spam ne demek / Spam Ne Demek, Spam Mesaj ve Mail Nedir? - Webtekno

Spam Ne Demek

spam ne demek

spam mail nedir, spam mail gönderimi nasıl engellenir

E-mail kullanımının giderek yaygınlaşması ile birlikte hayatlarımıza spam diye bir kavram girdi. Peki, spam ne demek?

Almayı talep etmediğimiz, istemediğimiz bir mesajın tarafımıza zorla gönderilmesine spam deniyor. Genellikle ticari firmalar tarafından gönderilen bu mesajlar, mail kutumuzun istemediğimiz, ilgilenmediğimiz mesajlarla doluş taşmasına neden oluyor. Spam mesajları, cep telefonlarımıza da gönderilebiliyor. Bununla birlikte cep telefonu mesajları ücretli olduğundan, en ucuz spam gönderme yöntemi e-mail olarak öne çıkıyor. Bu mesajların gönderilmesinin başlıca amacı ise, maddi çıkar sağlamak.

Sürekli spam mail almak kişiler için oldukça rahatsız edici bir hale gelebiliyor. Telefonda durmak bilmeyen mail bildirimleri, mail kutularının gereksiz mesajlarla dolup taşmasından dolayı önemli mailleri kaçırma problemi birçok kişinin ortak sorunlarından. Spam maillere karşı yasal yaptırımlar yapılsa da, bu ucuz yollu pazarlama faaliyeti uzun bir süre daha hayatımızdan çıkmayacak gibi görünüyor.

Spam kavramını iyice anlayabilmek için bu sürecin derinliklerine inmek gerekiyor. Zira, spam gönderimi günümüzde pek çok kişinin ticari gelir kaynağı oldu bile. Bu kişiler öncelikle rızası olmayan kişilerden bazı yazılımlar ve botlar aracılığıyla iletişim bilgileri toplarlar. Sonra müşterilerini, reklamlarını milyonlarca kişiye göndereceklerine ikna ederler. Özellikle forumlar, bu gibi kişilerin mail avına çıktıkları başlıca yerlerdendir. Bu nedenle bir foruma üye olduğunuzda mail adresinizin başkaları tarafından görülmesine istemediğinize dair kutucuğu işaretlemeniz oldukça önemlidir. Aksi takdirde mail adresiniz ve siteye verdiğiniz kişisel iletişim bilgileriniz kötü niyetli kişilerin ellerine geçebilir.

Bazı mail serverları spam’e karşı koruma sağlar. Kendi serverını kullanan kişilerin spam maillerden korunmaları daha da zordur. Bununla birlikte büyük mail serverlarının bile spame karşı % koruma sağladığı söylenemez. Bu nedenle spam maillerin size aşırı rahatsızlık verdiği durumlarda kendi koruma yöntemlerinizi uygulamanızın faydası var.

Spam sadece e-mailinize gönderilmez. Akıllı telefonlarınız ve sosyal medya hesaplarınız da spam tehdidi altındadır. Bu dönemde özellikle öne çıkan bu zararlı maillerden biri, kredi teklifleri. Pek çok dolandırıcı artık bu yöntemi kullanarak kendisini banka ya da bir hayır kurumu olarak tanıtıyor ve insanlardan para toplamaya çalışıyor. Bu nedenle tanımadığınız kişilerden gelen tüm mesajlara karşı oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

Spam maillerin veya mesajların tek tehlikesi dolandırılmak değil. Bu maillerle birlikte gelen ek dosyaları da bilgisayarınız için büyük riskler barındırıyor. Ekte bulunan dosyayı açmanız sabit diskinizde veri kaybına ya da virüs bulaşmasına neden olabiliyor. Bunların hiçbirini yapmasanız ve size gönderilen bir spam maile cevap verseniz bile, elinizi verip kolunuzu kaptırmış oluyorsunuz. Zira, datalarınız daha fazla kişiye yayılıyor, size mail gönderen adres internette bir meşruiyet kazanıyor ve size gün geçtikçe daha fazla spam gelmeye başlıyor.

Tüm bunlardan korunmak için öncelikle güvenli bulmadığınız, şüpheli olduğunu düşündüğünüz hiçbir siteye e-mail adresiniz de dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizi vermeyin. Bilgisayarınızı kaliteli bir anti-virüs programı ile koruyun. Bu program tercihen size sahte bağlantılarla ilgili bilgi versin ve bu bağlantıları engellesin. Eğer böyle bir programınız yoksa, tanımadığınız kişilerden gelen mailleri açmayın.

Oldu da maili açtıysanız, bu kişilere cevap yazmayın ve asla sizden istedikleri kredi kartı numarası gibi bilgileri paylaşmayın. Bu gibi maillerdeki ekleri kesinlikle açmayın. Bilgisayarınızdaki anti-virüs programı ve güvenlik duvarı her daim açık olsun. Bu yöntemleri uygulayarak internet kullanımınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Spam ne demek sorusunun yanıtını merak eden kişiler için detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde spam nedir sorusu dahil olmak üzere birçok sorunun yanıtını bulacaksınız.

Çok sayıda kişi, dijital dünyada sık sık spam ile karşı karşıya kalır. Spam ile karşılaşan kullanıcılar, bu iletilerin ne anlama geldiğini ve tehlikeli olup olmadığını merak ediyor. Hazırladığımız yazıya göz atarak spam hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Spam Ne Demek?

Birçok türü olan spam, kısaca istenmeyen iletidir. Elektronik bir mesajlaşma sistemi aracılığı ile toplu olarak gönderilir. Spam gerçek insanlar tarafından gönderilebilir fakat ağırlıklı olarak bir saldırgan tarafından kontrol edilen bilgisayar ağı botnet tarafından atılır.

İstenmeyen, rahatsız edici ve genellikle tanıtım amaçlı iletiler, mümkün olduğunca çok sayıda kişiye gönderilecek şekilde tasarlanmıştır. Spam’ler e-postanın yanı sıra metin mesajları, arama ya da sosyal medya aracılığıyla da gerçekleşebilir.

Çok sayıda kişi spam iletilerini rahatsız edici bulur ancak bu durumu e-posta kullanmanın kaçınılmaz olumsuz yanı olarak görür. Oldukça can sıkıcı olan istenmeyen iletiler, uygun şekilde filtrelenmez ve düzenli olarak silinmezse e-posta gelen kutusunu bir süre sonra doldurabilir. Söz konusu iletiler ayrıca kullanıcılar için büyük bir tehlikedir.

E-posta aracılığı ile spam gönderen kişiler, kullanıcıların kötü amaçlı yazılım indirmesi, veri paylaşması veya para göndermesini amaçlayabilir. Kullanıcılar iletilerde yer alan bağlantıya tıkladığı takdirde can sıkıcı problemler ile karşı karşıya kalabilir.

İstenmeyen ileti türleri arasında antivirüs uyarıları da bulunuyor. Bu iletiler genellikle kullanıcının bilgisayarına bir virüs bulaştığını ileri sürer ve virüsü düzeltmek için bir sahte çözüm sunar. Kullanıcı, bu ifadeye inanırsa ve e-postada yer alan bağlantıya tıklarsa bilgisayar korsanı, kullanıcının sistemine erişebilir.

Bazı istenmeyen iletiler ise kullanıcıların bir çekiliş ya da ödül kazandığını iddia eder. Ödüle sahip olunabilmesi için e-postada bulunan bağlantıya tıklanması istenir. Elbette bağlantı kötü amaçlıdır ve genellikle kullanıcının kişisel bilgilerini çalmak için kullanılır.

Kötü niyetli siteye yönlendiren veya kötü amaçlı yazılım indirten bağlantıların yer aldığı iletiler genellikle acil bir konuyu içerir. İleti, acil bir konuyu içerdiğinden ötürü kullanıcılar harekete geçme ihtiyacı hisseder. Bu sebepten ötürü spam iletilerinde yer alan bağlantılara tıklamamanız gerekiyor.

İstenmeyen e-posta iletileri genellikle ticari amaçlar nedeniyle gönderilir. Çoğu insan bunu etik dışı olarak görse de birçok işletme spam atmaya devam ediyor. Bunun sebebi ise e-posta başına maliyetin inanılmaz derecede düşük olmasıdır. Bu kapsamda işletmeler sürekli olarak toplu bir şekilde spam gönderir.

En popüler spam konuları arasında ilaç, uzaktan çalışma işleri, finansal hizmetler, kripto para dahil olmak üzere pek çok konu bulunuyor. Spam gönderen kişiler, e-posta listelerini oluşturmak ve oluşturulan listelere e-posta yollamak için spam botları tercih edilir.

Oluşturulan listeler, aynı anda yüz binlerce önemsiz e-posta göndermek için kullanılır. İstenmeyen iletileri göndermek için sahte hesaplar tercih edilir. Spam’lerin dönüşüm oranı düşüktür. Bunu basitçe ifade etmek gerekirse mucizevi bir kilo verme hapının patentini elinde bulundurduğunu iddia eden sözde ilaç şirketlerinden gelen e-postalara çok az sayıda insan inanır.

Spam modern bir sorun olabilir fakat uzun yıllar öncesine dayanıyor. Tarihte ilk istenmeyen e-posta yılında şu anda feshedilmiş Digital Equipment Corp.'un (DEC) bir çalışanı olan Gary Thuerk tarafından yeni bir ürünü tanıtma amacı ile gönderildi.

İstenmeyen e-posta, Gelişmiş Araştırma Projeleri Dairesi Ağı’nda (ARPANET) yer alan e-posta hesabından tanesine ulaştı. Paylaşılan bazı raporlar, yaklaşık olarak 12 milyon dolar tutarında yeni satışın gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

Spam terimi şaşırtıcı bir şekilde yılına kadar kullanılmadı. Usenet’te yeni denetleme yazılımında meydan gelen bir aksaklık, bir gruba otomatik olarak ’den fazla mesajın gönderilmesine yol açtı. Bir kişi, bu olayı spam olarak isimlendirdi.

Usenet aynı zamanda yılındaki ilk büyük ölçekli spam saldırısının kurbanıdır. yılına kadar dünya genelinde gönderilen e-posta iletilerinin yüzde 80 ila yüzde 85’ini spam oluşturuyordu. İstenmeyen iletiler, o dönem oldukça büyük bir problem hâline gelmişti. Bu problem ile mücadele etmek için çeşitli adımlar atılmıştı.

yılının ortasından yılının başlarına kadar günlük ortalama spam hacmi ,39 milyardan yaklaşık milyara düştü fakat gün içerisinde gönderilen tüm e-postaların yüzde 85’lik kısmı hâlâ spam’dir. Bu durum da yasal işletmelere her yıl milyarlarca dolara mal oluyor.

Spam Arama Nedir?

Dünya genelinde milyonlarca kişinin gün içerisinde yoğun bir şekilde maruz kaldığı Spam arama tıpkı e-postalarda olduğu gibi genellikle bir ürünü tanıtmak ve satmak amacı ile yapılır. Bu yöntemi dolandırıcılar da sık sık kullanılır.

Gün içinde farklı numaralar ile çok fazla sayıda kişiyi arayan dolandırıcılar, kurbanları kandırmaya çalışabiliyor. Bu sebepten ötürü yabancı numaralar tarafından aranmanız hâlinde oldukça dikkatli olmalısınız. Bu numaraları engellemek için çeşitli uygulamalar da mevcut.

İster Truecaller gibi uygulamaları kullanarak spam numaraları engelleyebilir isterseniz gün içinde yabancı numaralar tarafından gelen aramaları yanıtlamayabilir veya tek tek engelleyebilirsiniz. Bu sayede çeşitli olası tehlikeler içeren can sıkıcı aramaların önüne geçebilirsiniz.

Bu yazıda çok sayıda kişi tarafından merak edilen spam nedir sorusunu yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası