prezervatif kullanmadan ilişkiye girmek / Prezervatif Kullanılırken Yapılan 8 Yanlış - Mahmure

Prezervatif Kullanmadan Ilişkiye Girmek

prezervatif kullanmadan ilişkiye girmek

Korunmasız cinsel ilişkinin sonu

Prezervatif kullanmadan ilişkiye girmek, çok partnerli olmak veya çok partnerli biriyle cinsel paylaşımda bulunmak Peki ya sonrası?

Uzmanlara göre, korunmasız cinsel ilişki enfeksiyon, üreme yeteneğinin kaybı, kanser ve hatta ölümle sonuçlanabilir.

Cinsel yolla yüzlerce hastalık ajanının bulaşabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Banu Bingöl Günenç, bu hastalıklardan bazılarını şöyle sıraladı:

“Gonore, yani bel soğukluğu, sifiliz, yani frengi, klamidya, mikoplazma, üreoplazma gibi bakteriyel hastalıklar, trikomonas, vajinit gibi protozoan enfeksiyonları, hepatit B, hepatit C, AIDS, HIV ve HPV gibi virütik hastalıklar cinsel yolla bulaşan hastalıkların en belli başlılarıdır. Ancak belirttiğimiz gibi cinsel yolla yüzlerce enfeksiyon ajanı bulaşabilir.”

Genital enfeksiyonların her zaman belirti vermeyebileceğini söyleyen Opr. Dr. Günenç, “Bazı enfeksiyon ajanları kötü kokulu, yeşil-sarı renkte vajinal akıntı yapmakla birlikte, bazen çok hafif bir kaşıntı dışında hiçbir semptom vermeyebilir. İlerlemiş vakalarda ise ateş ve kasık ağrısına neden olabilir. Bu belirtiler görüldüğü zaman hemen bir jinekolojik değerlendirme yapılması gerekir” şeklinde konuştu.

ENFEKSİYONLAR KISIRLIK NEDENİ
Cinsel temas yoluyla bulaşan klamidya enfeksiyonları kadınlarda kokusuz sarı renkli akıntı, adet dönemi ortasında kanama ve cinsel ilişki sırasında kanama belirtileri verebileceği gibi, kimi zaman hiçbir bulguya yol açmayabiliyor. Bu durum, daha tehlikeli sonuçlar doğuruyor. Çünkü hastalık ilerleyerek tüplerde tıkanıklığa ve kısırlığa neden oluyor.

Erkeklerde ise peniste beyaz renkli akıntıya neden olan klamidya, idrar yaparken yanma ve sızıya yol açıyor.

Cinsel yolla geçen enfeksiyonlardan biri de gonore yani, bel soğukluğu. Kadınlarda bazen hiç belirti vermeyen hastalık, bazen de vajinal akıntı, adet düzensizliği, bel ağrısı gibi şikâyetlerle kendini gösteriyor. Renkli üretral akıntı ve idrar yaparken yanma gibi şikayetler de gonorenin erkeklerde görülen belirtileri.

KALP VE BEYNİ ETKİLEYEBİLİR, ÖLÜME NEDEN OLABİLİR
Frengi yani sifilis enfeksiyonu ise erken dönemde tedavi edilmezse kalp ve beyin gibi hayati organları etkileyerek ölüme neden olabiliyor.

HPV yani Human Papilloma Virüs, ‘insan siğil virüsü’ olarak da biliniyor. Cinsel ilişkiyle bulaşan virüs, vajinal ortamda ve dış genital sistemde siğillere neden oluyor. HPV enfeksiyonu cinsel ilişki ile geçen hastalıklar içerisinde en sık gözlenen viral hastalık olarak değerlendiriliyor. HPV kadınlarda rahim ağzı, vajen ve vulva kanserlerine neden oluyor. Erkeklerde ise penis ve anüs kanserine yol açan HPV enfeksiyonunun bazı durumlarda yemek borusu kanserine de neden olduğu belirtiliyor.

Genital enfeksiyonların uzman bir jinekolog tarafından değerlendirildikten sonra antibiyotik ve antifungal yani, mantar giderici ilaçlarla tedavi edildiğini belirten Dr. Günenç, cinsel yolla bulaşan ve çok ciddi sonuçlar doğurabilen HPV ile ilgili merak edilen diğer soruları ise şöyle yanıtladı:

HPV’nin hangi tipleri siğil, hangi tipleri kanser yapar?
Human Papilloma Virüsün kadar tipi mevcuttur ve vücudun çeşitli bölgelerinde enfeksiyon yapmaktadır. 80 kadar tipi genital bölgede enfeksiyona neden olur. Bunlar genital siğiller ve rahim ağzı kanserine kadar giden lezyonlardır. HPV tip 6,11 genital siğillerden sorumludur. 16, 18, 31, 33, 35, 51, 52 gibi tipleri de rahim ağzı, vulva ve vajende kanser yapabilir.

Her siğil kanser habercisi olabilir mi?
Genital siğil ve kanser yapan HPV tipleri farklı olmakla birlikte beraber görülme olasılıkları da vardır. Bu nedenle genital siğil saptanan bir hasta, jinekolojik olarak değerlendirilmeli ve düzenli aralıklarla pap smear testi mutlaka yapılmalıdır.

Siğil tedavisi nasıl yapılır?
Bazı topikal kremler küçük boyuttaki siğilleri yok edebilmekle birlikte, yaygın lezyonlarda koterizasyon, yani siğili yakma ve lazer gibi işlemlerle tedavi edilir.

HPV aşısı kimlere yapılır?
HPV aşısı rahim ağzı kanserinin en sık etkeni olan HPV tip 16,18 ve genital siğillere (HPV tip 6,11) karşı geliştirilmiş bir aşıdır. 9 yaşından itibaren tüm kız çocuklarına koruma amaçlı uygulanabilir. Çok partnerli olmayan kadınlarda 45 yaşına kadar uygulanabileceği de kabul edilmektedir.

Erkeklere HPV aşısı uygulanabilir mi?
Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, bu aşının erkekler üzerinde etkinliği gösterilemediğinden, erkekler üzerinde kullanımı henüz yoktur.

KORUNMASIZ CİNSEL İLİŞKİNİN SONU NEREYE VARIR?
Cinsel yolla bulaşan hastalıkların sadece kadın veya erkek için değil, anne karnındaki bebek için de çok ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Dr. Günenç, “Tedavi edilmemiş veya tedavisi gecikmiş bir hastada, ateş ve karın içi yaygın enfeksiyon ölümle sonuçlanan bir tabloya kadar gidebilir.

Korunmas&#x;z cinsel ilişkinin sonu - 1

Enfeksiyon kronik ise, tüpleri tıkayarak kısırlık ile sonuçlanabilir. HPV enfeksiyonları rahim ağzı, vulva ve vajina kanseri yapabilir. Gebelik sırasında var olan bakteriyel enfeksiyonlar yenidoğan bebekte menenjit ve ensefalit gibi ciddi hastalıklara yol açabilir. Kısacası, basit görülen bir vajinal akıntı, aslında hayatı ya da üreme yeteneğini tehdit eden bir hastalığa kolayca dönüşebilir. Bu nedenle cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda dikkatli ve hassas olmak çok önemlidir” dedi.

KONDOMUN KORUYUCULUĞU YÜZDE 60
Op. Dr. Banu Bingöl Günenç, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için neler yapılması gerektiğini ise şöyle özetledi:

“Öncelikle kondom kullanımı şart olmakla birlikte kondomun bazı enfeksiyonlara karşı koruma gücü azdır. Örneğin prezervatifin rahim ağzı kanseri ve genital siğillere karşı koruma oranı yüzde 60’dır. Ancak yine de kondom kullanmadan ilişkiye girmekten kaçınmak, tek partnerli olmak ve tek partnerli kişiler ile ilişkiyi tercih etmek, vajinal akıntı ve koku değişiklikleri gibi belirtiler görüldüğünde ise hemen bir jinekolojik değerlendirme yaptırmak cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmada en önemli adımlardır.”

SAĞLIK HABERLER&#x;

Hamile kalmak için partnerinin prezervatifinde gizlice delik açan Alman kadın, suçlu bulundu

Almanya'da bir kadının cinsel partnerinin prezervatiflerinde önceden gizlice delik açmasıyla ilgili tarihi davada kadın suçlu bulundu. Dava kararına göre kadın 'cinsel saldırı' suçunu işledi.

Alman medya organlarında geniş yer bulan habere göre, 'in başında sanal ortamda tanışan bir çift duygusal tarafı olmayan ve sadece cinsel ilişki için biraraya gelen bir ikili oldular. 

39 yaşında kadın ve 42 yaşındaki erkeğin birkaç defa görüşmesinin ardından kadın, partnerine derin duygular geliştirdi ancak partneri ciddi bir ilişki aramadığını en baştan belirtmişti.

Kadın ise hamile kalmak için adamın komodininde sakladığı prezervatiflere gizlice delik açmaya karar verdi.

İlk başlarda prezervatiflerin zarar görmesine rağmen hamile kalamadı, ancak daha sonra erkeğe gerçekten hamile kaldığına inandığını söyledi ve yaptıklarını da itiraf etti.

Adam suç duyurusunda bulundu

Savcılar bir suçun işlendiği konusunda hemfikirdiler, ancak kadını nasıl suçlayacaklarından emin olamadılar.

Yargıç davanın bir tecavüz vakası olup olmadığını değerlendirdi, ancak daha sonra eylem "gizlilik içinde" yapıldığı için 'cinsel saldırı' suçlamasına karar verildi.

Cinsel saldırılarda "gizlilik", bir erkeğin cinsel ilişki sırasında partnerinin rızası olmadan prezervatifini çıkarması eylemini tanımlayan bir terim.

Kadın sanığa "Hayır, burada da hayır anlamına gelir" diyen Yargıç Astrid Salewski bu suç için altı ay ertelenmiş hapis cezası verdi.

Başka ülkelerde örnekleri var

Salewski'nin davayı "tarihi" olarak nitelendirdiği bildiriliyor. Ancak bu tür olayların başka ülkelerde de örnekleri mevcut.

'de bir kadınla cinsel ilişkiye girmeden önce kendi prezervatifini iğneyle delen bir adam, İngiltere mahkemesi tarafından tecavüzden dört yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kontrasepsiyon kullanılıp kullanılmadığına bağlı olarak rıza dışı cinsel ilişki vakaları, söz konusu "gizlilik" olaylarında olduğu gibi son yıllarda tartışma konusu oldu.

'Rape Crisis' yardım kuruluşundan Katie Russell 'de BBC'ye verdiği demeçte, "Birisi doğum kontrolü kullanarak sizinle belirli bir cinsel ilişkiye girmeye rıza gösterirse ve bu anlaşmanın şartlarını eylemin ortasında değiştirirseniz, o zaman bu cinsel bir suçtur" diyor.

HIV’ye sahipken hamile kalma

Gebelik ve HIV

HIV’e sahip gebe bir kadıngebeliği ve doğum süresince ilaçlarını almak zorundadır. Bu, düzenli olarak yapıldığında, bebeklerin %99’u HIV virüsü taşımadan doğar.

HIV taşıyan bir kadın da çoğu durumda normal bir doğum yapabilir. Kadının normal doğum mu yoksa sezaryenle mi doğum yapacağına doktor karar verir.

Doğumdan sonra bebeğe ilaçları verilir.

Anne sütü HIV virüsü içerir. Bu, annenin bebeğini emziremeyeceği anlamına gelir. Bebeğinizle bağ kurmak için başka yöntemler mevcut.

HIV’e sahip gebe bir kadın gebeliği ve doğum süresince ilaçlarını almak zorundadır.

Yüksek sesle oku Listen

HIV’e sahip gebe bir kadın gebeliği ve doğum süresince ilaçlarını almak zorundadır.

HIV’e sahip gebe bir kadın gebeliği ve doğum süresince ilaçlarını almak zorundadır.

HIV taşıyan bir kadın da çoğu durumda normal bir doğum yapabilir.

Yüksek sesle oku Listen

HIV taşıyan bir kadın da çoğu durumda normal bir doğum yapabilir.

HIV taşıyan bir kadın da çoğu durumda normal bir doğum yapabilir.

Doktor bazen sezaryenin daha iyi bir seçenek olduğuna karar verebilir.

Yüksek sesle oku Listen

Doktor bazen sezaryenin daha iyi bir seçenek olduğuna karar verebilir.

Doktor bazen sezaryenin daha iyi bir seçenek olduğuna karar verebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası