kurban kesmenin bereketi / Kurban Nedir? Kurbanın Önemi, Hikmeti ve Faydaları Nelerdir? | İslam ve İhsan

Kurban Kesmenin Bereketi

kurban kesmenin bereketi

Kurban bereketinin her evde yaşandığı k&#;y

BİNGÖL - Abdullah Çelik

Bingöl'ün Garip köyünde 10 yıllık sürdürülen gelenek doğrultusunda, köy meydanında kesilen kurbanların eti "kurban kesen kesmeyen, zengin, fakir" ayrımı yapılmadan her eve eşit dağıtılıyor.

Merkeze bağlı Garip köyünde bayramda, sabah namazının ardından köy meydanına getirilen kurbanlar, kasaplar tarafından kesiliyor, parçalanan etleri tartıda eşit şekilde pay edilerek poşetleniyor. Daha sonra da köyün bütün evlerine etler veriliyor.

Köyde birlik ve beraberliğin sağlanması, her eve kurban eti girmesi amacıyla başlatılan gelenek ile güzel bir dayanışma örneği sergileniyor.

Köy muhtarı Lütfü Karınçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban bereketinin her eve ulaşması için herkesin köy meydanında kurbanını kestiğini söyledi.

Köyde, 10 yıldır kurbanların köy meydanında kesildiğini anlatan Karınçu, şöyle konuştu:

"Kurbanı olsun olmasın herkese eşit bir şekilde her eve dağıtımını yapıyoruz. Zengin fakir ayrımı gözetmeden her eve et veriyoruz. Kurbanlarımızı bir arada kesiyoruz, Eşit bir şekilde poşetleyip ev ev dağıtıyoruz. Herkes bu uygulamadan memnun, bütün köylüler birbirlerine yardımcı oluyor."

Her eve kurban eti giden köyde, köylüler arasında kaynaşmanın sağlandığını aktaran Karınçu, bütün İslam aleminin bayramını kutladı. 

Her eve 8 kilogram kurban eti

Köylülerden Sıddık Kartari de kesilen kurban etlerini önce tarttıklarını sonra yine tartıyla eşit paylara ayırdıklarını söyledi. 

Bu sene her aileye 8 kilogram kurban eti pay ettiklerini anlatan Kartari, "Etlerimizi parçalara ayırıyoruz. Köyün hanesine bölüyoruz, poşetleyip hane sahiplerine veriyoruz. Böylece bütün köy halkı kurban etinden faydalanmış oluyor." diye konuştu.

Selahattin Arat (47) da bütün köylülerin istifade etmesi için böyle bir uygulama yaptıklarını anlattı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Kurban Bilgileri

Neden Kurban Kesiyoruz ?

Sayısız nimetlere karşı Allah'a şükretmemiz, insanın geçen seneden bu seneye kadar hayatta kalışına şükretmesi ve günahlarının bagışlanması için kurban kesiyoruz.

Kurban kesmek aynı zamanda Allah'a teslimiyetin bir ifadesidir. Hz. Ibrahim (a.s.) ile oglu Hz. Ismail (a.s.) Allah'a o derece teslim olmuşlardı ki, biri öz evladını sadece Allah rızası için kurban etmek, digeri de Allah'ın emrine canı pahasına uymak niyetindeydiler. İşte kurban, bu teslimiyetin bir lütfudur.

Allah'a ulaşacak olan; kurbanın eti, derisi, kanı değil, kurban vesilesiyle kulun takvasıdir. Hacc süresinin ayetinde buna dikkat çekilmiştir.

Kurban nisâbina mâlik olan kimsenin kurban kesmesi vâcibdir. Zarûretsiz kurban kesmemek günâh funduszeue.info kesmesi vâcib iken, içindekilerin kurban kesmedigi ev, inliyerek, sâhibine bedduâ edip, “Kurban kesmedigin gibi Cenâb-i Allah sana iyilik yapmayi nasîb etmesin!” der. O ev, o yil belâlara düçâr kalir. Kurban kesenin evi ise, memnun olur, sâhibine hayir duâ eder. Bu bakimdan kurban kesmeyi bir nimet bilmelidir! Kurban kesen, kendini cehennemden azat etmis olur.

Hadîs-i serîflerde buyuruldu ki:(Cimrilerin en kötüsü kurban kesmiyendir.) [funduszeue.infoye] (Hâli vakti yerinde olup da kurban kesmiyen, namaz kildigimiz yere gelmesin!) [Hâkim]
(Kurbanin postunun her kilina ve her parçasina bir sevâb vardir.) [Hâkim]
(Kurbanlariniz, semiz olsun. Onlar, Sirâtta bineklerinizdir.) [Zâd-ül mukvîn]
(Kurbanin derisindeki her tüy sayisinca size sevâb vardir. Kaninin her damlasi kadar mükâfat vardir. O sizin mîzâniniza konacaktir. Müjdeler olsun!) [Ibni Mâce]
(Kurbanlarinizi gönül hoslugu ile kesin! Çünkü hiç bir müslüman yoktur ki, kurbanini kibleye döndürüp kessin de, bunun kani, boynuzu, yünü, her seyi kiyâmette kendi mîzânina konan sevâbi olmasin!) [Deylemî]
(Sevâb umarak kurban kesen, Cehennemden korunur.) [Taberânî]
(Kurban bayraminda yapilan amellerden Allahü teâlâ katinda kurban kesmekten daha kiymetlisi yoktur. Daha kani yere düsmeden Allahü teâlâ , onu muhâfaza eder. Onunla nefsinizi tezkiye edin, onu seve seve kesin!) [Tirmizî]
(Kurbanlarin en hayirlisi boynuzlu koçtur.) [Ibni Mâce]
(Akrâba ziyâreti hâriç, kurban bayraminda, kurban kesmekten daha iyi amel yapilamaz.) [Taberânî]
(Yâ Fâtima, kurbaninin yanina git! Kesilirken orada bulun! Yere akacak ilk kan damlasi ile, geçmis günâhlarin affedilir.) [Ibni Hibbân]
(Kesilen kurban, Kiyâmette, etiyle, kaniyla 70 kat büyüyerek mîzâna konur.) [Isfehânî]

 
Nesâî, Dahaya: 14; İbn Mâce, Dahaya: 1 Sahabe-i kiramdan Hazreti Zeyd b. Erkam (radiyallahü anh)’ın anlattığına göre; “Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın ashabı: Ey Allah’ın Rasulü dediler, bayram günü kesilen kurban ne manaya gelmektedir?” Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem): “Bu, babanız İbrahim aleyhisselâm’ın sünnetidir.” buyurdular. Ashab: “Pekiyi, kurban kesmede bize ne gibi bir sevap var ey Allah’ın Resûlü!” dediler. “Kurbanın her bir kılı için bir sevap.” buyurdular. Ashab tekrar: “(Kesilen kurban koyun, kuzu gibi) yünlü ise ey Allah’ın Resûlü (sevabı nasıl olur)?” diye sordular. Aleyhissalâtu vesselam: “Yünün her bir kılı için de bir sevap var!” buyurdular.” (İbn-i Mâce, Sünen; Ahmed b. Hanbel, Müsned; Hâkim, Müstedrek)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası