sol böbrekte ektazi nedir / Sağ Böbrek Grade 1 Ektazik (Dolu Mesaneye Sekonder) Ne - Hemen Sağlık

Sol Böbrekte Ektazi Nedir

sol böbrekte ektazi nedir

Ektazi Nedir, Neden Olur? Ektazi Hangi Organlarda Olur, Nasıl Ge&#;er?

Son Dakika Haberler

EğitimEktazi Nedir, Neden Olur? Ektazi Hangi Organlarda Olur, Nasıl Ge&#;er?

-

Ultrason sonucunda, Sol böbrek üst kesimde 5mm çaplı ektazi yapmamış taş yoğunluğu izlenmiştir.

Yayın Tarihi : /10/16 • Güncelleme Tarihi : /10/16


Karaciğer normal şekil ve boyuttadıfunduszeue.infoları düzgündüfunduszeue.infoim yoğunluğu homojen ve doğaldıfunduszeue.infoğer içinde kistik veya solid yer kaplayan lezyon saptanmamıştıfunduszeue.infoepatik safra yolları damarsal yapılar normaldir. Splenik ve portal venlerin genişlikleri doğaldır. Karaciğer sol lob hipertrofiktir. Safra kesesi normal yerleşim ve normal şekil ve büyüklüfunduszeue.info içerisinde hiperdens patolojik oluşum saptanmadı.Kese duvar kalınlığı normal sınırlardadır. Dalak uzun aksta mm olup,artmıştır. Kontürleri muntazamdıfunduszeue.infoim yoğunluğu doğaldır. Pankreas boyutu normal olup, parankimi homojendir. Yer kaplayan lezyon lehine bulgu saptanmamıştır. Pankreatik kan*l normal genişliktedir. Her iki sürrenal bez normal görünümdedir. Sol böbrek üst kesimde 5mm çaplı ektazi yapmamış taş yoğunluğu izlenmiştir. Sağ böbrek normal yerinde, normal şekil ve büyüklüfunduszeue.infoları düzgündüfunduszeue.infoim kalınlığı ve yoğunluğu doğaldıfunduszeue.infoıcı sistemlerde patolojik görünüm saptanmadı.Pararenal ve perirenal alanlar normaldir. Abdominal aorta ve inferior vena kava normaldir. Mide ve intestinal sistem ağızdan kontrast olmadığı için yeterince değerlendirilemedi. Genital organlarda ve genital organ lojlarında patoloji saptanmamıştır. Mesane konturları muntazam olup,lümen içi dolum defekti saptanmadı.Duvar kalınlığı normal sınırlardadıfunduszeue.infozikal yağ dokusu doğaldır. Paraaortik,paravakal,parailliak,obturator patolojik boyutta lenf nodu saptanmadı. İnguinal alanda reaktif görünümde adet lenf nodu saptanmıştır. Batın içi serbest veya loküle sıvı koleksiyonu saptanmadı.


funduszeue.info Cevabı : Ultrason sonuçlarını en doğru şekilde tahlili isteyen ve klinik bulgularınızı bilen doktorunuz değerlendirmelidir.

Sonuçta gördüğümüz kadarıyla; Sol böbrek üst kesimde 5mm çaplı ektazi yapmamış taş yoğunluğu gözlenmekte.

Bir üroloji doktoruna danışmanız uygun olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Bu Soruya Benzer Sorular

Her iki akciğer alt lob posterobazal segmentte ve laterobazal segmentte lineer atelektaziler mevcuttur Ne demektir? Bel fıtığı için ameliyat gerekir mi? Üç ay önce sevgilimle sürtünme denmeyecek kadar az temaslı bir ilişki yaşadık. Hamile miyim Hocam Genel değerlendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir? Çocuğum içe basıyor Geçmeyen baş ağrım var. Sinovac sonrası Biontech aşısı . Çok düzenli adet görürüm bu ay adetim olması gerekenden uzun sürdü normalde günlerde funduszeue.info defa ağrıların için coraspirin içtim ama böyle hala sulu pembe şekilde lekelenme tarzında devam ediyor. .Dün size tahlil sonucumu göndermiştim , yeterli oksijrn olmadığını söylemiştiniz acaba bu durumda ne yapmam gerekiyor çünkü hastaneye gittim ve doktor bana her şey normal dedi Yemeklerime cinsel istek ve pen*s sertleşme azaltıcı şap vb. ilaç katıldığından şüpheleniyorum. Şüphemi gidermek için , vücudum da bu maddelerin var olup olmadığını anlamak için hangi doktora gitmeli ve hangi tahlilleri yaptırmalıyım ? Erkek infertilitesi sebebiyle prolaktin değerim yüksek, testosteron değerim ise düşük çıktı. Tansiyon icin araştırması için bu tahlilleri yaptırdım


Fetusun idrarının darlık nedeni ile böbrek pelvisini genişletmesidir. Ultrasonografide fetal böbrek ön-arka çapı ikinci trimesterde 4 mm’den, 3. trimesterde ise 7 mm’den büyük ölçülür. Genişleme sadece böbrek pelvisindedir. Kalikslerde ise genişleme görülmez. Kaliksiel alanda genişleme görülürse hidronefroz olarak adlandırılır. Hafif pelviektazi genellikle çift taraflıdır. .

Hafif pelviektazide sadece böbrek pelvisinde biriken idrar nedeniyle genişleme vardır. Pelvisin ölçümünün yapılması için böbrek enlemesine ve boylamasına kesitlerde incelenir. Genellikle 3 mm’den daha küçük pelvis çapları normal kabul edilir. Yapılan ölçümlerde ilk trimesterde 3 mm’den, gebelik haftalarında 4 mm’den, gebelik haftalarında 5 mm’den ve gebelik haftasından sonra 7 mm’den büyük olan pelvis çapı ölçümlerinde hafif pelviektazi tanısı konabilir. Pelvis çapının 10 mm’den fazla olduğu durumlar ise hidronefroz olarak değerlendirilir. 

Hafif pelviektazide ilave patolojik bulgu yoksa izole pelviektazi adını alır. İzole pelviektazi sıklıkla kendiliğinden normale dönebilir veya böbrek çapı fazla büyümez. Daha az sıklıkla da pelviektazi ilerleyerek hidronefroza dönüşebilir. Normal fetusların yaklaşık %3’lük bölümünde izole hafif pelviektaziye rastlanabilir.

İzole hafif pelviektazi Trizomi ( Down Sendromu ) için minör markerdir. Trizomi görülme sıklığını yaklaşık kat artırabilir. Buna karşılık hafif pelviektazinin; NT arması, hiperekojen incebarsak, intrakardiak ekojen odak, kısa femur, kısa humerus vb gibi diğer minör trizomi markerleriyle birlikte olması veya büyük anomalilerle bir arada görülmesi durumunda risk büyük oranda artar. Hafif pelviektazinin iki minör markerle veya major bir anomali ile birlikte bulunması halinde CVS, amniosentez veya kordosentez ile kromozom analizi yapılması önerilir. Takipte hafif pelviektaziden hidronefroza ilerleme görülebilir. Bu durum, eğer tek taraflı veya asimetrik hafif pelviektazi varsa daha sık görülür. İlerleyici pelviektazinin olup olmadığını anlamak için dört hafta arayla ultrasonografi yapılmalı ve ilave anomaliler dikkatlice aranmalıdır.

 



Son Güncellenme:

Ektazi, kadınların göğüs yakınlarında bulunan kanalların genişlemesi sonucu oluşur. Kadınlarda yaşanan ektazi, genellikle 50 yaş sonrası meydana gelir.

Ektazi Nedir? Neden Olur?

Kadınların yaşadığı sağlık sorunlarından biri de ektazidir. Ektazi herkesin duyduğu bir sağlık sorunu değildir. Özellikle kadınları ilgilendiren bir durum olması nedeniyle, kadınlar bu durumla karşı karşıya kalabilir. Genellikle yaşlanmayla birlikte görülen bir sağlık sorunudur. Genç bireylerde yaygın olarak görülen bir sağlık sorunu değildir. Özellikle 50 yaş sonrası bireylerde ektazi oldukça yaygın olarak görülüyor.

Ektazi, göğüs ucuna yakın olan bazı kanallarda genişleme olmasıyla oluşuyor. Bu kanalların genişlemesi direkt olarak ektaziyi meydana getiriyor. Bu hastalığın gösterdiği bazı belirtiler bulunuyor. Özellikle meme ucundan akıntı gelmesi, ektaziyi işaret ediyor olabilir. Kişiler bu bulgularla karşılaştığında mutlaka sağlık kuruluşlarına giderek gerekli muayene işlemlerini yaptırmalıdır.

Ektazi Hangi Organlarda Olur? Nasıl Geçer?

Ektazinin hangi organlarda oluştuğu kişilerce merak edilebiliyor. Fakat bu durum genellikle kadınların göğüslerinde oluşan bir durumdur. Göğüs ucunun yakınlarından geçen bazı kanallar vardır. Bu kanallar yaşlanmaya birlikte genişleyebiliyor. Genişlenen kanallar ektaziyi oluşturuyor. Ektazi bulgularını yaşayan kişiler doktorlara müracaat etmelidir.

Doktorlar çekecekleri bazı filmlerle bu durumu daha net bir şekilde görebilir. Bu durumu önlemek için bazı ilaç tedavileri uygulanıyor. Kişilere uygulanan ilaç tedavileri tamamen doktor kontrolünde gerçekleşiyor. Kişiler hastaneye giderek, şikayetlerini doktorlara iletmeli ve tedavi sürecini hızlı bir şekilde başlatmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası