kayseride bayram namazı / Kayseri̇ Felahi̇ye Bayram Namazı Saati (Felahi̇ye Ramazan ve Kurban Bayramı Namaz Saatleri)

Kayseride Bayram Namazı

kayseride bayram namazı

Felahi̇ye imsakiye

Kayseri bayram namazı saati: Kayseri bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Kayseri'de bayram hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar yarın günün erken saatlerinde camileri doldurmak için "Kayseri bayram namazı saati" araması yapıyor. İç Anadolu’nun en kalabalık şehirlerinden olan Kayseri’de 'de kılınacak. Bu sene Kurban Bayramı, 31 Temmuz Cuma günü başlayacak. 30 Temmuz Perşembe arefe günü olacak ve Kurban Bayramı’nın son günü ise 3 Ağustos olacak. İşte Diyanet’in açıkladı Kayseri bayram namazı saati…

Yayınlanma: - 30 Temmuz Güncellenme:

Kayseri bayram namazı saati: Kayseri bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Müslümanlar, bir bayrama daha ulaşmanın sevincini yaşıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda corona virüsü sebebiyle camilerde namaz kılınamamıştı. Kurban Bayramı'nda ise kısıtlama olmayacak. Camiler bayram namazını kılmak isteyen vatandaşlarla dolacak. İşte Kayseri için bayram namazı vakti…

KAYSERİ BAYRAM NAMAZI SAATİ:


BAYRAM NAMAZI KILINIŞ TARİFİ

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı namazları ikişer rekâttır ve kılınışları aynıdır.

Bayram namazları cemaatle kılınır. Namaz vakti girince, ezan ve kamet getirilmeksizin imam-hatip, Ramazan veya Kurban bayramı namazına niyet eder. Cemaat de aynı şekilde bayram namazını kılmak üzere mevcut imam-hatibe uymaya niyet eder

İmam, “Allâhü ekber” diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar. İmam ve cemaat içlerinden “Sübhâneke” duasını okur. Sonra İmam ve cemaat, “Allâhü ekber” diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Sonra aynı şekilde “Allâhü ekber” diyerek bir tekbir daha alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü kere “Allâhü ekber” diyerek tekbir alınır ve bu sefer eller bağlanır. Tekbirler arasında üç defa “sübhanellâhi’l-azîm” diyecek kadar beklenir. Bundan sonra cemaat susup bekler. İmam, gizlice eûzü-besmele çeker, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur, sonra rükû ve secdeler yapılır ve ikinci rekâta kalkılır. İkinci rekâtta imam, gizlice besmele çeker, “Fatiha” ve “zamm-ı sûre”yi yine sesli olarak okur. Ardından imam ve cemaat, “Allâhü ekber” diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Peşinden aynı şekilde “Allâhü ekber” diyerek bir tekbir daha getirilip eller yine yana bırakılır. Sonra aynı şekilde üçüncü bir tekbir daha alınır ve eller yine yana salınır. İlk rekâtta olduğu gibi ikinci rekâtta da tekbirler arasında üç defa “sübhânellahi’l-azîm” diyecek kadar beklenir. Üçüncü tekbirin akabinde “Allâhü ekber” diyerek rükûa varılır. Tıpkı birinci rekâtta olduğu gibi rükû ve secdeler tamamlanır. İkinci secdeden sonra oturulur. “Tahiyyât”, “Salli” “Bârik”, “Rabbenâ âtinâ” ve “Rabbena’ğfirlî” duaları okunur. Sağa ve sola selam verilerek namazdan çıkılır.

Buna göre bayram namazlarının her iki rekâtında, diğer namazlara göre fazladan üçer tekbir getirilmiş olur ki bunlara “zevâid tekbirleri” denir. Bu tekbirleri getirmek vaciptir.

Selam verildikten sonra İmam-hatip minbere çıkıp bir hutbe okur. Bu hutbe Cuma hutbesinde olduğu gibi iki kısımdan oluşur. Hutbeye “Allâhu ekber, Allâhu ekber, lâ ilâhe illallâhu vellâhu ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd” diye tekbir getirilerek başlanır. Cemaat de tekbire katılır.

İmam-hatip, bayram hutbelerinde genel olarak bayramın birleştirici özelliğinden bahseder. İslâm kardeşliği, yardımlaşma gibi konulara değinir. Ayrıca, Ramazan bayramı hutbesinde, zekât ve sadaka ibadetleri; Kurban bayramı hutbesinde ise Kurban ibadeti ve teşrik tekbirleri hakkında bilgiler verir.

“Teşrik tekbirleri”; Kurban Bayramı arefesinde sabah namazından başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazı sonrasına kadar yirmi üç vakitte farz namazların ardından getirilen tekbirlerdir. Bu tekbirler vaciptir.

Teşrik tekbirleri; “Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhu vellahu ekber, Allâhü ekber ve lillahi’l-hamd” cümlelerinden oluşur.

BAYRAM NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” veya aynı şekilde “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir.

Foto: Shutterstock

YOLCU (SEFERİ) KURBAN KESMELİ Mİ?

Yolcu (seferî), kurban kesmekle mükellef değildir (el-Fetâva'l-Hindiyye, V, ). Ancak kesmesi hâlinde sevabını kazanır. Kişi, kurbanını ikamet ettiği yerde kesebileceği gibi, bayram dolayısıyla veya başka bir sebeple gitmiş olduğu yerde de kesebilir. Seferî olması, kurban kesmesine ve kestiği kurbanın makbul olmasına engel değildir.

Seferî iken kurban kesenler; bayram günleri içinde memleketlerine dönerlerse, yeniden kurban kesmeleri gerekmez. Kurban bayramının başında mukim iken kurban kesmeden bayram günlerinde sefere çıkana da vacip olmaz. Sefer hâlinde iken kurban kesmeyip de bayram günlerinde memleketlerine dönenlerin kurban kesmeleri gerekir (Kâsânî, Bedâi‘, V, 63).

Başta Şâfiî mezhebi olmak üzere kurbanın sünnet olduğu görüşünde olanlara göre, seferîlik durumunda da aynı hüküm geçerlidir (Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, ).

ZENGİN OLAN EŞLERİN İKİSİ DE KURBAN KESMELİ MİDİR?

İbadetlerde sorumluluk ve bu sorumluluğun bir neticesi olan ceza ve mükâfat da bireyseldir. İslam dininde aile fertleri arasında mal ayrılığı esası vardır. Bir aile içinde karı, koca ve çocuklardan her birinin malı ayrı ayrı belirlenmişse kendilerine aittir.

Bu itibarla aile fertlerinden karı, koca ve yetişkin çocuklardan kimin borcu ve temel ihtiyaçları dışında gr. (20 miskal altını veya bu miktar altın değerinde parası veya nâmî (artıcı) olmasa bile nisaba ulaşan fazla malı ve eşyası varsa, o kimse zengin sayılır. Bu şartlara göre aile fertlerinden dinen zengin sayılan her biri, fıtır sadakası vermekle mükellef oldukları gibi, kurban bayramında da Hanefîlere göre kurban kesmekle yükümlüdürler (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, ).

Şâfiî mezhebine göre ise aile için bir kurban kesmek sünnet-i kifâyedir. Dolayısıyla aileden birisinin kurban kesmesi ile hepsi için sünnet yerine gelmiş olur (Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, ; Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, IV, ). Bu görüş asgarî derecede nisâba sahip olan aileler için daha uygundur.

namaz vakti Felahi̇ye

Kayseri bayram namazı saat ka&#;ta? Kayseri bayram namazı ne zaman kılınacak? 21 Nisan Diyanet namaz vakti

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. 20 Mayıs Perşembe günü arefe, 21 Mayıs Cuma günü ise bayramın birinci günü idrak edilecek. En çok merak edilen sorulardan biri Ramazan Bayramı namazı saatleri oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayram namaz saatlerini açıklamasını ardından Kayseri bayram namazı saati de belli oldu.

Kayseri bayram namazı saat kaçta? Kayseri bayram namazı ne zaman kılınacak? 21 Nisan Diyanet namaz vakti

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaştığı verilere göre bu yıl Ramazan Bayramı’nda Kayseri bayram namazı vakti saat olacak.

Diyanet il il bayram namazı saati ve Ramazan Bayramı namaz vakitleri

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki bayram namazı saatleri şöyle:

Adana: ,

Adıyaman: ,

Afyonkarahisar: ,

Ağrı: ,

Aksaray: ,

Amasya: ,

Ankara: ,

Antalya: ,

Ardahan: ,

Artvin: ,

Aydın: ,

Balıkesir: ,

Bartın: ,

Batman: ,

Bayburt: ,

Bilecik: ,

Bingöl: ,

Bitlis: ,

Bolu: ,

Burdur: ,

Bursa: ,

Çanakkale: ,

Çankırı: ,

Çorum: ,

Denizli: ,

Diyarbakır: ,

Düzce: ,

Edirne: ,

Elazığ: ,

Erzincan: ,

Erzurum: ,

Eskişehir: ,

Gaziantep: ,

Giresun: ,

Gümüşhane: ,

Hakkari: ,

Hatay: ,

Iğdır: ,

Isparta: ,

İstanbul: ,

İzmir: ,

Kahramanmaraş: ,

Karabük: ,

Karaman: ,

Kars: ,

Kastamonu: ,

Kayseri: ,

Kilis: ,

Kırıkkale: ,

Kırklareli: ,

Kırşehir: ,

Kocaeli: ,

Konya: ,

Kütahya: ,

Malatya: ,

Manisa: ,

Mardin: ,

Mersin: ,

Muğla: ,

Muş: ,

Nevşehir: ,

Niğde: ,

Ordu: ,

Osmaniye: ,

Rize: ,

Sakarya: ,

Samsun: ,

Şanlıurfa: ,

Siirt: ,

Sinop: ,

Şırnak: ,

Sivas: ,

Tekirdağ: ,

Tokat: ,

Trabzon: ,

Tunceli: ,

Uşak: ,

Van: ,

Yalova: ,

Yozgat: ,

Zonguldak:

Bayram namazı, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da , Almanya'nın başkenti Berlin'de , İngiltere'nin başkenti Londra'da , Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 'de eda edilecek.

Bayram namazı kaç rekattır?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı namazları ikişer rekâttır ve kılınışları aynıdır. Bayram namazları cemaatle kılınır. Namaz vakti girince, ezan ve kamet getirilmeksizin imam-hatip, Ramazan veya Kurban bayramı namazına niyet eder. Cemaat de aynı şekilde bayram namazını kılmak üzere mevcut imam-hatibe uymaya niyet eder.

Bayram namazı nasıl kılınır? Diyanet bayram namazı kılınışı

Camilerde din görevlileri namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağını hatırlatır. Bayram namazı bayramın birinci günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınır. Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" veya aynı şekilde "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

Bayram namazında kaç tekbir alınır?

Bayram namazında alınan toplam tekbir sayısı 8'dir. Niyet edildikten sonra hoca "Allahuekber" der ve ilk tekbir alınır. Ardından okunan Subhaneke duasından sonra iftitah tekbiri gibi hoca yeniden "Allahuekber" der ve eller boşa sallanarak 2. tekbir alınır. Hoca yeniden "Allahuekber" der ve eller boşa sallanarak 3. tekbir alınır. Hoca 4. "Allahuekber" dedikten sonra bir kez daha tekbir alınır ve bu kez eller bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. rekatta imam yeniden "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır, Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir. Böylece iftitah tekbiri ile birlikte bayram namazında toplamda 8 kez tekbir alınır.

Bayram namazında hangi dualar okunur?

Bayram namazında iftitah tekbiri alındıktan sonra Subhaneke okunur. Ardından imama fatihe ve zammi sure okur. 2. rekatta oturulan rükuda ise Ettahiyyatü, Allahumme salli, Allahumme barik, Rabbena duaları okunur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir