irlandaya vize / İrlanda Vizesi Nasıl Alınır? İrlanda Vizesi Başvuru Ücreti Ve Gerekli Evraklar Listesi ()

Irlandaya Vize

irlandaya vize

İrlanda öğrenci vizesi

Uçağa binmeden önce bazı önemli belgelere ihtiyacınız olacak. Eğer Avrupa birliği üyesi olmayan bir ülkedenseniz, İrlanda için büyük ihtimalle bir öğrenci vizesine ihtiyacınız olacaktır. Endişelenmeyin, sizlere sıkıcı kağıt işleri için yardımcı olmak için buradayız!

İrlanda öğrenci vizesi – Neleri bilmeniz gerekir

İrlanda’ya eğitim almak için gelmeyi düşünüyorsanız, bir öğrenci vizesine ihtiyacınız olacaktır. Vize gereklilikleri için INIS’i (İrlanda Yurtdaşlığa Kabul ve Göçmenlik Servisi) kontrol etmenizi tavsiye ederiz ve eğer vizeye ihtiyacınız olursa, IDP danışmanınızdan vize başvuru süreci hakkında sorular sorabilirsiniz.

Ne zaman başvurmalıyım?

Normalde sekiz hafta ya da daha uzun süren bir işlem olduğu için İrlanda öğrenci vizesine mümkün olduğunca erken başvuru yapmanız gerekmektedir. İrlanda’ya gitmeden üç ay önce başvuru yapabilirsiniz.

Vize başvurumun bir parçası olarak neleri göndermem gerekir?

İstenilen belgeleri göndermeniz, pasaport fotoğrafı ve doğru vize tipi için uygun başvuru ücretini doğru ofislere vermeniz gerekmedir. Ayrıca biometrik bilgilerinizi temin etmeniz istenilebilir. 

Her şeyin düzgün bir şekilde ilerlediğine emin olmak için IDP danışmanınıza sormanızı önemle tavsiye ediyoruz. Eğer istenilen belgeleri sunmuyorsanız, öğrenci vizesi reddi alma riskini arttırırsınız.

Vize durumumu nasıl kontrol edebilirim?

  • Vize başvuru numaranızla vizenizin işlenip işlenmediğini, online olarak kontrol edebilirsiniz. Bu liste her hafta güncellenir. 
  • Eğer vizeniz onaylandıysa, İrlanda Konsolosluğu vizenizi pasaportunuza ekleyecektir.
  • Eğer vizeniz reddedildiyse, iki ay içerisinde itiraz edebilirsiniz.

Eşime vize alabilir miyim?

Hayır. İrlanda’ya okumak için gelen Avrupa Birliği üyesi olmayan uluslararası öğrenciler ailelerini kendileriyle birlikte getiremezler. Uluslararası öğrencilerin eşleri ve çocukları İrlanda’da yaşamak için ayrıca başvurabilir.

Eğer vizem red alırsa ne olur?

Eğer vize başvurunuz red alırsa, kolejler, başvuru ücretiniz dışında eğitim ücretini geri ödeyecektir.

Öğrenci vizesi listesi

  • Güncel pasaport boyutlu fotoğraf
  • 12 ay geçerli pasaport
  • Neden vize için başvurduğunuzu açıklayan imzalı başvuru mektubu
  • İrlanda üniversitesi, kolejinden ya da okulundan gelen tam zamanlı eğitime kabul edildiğinizi bildiren “Kabul mektubu” 
  • Öğrenim ücretinizin tamamını ya da eğer ödemeniz gereken tutar €’dan fazla ise vize gerekliliklerini tatmin edecek en azından bu miktarda rakamı ödediğinizi kanıtlayan bir belge
  • İngilizce yeterliliğinizi kanıtlayan belge. Birçok İrlanda üniversitesi ve kolejleri IELTS’den skoru ister.
  • Kendinizin ya da sponsorunuzun öğrenim ücretlerinizi ve oradaki yaşam maliyetlerinizi karşılayabileceği yeterli fona sahip olduğunu gösteren bir belge. 
  • Eğer bir bursa sahipseniz, buna sahip olduğunuzu kanıtlayan bir belge
  • Eğer Çin, Hindistan, Nijerya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ya da Birleşik Krallık’tan başvuru yapıyorsanız daha fazla belgeye ihtiyacınız olabilir. 

Vize başvurusu süreciyle ilgili olan birçok şey vardır. Stresinizi bir kenara bırakın ve IDP danışmandan uzman tavsiyesi alın. Sizlere vize işlemleri konusunda yardım etmek için buradayız.

Staj imkanım var mı?

İrlanda’daki birçok eğitim programına staj ya da iş yerleşimini dahil etmektedir. Bölümlerin bu aşaması, sürecin %50’sinden daha fazla olamaz. Örneğin, eğer dört yıllık bir bölüm sizlere maksimum iki yıllık bir iş yerleşimine izin verir. İş yerleşimleri, eğitim programlarında esas teşkil etmelidir.

Öğrenimimi tamamladıktan sonra çalışabilir miyim?

Mümkün olabilir. İrlanda Hükümeti’nin Üçüncü Seviye Mezunlar Düzenlemesi, İrlanda yüksek öğretim kurumlarından mezunlara bir yıllık geri-kalma vizesi vererek İrlanda’da kalmanıza ve iş aramanıza izin verebilir. Yüksek lisans öğrencileri için bu süre iki yıl uzatılır. 

Yasal olarak, Avrupa Birliği üyesi olmayan üçüncü seviye mezunlar İrlanda’da uzun süre kalmak için ayrıca Yeşil Kart İzni’ne başvurabilir. Bu belli bir işverenle, yetenek eksikliği olan bir işte çalışmanıza izin verir.

kaynağı değiştir]

Yukarıdaki vize muafiyetin hakkı olmayan ülkelerin vatandaşları, bir İrlanda büyükelçiliği veya konsolosluğuna önceden İrlanda vize başvurusu yapması gereklidir. Çoklu giriş vizesi € maliyeti iken tekli giriş vizesi 60 € maliyetindedir.[7] Ancak, eşleri ve Avrupa Ekonomik Alanına üye ülkelerin vatandaşlarının aile üyeleri ve İsviçre vatandaşlarına ücretsiz İrlanda vizesi verilir. Buna ek olarak, vize başvuru sahiplerinin aşağıdaki ülkelerin ve bölgelerin vatandaşı olan bir ücret ödeyerek muaf olanlar:[8]

6 yaş ve üzeri tüm vize başvuru sahipleri&#;Nijerya'da ikamet eden (milliyetlerine bakılmaksızın) Vize başvuru sürecinin bir parçası olarak kendi parmak izlerini göndermeleri gerekmektedir.[9]

Vize türleri[değiştir

İrlanda Vizesi Nasıl Alınır? İrlanda Vizesi Başvuru &#;creti Ve Gerekli Evraklar Listesi ()

İrlanda vizesinin ücretleri, net belli değildir. Dönemsel farklılıklar görülebilir. Bunun için mutlaka vize başvurusu öncesi, yetkililerle görüşülmelidir. Vize merkezleriyle vize ücretleri konusunda görüşme sağlanabilir. İrlanda vizesi ücretleri ortalama 60 ile Eoru'dur.

Fiyatlara, ek hizmetler ve danışmanlık firmasından alınan hizmetler dahil değildir. Vize başvurunuz öncesinde, hangi şekilde başvuru yapacaksanız belirtebilir, ücreti öğrenebilirsiniz.

İrlanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar Neler?

İrlanda vizesi başvuru yapılabilmesi için başvuru evraklarının doğru olarak hazırlanması gerekiyor. Tüm belgeler hazırlanıp teslim edildiğinde, değerlendirme sürecinde, İrlanda Cumhuriyeti yetkilileri ek belge talebinde bulunabilir.

Başvuru formu. İrlanda Cumhuriyeti ülkesine vize alımı için başvuru formu doğru bilgiler yazılarak doldurulmalı. Bilgiler eksik olmadan doldurulduktan sonra imzalanıp, dosya içerisinde eklenmelidir.

Vize talep dilekçesi. Vizenin hangi amaçla alınmak istendiği, İrlanda ülkesine neden gidildiği hakkında kısa ve açıklayıcı bilgilere yer verilmeli.

Pasaport. 10 yıl içerisinde alınmış, yıpranmamış, 2 sayfa boş ve seyahat sonunda 6 ay daha geçerlilik süresi olan pasaportunuzu eklemelisiniz. Eski pasaportunuz varsa, evraklarınızın arasında koyabilirsiniz.

Nüfus cüzdanı. Kimliğinizin arkalı ve önlü iki adet fotokopisini dosyanıza ekleyebilirsiniz.

2 tane biyometrik fotoğraf. Son 6 ayda çekilmiş, arka fonu beyaz vize şartlarına uygun olmalıdır.

Aktif şekilde kullanılan bankanın hesap dokümanları dosyaya koyulmalı.

Vize ücreti yatırımı sonrasında bankadan alınan dekontu evraklarınızın arasına eklemeyi unutmamalısınız.

Euro teminatlı seyahat sağlı sigortası. Vize acenteleri size bu konuda yardımcı olabiliyorlar.

Varsa maaş bordrosu evraklarda bulunmalıdır.

Başvuru sahibi hangi meslekle ilgiliyse buna ilişkin ek belgeler talep edilir. Emekli olanlar, işveren kişiler, öğrenciler için ayrı ayrı belge talebinde bulunulabilir.

Vizenin turistik gezi, aile ziyareti benzeri nedenlerle talep edilmesi durumunda ayrıca belge istenebilir. Bu belgelerin neler olduğuna ilişkin konsolosluk ya da aracı vize merkezlerinden öğrenebilirsiniz.

İrlanda Vizesi İçin Başvuru Şartları Neler?

İrlanda vizesi başvuru şartı, evrakların eksik olmadan teslim edilmesidir. Başvuruda tüm evrakların doğruluğu önemlidir. Randevu alımı gerçekleştirilmeli ve randevu saatinde belirtilen yerde bulunulmalıdır. Ücret ödemesi yapılmadan, vize başvurusu değerlendirilmeye alınmamakta. Bu hususlara dikkat edilerek vize başvuru yapılırsa, kısa süre içerisinde olumlu sonuçlanır.

İrlanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İrlanda Vizesi çıkış süresi, bazı faktörlere bağlıdır. Resmi tatiller söz konusu olmadığında, belgeler eksiksiz teslim edildiğinde ortalama haftada vize başvurusu sonuçlanmış olur. Evraklarda yanlışlık, konsolosluğun görüşmeye çağırması ve tatil dönemleri başvurunun geç sürede sonuçlanmasına neden olur. Başvurunuzu her ihtimale karşın seyahatten otuz gün önce yapabilirsiniz.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası