çavuşin kalesi / Otel Seki Cave Cavusin Göreme, Türkiye - hemen rezervasyon yap, fiyatları

Çavuşin Kalesi

çavuşin kalesi

Seki Cave Suites Çavuşin

Avanos şehrinde konuma sahip aile Seki Cave Cavusin Otel Nevsehir Kapadokya Havalimani havalimanından 30 km mesafede bulunmaktadır. Tesis 14 odadan oluşmaktadır. Otelde havaalanı transfer servisi, saat güvenlik, ütü hizmeti, emanet bagaj hizmeti, özel bir kasa, otopark mevcuttur.

Konuklar arabayla 10 dakikalık mesafede bulunan Guvercinlik Vadisi'a erişebilir, Goreme Tarihi Milli Parki ise 25 dakikalık yürüme mesafesindedir. Şehir merkezi 6 km uzaklıktadıfunduszeue.info, Ayvali Kilisesi'nın komşusudur.

Odalarda kişisel kasa, veranda, direkt telefon bulunmaktadır. Bazı odalarda şehir manzarası mevcuttur. Özel banyolarda saç kurutma makinesi, havlular, terlikler gibi olanaklar vardır.

Günlük olarak açık büfe kahvaltı servis edilmektedir. Burada lounge bar bulunmaktadır. Blue White Cafe & Restaurant, tesise metre uzaklıktadıfunduszeue.infoama tesisinde yürüyüş, binicilik gibi spor aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz, bisikletler, arabalar ise kiralamak için mevcuttur.

Çavuşin Gezilecek Yerler, Yol Tarifi, Çavuşin Kilisesi

Çavuşin köyü, Kapadokya’da mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken yerler arasındadır. Burada çok sayıda vadi ve antik yerleşim yeri bulunurken tarihi Çavuşin Kilisesi’de görülmeye değerdir. Üstelik Çavuşin Köyü’nün seramikle yakından ilişkisi bulunuyor. Bu yazımızda sizlere Çavuşin gezilecek yerler başta olmak üzere peri bacaları ile Çavuşin Kalesi hakkında önemli bilgiler veriyor olacağız.

Öncelikle Çavuşin Köyü’nün çok eski bir tarihi geçmişe sahip olduğu unutulmamalıdır. Bölgeye her yıl gelen milyonlarca turist hem Kapadokya’nın güzelliklerini keşfetme sansı buluyor hem de rüzgarların şekillendirdiği birbirinden güzel vadilerde vakit geçiriyor. Rehber ve acentalar sayesinde bölgede katılacağınız yürüyüş turları dışında balon turu, ATV turu ve at turu gibi farklı imkanlardan da yararlanabilirsiniz. Adrenalin ve eğlence dolu bir deneyim yaşamak isteyenlerin mutlaka görmesi gerektiği Çavuşin Köy’ünde çok sayıda konaklama seçenekleri de mevcuttur. Mağara otelleri, kayalar, karavan ve çadırlar bu bölgede en çok tercih edilen konaklama alternatiflerindendir.

Çavuşin Nerede, Nasıl Gidilir? Çavuşin Yol Tarifi

Çavuşin Köyü, Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlıdır. Nevşehir şehir merkezine uzaklığı km olmakla beraber Göreme – Avanos yolu üzerinde konumlanmıştır. Göreme beldesinden Avanos yoluna çıkış yaptıktan sonra 1,5 km sonrası Çavuşin köyüne ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden özel turlarla ulaşılan ayrıca kişisel aracınızla gidebilirsiniz.

Kapadokya Çavuşin Köyü Hakkında Bilgiler

Çavuşin’e yaklaştığınızı anlamak için Göreme’ye doğru ilerlerken yıkılmış harabeleri görmeniz yeterlidir. Eski tarihlerde Hristiyan dervişlerin yaşadığı bilinen Çavuşin Köyü ayrıca Roma döneminden günümüze kadar gelmeyi başarmış önemli bir bölgedir. Adeta tarihe ev sahipliği yapan bölgede çok sayıda kayanın oyulduğu fark ediliyor. Bu kayalar o tarihlerde yaşayan dervişlerin Romalılardan kaçmak ve korunmak için oyulmuştur. Ayrıca bölgedeki topraklar verimsiz olduğundan kaya oyuklarının hemen yan taraflarında yapılan küçük evlerde barınma ihtiyacı karşılanmıştır. Son zamanlarda Çavuşin köyünde bir çok oteller ve konaklama yerleri yapılmakta ve hızlıca gelişmektedir.

Kiliseleriyle tanınan Çavuşin Köyü ayrıca el işi seramikleriyle ünlü bir bölgedir. Bölge halkının özenle hazırladığı bu seramikler için Kapadokya’nın birçok bölgesinde atölyeler bulunmaktadır. Satılan birbirinden güzel çanak çömleklerin dışında kişisel olarak da bunu deneyimlemeniz mümkündür. Özellikle de Avanos’ta yer alan seramik müzesi, gezilecek yerler arasındadır.

Çavuşin Köyü Gezilecek Yerler &#; Çavuşin&#;de Nereler Gezilir?

Çavuşin köyü küçük olsada içerisinde gidilmesi gereken bir çok kilise bulunmaktadır ve bir birlerine yakın oldukları içinde kolay bir şekilde gezme imkanı bulabileceksiniz. Çavuşin Köyü gezilecek yerler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Aziz Paul Kilisesi
  • Gıdıların Kilise
  • Saklı Kilise
  • Üzümlü Kilisesi
  • Cemalların Kilise
  • Kolonlu Kilise
  • Azize Meryem Kilisesi
  • Haçlı Kilise
  • Aziz Jean Kilise
  • 3 Haçlı Kilise
  • 7. Yüzyıl Freskleri
  • Kilise Kilisesi
  • Vaftizci Yahya Kilisesi
  • Çavuşin Kilisesi

Sıralanan bu kiliseler arasında varlığını günümüze kadar ulaştırmayı başaran Çavuşin Kilisesinin özellikle görülmesi gereken bir yer olarak dikkat çekmektedir.

Aziz Paul Kilisesi, Gıdıların Kilise, Saklı Kilise, Üzümlü Kilisesi, Cemalların Kilise, Kolonlu Kilise, Azize Meryem Kilisesi, Haçlı Kilise, Aziz Jean Kilise, 3 Haçlı Kilise, 7. Yüzyıl Freskleri, Kilise Kilisesi, Vaftizci Yahya Kilisesi, Çavuşin Kilisesi olarak listelenmektedir. Çavuşin’de dikkat çeken kiliselerden olan Vaftizci Yahya Kilisesi, 5. yüzyılda inşa edilen en önemli ve büyük kiliselerden biridir. Kapadokya’nın ilk kilisesi olan Vaftizci Yahya Kilisesi’nin alanı geniş olmakla beraber tek apsisli olarak inşa edilmiştir. Kare planlı olarak yapılan bu kiliseden sonra 3 Haçlı Kilise’ye uğrayabilirsiniz. Yürüyerek kısa sürede gidebileceğiniz bu kilisenin ve yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. Fresklerinde Tanrı betimlerimelerine rastlayacağız Üç Haçlı Kilise’de Çavuşin gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Bir diğer önemli kilise olan Aziz Jean Kilisesi 2 katlıdır. Alt katında su kanalı, şarap mahzeni ve mezarlıkların olduğu bu kilisenin üst katında İncil’den alınan sahneler eşliğinde süslenen farklı bir kilise bulunuyor. Fresklerin görülmeye değer olduğu bu kiliseleri mutlaka gezmenizi öneriyoruz.

Haçlı Kilise hakkında da bazı bilgilere sahip olmakta fayda var. Bu kilisenin 6. yüzyıl ile 7. yüzyıl arasında inşa edildiği düşünülüyor. Kiliseye yüzyılda bazı eklemeler de yapılmıştır. Tek ana daireden oluşan Haçlı Kilise belki de Çavuşin Kilisesinden sonra gelen en önemli yapıt konumunda.

Çavuşin Kilisesi ve Özellikleri

Çavuşin Kilisesi ücretli olarak ziyaret edilebiliyor. yılı için 12 TL’lik bir giriş ücreti alınan Çavuşin Kilisesini, müze kartı olanlar ücretsiz ziyaret edebiliyor. Kiliseyi ele alacak olursak; giriş kısmında 2 farklı merdiven bulunan Çavuşin Kilisesinin tek nefli ve 3 apsisli bir kilise olarak inşa edildiği görülüyor. Sol ve sağ apsislerin hemen önünde vaftiz taşları yer alırken duvarlarda Hristiyanlığın en önemli olay ve kişileri resmedilmiştir. Kiliselerin boyanmasında ise 3 farklı tekniğin kullanıldığı görülüyor. Kayaların zamanla aşınması nedeniyle çok eski tekniklerle boyandığı düşünülen Çavuşin Kilisesinin duvarlarındaki resimler canlılığını koruyor.

Diğer kiliselere göre daha yüksek tavanlı olan Çavuşin Kilisesinde Hz. İsa’nın çarmıha gidişi, mahkum edilmesi ve çarmıha gerilmesi tasvir edilmiştir. Kilisenin içerisinde çok sayıda mezarlık da bulunuyor. Bu mezarlıklar ölen kişiler için odacıklarda muhafaza edilmiştir. Görüldüğü üzere hem Çavuşin Kilisesi hem de diğer kiliseler aslında tarihi anlamda bizlere çok şey anlatıyor. Çavuşin gezilecek yerler konusunda bölgedeki turlara katılarak çok daha farklı bilgilere sahip olabileceğinizi unutmayın.

Çavuşin Hakkında Kısa Soru ve Cevaplar

Kapadokya bölgesinin tam orta merkezinde bulunan çavuşin köyünde bir çok kilise bulunmaktadır. Bunları başlıca öne çıkanları ise Çavuşin Kilisesi, Vaftizci Yahya Kilisesi, Aziz Jean Kilise, 7. Yüzyıl Freskleri gibi bir çok kilise Göreme Beldesine çok yakın olan çavuşin köyünde yer almaktadır.

Çavuşin&#;den Ne Alınır?

Çavuşin köyünde dikkat çeken hediye olarak alabilceğiniz en uygun ürün olarak başı çeken çanak çömlek olarak dikkat çekmektedir. Nevşehir halkınında genel olarak tercih ettiği yöreye uygun çömlek, testi kebabında kullanılan testiler, yemek pişirmede kullanılan kapaklı testiler tercih edilmektedir.

Çavuşin Köyü Nereye Bağlı?

Çavuşin Köyü Nevşehir ili Avanos ilçesine bağlı bir köy olmakla birlikte Göreme’ye çok daha yakındır. Göreme’ye yaklaşık 2 km uzaklıkta olan bu köy küçük ancak sevimli bir yerdir. Köyde yaklaşık kişinin yaşadığı bilinmektedir.
Günümüzde tarihi dokusunun yanı sıra küçük dükkanları ve sevimli yapısıyla dikkat çeken bu köyü gezi rotanıza mutlaka eklemelisiniz. Ayrıca köyü gezdikten sonra Vaftizci Yahya Kilisesi’ne de mutlaka uğramalısınız. Bu kilise 5. yüzyılda inşa edilmiş ve günümüzde hala korunmaya devam etmektedir. Bölgenin en eski kiliselerinden birisi olarak kabul edilmektedir.

Çavuşin Kilisesi Müze

Çavuşin ve Çavuşin Kiliseleri Fotoğrafları

Çavuşin Hakkında Soru Sorabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası