miles smiles engelli kartı / THY engelli indirimini Mıles & Smıles karta tanıtma

Miles Smiles Engelli Kartı

miles smiles engelli kartı

MaxiMillerinizi kullanarak ya da Maximiles Business kartınızla ödeme yaparak yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti almak için;
  • 0 0 'den sırasıyla 3 – 1 – Maximiles Business kart numarası - kart şifresi, daha sonra Maximiles Business Seyahat Hattı’nı tuşlayarak temsilcilerimizi arayabilir,*
  • seafoodplus.info’de yer alan Uçak Bileti Al sekmesini tıkladıktan sonra yönlendirileceğiniz seafoodplus.info sayfasından alabilirsiniz.
Biriktirdiğiniz MaxiMillerinizle ya da Maximiles Business’ınızla ödeme yaparak uçak bileti alabilirsiniz.

Uçak bileti alabileceğiniz havayolları listesi

* Maximiles Business Seyahat Hattı, 1 Ocak, 1 Mayıs ve 29 Ekim tarihleri dışında, haftanın 6 günü saat saatleri arasında hizmet vermektedir. Pazar günleri ise Maximiles Business Seyahat Hattı üzerinden hizmet verilmemekte olup, anlaşmalı hava yollarına ait uçak biletleri Maximiles internet sitesinde yer alan bilet alım sayfaları üzerinden gün ve saat sınırı olmaksızın satın alınabilmektedir.

Rezervasyon ve Biletleme

Bilet fiyatı rezervasyon yapılan tarihten biletlemenin tamamlandığı tarihe kadar değişebilir. Türk Hava Yolları biletlemesi tamamlanmamış rezervasyonların fiyatında;
  • Bilet fiyatındaki açık bir hatanın düzeltilmesi,
  • Belirlenen opsiyon tarihinden önce bilet fiyatını ödememe gibi sebeplerden dolayı herhangi bir bildirim yapmaksızın değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Eğer biletinizi seyahatinizin başladığı ülke dışında bir ülkeden almak istiyorsanız, geçerli ücreti öğrenmek için lütfen o bölgedeki Türk Hava Yolları ofisini arayınız.
  • Türkiye iç hat ücreti için Türk Lirası olarak görüntülenen ücretler, sadece Türkiye'de düzenlenen ve satılan biletler için uygulanmaktadır.

Rezervasyon Süre ve Ücretleri:

Uçuşa Kalan SüreRezervasyon SüresiRezervasyon Ücreti
(Yurt İçi)
GünSunulmuyorSunulmuyor
Gün24 Saat6 ₺
10+ Gün72 Saat6 ₺
Uçuşa Kalan SüreRezervasyon SüresiRezervasyon Ücreti
(Ercan)
GünSunulmuyorSunulmuyor
Gün24 Saat6 $
10+ Gün72 Saat6 $

AnadoluJet rezervasyonlarınızın ödeme ve biletleme işlemlerini web sitemiz veya mobil uygulamamız aracılığıyla Öde&Uç seçeneğini kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

AnadoluJet yurt dışı uçuşları için rezervasyon ücretleri, seçilen parkur ve uçuşa kalan süre bazında değişkenlik göstermektedir.

Biletleme

  • Elektronik Bilet düzenlenmesine uygun uçuşlarımızda, ilk uçuşa en çok gün ile en az 72 saat kala arasında yapacağınız rezervasyonlarınız için bilet ücretinizi web sitemiz aracılığıyla EFT-HAVALE veya KREDİ KARTI ile ödemeniz halinde Elektronik Bilet düzenlenecektir.
  • Rezervasyon kaydındaki yolculardan birinin ödeme işleminin gerçekleştirildiği kredi kartının sahibi olması zorunlu değildir.
  • Yolcunun, bilet üzerinde değişiklik/iptal/iade talep etmek üzere Türk Hava Yolları ofisine/kontuarına ilk kez başvurması veya rezervasyon kaydındaki ilk uçuşun check-in işlemleri için bankoya müracaat etmesi halinde; biletin satın alma işlemi sırasında ödeme işlemleri için kullanılan kredi kartı sahibinin de ödeme işlemleri için kullanılan kredi kartını ibraz etmek üzere geçerli bir kimlik belgesi ile yolcu beraberinde bulunması ya da ödeme işlemleri için kullanılan kredi kartı sahibinin ödeme işlemleri için kullanılan kredi kartını geçerli fotoğraflı kimlik belgesi ile beraber rezervasyon kaydındaki ilk uçuştan önce herhangi bir Türk Hava Yolları ofisine başvurarak ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Ödeme yaptığınız kredi kartı sanal kart ise lütfen sanal kartınızın bağlı olduğu kredi kartınızı da beraberinizde getiriniz.
  • Self Check-in için lütfen biletinizin ödeme işlemleri için kullandığınız kredi kartınızı kullanınız. Kredi kartı sahibi seyahat edecek yolculardan biri değilse ve/veya ödeme yapılan kredi kartı sanal kart ise SELF Check-in hizmetimizden yararlanamazsınız.

Fatura niteliğinde olan ve elektronik bilet bilgilerinizi içeren e-bilet dökümanınızı seafoodplus.info linkine tıklayarak görüntüleyebilir veya (uçuş tarihinden itibaren en geç 7 gün sonrasına kadar) en yakın THY Satış Ofisi'ne başvurarak alabilirsiniz.

ÖdemeAnlaşmalı Bankalar ve Ödeme Seçenekleri

İş Bankası

Ziraat Bankası

Garanti Bankası

Diğer Yurtiçi Bankalar

Diğer Yurtdışı Bankalar

Kredi Kartı İle Ödeme

Banka Kartı ile Ödeme

AMEX Kredi Kartı ile Ödeme

EFT/Havale

İnternet Bankacılığı

Taksit Seçenekleri:

BankaKart ProgramıTaksit Sayısı
GarantiMiles&Smiles2 - 6
Türkiye İş BankasıMaximum2 - 6
T.C. Ziraat BankasıBankkart2 - 6
Yapı Kredi BankasıWorld2 - 6
VakıfBankWorld2 - 6
QNB FinansbankCardFinans / Miles & Smiles2 - 6
AkbankAxess2 - 6
OdeabankAxess2 - 6
HalkbankParaf2 - 6
AlbarakaWorld2 - 6
Anadolu BankWorld2 - 6
HSBCAdvantage2 - 6
Kuveyt TürkSağlam Kart2 - 6

TL ve üzerindeki bilet* işlemlerinde anlaşmalı banka kartlarına taksit sunulmaya devam edilirken; TL altındaki işlemlerde ise, yalnızca Miles&Smiles kartlara taksit sunulacak olup diğer kartlara herhangi taksit imkanı sağlanmayacaktır.

*Satın aldığınız ek hizmetlerin ücretlerine taksit uygulanmaz.

Kredi Kartı ile Ödeme

  • Web sitemizden desteklenen kredi kartları:
  • Web sitemizde; Miles&Smiles, İş Bankası Maximum, Ziraat Bankası Maximum, Yapı Kredi World, TEB World, Halkbank Paraf, Anadolubank ve Albaraka World kredi kartlar ile TL olarak gerçekleştireceğiniz ödeme işlemlerinde taksit avantajından yararlanabilirsiniz.
  • Aynı gün içinde, aynı kredi kartı ile en fazla dört (4) ayrı rezervasyon yapılabilmektedir. Güvenlik nedeni ile rezervasyon sırasında kredi kartınızın üç haneli güvenlik kodunu (CVC Numarası) girmeniz istenecektir. Güvenlik kodu kredi kartının arkasında, imza hanesinde bulunan kredi kartı numarasından sonra yer alan üç rakamdır.
  • Bilet alımını onayladığınızda bilet tutarı (vergi ve diğer masraflar dahil) ödeme için kullanılan kredi kartından tahsil edilir. Ödeme yapılan kredi kartı sahibinin seyahat edecek yolculardan biri olması zorunlu değildir.
  • Kredi kartı sahibinin seyahat edecek yolculardan biri olmaması halinde rezervasyonda yer alan yolcu bilgilerinin yanında, kredi kartı sahibinin güvenliği açısından; kredi kartı sahibinin isim, soy isim ve elektronik-posta (e- posta) adresi rezervasyon sırasında istenmektedir. Rezervasyon tamamlandıktan sonra rezervasyon ve ödeme detaylarını içeren onay e-postası ve rezervasyon ile ilgili tüm iptal/iade/ceza işlemleri ile ilgili bilgi e-postaları rezervasyon sırasında belirtilen yolcu e-posta adresine ve kredi kartı sahibinin e-posta adreslerine ayrı ayrı gönderilecektir.
  • Türk Hava Yolları, Türkiye merkezli bir şirket olduğundan online bilet alımında Türkiye mahreçli olmayan kredi kartınıza bankanız tarafından bilet ücretinin haricinde ek işlem ücreti yansıtılabilir. Daha detaylı bilgi için bankanız ile görüşebilirsiniz.
  • Kredi Kartı İbrazı: Web sitemizden ve mobil uygulamalardan kredi kartı ile satın alınan biletlerde sadece sistem tarafından riskli görülen işlemler için kart ibrazı gerekmektedir. İşlemin riskli görülmesi durumunda, ödeme sırasında kart ibrazına ilişkin bir uyarı ile onayınız istenmektedir (“Uçuş öncesinde kartınızın ibrazı istenecektir. Onaylıyor musunuz?”).
  • Bu uyarıyı onaylarsanız, kart sahibinin, kredi kartı ve geçerli bir kimlik belgesini (pasaport, nüfus cüzdanı, ehliyet veya evlilik cüzdanı) uçuş öncesinde (Türk Hava Yolları Satış Ofislerinde ya da check-in kontuarında) ibraz etmesi gerekecektir. Ayrıca bilet üzerinde yapılacak herhangi bir değişiklik, iptal veya iade talebi için de kart ibrazı şartı aranacaktır.
  • Söz konusu uyarıyı onaylamamanız durumunda ise işleminiz tamamlanamayacak ve ödeme için başka bir kredi kartını kullanmanız istenecektir.
  • Kredi Kartı İbrazı Şartının Aranmayacağı Durumlar: Ödeme sırasında kart ibrazına ilişkin herhangi bir uyarının verilmediği tüm işlemler ve 3D Secure onayı alınarak satın alınan biletler için kart ibrazı istenmemektedir.

Banka Kartı ile Ödeme

  • Web sitemizden bilet alım işlemlerinizi Banka Kartı ile yapabilirsiniz.
  • Visa Electron ve Maestro logolu banka kartınızla ödeme yapabilmeniz için kartınızın bankanız tarafından internette kullanıma açılmış olması gerekmektedir.
  • Türk Lirası dışındaki yabancı para cinsleri için Türk bankalarının banka kartlarıyla ödeme gerçekleştirilememektedir.
  • Banka Kartları ile satın alınan biletlerin iadesinde banka altyapısı kaynaklı gecikmeler yaşanabilmekte olup sorumluluk Türk Hava Yollarına ait değildir. Konuyla ilgili detaylı bilgi için AnadoluJet Çağrı Merkezini arayabilirsiniz.

American Express Kredi Kartı ile Ödeme

  • Canada Doları, Avustralya Doları, Rus Rublesi ve Çin Yuanı (Renminbi) dışındaki para cinslerinde ödemenizi American Express kredi kartı ile yapabilirsiniz.
  • American Express kredi kartınız ile ödemeler asgari olarak rezervasyonunuzdaki ilk uçuşa 72 saat kala yapılabilir.
  • Miles&Smiles logolu American Express kredi kartları ile ödemenizi taksitli olarak yapabilirsiniz. Diğer American Express kredi kartlarına taksit yapılamamaktadır.
  • American Express kredi kartı ile yapılan ödemelerin iadesinde kart kuruluşundan kaynaklanan gecikmeler yaşanabilmektedir.

3D Secure

3-D Secure, internette alışveriş işlemlerinin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için kart kuruluşları tarafından geliştirilmiş olan bir kimlik doğrulama sistemidir. Sistemin Visa kredi kartı kullanımı için hazırlanan uygulamasına "Verified by Visa", MasterCard kredi kartı kullanımı için hazırlanan uygulamasına ise "SecureCode" isimleri verilmektedir.

3D Secure uygulamasına üyelik:

  • Sisteme kayıt olmak çok kolaydır.
  • Kartınızı çıkaran banka 3-D Secure uygulamasını destekliyor ise ister alışveriş öncesinde ister alışveriş sırasında açılacak olan 3-D Secure penceresi aracılığıyla sisteme kayıt olabilirsiniz.
  • Kayıt sırasında, yalnızca 3-D Secure işlemlerde kullanacağınız bir şifre ile kişisel bir mesaj tanımlamanız gerekmektedir.
  • Kayıt olduktan sonra alışveriş işleminize kaldığınız yerden devam ederek işlemi güvenli bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

Uygulamanın Kullanımı:

  • THY web sayfası online bilet bölümünden bilet alımı gerçekleştirmek üzere uçuş, yolcu ve kart bilgileri girilir.
  • Kartla yapılan işleme onay alınması aşamasında, ekrana çıkan pencerede 3-D Secure işlemlerde görüntülenmek üzere daha önceden tarafınızca belirlenmiş olan kişisel mesaj görünür. Bu mesaj işlemin bankanız tarafından onaylanmakta olduğunu gösterir.
    • Ekrandaki ilgili alana 3-D Secure işlemlerde kullandığınız şifrenin girilmesi gerekmektedir.
    • Şifrenin doğrulanmasının ardından işlem bankadan onay alınarak sonuçlandırılır.
    • Böylelikle ödeme işlemi güvenli bir biçimde tamamlanır ve kart sahibi THY web sayfasına geri döner.
    • 3D uygulaması her bankada farklılık gösterebilir.

EFT/HAVALE İle Ödeme

  • EFT/HAVALE işlemleri, biletin düzenlenmesi için verilen opsiyon süresi içinde toplam bilet tutarı, Ödeme/Onaylama sayfasında belirtilen “EFT/HAVALE kodu” ile alıcı adı THY olacak şekilde, THY hesabına ulaştırılarak sonlandırılmalıdır
  • Geçerli Tarih Aralığı: Ödemesi EFT/HAVALE aracılığı ile yapılacak olan rezervasyon kayıtlarının ilk segmentinin uçuş tarihi, rezervasyonun yapıldığı tarihten 2 iş günü + 5 gün’den az, gün’den fazla olamaz.
  • Geçerli Parkur: Sadece Yurt içi ve Türkiye çıkışlı uçuşların ödemesi EFT/HAVALE aracılığı ile yapılabilir.
  • Opsiyon Süresi: Ödeme işlemleri EFT/HAVALE aracılığı ile yapılacak olan rezervasyon kayıtlarına rezervasyon yapılan günden sonraki ikinci iş günü saat ’e kadar opsiyon süresi verilir.
  • Geçerli Bankalar: EFT/HAVALE işlemleri Türkiye sınırlarında bulunan herhangi bir banka aracılığıyla yapılabilir.
  • EFT/Havale İşlemlerinin Tamamlanması: Bilet ücretinin THY kayıtlarından THY hesabına ulaştığının tespitinden sonra, bilet düzenlenir. EFT/HAVALE uygulamalarının her bankada farklılık gösterebileceği dikkate alınarak; . EFT/HAVALE işlemleri THY kayıtlarına işlenerek biletleme işlemi mümkün olan en kısa sürede tamamlanacaktır.
  • İptal/İade: Yolcunun THY satış ofisine iptal/iade işlemleri için başvurması halinde, satın alınan biletlerde iptal, iade ve ceza bedeli, bilet ücret kurallarına bağlı olarak yapılacaktır.

Dikkat edilecek diğer Hususlar:
(i) Resmi tatillerde Banka hizmet vermediğinden web sitesi aracılığı ile yapılan satın alma işlemlerinde ödeme seçeneği olarak EFT/HAVALE kullanılamaz. (ii) Yolcu, satın aldığı bilet ücretinin verilen opsiyon süresi içinde Türk Hava Yolları’nin hesabına ulaştırılmasından sorumludur. EFT/HAVALE işlemlerinde bankacılık sistem ve uygulamalarından doğabilecek gecikmeler ile diğer hiçbir aksaklıktan (eksik/fazla EFT/HAVALE tutarı, havale limiti ve bunlarla sınırlı olmaksızın her tür aksaklık) Türk Hava Yolları sorumlu değildir. İhtilaf halinde Türk Hava Yolları kayıtları kesin delil teşkil eder.
(iii) İş Bankası’ndan EFT/HAVALE ile ödeme yapılamamaktadır, İnternet Bankacılığı ödeme yöntemini seçerek ödemenizi İş Bankası ile gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet Bankacılığı

  • Anlaşmalı Bankalar: seafoodplus.info'dan yaptığınız rezervasyonlarınızın ödeme ve biletleme işlemlerini dilerseniz anlaşmalı bankaların (İş Bankası, TEB) İnternet Bankacılığı sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
  • İnternet Bankacılığı ile Ödeme: Ödeme yapacağınız bankanın İnternet Bankacılığı sistemindeki ilgili bölüme, PNR (Rezervasyon Kayıt Kodu) ve bu PNR’a kayıtlı yolculardan herhangi birinin soyadını yazmanız yeterli olacaktır.
  • Geçerli Tarih Aralığı: İnternet Bankacılığı ile ödeme yapma imkânı ilk uçuşun gün öncesinde başlar, uçuşa 72 saat kalana kadar devam eder.
  • Geçerli Parkur: İnternet Bankacılığı ile “Türk Hava Yolları Öde ve Uç” hizmeti “başlangıç noktası Türkiye olan” tüm seferler için geçerlidir.
  • İptal/İade: Yolcunun Türk Hava Yolları satış ofisine iptal/iade işlemleri için başvurması halinde, satın alınan biletlerde iptal, iade ve ceza bedeli, bilet ücret kurallarına bağlı olarak yapılacaktır.

Online Bankacılık ile Ödeme

BKM Express ile Ödeme

BKM Express, internet üzerinden yapılan alışverişlerde kart bilginizi işyeri ile paylaşmadan
işlem yapabilmenizi sağlayan bir ödeme sistemidir. Kartınızı yanınızda taşımanıza gerek kalmadan kolay ve hızlı işlem yaparsınız. Kendi belirleyeceğiniz şifreniz ile alışverişlerinizi güvenle tamamlarsınız. Üstelik taksit yapabilir, işlemlerinizden ödül/puan kazanmaya devam edersiniz. Üye olmak ve daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

F/U/W/P/VSınıflarda;

  • İptal/iade işlemlerinde sadece tahsil edilmiş olan Havalimanı Meydan Vergileri iade edilir.
  • Online kanallarımız (internet sitesi/mobil uygulama) aracılığıyla düzenlediğiniz e-biletinizin cezalı iptal/iade talebini, ilk uçuşunuza en geç 12 saat kalana kadar internet sitemiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. İptal/iade talebinin rezervasyonunuzdaki tüm yolcular için geçerli olacağını unutmayın.
  • İptal işlemleri için Online Bilet Sitesi'nde "Rezervasyonlarım" başlığı altında bulunan İPTAL linkine tıklanmalıdır. Rezervasyon bilgileri girildikten sonra gelen sayfada bulunan “İptal” butonuna tıklandığında, iptal kuralları varsa ceza tutarı görüntülenmekte ve ilgili kuralların kabul edildiğine dair gerekli kutucuk işaretlendikten sonra iptal butonuna tekrar tıklandığında iptal işlemi gerçekleşmektedir.
  • Web sitemiz aracılığıyla yapılan iptal işlemlerinde yolcuya AnadoluJet tarafından bilgi e-postası gönderilmektedir.
  • İlk uçuşu gerçekleştirilen biletin iptal/iade işlemleri internet sitemiz aracılığıyla gerçekleştirilemez. Söz konusu biletlerin iptal/iade işlemleri için lütfen ödeme sırasında kullandığınız kredi kartı, fotoğraflı kimlik belgesi (pasaport, nüfus cüzdanı veya ehliyet) ve biletinizin bir kopyasıyla birlikte seyahatinizin başladığı ülkede bulunan Türk Hava Yolları Satış Ofisi’ne başvurun.
  • Uçuş gerçekleştirildikten sonra bilet iadesi yapılmaz ve iade edilemez kuralı olan biletlerin ücreti iade edilmez. Bu uçuşlarda sadece bilet düzenlenirken tahsil edilen iade edilebilir vergilerin iadesini alabilirsiniz.
  • Biletin iade işlemi, bileti satın alırken kullanılan ödeme yöntemine uygun olarak yapılır.
  • Kredi kartı, banka kartı, BKM Express, iDEAL ve Sofort ile ödemesi gerçekleştirilen biletlerin iadesi internet sitemiz üzerinden yapılabilir.
  • EFT ve İnternet Bankacılığı ile ödemesi gerçekleştirilen biletlerin iadesi online kanallarımız (internet sitesi/mobil uygulama) aracılığıyla yapılamaz. Lütfen bu biletlerin iptal/iade işlemi için Türk Hava Yolları Satış Ofisi’ne başvurun. Biletinizin iptal/iade işlemi sadece Türk Hava Yolları Satış Ofisi’nden yapılır ve biletinize uygulanacak olan iptal/iade kesintisi biletinizin ücret koşulları tarafından belirlenir.
  • iDEAL ve Sofort ile ödemesini gerçekleştirdiğiniz biletlerin iadesi yaklaşık 5 iş günü içerisinde hesabınıza aktarılır.
  • Ödemede kullandığınız kredi kartınızın son kullanma tarihinin geçmiş olması ya da kartınızın iptal edilmiş olması durumunda iadeniz, aynı bankaya ait başka bir kart kullanıyorsanız bu kartınıza yapılır. Eğer artık bu bankayla çalışmıyorsanız bankadan aldığınız resmi bir yazıyla Türk Hava Yolları Satış Ofisi’ne başvurabilirsiniz.
  • İadelere biletleme servis ücreti dâhil değildir ve iade işleminde ayrıca servis ücreti alınmaz. Satış ofislerimiz, çağrı merkezimiz aracılığıyla ya da acenteler tarafından düzenlenen biletlerin iadesi online kanallarımız (internet sitesi/mobil uygulama) aracılığıyla gerçekleştirilmez. Lütfen bu biletlerin iade işlemleri için Türk Hava Yolları Satış Ofisi’ne ya da çağrı merkezimize başvurun.
  • Online kanallarımız (internet sitesi/mobil uygulama) aracılığıyla gerçekleştirdiğiniz iptal/iade işlemlerinde size onay e-postası gönderilir.

Paket Özellikleri ve Ücret Kuralları

YURT İÇİ
STANDARTEKSTRAJETKONFORJET
Ücretsiz Koltuk SeçimiXStandart KoltukStandart Koltuk
Serbest Bagaj Hakkı15 kg20 kg25 kg
Kabin Bagaj Hakkı8 kg8 kg8 kg
Promosyon Ücret Sınıfları
(F/U/W/P/V)
DeğişiklikUçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ ( ₺ Ceza)
Uçuşa 72+ saat kalaX✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
  İptal/İade    Uçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ ( ₺ Ceza)
Uçuşa 72+ saat kalaXX✓ (Cezasız)
Esnek Ücret Sınıfları
(B/M/A/H/S/O/E/Q/T/L )
 DeğişiklikUçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ (Cezasız)
Uçuşa saat kalaX✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
Uçuşa 72+ saat kala✓ ( ₺ Ceza)✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
İptal/İadeUçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ (Cezasız)
Uçuşa 72+ saat kalaX✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
Özel İndirimler


Değişiklik işlemlerinde baz ücreti farkı varsa ayrıca tahsil edilir. Orijinal baz ücret seviyesinden daha düşük bir baz ücret seviyesine değişiklik yapılırsa baz ücret farkı yolcuya iade edilmez. Değişiklik işlemine müsaade edilen tüm paketlerde 40 TL biletleme servis ücreti tüm satış kanalları tarafından tahsil edilmektedir.

KKTC
STANDARTEKSTRAJETKONFORJET
Ücretsiz Koltuk Seçimi

X

Standart Koltuk

Standart Koltuk

Serbest Bagaj Hakkı

15 kg

20 kg

25 kg

Kabin Bagaj Hakkı

8 kg

8 kg

8 kg

Promosyon Ücret Sınıfları
(F/U/W/P/V)
DeğişiklikUçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ ( ₺ Ceza)
Uçuşa 72+ saat kalaX✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
İptal/İadeUçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ ( ₺ Ceza)
Uçuşa 72+ saat kala    XX✓ (Cezasız)
Esnek Ücret Sınıfları
(B/M/A/H/S/O/E/Q/T/L)
DeğişiklikUçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ (Cezasız)
Uçuşa saat kalaX✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
Uçuşa 72+ saat kala✓ ( ₺ Ceza)✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
İptal/İadeUçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXXX
Uçuşa saat kalaXX✓ (Cezasız)
Uçuşa 72+ saat kalaX✓ ( ₺ Ceza)✓ (Cezasız)
Özel İndirimler

Değişiklik işlemlerinde baz ücreti farkı varsa ayrıca tahsil edilir. Orijinal baz ücret seviyesinden daha düşük bir baz ücret seviyesine değişiklik yapılırsa baz ücret farkı yolcuya iade edilmez. Değişiklik işlemine müsaade edilen tüm paketlerde 40 TL biletleme servis ücreti tahsil edilmektedir.

YURT DIŞI
TÜM PARKURLAR & BEYOND (İSTİSNAİ PARKURLAR HARİÇ)
ECOJETEXTRAJETCOMFORTJET
Koltuk SeçimiXStandart KoltukDilediğiniz Koltuk (Acil çıkış ve ekstra diz mesafesi dahil)
Serbest Bagaj HakkıX20 kg25 kg
Kabin Bagaj Hakkı8 kg8 kg8 kg
İkramSandviç menüSandviç menüSandviç menü
DeğişiklikXÜcretliÜcretsiz
İptal/İadeXXKesintili İade
İSTİSNAİ PARKUR 1. GRUP*
ECOJETEXTRAJETCOMFORTJET
XStandart KoltukDilediğiniz Koltuk (Acil çıkış ve ekstra diz mesafesi dahil)
Serbest Bagaj HakkıX23 kg27 kg
Kabin Bagaj Hakkı8 kg8 kg8 kg
İkramSandviç menüSandviç menüSandviç menü
DeğişiklikXÜcretliÜcretsiz
İptal/İadeXXKesintili İade
İSTİSNAİ PARKUR 2. GRUP**
ECOJETEXTRAJETCOMFORTJET
Koltuk SeçimiXStandart KoltukDilediğiniz Koltuk (Acil çıkış ve ekstra diz mesafesi dahil)
Serbest Bagaj HakkıX20 kg25 kg
Kabin Bagaj Hakkı8 kg8 kg8 kg
İkramSandviç menüSandviç menüSandviç menü
DeğişiklikÜcretliÜcretliÜcretsiz
İptal/İadeKesintili İadeKesintili İadeKesintili İade
İSTİSNAİ PARKUR 3. GRUP***
ECOJETEXTRAJETCOMFORTJET
Ücretsiz Koltuk SeçimiXStandart KoltukDilediğiniz Koltuk
(Acil çıkış ve ekstra diz mesafesi dahil)
Serbest Bagaj Hakkı20 kg25 kg30 kg
Kabin Bagaj Hakkı8 kg8 kg8 kg
İkramSandviç menüSandviç menüSandviç menü
DeğişiklikxÜcretliÜcretsiz
İptal/İadexxKesintili İade ****

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre

** İran ve İsrail çıkışlı hatlar

*** Dış Hat uçuş öncesi iade işleminde, kesinti yapılan ceza tutarının baz ücret tutarından fazla olması durumunda YR vergisinin iadesi yapılamamaktadır.

*** Kuveyt çıkışlı uçuşlar için geçerli olup, Kuveyt varışlı uçuşlarda TÜM PARKURLAR & BEYOND (İSTİSNAİ PARKURLAR HARİÇ) grubuna ait paket hakları geçerli olacaktır.

**** Dış Hat uçuş öncesi iade işleminde, kesinti yapılan ceza tutarının baz ücret tutarından fazla olması durumunda YR vergisinin iadesi yapılamamaktadır.

Özel İndirimler

F/U/W/P/V sınıflarında özel indirimler geçerli değildir.
L/T/Q/E/O/S/H/A/M/B sınıflarında uygulanan özel indirimler aşağıda açıklanmıştır.

  • Öğrenci: İç hat ve Kuzey Kıbrıs uçuşlarında öğrenci (13 yaşından gün almış, 25 yaşından gün almamış) yolculara vergiler hariç ücret üzerinden %10 indirim uygulanır. Yurt dışı uçuşlarında ise yalnızca Sabiha Gökçen çıkışlı Londra (Stansted) ve Bakü hatlarında öğrenci indirimi bulunmaktadır. Öğrenci yolcu tipi seafoodplus.info ve mobil uygulaması dışındaki diğer satış kanallarından alınacak biletlerde geçerlidir. İndirimli bilet satın alan yolcularımızın indirim sebebine ilişkin belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Öğrenci yolcularımızın biletleme öncesinde Miles&Smiles üyesi olması gerekmektedir.
  • Jetgenç:Jetgenç üyesi yaş aralığındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olan (13 yaşından gün almış, 26 yaşından gün almamış ve Jetgenç'e üye olmuş) yolculara vergiler hariç koltuk ücreti üzerinden %10 indirim uygulanır.(Jetgenç indirimi yalnızca yurt içi, Kuzey Kıbrıs (Ercan) uçuşlarında ve seafoodplus.info -  AnadoluJet mobil uygulamasından alınacak biletlerde geçerlidir.)
  • Bebek (
  • Çocuk (): Çocuk (2. yaşını bitirmiş yaşını bitirmemiş) yolculara vergiler hariç koltuk ücreti üzerinden tüm sınıflarda %10 indirim uygulanır.
  • Asker: Sadece AnadoluJet Lefkoşa (ERCAN) seferlerinde er-erbaş olan asker yolcuların kendisine vergiler hariç koltuk ücreti üzerinden %10 indirim uygulanır. Asker indirimi seafoodplus.info ve AnadoluJet mobil uygulamasının dışındaki satış kanallarında geçerlidir.
  • Aile: En az 3 en fazla 9 kişiden oluşan aynı soy isime sahip yolculara %10 indirim uygulanmaktadır. Rezervasyonda iki yetişkin bir bebek olması durumunda aile indirimi geçerli değildir. İndirim tüm AnadoluJet satış kanallarında geçerlidir. Türk Hava Yolları mobil uygulamasından satın alınacak biletlerde geçerli değildir.
  • Gazi: Gazi ve gazi refakatçisi yolcularımıza vergiler hariç koltuk ücreti üzerinden %20 indirim uygulanmaktadır. Refakatçi indirimi 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde sağlanmaktadır. Online satışlarda gazi indirimi uygulanmaz.
  • Engelli: Engelli indirimi yurt içi uçuşlarda %20, Türkiye çıkışlı ya da varışlı yurt dışı uçuşlarda ise %25 oranla uygulanacaktır. Sunulan indirim baz ücret üzerinden uygulanır. Vergi, harç ve özel ücretler hariçtir. İndirim yalnızca Economy Class kabininde geçerlidir. İndirim, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı engelli yolcularımıza belge ibraz etmeksizin çağrı merkezi, Türk Hava Yolları web sitesi ve mobil uygulamalarında geçerlidir. Diğer kanallardan belge ibrazı gerçekleştirilerek indirimli bilet alınabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yolcularımız, vatandaşı oldukları ülkede resmi makamlarca verilmiş engelli belgesini satış ofisine ibraz ederek indirimden yararlanabilir. İndirim yalnızca Türk Hava Yolları ve AnadoluJet uçuşlarında geçerlidir, codeshare (ortak) ve SPA uçuşları kapsam dışındadır. Refakatçi biletleri belge ibrazı ile satış ofislerinden düzenlenmeye devam edecektir. Uygulama kapsamında, birden fazla indirim tipi aynı bilette kullanılamaz. Yurt içi uçuşlarda promosyon ücret sınıfları indirim kapsamında değildir. İndirim, aktarmalı seferlerde de uygulanır. Engelli yolcu indirimi uygulanan biletlerde yapılacak değişiklik, iptal ve iade işlemlerinde ilgili ücret sınıfı kuralları doğrultusunda uygulanır. Engelli yolcu indirimi kapsamındaki diğer uygulama için orijinal ücret koşulları geçerlidir.
  • Şehit Ailesi: Vergi ve harçlar hariç fiyat üzerinden %20 indirim uygulanmaktadır (Kuzey Kıbrıs uçuşları hariç). Gerekli belgeler ibraz edilerek satış ofislerinde indirim uygulanır.

No-Show (Uçuş Hakkının Kullanılmaması)

(F/U/W/P/V/L/T/Q/E/O/S/H/A/M/B)

  • Birden fazla (gidiş-dönüş, aktarmalı veya çoklu) uçuş bulunan biletlerde uçuşların sıralı kullanımı gerekmektedir. Uçuşlardan herhangi birine katılmamanız halinde çağrı merkezimizi arayarak bilgi verilmemesi durumunda kalan uçuşların tamamı (dönüş parkurları dahil) otomatik olarak iptal edilecektir. Uçuşa gelinmemesi halinde iptal ve iade işlemlerinde sadece tahsil edilmiş olan havalimanı vergileri iade edilir. (Biletleme servis ücreti ve akaryakıt harcı vergi iadesi kapsamında değerlendirilmeyecektir.) Aksi takdirde iptal edilen seferlerde, kendi uçuşlarında yer olmaması durumunda, 24 saat içinde yer müsaitliği olan ilk uçuşta gerçekleştirebilmek için satış ofislerine başvurulması gerekmektedir.

Türk Hava Yolları tarafından geliştirilen proje ile 22 Haziran tarihinden itibaren Türkiye’deki satış ofisleri, acenteler ve çağrı merkezi tarafından düzenlenecek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) veri tabanına kayıtlı öğrenci yolcularımız, Miles & Smiles üyesi olarak belge ibraz etmeden indirim hakkına sahip olabilecektir. Öğrenci yolcularımızın indirimli seyahat edebilmeleri için;

  • Biletleme işlemi öncesinde Miles & Smiles üyesi olması zorunludur.
  • (seafoodplus.info) linki ile erişecekleri Türk Hava Yolları internet sitesinde yer alan Miles & Smiles profil sayfasındaki kişisel bilgiler alanına öğrenci bilgisini kayıt etmiş olmaları zorunludur. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) veri tabanına kayıtlı olan yolcularımız için TCKN ile doğrulama yapılacaktır. İndirim geçerlilik tarihi sonuna gelindiğinde (her yıl 1 Ekim’de) MEB ve YÖK veri tabanından otomatik olarak yeniden doğrulama yapılacaktır.
  • TCKN ile doğrulama yapılamayan ancak öğrenci indirimine haiz yolcularımız Türk Hava Yolları satış ofislerine öğrenci belgelerini ibraz edeceklerdir. Miles & Smiles profil sayfasındaki kişisel bilgiler alanına öğrenci bilgisinin kayıt edilmesi satış ofisleri tarafından gerçekleştirilecektir. Öğrenci indirimi kayıt edildiği tarihten 1 yıl sonrasına kadar geçerli olacaktır.

Online Kanallarımızda (Web –Mobil ) indirimli öğrenci bileti satışı yapılmamaktadır. 

Biletleme Servis Ücreti

Aşağıdaki tabloda online ve diğer satış kanallarından alınacak iç hat direkt ve aktarmalı biletlerde geçerli 'biletleme servis ücretleri' gösterilmektedir.

İÇ HAT DİREKT VE AKTARMALI SEFERLERDE GEÇERLİ BİLETLEME SERVİS ÜCRETLERİ
Online (Web/Mobil)Satış Ofisi/Çağrı Merkezi/Acente
PaketlerStandart, EkstraJet, KonforJetStandartEkstraJetKonforJet
Ücret SınıflarıB, M, A,
H, S, O, E, Q, T, L, V, P, W, U
-50 ₺55 ₺60 ₺
F-

20 ₺

Aşağıdaki tabloda online ve diğer satış kanallarından alınacak Kuzey Kıbrıs (Ercan) kalkışlı/varışlı seferlerde geçerli 'biletleme servis ücretleri' sunulmaktadır.

KUZEY KIBRIS (ERCAN) KALKIŞLI VARIŞLI SEFERLERDE GEÇERLİ BİLETLEME SERVİS ÜCRETLERİ
Ücret SınıflarıOnline (Web/Mobil)Satış Ofisi/Çağrı Merkezi
B, M, A, H, S, O, E, Q, T, L, V, P, W, U, F-

Değişiklik İşlemlerinde Biletleme Servis Ücreti

Aşağıdaki tabloda online ve diğer satış kanallarından daha önce düzenlenmiş rezervasyonlar için değişiklik işlemlerinde geçerli olan 'biletleme servis ücreti' bulunmaktadır.

DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİNDE GEÇERLİ BİLETLEME SERVİS ÜCRETİ
Ücret SınıflarıOnline (Web/Mobil)/Satış Ofisi/Çağrı Merkezi
B, M, A, H, S, O, E, Q, T, L, V, P, W, U, F40 ₺

Biletleme Hizmet Bedeli Genel Kuralları

  • Biletleme Servis Ücreti başlığı altındaki bu seviye ve kurallar sadece, Biletleme Servis Ücreti uygulaması olan noktalarda geçerlidir.
  • Miles&Smiles ödül biletlerde Biletleme Servis Ücreti alınmaz.
  • Biletin iptal/iade işlemlerinde Biletleme Servis Ücreti iade edilmez.
  • Biletin iptal/iade işlemlerinde ikinci kez Biletleme Servis Ücreti tahsil edilmez.
  • Bebek dışındaki diğer tüm yolcular için Biletleme Servis Ücreti tahsil edilir.
  • Aktarmalı iç hat biletlerde uzun parkurun seviyesi, dış hat biletlerde ise çıkış noktasının seviyesi tahsil edilir.
  • Online kanallardan oluşturulan rezervasyonların bu kanalların dışında biletlenmesi halinde, yapılacak biletleme işleminde söz konusu kanalda geçerli olan ‘Biletleme Servis Ücreti’ uygulanacaktır. Online kanallardan yapılan rezervasyonların THY Satış Ofisi ya da Çağrı Merkezi’nde biletlenmesi sonucu ücret farklılığı meydana gelebilir.
  • Dış hat biletlemelerde parkur bazında biletleme esnasında kabinin değişmesi halinde, en yüksek ücret sınıfına göre Biletleme Hizmet Bedeli seviyesi tahsil edilir.
  • AnadoluJet, Biletleme Servis Ücreti ile ilgili kural ve ücret seviyelerini değiştirme hakkını saklı tutar.

Koltuk Seçimi

  • Koltuk seçimi uygulaması tüm AnadoluJet uçuşlarında geçerlidir.
  • Koltuk seçimi; uçuşa 24 saat kalana kadar bilet satın alma aşamasında ya da bilet satın alındıktan sonra, uçuşa 6 saat kalana kadar check-in esnasında yapılabilir. Opsiyonlu rezervasyonlar için koltuk seçimi yapılamaz.
  • Koltuk seçimi web sitesi, mobil uygulama, çağrı merkezi, satış ofisleri ve acente kanallarından yapılabilir.
  • Bebekli yolcular yalnızca cam kenarı (acil çıkış sırası hariç) koltuklarda seyahat edebilir.
  • Koltuk seçimi uygulaması, grup yolcular (10 veya daha fazla yolcu bulunan rezervasyonlar) için yalnızca çağrı merkezi, satış ofisleri ve yetkili acenteler vasıtasıyla satın alınabilir.
  • Uçuşa 24 saat kalana kadar koltuk seçimi yapan yolcuların uçuştan önce check-in işlemini gerçekleştirmeleri gerekir.
  • Bir uçuştaki ücretli seçilebilen koltuk sayısı uçak tipine, talep yoğunluğuna ve zamana bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Koltuk Seçimi Ücretleri

Koltuk tipiÜcretSeçim Süresi
Tüm Yurt içi (ECN Dahil) Koltuklar ₺ - ₺Uçuşa 6 saat kalana kadar
Tüm Yurt dışı (ECN Hariç) Koltuklar $ - $Uçuşa 26 saat kalana kadar

Acil Çıkış Koltuk Seçimi Özel Kuralları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün “Acil Çıkış Koltuklarına Yolcu Yerleşimi Genelgesi”ne göre;

  • Beklenmedik bir olaydan dolayı tahliye ihtiyacı doğması durumunda acil çıkış koltuğunda seyahat eden yolcunun acil çıkış kapısının açılmasına ve uçağın tahliye edilmesine yardımcı olması beklenir. Bu sebeple yolcunun;
    • Türkçe veya İngilizce yazılı ve sözlü olarak verilen talimatları anlayabilmesi,
    • en az 18 yaşında olması,
    • hareket kabiliyetini kısıtlayan bedensel bir engele sahip olmaması gerekmektedir.
  • Acil çıkış sırası koltuklarında oturan yolcular, talep edildiğinde koşulları sağladıklarını ve tahliye işlemine istekli olduklarını onaylamalıdır.
  • Aşağıda belirtilen durumlardaki yolcular acil çıkış sırası koltuğuna oturamaz;
    • ebeveynleri gözetiminde olsa dahi bebek ve çocuk yolcular,
    • hareket kabiliyeti kısmi ya da tamamen kısıtlı olan yolcular,
    • ikinci emniyet kemeri talep eden yolcular,
    • adli muamele ve idari davaları olan yolcular ve refakatçileri.
  • AnadoluJet, yolcunun acil çıkış sırası koltuğunda oturma gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığına karar vermekte tam yetkiye sahiptir. Gereksinimleri karşılamayan yolcular alternatif koltuklara tayin edilir.

Değişiklik

  • Yolcunun ücreti karşılığında seçmiş olduğu koltuk; emniyet, güvenlik ve operasyonel gerekçelerle uçağa bindikten sonra dahi değiştirilebilir. AnadoluJet, yolcunun satın almış olduğu koltukta oturma gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığına karar vermekte tam yetkiye sahiptir. AnadoluJet bu tip durumlarda uygun alternatif seçenekleri sağlar. Yolcuya koltuk seçimi tutarı iade edilmez.
  • Koltuk seçimi yapan yolcu, bu hakkı sadece kendisi için kullanabilir, bir başka yolcuya devredemez.
  • Koltuk seçimi yapan yolcu, bu hakkı sadece ilk satın almış olduğu uçuşta kullanabilir. Yolcunun kendi isteği ile uçuşunda tarih/saat/parkur değişikliği yapması durumunda koltuk tercihi yeni uçuşa aktarılmaz ve koltuk seçimi tutarı iade edilmez.
  • Yolcunun uçuşa 6 saat kala ve sonrasında, önceden ücreti karşılığında seçtiği koltuğu bir defa farklı bir koltukla ücretsiz değiştirme hakkı bulunmaktadır. 

İptal/İade

  • Yolcunun kendi isteği ile uçuşunu iptal etmesi durumunda ücretli koltuk seçimi tutarı iade edilmez.
  • Fazla bagaj veya spor ekipmanı satın almış bir yolcu bu hakkını hiç kullanmamış olmak kaydı ile iptal/iade durumunda satış ofislerine giderek iade alabilir.
  • Uçuşun yolcunun isteği dışında iptal edilmesi/değiştirilmesi durumunda yolcunun satın aldığı ek hizmetler tutarı için iade talebinde bulunma hakkı vardır.
  • Yolcunun kendi isteği dışında gerçekleştirilen koltuk değişiminden dolayı memnun kalmadığı seyahatlerde ücretli koltuk seçimi tutarı için iade talebinde bulunma hakkı vardır. Bu durum kabin içinde gerçekleşmişse, durumun kabin ekibince tutanak altına alınması talep edilmelidir.

Yolcu, iade talepleri için satış ofislerine veya çağrı merkezine biletin düzenlendiği tarih itibarıyla en geç 1 yıl içinde bizzat müracaat etmelidir. 

Fazla Satış

Havayolu taşımacılığında bileti ve rezervasyonu olmasına rağmen yolcular çeşitli nedenlerle uçuşlarına gelememektedir. Bu yolcuların (no show) neden olduğu etkileri azaltmak ve tüm yolculara istedikleri uçuşta yer vermeyi sağlamak amacıyla tüm dünya havayolları gibi AnadoluJet seferlerine zaman zaman overbook yani kapasite fazlası satış yapmaktadır. Taşıyıcılar istenmeyen bir durumla karşılaşmamak için önlem alsalar dahi bazı uçuşlarda rezervasyonu ve konfirme bileti olmasına rağmen yolcunun uçurulamama riski bulunmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında AnadoluJet, dayanışma sistemi yönergesi gereği yolcularımıza tazminat ve ek hizmet vermektedir. Detaylı bilgiyi ofislerimizden ve check in kontuarlarından da alabilirsiniz.

Mükerrer Rezervasyon

Web sitemizden ve diğer satış kanallarımızdan yapılan tüm rezervasyonlar sistemimiz tarafından otomatik olarak kontrol edilmektedir. Rezervasyon kuralları gereği mükerrer olduğu tespit edilen rezervasyonlarınızdan sadece bir tanesi geçerli olacak, bunun dışındaki tüm kayıtlarınız haber verilmeksizin iptal edilecektir. Lütfen mükerrer rezervasyon yapmamaya özen gösteriniz.

Önemli

  • seafoodplus.info’da yapılan rezervasyonların (TBO), daha sonra biletlenmesi işlemlerinin web sitemiz haricindeki bir THY Ofisinden yapılması halinde, söz konusu ofisimizin bulunduğu yerde geçerli olan ‘Biletleme Hizmet Bedeli’ uygulanacaktır. Bu sebeple, web sitemizden yapılan rezervasyonların web sitesi haricindeki bir satış kanalından biletlenmesi halinde ücret farklılığı meydana gelebilir.
  • seafoodplus.info’da yapılan rezervasyonlarınızı biletlemek için Öde&Uç uygulamamızdan yararlanabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Seyahat Edecek Reşit Olmayan Yolcularımızın Dikkatine;

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında Türkiye Vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyetine Pasaport Yerine Kimlik Belgesi ile Seyahat Etmeleri Hakkında Anlaşma” gereğince KKTC’ye nufüs cüzdanıyla seyahat etmek üzere hudut kapılarına gelen reşit olmayanlar ve mahçurların çıkış işlemleri için kanuni mümessillerinin muvafakatını belirten noterce ve resmi makamlarca tasdik edilmiş muvafakatnameri ibraz etmekleri gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir