avliya boşnak mutfağı kahvaltı / Avliya Boşnak Mutfağı, Yıldırım menü fiyatları İstanbul, İstanbul Kahvaltı - YummyAdvisor

Avliya Boşnak Mutfağı Kahvaltı

avliya boşnak mutfağı kahvaltı

avliya boşnak mutfağı


fiyata göre gayet iyi. fakat açık büfede olan şeylerin hepsikahvaltısaati başladığında tam değildi. da gittik poğaça kızartma vs saat a doğru geldiler ozamana kadar doymuştuk zaten ve daha öncekahvaltıyapan insanalrın bunları yemeye hakkı yokmu?
birde börek olabilirdi kahvaltıda boşnakları temsil eden birkahvaltıolduğu için. onun dışındaki herşey iyiydi??
herşey mükemmeldikahvaltıharikaydı sadece açık büfe konseptinde biten ürün yenilenmesi çok çok geç yapılıyor hatta bazı ürünlerde yenileme yapılmadı bile onun harici harika
gerçekten kendinizi ailenin içinden hissedeceğiz her köşesinde boşnak kültürü olan bir restoran ben hem öğle yemeğinde hemdekahvaltıyeme fırsatı buldum. çalışanların güler yüzlülüğü samimiyeti çok içten. sahiplerinin de orda çalışıyor olması herkesle muhabet etmesi ortamı daha da sıcak yapıyor . gidipte memnun ayrılmamanız imkansız. soğan dolması hala aklımda ?
sıcak cana yakın bir hizmet vardı.acik büfekahvaltıseçeneğinde fazlaca çeşit var güzel bir aile kahvaltısı yapılabilecek bir funduszeue.infopasa'dakahvaltıyapılabilecek ender mekanlardan.
açık büfekahvaltıoldukça sıradan. boşnak mutfağında asıl olması gereken börek, ajvar vs taleplerinizi ekstra ödüyorsunuz. fiyatları da oldukça yüksek.
saat 11'i geçerek gittik açık büfe kahvaltıya. sabah bir kerede pişirilip bekliyor ürünler açıkta; bu nedenle de soğuk ve bayattı. 25 tlkahvaltıaçıkçası bu şekilde değmiyor. bu arada 0,33 lük bir suya da 3 tl yazmaları pek iyi değil. bir de bu suyu içmenize gerek yok, hesabınıza siz daha almadan ekliyorlar. bu nedenle dikkat etmeli gidecek arkadaşlar. bugünkü masaya gelen ve belli ki kahvaltısı biten bir masadan arda kalan termostaki soğuk çay, soğuk ve beklemiş yiyecekler ve sonrasında bir de masamızda ne yenilmiş içilmiş hiç bakmadan alınan; ve ben öderken 2kahvaltıaldık diye belirtmişken, olmamasına rağmen su da varmış diye uyarmadan hesaba ekleyen bir işletme olunca daha yol düşer mi düşünmek gerek. teşekkürler!
geçen gün daha önceki memnuniyetimden ötürü benimle beraber konuklarımı kahvaltıya getirdim. 6 kişi idik. sırf börek yememek için biraz da kahvaltılık almak istedik. 3 kişilikkahvaltıaldık. diğer herkes ayrıyetten böreklerini söyledi. ortada 3 tabak oldu. keyif sohbet başladı dedim tam bir hanımefendi dikildi tepemizde böyle yemek yiyemezsiniz. ortaya koydunuz 6 kişi yiyorsunuz. 6 kişi parası vereceksiniz dedi. durumu izah etmeye çalışsakta aksi söylemlerine devam etti. mekan kalabalık idi ve misafirimize de mahcup olduk. yemediğimiz tabakları da 2 katı fiyat ile de eklenince bütçeyi açıp karnı doyurmadan mahçup mahçup evimize döndük. kalabalıktır dedik, servis yavaşlığı, getirmemeyi, soğuk çayı hadi bunlara bağlayalım. fakat 1kahvaltıtabağı için müesseseyi dolandırmaya çalışıyor gibi muamele görmemize çok sinirlendim. dolandırıcılık yapacak olsam cebimde param olmasa misafirlerimi alıp da gelmem. nedir bu insanların içinde üçkağıtçı gibi muamele ben anlayamıyorum. önceki memnuniyetimizi de aldılar götürdüler. güler yüz yoktu ama böreklerinin tadı bizim için yetmişti. ama artık ne gideriz ne öneririz.
samimiyetiyle lezzetiyle ailenizin her haftasonu gelmeli.börek idda ediyorum türkiyenin en iyisi.şu kadar çeşitkahvaltıbaşka yerlerde 50 liradan aşağı değil müfunduszeue.infoa gidilmesi gereken bir yer
pazar günü sabah erkenden rezervasyonsuz kahvaltıya gittik. rezerve saatine kadarkahvaltıiçin 1 saat vaktimiz vardı, biz de acele acele kahvaltımızı yaptık masayı işgal etmemek için. süremizi aşmayalım diye hemen hesabı istedik, 3 kişilik kahvaltıda tabakta yetistiremedigimiz 3 tane çörek kaldı yazık günah çöpe gidecek diye bunları paket yapalım dedik. mekânda organizasyonu yapan bayan açıkbüfe kahvaltıda paket yapılmadıgini söyledi. biz zaten bunu biliyoruz, kaldı ki mekandan yemek istifleyip gitmiyoruz, açıkbüfe kahvaltıyı sabahin 9unda 1 saatte yapıp çıkarak yoktan mekâna 90tl kazanç getiriyoruz, yayıla yayıla oturup yedigimizin fazlasını da yiyebilirdik, alt tarafı tabagimizda kalan parçalanmış çöreği çöpe gidecek yazık günah diye yanimiza almak istedik, yemek istifleyip gidiyor gibi muamele ettiniz. o saate kadar mekândan memnun kalmıştık ama bu kabaliginizdan sonra kapınızdan geçmeyiz artık, çok kırıldık, değdi mi simdi bir iki kırık çöreğe??!
merhaba, bugünkahvaltıiçin gittiğimizde 50 çeşit 35 tl konseptine göre çeşitleri eksik buldum. peynir çeşidi çok azdı, zeytinler güzeldi. sevdiğim şeylerde ise pişi ve reçel çeşitleri tatmin ediciydi. servis çok yavaştı, düzenli bir koordinasyon yoktu yoğunluğa yetişemeyen garsonlar vardı. yıkanmış olan çatal, kaşık ve bıçaklar ayakkabılarla basılan zemine koyuldu oradan da çekmeceye yerleştirildi gözlerimizle gördük.
boşnakkahvaltısalonu diye gittik boşnaklara ait 2 çeşit hamur işi vardı peynir bile para ile satılıyor ayrıca vitrinde sergileniyor boşnak kahvaltıları vitrinde sergilenir satışa sunulmuş yediklerimiz çok sıradan birkahvaltıidi artık hijyen 0
arkadaşlar burası öyle bir anlayışa sahip bir yerki eşimle beraber gidipkahvaltıettiğimiz yer kahvaltıdan sonra müşterilerin ordan gitmesi için elinden geleni yapıyor ki hatta fotoğraf çekiminizi dışarda yapabilirmisiniz .diyebilecek kadar küstah bir servis anlayışı var .gidecek olanlar yanındaki misafirine eşine ve dostuna rezil olmamak hatta kavga etmemek istiyorlarsa bu mekani kesi̇nli̇kle tavsi̇ye etmi̇yorum.. 
rezalet bir mekan gidip gününüzü ve keyfinizi kaçırmayın salataları kuru!kahvaltıürünlerinin çoğu kalmamış bu arada haftasonu ve saat 10 funduszeue.info ve güleryüz sıfır gerçekten haftasonukahvaltıkeyfiniz berbat funduszeue.infoti ile gitmeyin funduszeue.info bu arada dostlarımıza mahcup olmamız cabası!
mekan oldukça şık. yemekleri lezzetli. fakat açık büfekahvaltıfiyasko. her şey ekstra ücret. buna rağmen 42 lira gibi bence o kahvaltıya değmeyecek bir fiyatı var.
kahvaltı için geldik. geldiğimizde çok sıra vardı. 1 saat bekledik neredeyse. geldiğimize pek değmedi çünkükahvaltıçok vasat. kızartmalar sanki 3 gün önce yapılmış ve yağ içinde. zeytin peynir en ucuzlarını almışlar. çeşit çok az. ürünler taze değildi. yöresel lezzet bir tek puşi vardı. gerisi normal kahvaltı. fiyat/performans olarak çok sınıfta kalır. evde yiyin daha iyi. personel güler yüzlü ve ilgili.
her şeyi değerlendir

Konu hamurişleri olduğunda, Balkanlar&#;ı şöyle bir ayırırım. Türkiye&#;nin her yöresinde ayrı ayrı güzel hamurişleri yapılsa da, ince iş bakımından Balkan börekleri, çörekleri bence diğerlerinden ayrılır. Bu yüzden bir Balkan insanına kolay kolay beğendiremezsiniz o hazır baklava yufkasından mamul börekleri &#;Ama çok çıtıııır&#; diye! At terli, yemez!

Eskiden böyle şeyler ancak şanslıysanız, evde/tanıdık yapan varsa yenirdi ya, çok şükür artık Boşnak yemeklerinin de ayrı restoranları var. Var, var ama, bazılarının ne yazık ki bugün artık orijinallikten epey saptığını ben bile anlıyorum -ki Boşnak değilim, ama bir Balkan insanı olarak elbette mutfaklarımız arasında çok yakınlık olduğu için.- Eh, evde yapılanı bire bir restoranda bulamayız hiçbir zaman, doğrudur, ama en azından iyisini bulabiliriz, değil mi? İşte Bayrampaşa&#;daki Avliya, tam da bu yüzden beni her gidişte çok mutlu eden bir yer!

Cevapci/cevapcici gibi köfteleri, kuru eti, soka veya smoça denen sütlü kaymaklı biber turşusu gibi nice güzelliği olsa da, benim için her zaman bir numara Boşnak mantısıdır. Mantı denince akla haşlanmış bir şey geldiğinden mütevellit, bilmeyene anlasın diye &#;Boşnak böreği&#; dense de, asıl adı Boşnak mantısı olan bu letafet incecik kat kat hamur içine kıyma, yanında kaymak ve ajvarla yendiğinde günün her saatinde mükemmel bir öğün! (Kahvaltı niyetine de yenir, yedim, şahane oluyor!) &#;Kaymak&#; denen şey tabii bizim kahvaltıda yediğimiz tatlımsı süt kaymağı değil, lor peynirini andıran tuzlu bir süt ürünü. Ajvar ise tatlı kırmızı biber bazlı, hafif sosa dönük ama dişe gelir taneli nefis bir arkadaşımız. Bu ikisinin yanında bir de soka/smoça geliyor ki eh, o da muazzam yakışıyor mantıya. E bunca şeyi zaten pek çıtır, harcı da pek nefis olan Boşnak mantısına yancı ederseniz tabii ki nefessiz yersiniz, di mi? Avliya&#;da bu mantılar ve ıspanaklı vs. börekler olması gerektiği gibi pişiyor: üstten alttan kor ısısıyla, yavaş yavaş, sac altında. Bunun ağır ağır pişmesinin tadını iyice arttırdığını söylemeye gerek yok herhalde? Başka yerlerde &#;Boşnak işi&#; olduğu iddia edilen hamurişleri satıldığını gördüğünüzde buna bakın mesela, bakalım sac altı mı pişiyorlar?

Mantı çok nefisti ama tabii hem benim &#;yiyici ekibim&#; itibariyle hem de hazır ta Bayrampaşa&#;ya gelmişken sadece Boşnak mantısı yiyip kalkmamız söz konusu bile olamazdı. Biz tabii bütün menüyü yedik! Önden mantıyla nefsimizi körleyip sıcak yemeklere geçtik; Boşnakların meşhur isli kuru etli kurufasulyesi, soğan dolması, yanında da muçkalica yani biberli, soğanlı et sote. Kurufasulyeye hiçbir zaman bayılmasam da (ben nohutçuyumdur) isli kuru et benim için bile gerçekten çok güzelleştiriyor. (Ben isli her şeye bayıldığımdan da olabilir!) Soğan dolmasında ise doğu usulü nar ekşili olan favorimdir, ama bu soğan dolmasında benim için &#;ev tadı&#; var. Hani mutfaklarımız epey ortak demiştim ya, işte bu dolmanın harcı tam benim anneannemin etli dolmaları gibi&#; Muçkalica da aynı şekilde, annem babam et sote yapsa tadı aynı böyle olur. Ne tuhaftır ki, et sote der geçeriz, herhangi bir esnaf lokantasında da kesinlikle biberli-soğanlı et soteye denk gelebilirsiniz, ama tadı bundan farklıdır. Bir sebep, genel olarak Balkan coğrafyasında yeşil değil kırmızı bibirn tercih edilmesi ve bol konması olabilir; ama genel olarak bunun da tadı tuzu benim için &#;ev tadı&#;nda. Lezzetli ve yumuşak olduğu için çok hoşuma gitti tabii&#;

Avliya&#;da geleneksel Boşnak lezzetlerinin dışında daha &#;esnaf lokantası&#; tadında da lezzetler var. Biz merakımızdan onlardan da aldık. Vişneli zeytinyağlı sarma hiç fena değil. Nohutlu, parça kuzu etli kabak yemeği ise hem tarzı hem de beyaz terbiyesi itibariyle tam Antep yemeği, sanki şiveydizle mutanyayı birleştirmişler gibi. Çok lezzetliydi! (Geçenlerde &#;Antep yemeği&#; lokantası olduğunu iddia edip ayran içine nohut konmuş gibi bir yuvalama getiren yer bence bu yemeği görüp kendinden utanmalı!) Keza semizotu borani üstünde servis edilen fellah köfte de çok çok başarılıydı, dibini sıyırdık! Hem de masaya ekmek niyetine gelen pişilerle sıyırdık! (Zira yağlı hamuru Balkanlıdan soracaksınız!)

Mantının üstünde 6 çeşit yemek tadınca durduk sanıyorsanız, tabii ki yanıldınız! Bunlardan sonra sıra geldi etlere&#; Çeşit çeşit Boşnak köfteleri içinde en ünlüleri içinden eski kaşar akan pljeskavica ile onun kuru et ilavelisi velika pljeskavica. Normalde içinden kaşar akan, üstünden kaşar/cheddar gözüken şu zamane işi Instagram şovu kokan yemeklerden zerre hazzetmiyorum. Zira kullandıkları peynirler, peynirden başka her şeye benziyor. Lakin bilirsiniz ki kaşar, Balkan işi bir peynirdir. İyi eski kaşar kullanılan ve daha önemlisi çov olsun diye değil, eskiden beri böyle yapılan (abartıp sağından solundan da litrelerce erimiş peynir akmayan) bir yemeğe tabii ki diyecek lafım olamaz. Nitekim pljeskavicaların her ikisi de gayet güzeldi. Ama gol beklenmedik yerden geldi! Cevapi, en klasik köfte ve genellikle o bahsettiğim tuzlu kaymakla pide/ekmek içinde yenir. Diğerleri daha afilli durduğu için onlar istenmişti, ama beni şeytan dürttüğü için dayanamayıp ondan da söyledim. Sonuçta klasikler boşuna klasik olmuyor, güveçte cızır cızır kaymağıyla gelen cevapi pek beğenildi! Yanında gelen ekmek de çok güzeldi, kendileri yapıyorlarmış. Hem pofidik ama hem de doygun bir ekmek. Ne yazık ki ancak servise yetiştirecek kadar yapabildikleri için dışarı satışı yok.

Köfteler dışında bir de tandırları görünce tandırseverlerimiz dayanamadı, ondan da istedik. Tandır eti orta yağlıkta, iyi pişmiş bir parçaydı ve bence esas güzel kısmı pilavıydı: tarçınlı, üzümlü, pek güzel bir pilavla geldi tandır, afiyetle yedik. Olmuşken tam olması açısından kuru et de istedik ve şiir gibi bir görüntüyle geldi kuru et. Yeni kesildiği için çok yumuşaktı, hatta fazla bile yumuşaktı, &#;kuru&#; değildi yani! Kuru etlerin islisi ve issizi oluyor, benim favorim daima islisi. Şarküteri ürünlerine, sosise jambona pek düşkünlüğüm olmamasına rağmen işte bir bu kuru ete bir pastırmaya (ki zaten benziyorlar biraz) dayanamıyorum!

Bunca hamur işi, et ve yemekten sonra artık damağımızı tatlandırıp öyle bitirelim dedik. Balkanlar, Antep&#;ten sonra herhalde en çok baklava yapılan yer. Ama tarz olarak &#;ev baklavası&#; denen tipte ve cevizli olur bu baklavalar, dilimleri de daha büyük olur. Çocukluğum her bayram iki kocca tepsi baklava açan anneanneme yamaklıkla geçtiğinden ve bir insanın ömrü boyunca yiyeceği tüm cevizli baklavaları takribi 12 yaşıma kadar çoktan yemiş olduğumdan (zira o koca tepsilerin biri yalnız benim içindi!) ben artık cevizli hiçbir hamur tatlısına tahammül edemiyorum (o kadar abartmadan yesem iyiymiş!) ama yiyenler baklavayı beğendiler. Ben ise tuffahiyeye bittim! Tuffah, Arapça elma demek aslında, o yüzden Osmanlı döneminde yapılan elma dolmasının da adı tuffahiyedir. Bu ise bir tür &#;tatlı dolma&#;. İçi tarçınlı elma rendesi ile doldurulan elma, kendi şurubu içinde servis ediliyor. Bir nevi ayva tatlısı gibi yani. Ama çok ferah, çok güzel. Yemeklerin üstüne gerçekten muhteşem gitti, elma da gayet diri tutulduğu için o soğuk şurubuyla kıtır kıtır yenişi çok hoşuma gitti. Hepsinin yanında, çay yerine günde fincan fincan kahve içen Boşnaklar gibi kahve içtik elbette. Nobel ödüllü ünlü yazar İvo Andriç&#;in Drina Köprüsü kitabını okumuş olanlar, oradaki kahve muhabbetini de hatırlayacaklardır&#;

Avliya&#;da içki yok maalesef, fiyatlar ise bence gayet makul denebilecek düzeyde. Eve almak isterseniz ajvar, soka gibi lezzetler kavanozla da satılıyor. Buranın sokası biraz kremamsı, &#;beginner&#; Boşnak lezzeti avcıları için daha uygun olabilir, zira orijinali biraz daha ekşi ve keskindir, ama zaten bekledikçe keskinleşir tadı. Genel olarak ortam çok güzel, servis çok özenli, lezzetlerse her seferinde çok memnun ediyor. O yüzden şöyle bir Bayrampaşa&#;ya salının, tercihen kalabalık bir ekiple gelin ve her şeyden tada tada yiyin!

Not: Kuru et, soka, ajvar, lutenitsa, zakuska gibi lezzetler ve daha fazla çeşit o civarda şarküterilerde bolca mevcut, fiyatı da tabii daha uygun oluyor. Biz yemekten sonra Bayraktar Şarküteri&#;ye uğradık ve orayı da talan edip öyle döndük. Kesinlikle peynir ve şarküteri alışverişi için Bayrampaşa&#;ya gitmişken uğramanızı öneririm.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası