sararmış telefon kabı nasıl temizlenir / Sararmış şeffaf telefon kılıflarını beyazlatmak ve temizlemek için 7 öneri - Mavi Kadın

Sararmış Telefon Kabı Nasıl Temizlenir

sararmış telefon kabı nasıl temizlenir

Şeffaf telefon kılıfları zamanla sararıyor. Evde denenebilen yöntemler ile şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir?

Şeffaf telefon kılıfları zaman içinde kirlenir ve sararır, bu yüzden kullanılamaz hale gelirler. Eskiden 5 TL olan telefon kılıfları şu anda TL gibi yüksek fiyatlara satılıyor, bu nedenle insanlar artık kılıf satın almak yerine temizleyerek aynı kılıfı yeniden kullanmak istiyorlar. Bu durumda sararmış telefon kılıfı temizleme yöntemleri araştırılıyor. İnternette en popüler şeffaf kılıf beyazlatma yöntemlerini bu yazımızda ele aldık. Ayrıca bu yöntemlerin ne kadar etkili olduğunu da aşağıdaki yorumlarımızda bulabilirsiniz.

Şeffaf Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefon kılıfları elimizde, cebimizde ve bir masanın üzerinde kalmasıyla birlikte zamanla sararmaya başlar. Özellikle de şeffaf olan silikon telefon kılıflarında bu sarartı kötü bir görüntü oluşturur. Yeni bir telefon kılıfı almaktansa evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler sayesinde sararan telefon kılıfını temizleyebilirsiniz.

Şeffaf silikon olan telefon kılıflarını temizlemek için sirke, deterjan, karbonat ve dezenfektan kullanabilirsiniz.

Sabun ve Su İle Telefon Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Şeffaf Kılıfı Beyazlatma

Telefonunuzu kılıftan çıkararak suyun ıslatmayacağı bir alana koyun. İlk olarak bir kabın içerisine ılık su ve damla sabun ekleyin. Sabun yerine isterseniz bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.

Diş fırçası veya bir sünger parçasını suya batırıp çıkardıktan sonra, telefon kılıfını ileri geri veya dairesel hareketlerle temizlemeye başlayın. Kılıfın içini, dışını ve kenarlarını iyice ovalayın. Telefon kılıfının beyazladığını göreceksiniz. Kılıfı duruladıktan sonra yumuşak bir bezle kurulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Alkol veya Dezenfektan İle Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme

sararan telefon kılıfı nasıl temizlenir

Sararan telefon kılıfını temizlemek için, yüzde 70 alkol içeren alkol bazlı bir el dezenfektanı veya kolonya kullanabilirsiniz. Mikrofiber bez telefon kılıfınızı temizlemek için işinize yarayacaktır.

Bir miktar alkol içeren el dezenfektanını veya kolonyayı mikrofiber bez üzerine dökün. Bu bez ile telefon kılıfının içini ve dışını silmeye başlayın. Kılıfa zarar vermemek için çok sert silmekten kaçının. Kılıf temizleme işlemi bittikten sonra yumuşak kuru bir bez ile dezenfektan kuruyana kadar telefon kılıfını silin.

Sararan Telefon Kılıfını Karbonat İle Temizleme

telefon kılıfı beyazlatma

Sararan silikon telefon kılıfını beyazlatmak için kullanılan yöntemlerden biri de karbonat ile temizlemedir. Eğer evinizde kabartma tozu bulunuyorsa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Yok ise kabartma tozu satın alana kadar bir şeffaf telefon kılıfı satın alabilirsiniz.

Yarım paket kabartma tozunu şeffaf telefon kılıfının üzerine dökün. Islatmış olduğunuz diş fırçası ile telefon kılıfını ovalayarak temizlemeye başlayın. Kalan diğer yarım paketi ise kılıfın iç tarafına dökerek ovalamaya devam edin. Sonrasında telefon kılıfını su ile durulayıp yumuşak bir bez ile silip kurulayın.

Şeffaf Telefon Kılıfını Temizlemek İçin Elma Sirkesi Kullanmak

sararmış telefon kılıfı beyazlatma

Sararmış olan şeffaf telefon kılıfını beyazlatmak için kullanılan yöntemlerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesi ve kabartma tozu kullanılarak telefon beyazlatma işlemi yapılmaktadır.

Telefon kılıfını bir kabın içerisine koyun. İçine 1 su bardağı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin. Kılıfın sirkenin içerisine batması için üzerine bir kaşık koyun. Bir kaç saat bekledikten sonra kılıfı durulayıp yumuşak bir bez ile kurutun.

NOT: Hangi yöntemi denerseniz deneyin, telefon kılıfınız ilk günkü gibi beyaz ve parlak görünmez. Yayınladığımız yöntemler telefon kılıfını temizlemek içindir. Ancak sarartının tamamen ortadan kaybolmasını sağlayacak bir yöntem henüz yoktur. Eğer sararan telefon kılıfını beyazlatma gibi bir niyetiniz varsa bu malzemeler için harcayacağınız para ile yeni bir telefon kılıfı satın alabilirsiniz.

Polimer malzemenin zamanla ve güneş etkisiyle bozulmasından dolayı sararma başlıyor. Bu nedenle sararmaya engel olmak zor görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Sararan Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Binlerce lira ücret ödeyerek satın aldığımız telefonlarımızı korumak için farklı tarzlarda telefon kılıfları kullanıyoruz. Ancak yine de hala en çok tercih edilen kılıflardan biri şeffaf kılıflar. Fakat şeffaf kılıflar, uzun süre kullandıktan sonra çeşitli nedenlerle sararabiliyor ve hoş bir görüntü sağlamıyor. Sürekli yeni bir şeffaf telefon kılıfı almak istemeyen kişiler için, sararan şeffaf telefon kılıflarının nasıl beyazlatılacağını haberimize ekledik.

Özellikle yumuşak yapıya sahip, silikon ve plastikten yapılan şeffaf telefon kılıfları sararmaya oldukça müsaittir. Sararmaya neden olan etkenlerin en başında güneşin ultraviyole ışınları bulunmaktadır. Akıllı telefonunuzu genellikle açık havada kullanıyorsanız kılıfınızın kısa süre sonra sararması kaçınılmazdır.

Tabii ki, UV ışınları polimerlerin zarar görüp yıpranmasına neden olan tek etken değildir. Gün ışığı, nem, aşırı sıcaklık ve solvent tarzı kimyeviler sararmaya neden olur ancak UV ışınları sararma konusunda birincil suçludur. Tüm bunlarla birlikte, kılıflardaki bu nahoş sararma, sertlik ve servis ömrü gibi temel kullanımı etkilemez.

Sararan Şeffaf Kılıf Nasıl Beyazlatılır?

Sararan telefon kılıflarını beyazlatmak o kadar da kolay olmaz. Çünkü oksidasyon veya benzeri nedenlerden dolayı sararan yumuşak şeffaf kılıflardaki bu sararma, sadece yüzeysel değil ve plastiğin tamamına işlenmiş olur. Eğer sararan sert bir plastik eşyanız varsa, bundaki sararma büyük ihtimal yüzeyseldir ve yüzeydeki sarı katman alınarak beyazlatılabilir. Fakat şeffaf kılıflarda böyle bir durum söz konusu olmaz. Ancak yine de evde uygulayabileceğiniz çeşitli çözümler mevcuttur.

Şeffaf Kılıf Beyazlatma Nasıl Yapılır?

  • Karbonat, Sirke ve Limon
  • Çamaşır Suyu, Cif ve Aseton Gibi Kimyasallar 
  • Diş Macunu
  • Alkol
  • Silgi, Sabun, Deterjanlar

Sararan Şeffaf Kılıf Nasıl Beyazlatılır?

Karbonat, Sirke ve Limon

Sirke, limon ve karbonat hepimizin mutfağında bulunan doğal ve zararsız ağartıcılardır. Bu doğal ürünler sayesinde sararmış birçok materyali beyazlatmak mümkündür. Az miktarda karbonatı yine az miktarda su ile karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın.

Sirke yönteminde ise kılıfınızı akşamdan sabaha sirke içinde bekletin. Limonun da doğal ağartıcı etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Sararmış kılıfa ortadan kesilmiş limonu sürerek ovalayın ve bir süre bu şekilde bekletin.

Sararan Şeffaf Kılıf Nasıl Beyazlatılır?

Çamaşır Suyu, Cif ve Aseton Gibi Kimyasallar

Çamaşır suyu, aseton ve cif gibi temizlik ürünleri kimyevi maddelerdir. Özellikle çamaşır suyunun beyazlatıcı özelliğini hepimiz biliyoruz. Tüm bu kimyeviler ile telefon kılıfınızı temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Dikkat! Bu ürünler, kılıfınıza zarar verebileceği gibi oksidasyon sebebiyle oluşan bir sararma söz konusu ise istediğiniz olumlu sonucu vermeyecektir. Ne var ki, az da olsa bir beyazlama sağlaması muhtemeldir.

Sararan Şeffaf Kılıf Nasıl Beyazlatılır?

Diş Macunu

Herkesin bildiği gibi diş macunları dişleri beyazlatmak için tasarlanmış özel ürünlerdir. Bununla birlikte, diş macunu kullanarak ahşap mobilyalar üzerinde oluşan bardak lekelerini çıkarmak ve hatta gözlük camlarındaki kılcal çizikleri gidermek mümkündür.

Sararan Şeffaf Kılıf Nasıl Beyazlatılır?

Alkol

Alkolün mükemmel temizleme kabiliyeti vardır. Oldukça güçlü dekontaminasyon özelliklerine sahip olan alkol, sararmış nesneleri eski rengine kavuşturmak için kullanılabilir. Sararmış telefon kılıflarını beyazlatmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem alkoldür. Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı bir sararma olmuş ise alkol de tam sonuç vermeyecektir ancak yine de büyük ölçüde beyazlatabilir.

Bu yöntemle ilgileniyorsanız %75’lik bir tıbbi alkol şişesi satın alın. Sararan telefon kılıfınızı yaklaşık 10 dakika alkol içinde bekletin ve daha sonra tekrar tekrar silin. Ancak alkole o parayı vermektense, yeni bir kılıf da satın alabilirsiniz tabiiki.

Sararan Şeffaf Kılıf Nasıl Beyazlatılır?

Silgi, Sabun, Deterjanlar

Kurşun kalemleri silen silgi birçok yerde temizlik için kullanılabiliyor. Örneğin; kirlenmiş süet bir ayakkabınız varsa sıradan bir silgi ile silerek ayakkabınızı temizleyebilirsiniz. Fakat sararan kılıflar söz konusu ise silgi işe yaramaz. Ayrıca sabun ve çamaşır-bulaşık deterjanları da istediğiniz sonucu vermeyecektir. Diğer yandan, telefon kılıflarında hijyeni sağlama amaçlı bu temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz.

Genel olarak bir telefon kılıfı oksidasyon nedeniyle sararmış ise bu sarılığı gidermek oldukça zor olabilir. Hatta bazı durumlarda imkansızdır. Ne var ki, bazı yöntemler uygulanarak sararma az da olsa giderilebilir ve sarılığın rengi birkaç ton açılabilir.

Sararmış telefon kılıfı nasıl temizlenir ve Asperox ile telefon kılıfı temizleme yapılır mı, bilgilendiriyoruz. Sararan silikon kılıf nasıl beyazlatılır, gelin birlikte inceleyelim.

Sararmış telefon kılıfı nasıl temizlenir sorusu kılıfını temizlemek isteyen birçok kişinin cevap aradığı sorulardandır. Telefon kılıfları hangi renkte olursa olsun belirli bir süre sonrasında sarımsı bir renk alarak görsel olarak hoş olmayan bir tablo ortaya çıkarmaktadır. Kişilerin telefon kılıflarını temizlemek için evde uygulayacağı birtakım basit yöntemler ile bu sorunu ortadan kaldırmaları mümkündür.

  • Sararmış telefon kılıfını temizlemek isteyen kişilerin kılıflarını temiz bir kap içerisinde sirkeli suda bekletmeleri sonucunda kılıflarının eski haline dönmelerini sağlayacaktırlar.
  • Sirkeli su kadar etkili olan özellikli silikon kılıflarda beyazlamayı sağlayan deterjan ve sıcak su da oldukça etkili bir yöntemdir.
  • Kişilerin kılıflarını bulaşık yıkar gibi deterjan ve sıcak suyla yıkamaları sonucunda kirler kolayca sökülerek atılacaktır.

Sararan Silikon Kılıf Nasıl Beyazlatılır

YouTube video

Sararan silikon kılıf nasıl beyazlatılır,sorusuna cevap olarak en etkili yöntemin sirkeli suda bekletme olduğunu söylemek gerekmektedir. Şeffaf kılıflar diğer kılıflara kıyasla daha hızlı sararak daha zor temizlenen kılıflardır. Şeffaf kılıfları temizlemek için sirkeli su yöntemi ile birlikte karbonat ve sıcak suyun karışımında kılıflarını bekleterek beyazlamasını sağlayacaklardır. Tüm bu yöntemleri uyguladıktan sonra kılıflardaki sarı lekeler yerini şeffaflığa bırakacak ve görsel zevk için tatmin edici sonuçlar doğuracaktır.


Daha fazla ilgili içerik;


Telefon Kılıfı Soyulması

Telefon kılıfı soyulması birçok kişinin yaşadığı rahatsız edici bir durumdur. Belirli sebeplere bağlı olarak gerçekleşen bu sorun genellikle telefonun yere düşmesi ya da güneş ışığından zarar görmesi gibi temel nedenlere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Kişilerin bu sorunun önüne geçmesi için özellikle telefonunu düşürmeden kullanmaları ve güneşte kullanmamaya özen göstermeleri gerekmektedir.

Sararmış Telefon Kılıfı Çamaşır Suyu

Sararmış telefon kılıfı çamaşır suyu ile nasıl temizlenir,sorusu birçok kişinin cevap aradığı ve tabletlerinde ve telefonlarında kullandıkları kılıfın daha şık görünmesini sağlamak için yöntemler denediği sorulardandır. Tablet kılıfını da telefon kılıfı gibi sirkeli su, karbonatlı su ya da bulaşık deterjanı gibi yöntemler ile temizleyebilirler. Tüm bu yöntemleri dikkatli bir şekilde uygulayan kişilerin sararmış ya da renk değiştirmiş kılıflarını eski haline getirmeleri ya da daha temiz hale getirmeleri mümkün olacaktır.

Sararan Telefon Kılıfları Nasıl Eski Haline Döner? İşte Şeffaf Telefon Kılıflarını Temizleme Yöntemi

Sararan şeffaf telefon kılıflarını etkili ve doğru temizleme yöntemleriyle çok kolay bir şekilde temizlememiz mümkündür. Peki, sararan telefon kılıflarını nasıl eski haline getirebiliriz? İşte detaylar…

Şeffaf Telefon Kılıflarını Nasıl Temizleriz?

• Bir pamuğa az miktarda aseton döküp sararan yerlere uygulayabilirsiniz.
• Bir kabın içine sirke döktükten sonra kılıfınızı içine koyun. Bir süre bekledikten sonra sararmaların gittiğini göreceksiniz.
• Sararan şeffaf telefon kılıflarını diş macunuyla da temizlemeniz mümkündür. Bunun için nemli bir bezin üzerine çok az diş macunu ekleyip sararan yerleri silmeniz gerekir.
• Derin bir kabın içine ılık su ve çok az bulaşık deterjanı ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra bir bez veya sünger yardımıyla sararan yerleri ovmaya başlayın. Suyunuzun ılık olmasına dikkat etmelisiniz.
• Sirke, limon, karbonat karışımıyla sararan telefon kılıflarınızı da temizlemeniz mümkündür. Asidik özelliği bulunan bu ürünler sararan yerlerin renginin açılmasını sağlayacaktır.
• Çamaşır suyu da sararan telefon kılıflarınızın renginin açılmasını sağlar ama telefon kılıfınıza da kimyasal olduğu için zarar verebilir.

Şeffaf Telefon Kılıflarını Nasıl Temizleriz?

Şeffaf Telefon Kılıfları Neden Sararır?

Şeffaf telefon kılıfları genel olarak güneş ışınlarından kaynaklı sararmaktadır. Güneş ışınlarına maruz kalan kılıflar daha çabuk yıpranır ve sararır. Telefon kılıflarınızı uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız güneş ışınlarından korumanız gerekmektedir. Çeşitli yöntemlerle renginin açılmasını sağlasanız da güneşe maruz kalan kılıflar tekrar aynı haline dönecektir. Bunun için açık alanlarda telefonunuzu çok fazla kullanmamaya dikkat etmelisiniz.
Şeffaf telefon kılıflarınız sarardıktan sonra bazı yöntemlerle eski haline getirmeniz oldukça kolaydır. Bunların en etkili olanı da sirke, karbonat, diş macunudur. Bu ürünler sararmış telefon kılıflarınızın renginin açılmasını ve eski halini almasını sağlayabilir. Özellikle sirkenin içinde bekleyen telefon kılıflar eski haline çabuk dönmektedir. Bunun dışında çamaşır suyu, cif gibi temizlik malzemeleri renginin açılmasını sağlasa da kılıfınıza da zarar verebilir.

Şeffaf Telefon Kılıfları Neden Sararır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası