patates kavurması yanına ne gider / Kavurmanın yanına en kolay ne yapılır? Kavurmanın yanına yapılabilecek yemek tarifleri

Patates Kavurması Yanına Ne Gider

patates kavurması yanına ne gider

Meze nedir? Birbirinden lezzetli ve pratik 10 meze tarifi…

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan mezeler, yemeklerin yanında aperatif olarak sunulur. Genellikle soğuk bir şekilde servis edilen mezeler, hem ana yemek öncesinde, hem de çilingir sofralarında yerini alır. Yoğurt ve peynir gibi malzemelerin ön planda olduğu mezeler, kimi zamanda semizotu ve patlıcan gibi sebze bazlı olarak hazırlanır.

Ayrıca deniz mahsulleri ile hazırlanan meze çeşitleri de mevcuttur. Her türlü içeceğin yanına meze çıkarılabilir. Başta rakı olmak üzere Türk şarapları da mezelere harika eşlikçi olur. Yoğurtlu otlar, turşu, ezine peyniri, kavun, zeytinyağlı sebze yemekleri, zeytinyağlı sarma, haydari, lakerda, roka salatası, domates ve soğan salatası, közlenmiş patlıcan salatası, marine edilmiş balık, ahtapot salatası, karides söğüş, sotelenmiş yabani otlar, pilaki, fava, zeytin, şakşuka, közde patlıcan salatası, kereviz salatası, zeytinyağlı enginar en güzel meze örnekleridir.

Pratik meze tarifleri arıyorsanız, meze tarifleri listesinden yararlanabilirsiniz. İşte, birbirinden pratik ve lezzetli 10 meze tarifi

HAYDARİ

Malzemeler

gr süzme yoğurt

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir

dal demet dereotu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz ve kuru nane

Yapılışı

Öncelikle geniş kaba süzme yoğurdu alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, kuru nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

BABAĞANUŞ

Malzemeler

4 adet patlıcan

2 adet yeşil biber

3 adet kapya biber

1 adet domates

2 diş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı tuz, karabiberi pul biber

Limon suyu

Maydanoz

Yapılışı

Öncelikle patlıcan, domates ve biberleri közleyin. Közlenen sebzeleri buzdolabı poşetine alıp, ağzını bağlayıp terlemesini sağlayın. Soğuyan sebzelerin kabuklarını soyun. Patlıcanları ezin ve diğer sebzeleri istediğiniz boyutlarda küp küp doğrayın. Ayrı bir kase içerisinde sarımsak, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırın. Karışımı köz sebzelerin içine ekleyin. Bir araya getirdiğiniz bütün malzemeleri iyice karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz doğrayarak servis edin. Afiyet olsun.

FAVA

Malzemeler

gr kuru bakla

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

1 demet dereotu

1 limonun suyu

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

4 su bardağı su

Yapılışı

İlk olarak kuru baklayı bol suyla ıslatın ve süzün. Soğanı temizleyip ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine baklaları ilave edin. 4 su bardağı su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu ince ince kıyıp, tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Robotla püre haline getirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Dikdörtgen borcama alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca fava sertleşecektir. Dilimleyerek servis edin. Favayı kıyılmış maydanoz ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

HAVUÇ TARATOR

Malzemeler

2 su bardağı süzme yoğurt

4 adet havuç

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

adet ceviz

Yapılışı

Öncelikle havuçların kabuklarını soyup ve rendeleyin. Daha sonra tavaya yağ koyun ve ısıtın. Rendelediğiniz havuçları tavaya alarak pişirin. Ve soğumasını bekleyin. Bu esnada derin bir kaseye süzme yoğurdu alın. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyerek karıştırın. Havuçlar soğuduktan sonra yoğurda ekleyerek, karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine ceviz parçaları ve zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

YOĞURTLU KARIŞIK KIZARTMA

Malzemeler

2 adet patlıcan

2 adet kabak

2 adet patates

2 adet kırmızı biber

adet yeşil biber

Sıvı yağ

Sosu için

2 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

Yapılışı

Sebzelerin hepsini eşit boyda doğrayıp sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve en son biberler olacak şekilde kızgın yağda kızartın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırıp kızarttığınız sebzelerin üzerine dökün. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.

SİRKELİ KIRMIZI BİBER

Malzemeler

5 adet kapya biber

diş sarımsak

1 çay bardağı üzüm sirkesi

çorba kaşığı zeytinyağı

çorba kaşığı su

Tuz

Yapılışı

Öncelikle biberleri ocak üzerinde veya fırın ızgarada közleyip soğuyunca kabuklarını soyun. Saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Şeritler halinde doğrayın. Derin bir kaba alın. Sirke, su, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın. Sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Hazırladığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine ilave edip sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Biraz bekletip servis tabağına alarak servis yapın. Afiyet olsun.

KABAK MÜCVER

Malzemeler

3 adet yeşil kabak

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

dal maydanoz

dal dereotu

5-dal taze soğan

Yarım çay kaşığı karbonat

Tuz, karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Servis için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Öncelikle kabakları temizleyip, kabuklarıyla rendeleyin. Rendelenen kabakların suyunu sıkın. Kabakların üzerine yumurtaları kırın ve iyice karışana kadar karıştırın. Unu, karbonatı, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son kıyılmış yeşilliklerinizi ekleyip karıştırın. Geniş bir tavada sıvı yağ kızdırın. Bir yemek kaşığı yardımıyla kabaklı karışımdan alıp, tavada arkalı önlü, iyice pembeleşinceye kadar kızartın. Bütün kabakları aynı şekilde pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

MUHAMMARA

Malzemeler

5 adet közlenmiş kırmızı biber

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı kimyon

Yarım su bardağı ceviz içi

2 dilim bayat ekmek

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 yemek kaşığı nar ekşisi

Tuz, karabiber

Yapılışı

Öncelikle kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın. Bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Servis kabına alın. Üzerini ceviz veya maydanozla süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ŞAKŞUKA

Malzemeler

3 adet patlıcan

2 adet patates

1 adet kabak

2 adet yeşil biber

3 diş sarımsak

3 adet domates

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı sirke

Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı

Öncelikle patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın. Tuzlu su dolu bir kaba alıp, acısının geçmesi için bekletin. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Sosu için gerekli olan domatesleri doğrayın. Bir sos tavasına aldığınız zeytinyağında domatesleri hafifçe kavurmaya başlayın. Üstüne rendelenmiş sarımsak, tuz, şeker ve sirkeyi de ekledikten sonra kapağını kapatın ve sos kıvamına gelene kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosu, kızarttığınız sebzelerin üstüne gezdirin. Karıştırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YOĞURTLU SEMİZOTU

Malzemeler

1 bağ semizotu

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

3 yemek kaşığı normal yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

Zeytinyağı

Pul biber

Yapılışı

Öncelikle 1 bağ semizotunun yapraklarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Başka bir kasede yoğurtları, ezdiğiniz sarımsağı ve tuzu karıştırın. Yoğurtlu karışımı semizotu yapraklarının üzerine dökün ve karıştırın. Semizotu salatasını uygun bir tabağa aktarın ve zeytinyağı, pul biberle süsleyin. Afiyet olsun.



mezetürk mezeleripratik tarifleryemekmutfak

Patates yemeğinin yanına ne gider, ne yapılır? Pilav, ayran, turşu…

Patates yemeği soğan, salça ve patates gibi hemen hemen her mutfakta bulunan malzemelerle yapılan, marifetli kişiler tarafından yapıldığında tadına doyum olmayan bir lezzet. Patates yemeği tek başına yenilebileceği gibi yanına pilav, cacık, ızgara et de çok yakışacaktır. Patates yemeğinin daha doyurucu ve lezzetli olması için şu yiyecekler ile birlikte servis yapabilirsiniz:

PATATES YEMEĞİNİN YANINA NE GİDER?

Patates yemeğini yalnızca ekmekle servis edebilirsiniz yahut patates yemeğine şu besinler de eşlik edebilir:

  • Et yemekleri
  • Pilav
  • Kola
  • Börek
  • Fırında kaşarlı makarna
  • Kuru köfte
  • Domates soslu makarna
  • Çoban salata
  • Izgara et, tavuk ve köfte
  • Cacık
  • Tavuk sote
  • Mercimek çorbası
  • Sebzeli bulgur pilavı
  • Şalgam suyu
  • Zeytinyağlı enginar
  • Makarna
  • Zeytinyağlı erişte
  • Bezelye
  • Turşu
  • Domates çorbası
  • Kremalı mantar çorbası
  • Domatesli bulgur pilavı
  • Et kavurma

PATATES YEMEĞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Patates yemeğinin ilk püf noktası malzemelerin taze olması. Patates yumuşamış, filizlenmiş olmamalı.

  • Patates yemeğine et bulyon atmak lezzetini artırabiliyor.
  • Yemeğe diş sarımsak ekleyerek hem daha lezzetli hem de daha faydalı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Patates yemeği yaparken patatesleri tencereye koyunca hemen su koymayıp patatesleri yağ ve salça ile bir güzel en az 5 dakika kavurup daha sonra sıcak su ekleyin.

LEZZETLİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Orta boy tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup doğradığınız soğanları kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçası da katıp kavurun. Son olarak patatesleri de atıp güzelce kavurmaya devam edin. Patateslerin üzerini biraz geçecek kadar tencereye su katın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dk dinlendirin. Dilerseniz kırmızı pul biber, karabiber serperek servis yapabilirsiniz.

Kavurmanın yanında ne yenir? Birbirinden leziz 10 tarif

ARRAffinity

(funduszeue.info)

Oturum (Session) Çerezi

Azure tarafından kullanıcı isteklerinin aynı instance a erişebilmesi için tuttuğu çerezdir

Oturum boyunca

_gat_UA

(funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Google Analytics'in analitik veriler tuttuğu çerezdir.

Oturum boyunca

_gid

(funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Google Analytics'in performans ölçümlerini yapmak için veri tuttuğu çerezdir

1 Gün

_ga

(funduszeue.info)

Zorunlu Çerez

Google Analytics'in performans ölçümlerini yapmak için veri tuttuğu çerezdir

Gün__gads

Takip Çerezi

Google DoubleClick (DFP)'nin kullanıcıları takip etmek ve yeniden pazarlama yapmak gibi çalışmaları için kullanılan çerezdir

GünIDE (funduszeue.info)

Takip Çerezi

Reklam amaçlı kullanıcı davranışlarını takip etmek için kullanılan 3. parti uygulama çerezidir.

Gün_ym_visorc_ (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex Metrica'nın kullanıcı oturumu ile ilgili tuttuğu çerez

Oturum boyuncasync_cookie_csrf (funduszeue.info)

Takip Çerezi

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

Oturum boyunca

sync_cookie_csrf (funduszeue.info)

Takip Çerezi

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

Oturum boyuncacX_S (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıdığımız cXense Tool'unun analitik veriler tuttuğu çerezdir

Oturum boyunca_ym_isad (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex Metrica'nın kullanıcının reklam engelleyicileri kullanıp kullanmadığını belirlemek için kullandığı çerez

Oturum boyuncayabs-sid (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın analitik veriler için kullandığı oturum id si

Oturum boyuncacX_P (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullandığımız cXense Tool'unun analitik veriler tuttuğu çerezdir

Güngckp (funduszeue.info)

Takip Çerezi

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan cxense çerezidir.

GüncX_G  (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıdığımız cXense Tool'unun analitik veriler tuttuğu çerezdir

Gün__auc (funduszeue.info)

Takip Çerezi

Alexa Analytics'in kullanıcı hedefleme ve analytics verileri için kullanılmaktadır.

Günsync_cookie_ok (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

1 Gün

yandexuid

(funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

Gün_ym_wasSynced (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın analitik veriler tuttuğu çerezdir

1 GünYandexuid (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın site kullanıcı sayısını belirlemek için kullandığı çerez

Gün_ym_d (funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın kullanıcının ilk oturum açma tarihini tuttuğu çerez

Gün

_ym_uid

(funduszeue.info)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın kullanıcı oturum id si

Gün

Et yemekleri, Türk mutfa&#;&#;ndaki en sevilen ve en besleyici lezzetlerden biridir. Etin yan&#;nda ne yapaca&#;&#;n&#;z&#; bilmiyorsan&#;z, size birkaç önerimiz var. Etin yan&#;na gidecek en iyi yemeklerden biri kavurma yaparken kullanabilece&#;iniz maden suyu yöntemidir. Maden suyu, etin yumu&#;ac&#;k olmas&#;n&#; sa&#;lar ve lezzetini artt&#;r&#;r. O nedenle kavurma yaparken mutlaka tencereye maden suyu eklemelisiniz.

Kavurma etinin yan&#;na gidecek en iyi çorbalardan biri mercimek çorbas&#;d&#;r. Yan&#;na pirinç pilav&#; da oldukça iyi gitmektedir. Salatay&#; ise iste&#;inize göre yapabilirsiniz.

ET&#;N YANINA EN &#;Y&#; NE G&#;DER?

E&#;er kavurma yerine &#;zgara veya sote et tercih ediyorsan&#;z, yan&#;na farkl&#; seçenekler de sunabilirsiniz. Örne&#;in, f&#;r&#;nda kremal&#; patates, dereotlu sebze sote, be&#;amel soslu f&#;r&#;n makarna veya domatesli pilav etin yan&#;na çok yak&#;&#;an tamamlay&#;c&#; tariflerdir. Bu tarifler hem kolay hem de doyurucudur.

Kurban etinin yan&#;nda en iyi ne gider? Kavurma yaparken tencereye ekleyin - Resim : 1

Etin yan&#;na daha hafif ve sa&#;l&#;kl&#; yemekler ar&#;yorsan&#;z, zeytinya&#;l&#; enginar, patates püresi, sebze ha&#;lama, közlenmi&#; patl&#;can salatas&#;, ezme, f&#;r&#;nda ka&#;arl&#; mantar, so&#;an salatas&#; veya humus gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Bu yemekler etin a&#;&#;rl&#;&#;&#;n&#; dengeleyecek ve sindirimi kolayla&#;t&#;racakt&#;r.

Et yemekleri, her zaman sofralar&#;m&#;z&#;n vazgeçilmezi olmaya devam edecek. Siz de etin yan&#;na ne gider diye dü&#;ünmeden, bu önerilerimizi deneyerek sofran&#;z&#; zenginle&#;tirebilirsiniz. Afiyet olsun!g

funduszeue.info

Yazıyı Paylaş:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası