kpss din hizmetleri sınavına kimler girebilir / DHBT Nedir Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi

Kpss Din Hizmetleri Sınavına Kimler Girebilir

kpss din hizmetleri sınavına kimler girebilir

DHBT Nedir Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi

DHBT Sınavı Nedir?

 

DHBT son zamanlarda kulağınıza gelecek bir kısaltmadır. DHBT bir sınavın kısaltmasıdır. DHBT sınavı KPSS sınavının aşamalarından bir tanesidir. DHBT nedir? DHBT sınavı hangi amaçla yapılmaktadır? DHBT sınavına kimler girebilir? DHBT sınavında hangi konular ile ilgilidir? DHBT hangi kurum tarafından yapılmaktadır? DHBT konusu ile ilgili bütün bilgileri sizler için derledik.

 

KPSS DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans, ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde mezun olan adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetleri sınıfına ait kadrolara ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atamalarda kullanılacak puanı elde etmek için girdikleri çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan sınavdır. Her adayın mezun olduğu öğrenim düzeyindeki DHBT’ye katılması gerekmektedir. KPSS DHBT’de yer alan ilk 20 soru DHBT-1, ikinci 20 soru ise DHBT-2 şeklinde isimlendirilmektedir. DHBT-1, tüm öğrenim düzeyleri için ortak temel din bilgisi sorularından oluşmaktadır. DHBT-2 ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılana kadar geçerlidir. DHBT'ye katılacak adayların kendi öğrenim düzeyindeki KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılması da zorunludur.

 

DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetleri alanında görev almak isteyen lisans, ortaöğretim ya da ön lisans seviyesinden mezun olmuş kişiler için düzenlediği sınavdır.

 

Her adayın mezun olduğu öğrenim düzeyindeki DHBT’ye girmesi gerekir. DHBT’de yer alan ilk 20 soru DHBT-1, ikinci 20 soruysa DHBT-2 olarak adlandırılır. DHBT-1, tüm öğrenim seviyeleri için ortak temel din bilgisi sorularıdır. DHBT-2 ise kişilerin öğrenim seviyesine göre değişkenlik gösterir. 

 

DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılancaya kadar geçerli olmaktadır. DHBT'ye katılacak kişilerin kendi öğrenim seviyesindeki KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılması da gerekir.

 

 

DHBT Sınavının Açılımı Nedir?

DHBT açılımı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi olarak geçmektedir.

 

yılından önce Diyanet İşleri Başkanlığınca başka bir ad ile gerçekleştirilen test, senesinde ÖSYM tarafından düzenlenmeye başlamış, DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ismini almıştır.

 

 

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Başvurusu Nasıl Yapılır?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvurusu yapmak için ÖSYM'nin internet sitesinden, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan ya da ÖSYM başvuru merkezlerinden birine gidilmelidir.

 

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvuru tarihleri, ÖSYM sınav takvimine göre 7 Temmuz - 17 Ekim olarak belirlenmiş ve geç başvuru günü tarihi de 25 Ekim olarak açıklanmıştır.

 

DHBT sınav ücreti henüz açıklanmamıştır. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak başvurularda kişilerin sistemde güncel bir fotoğrafı ve eğitim bilgilerinin yer alması gerekmektedir. Başvuru işlemlerinin tamamlanması için adayların sınav ücretlerini ödemesi gerekir. Sınav ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçerli sayılmaz.

 

 

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne Kimler Katılabilir?

 

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne (DHBT) şu kişiler girebilir:

 

  1. İmam hatip liselerinden mezun olan kişiler
  2. İmam hatip liselerinde son sınıfta okuyan öğrenciler
  3. Açık öğretim imam hatip lisesi mezunu olan kişiler
  4. İlahiyat ön lisans mezunu olanlar
  5. İlahiyat fakültelerinden mezun olanlar
  6. İslami ilimler fakültelerinden mezun olanlar
  7. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olmuş kişiler
  8. DHBT'ye Kaç Kez Girilebilir?
  9. DHBT’ye giriş sayısında hiçbir bir kısıtlama bulunmamaktadır. Adaylar, hedeflerine ulaşıncaya dek Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne girebilir.

 

DHBT Sınavı Ne Kadar Sürer Kaç Dakikadır?

DHBT, yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, tek oturumdan oluşmaktadır ve toplam süresi 60 dakikadır. 

 

Adaylar sınav süresi bitmeden sınav salonundan ayrılamazlar.

 

DHBT'de Yanlışlar Doğruları Götürür mü?

DHBT’de 4 yanlış 1 doğruyu götürür.

 

DHBT Giriş Baraj Puanı Kaçtır?

DHBT’ye giren kişilerin en az 60 puan alması gerekmektedir.

 

DHBT Puanının Hesaplanabilmesi için Kaç Doğru Yapmak Gerekir?

DHBT puanının hesaplanabilmesi için adayların en az 1 net yapması gerekmektedir.

 

DHBT Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

DHBT, ÖSYM sınav takvimine göre 27 Kasım tarihinde yapılacaktır.

 

DHBT’ye girecek olan kişiler, yanlarında sınava giriş belgesi ve kimlik kartı bulundurmak zorundadır. Adaylar güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sınava alınmaktadır. Salona giriş işlemlerinin vaktinde yapılabilmesi için adayların sınavdan en az 1 saat öncesinde sınav alanında bulunması gerekmektedir. Sınav süresi başladıktan sonra hiç kimse sınava alınmaz.

 

 

'de DHBT Senede Kaç Kez Yapılır?

’de DHBT yalnızca bir kez yapılacaktır ve sınav kasım ayında gerçekleşecektir.

 

DHBT Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

DHBT sonuçları, ÖSYM tarafından 16 Aralık tarihinde açıklanacaktır.

 

DHBT Tercihleri Ne Zaman Yapılması Gerekiyor?

DHBT tercih tarihleri 31 Ocak - 7 Şubat şeklinde belirlenmiştir.

 

DHBT tercihleri, yılında sınava girmiş ve 4-B Sözleşmeli İmam Hatip, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım Sözlü Sınavı'na katılan ve başarılı olan adaylardan alınmıştır. yılında DHBT’ye girecek olan kişilerin tercih tarihi ise henüz belirlenmemiştir.

 

DHBT Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

DHBT atama sonuçları açıklanma tarihi 11 Şubat Cuma günü olarak belirlenmiştir.

 

senesinde gerçekleşecek olan DHBT’nin atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belirlenmemiştir.

 

 

DHBT Konu ve Soru Dağılımı nasıl olacak? DHBT Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans adaylar için DHBT Konu ve Soru Dağılımı aşağıdaki tabloları tek tek inceleyiniz.

 

DHBT Konu ve Soru Dağılımı – Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans

DHBT-1 Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans (Ortak Düzey) Konu Dağılımı

 

DHBT-1

  1. İslam İnanç Esasları3 Soru
  2. İslam İbadet Esasları5 Soru
  3. Kur’an Bilgisi4 Soru
  4. Siyer5 Soru
  5. İslam Ahlâkı2 Soru

 

 

DHBT-2 Ortaöğretim Çıkmış Soruların Konu Dağılımı

 

DHBT-2

  1. Tefsir3 Soru
  2. Fıkıh3 Soru
  3. Hadis3 Soru
  4. Akaid & Kelam3 soru
  5. İslam Tarihi3 Soru
  6. Dinler ve Mezhepler Tarihi4 Soru
  7. Dini Hitabet1 Soru

 

 

DHBT-2 Ön Lisans Çıkmış Soruların Konu Dağılımı

 

DHBT-2

  1. Tefsir3 Soru
  2. Fıkıh3 Soru
  3. Hadis3 Soru
  4. Akaid & Kelam3 soru
  5. İslam Tarihi3 Soru
  6. Dinler ve Mezhepler Tarihi4 Soru
  7. Dini Hitabet1 Soru

 

 

DHBT-2 Lisans Çıkmış Soruların Konu Dağılımı

 

DHBT-2

  1. Tefsir3 Soru
  2. Fıkıh4 Soru
  3. Hadis3 Soru
  4. Akaid & Kelam2 soru
  5. İslam Tarihi3 Soru
  6. Dinler ve Mezhepler Tarihi4 Soru
  7. Dini Hitabet1 Soru
  8. Kaynak: funduszeue.info

 

DHBT Sınavına Hazırlanırken Faydalanacağınız Kaynak Kitapları 

5

arapca, dil, bilgisini, en, kolay, ogreten, kitap, sarf, abdulhakim, onel, ensar, nesriyat, Abdulhakim Önel
%35Arapça Dil Bilgisini En Kolay Öğreten Kitap Sarf Abdulhakim Önel Ensar NeşriyatArapça Dil Bilgisini En Kolay Öğreten Kitap Sarf Abdulhakim Önel Ensar Neşriyat

Mağaza: KitapSeç

TL TL
Aynı gün Kargo

KPSS DHBT ne zaman? DHBT başvuruları ne zaman başlıyor? DHBT sınavına kimler girebilir?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı başvuru tarihi pek çok adayın gündeminde yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din görevlerinde bulunmak isteyenlerin girdiği DHBT sınavı tarihi, başvuru ve şartları merak ediliyor. Peki, KPSS DHBT ne zaman? DHBT başvuruları ne zaman başlıyor? DHBT sınavına kimler girebilir? İşte DHBT başvuru tarihi!

DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için başvurular Ekim tarihleri arasında kabul edilecek.

DHBT SINAVI NE ZAMAN?

KPSS DHBT ise 27 Kasım tarihinde düzenlenecek.

DHBT NEDİR?

DHBT sınavı Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak insanların girmiş olduğu bir sınavdır. Diyanet işlerinde görev almak isteyen insanlar KPSS genel kültür, genel yetenek sınavının yanında lisans alanında DHBT sınavına başvurmamalılardır. Din İşleri Başkanlığında din ile alakalı görevlerde yer almak için DHBT sınavına girmek zorunludur.

KİMLER DHBT SINAVLARINA BAŞVURABİLİR?

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır.

KPSS DHBT sınav giriş belgesi al! DHBT ne zaman?

DHBT sınavına giriş belgeleri erişime açıldı. Adaylar, KPSS DHBT sınav giriş belgesini ÖSYM'nin Aday İşlemleri menüsünden alabilecekler. Peki DHBT ne zaman? İşte sınav tarihi ve KPSS DHBT sınav giriş belgesi sorgulama

DHBT NE ZAMAN ?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT), tarihinde uygulanacaktır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, ÖSYM'nin funduszeue.info adresinden 17 Kasım tarihinde 'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebileceklerdir.

KPSS DHBT SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı, saat 'te başlayacak. KPSS DHBT sınavı için adaylar, 'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Sınavda adaylara 40 soru için 60 dakika süre verilecek.

DHBT SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Her düzey sınav mevcut. Lise son sınıf okuyan öğrenciler, önlisans ve lisans adayları kendi düzeyinde sınava girebilir. 2 yıl geçerli DHBT sınav puanı sebebiyle Lise, Önlisans ve Lisans adayları da bu süreçte sınava girebilir ancak mezun olunca ilanlara başvurabilir ve tercihlerde bulunabilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır.

DHBT SINAV YERLERÄ° BELLÄ° OLDU

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.