sürpriz hediye göndermeyi düşünebilirsiniz, İnternet üzerinden de sipariş verebileceğiniz sevimli hediyeler gönderebilirsiniz. (Çiçek dışında; zira hastanelerin pek çoğu odalara çiçek kabul etmiyor bu nedenle gönderseniz de hediyeniz danışma masasını süsleyebilir.) Bu hediyeler; pelüş oyuncaklar, çiçek formunda yapılmış kokulu taş aranjmanlar, çikolata şeker sepeti, bebek sepetleri, bebek çikolatası ya da anne için özel tasarlanmış nazar kolyesi olabilir. Bu hediyelerin hem kız hem de erkek bebekler için ayrı ayrı tasarlanmış olmasından dolayı hem kız hem de erkek bebek için tercih edebilirsiniz.

Ev Ziyaretinde Götürülecek Hediyeler

Yeni bebeği olan yakınınıza alacağınız hediyeyi evine ziyaretine gittiğinizde vermeyi düşünüyorsanız, alacağınız hediyeleri daha geniş kapsamlı olarak düşünebilirsiniz. Bu hediyeler içinde; bebek giysileri, oyuncaklar, bebek odası için eşyalar, bebek odası kapı süsleri gibi bütçenize göre seçebileceğiniz birçok alternatifler yer alır. İşte bebek tebrik ziyaretinde götürebileceğiniz hediye önerileri;

  • Altın; altın hem ev hem de hastane ziyaretlerin en fazla seçilen hediyeleri arasında ilk sırada yer alır. Hediye alacağınız altını bütçenize göre, gram, çeyrek ya da yarım altın gibi farklı seçenekleri tercih edebilirsiniz. 
  • Bebek Kıyafetleri; yenidoğan bebeklere alınacak hediyeler arasında ilk sırada bebek giysileri de alır. İlk etapta bebek giysileri iyi bir seçenek gibi görünse de günümüzde yenidoğan bebek ihtiyaç listelerinde yer alan takım takım pijamalar ve giysilerin yer alınması, bebeğin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacağından sizin hediyenizi kullanmaya fırsat olmadan bebek büyüyebilir. Şayet bebek büyüdüğü zaman giysin düşüncesi ile bebek kıyafeti hediye alacaksanız aldığınız yaş aralığındaki giysinin hangi mevsimde giyileceğine dikkat edin, Zira Temmuz ayında doğan bir bebeğe altı ay sonrasında giyebileceği bir kıyafet almayı düşünüyorsanız onu mutlaka kış mevsimine uygun alın. Çünkü bebek altı aylık olduğunda satın aldığınız yazlık kıyafeti giyemeyecektir. Söz konusu risklerle karşılaşmamak adına bebeğin her mevsimde rahatlıkla giyebileceği pamuklu takımları almayı tercih edebilirsiniz. 

Yenidoğan Bebeğe Ne Hediye Alınır?

  • Yün yelek, süveter, hırka,  patik; hediye götüreceğiniz bebek kış bebeği ise, örgü eşyalar iyi bir seçenek olabilir. 
  • Bebek Bezi; bebeği olan herkesin ilk akla gelen hediye şüphesiz bebek bezleridir. Öyle ki bebekler doğdukları ilk aylarda o kadar çok bez kullanırlar ki, anne babalar önceden ne kadar stok yaparlarsa yapsınlar yeterli ihtiyacı karşılamaz. Bu nedenle bebek bezi çoğu kişi için en iyi hediye seçeneği gibi görünse de bu düşünce hiçbir zaman hayata geçmez ve sadece bir düşünce olarak kalır. 

Yenidoğan Bebeğe Ne Hediye Alınır?

Bunlar dışında yenidoğan bebeklere hediye olarak görülebilecek diğer alternatifler ise şöyle sıralanır;

  • Oyun Parkı,
  • Mama sandalyesi,
  • Hamak,
  • Sallanan koltuk,
  • Oyuncak ,
  • Beşik üstü dönence,
  • Bebek odası için gece lambası,
  • Bebek odası abajuru,
  • Bebeğin oda kapısına asılabilecek isminin yazılı olduğu kapı süsü,
  • İsminin yazılı olduğu bir ayna.
  • Yürüteç
  • Bebek fotoğraf albümü
  • Bebek fotoğraf çerçevesi

Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesiİçin TIklayın

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası