kemik kaç saat kaynatılmalı / İlikli kemik suyu kaç saat kaynatılır, nasıl yapılır? Kemik suyunun faydaları! - Sağlık Haberleri

Kemik Kaç Saat Kaynatılmalı

kemik kaç saat kaynatılmalı

Kemik suyunun faydaları ve ev yapımı kemik suyu tarifi

Haberin Devamı

Kemik suyunda bulunan, kolajen, kondroitin ve glikozamin, zayıflayan kıkırdak dokusunu güçlendirir ve kemik sağlığına destek olur.

Özellikle kadınların menopoz döneminde azalan östrojen seviyesine bağlı olarak kemik kırılganlığının arttığı yapılan çalışmalar ile görülmektedir. Bunun önüne geçebilmek daha güçlü kemik yapısına ve bağışıklık sistemine sahip olabilmek adına bu dönemde kemik suyu ve kemik suyundan yapılmış çorbaların tüketilmesi önerilmektedir.

Kemiğin içinde yer alan ilik, vücudun trombosit, eritrosit ve lökosit hücrelerinin çoğalmasına katkı sağlar. Kemik ilikleri soğuğa karşı koruyucudur. Bunun yanı sıra hastalık döneminde tüketildiğinde, enfeksiyonların olduğundan daha kısa sürede atlatılmasını sağlar.

Yapılan çalışmalara bakıldığında düzenli olarak kemik suyuna yapılmış çorba içildiğinde, tokluk süresinin daha da uzadığı ve buna bağlı olarak gün içinde alınan kalori miktarının daha az olup zaman içerisinde kilo vermeyi desteklediği görülmüştür.

Evde kemik suyu nasıl yapılır? İşte püf noktaları…

Özellikle bağdokuları ile birlikte ilikli kuzu veya dana kemiklerinin ortadan kırılmış halde olması ve ortalama 1- 1,5 kg kadar gelmesi yeterli olacaktır. İçine bir miktar da dana veya kuzu inciği eklenebilir.

Hazırlanışı:

-İlikli kemik suyu tarifi için ilk olarak kemiklerinizi büyükçe bir tencerede 1 saat bekletip sonrasında oluşan kanlı suyu dökün. Sonrasında temiz suyu kemiklerin üzerini örtecek kadar doldurun.

Haberin Devamı

-Tencereyi ocağa alın, suyunuz kaynadığı zaman ocağın altını kısın. Kaynadıkça suyun yüzeyinde beliren kahverengi köpükler yani ‘kef’ adı verdiğimiz tabakayı kaşık yardımıyla üzerinden toplayın.

-Hiç köpük kalmayıncaya dek kaynatma işlemine devam edin. Ortalama 3 saat kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğutmaya bırakın.

-Kemiklerin iliklerini ve etli kısımlarını ayıklayın, bunları kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 

-İlikleri ve etleri alınmış kemiklerin olduğu tencereyi temiz su ile doldurarak içine tuz, tane karabiber, defne yaprağı ve sirke ekleyip tekrar altını açıp kaynamaya bırakın.

-Bu aşamada içine isteğe bağlı olarak farklı baharatlar ve sarımsak, soğan ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

-Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kısık ateşte ortalama 12 saate kadar kaynatmaya devam edin.

-Pişme süresi dolduktan sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin, ılıklaştıktan sonra kemik suyunu bir kepçe yardımıyla cam kavanozlara süzerek doldurun, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Bu tariften elde ettiğimiz ilikli kemik suyunu yapacağınız çorbalarda ve birçok tarifinizde kullanarak vitamin ve mineralden zengin besinler elde edebilir, özellikle saç, cilt sağlığı ve bütün bağ dokulara destek bir tedavi sağlayabilirsiniz. 

#Kemik Suyu#Kemik Suyunun Faydaları#Kemik Suyu Nasıl Yapılır

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Kuzu İlikli Kemik Et Suyu

Kuzuların ilikli kemiklerini kaynatarak et suyu yapabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde kalsiyum açısından çok zengin olan et suyu hem kendiniz hem de çocuğunuz için vitamin deposu olacaktır. Hazır bulyon kullanmak yerine kendiniz ilikli kuzu kemiklerini çok pratik şekilde kaynatabilirsiniz.

Öncelikle kanlarının iyice gitmesi için kemikleri suya koyarak 1 saat bekletin. Kemikler kanını iyice saldıktan sonra geniş bir tencereye koyun. En kısık ateşte saat kaynatın. Kemikleri suda dinlendirerek temizlediğiniz için, kaynarken üst tabakada biriken köpükleri almanıza gerek yok. En az saat kaynatmaya devam edin. Et suyu jölemsi kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin ve porsiyonlara bölerek dipfrize kaldırın. Kullanacağınız ölçüde çıkarıp yemeklere katabilirsiniz.

Eğer kemiği kaynatırken sebze koymak isterseniz; 1 baş sarımsak, 2 adet orta boy soğan, 1 havuç, yarım demet maydanoz, kereviz sapı ve yaprağı ve 2 adet defne yaprağı kullanabilirsiniz.

Siz de doğal kuzuların vitamin deposu olan ilikli kemiklerini çok basit şekilde kaynatıp değerlendirebilirisiniz!

Sipariş verebileceğiniz ürünler;

Kuzu İlikli Kemik

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası