20 ye yuvarlanan en küçük sayı / 2. Sınıf Yuvarlama Problemleri | İlkokul Dokümanları

20 Ye Yuvarlanan En Küçük Sayı

20 ye yuvarlanan en küçük sayı

2. Sınıf Matematik Onluğa Yuvarlama konu anlatımı

Haberin Devamı

 Şimdi bu konuda bazı örnekler ele alalım ve işlemin nasıl yapıldığını beraber inceleyelim.

Örnek:

 24 = 20 + 4 = 2 onluk + 4 birlik = 20 yuvarlama

 Gördüğünüz gibi yukarıdaki toplama işleminde 2 10'luk ve 4 birlik bulunuyor. Yukarıdaki tanımlamalara baktığımız zaman eğer elimizde birler basamağı 4 e kadar sayı var ise o zaman bunu bir önceki onluğa yuvarlıyorduk. O yüzden 24 sayısını en yakın onluğa yuvarlıyoruz ve böylece 20 sonucunu buluyoruz.

 37 = 30 + 7 = 30 onluk + 7 birlik = 40 yuvarlama

 Bu defa 37 rakamını yuvarlama yaptık ve 40 sonucunu bulduk. Peki bunu nasıl yapılır? Sayının birler basamağına baktık ve 5’ten yukarı olduğunu gördük. Çünkü 5 ile 5’ten yukarı olan birlik basamağını gördüğümüz zaman, yuvarlamayı bir sonraki onluğa yapıyorduk. O yüzden 30 rakamına 40 sayısına yuvarladık. Şimdi bu konuda sırasıyla farklı örnekler yapalım ve bu örnekleri siz inceleyin.

 43 = 40

 36 = 40

 54 = 50

 12 = 10

 89 = 90

 75 = 80

 28 = 30

 Gördüğümüz gibi hem bir önceki onluğa hem de bir sonraki onluğa yuvarlama şeklinde işlem gerçekleştirdik. Bu işlemleri yaparak toplama ve çıkarma sonuçlarını kolayca bulabiliriz. Şimdi toplama konusunda bir örnek yapalım ve bunu inceleyelim.

Örnek:

          23 = 20

          36       = 40

          59 60

 (Gerçek rakam) (Yuvarlama)

Haberin Devamı

 Yukarıdaki toplama işleminde gördüğünüz gibi 23 sayısını en yakın onluğa yuvarladık ve 20 sayısının bulduk. Daha sonra 36 sayısının yine en yakın onluğa yuvarladık ve 40 sayısını bulduk. Daha sonra hem gerçek rakamı hem de yuvarlama yaptığımız rakamı bulduk. Arada sadece 1 sayı fark olduğunu gördük. Yani çok yakın şekilde bir tahmin yürütme işlemi yaptık.

 34 = 30

 21 = 20

 13 10

 (Gerçek rakam) (Yuvarlama)

 Bu defa çıkarma işlemi yaptık ve her iki sayıyı da onluğa yuvarladık. Böylece 34 sayısını 30 onluğa yuvarlamış olduk. Daha sonra 21 sayısının ise 20 sayısına yuvarladık. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ise hem gerçek rakamı hem de yuvarlama rakamı bulduk. Bu defa arada 3 fark oluyor.

Haberin Devamı

 Bu şekilde siz de farklı örnekler yaparak çift rakamlı sayılar da onluğa yuvarlama nasıl gerçekleştiriyor daha iyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki tanımlamaları ve problemleri dikkatli şekilde inceleyin. Bu sayede konuyu pekiştirebilir ve kolayca yuvarlama işlemi yapabilirsiniz.

İlkokul 2. sınıf Matematik dersi kolaydan zora doğru hazırlanan sayıları en yakın onluğa yuvarlama problemlerini bu sayfada bulabilir ve pdf olarak indirebilirsiniz.

2. SINIF ONLUĞA YUVARLAMA PROBLEMLERİ

2. SINIF ONLUĞA YUVARLAMA PROBLEMLERİ KONULARI:
→ Onluk-birlik
→ Ritmik saymalar
→ Tek ve çift sayılar
→ Basamak değerleri

2. sınıf sayıları en yakın onluğa yuvarlama problemlerini ister sınıfta etkinlik veya değerlendirme olarak kullanın, ister ödev olarak eve verin.

85 sayısı hangi onluğa yuvarlanır? iki basamaklı sayı kaçtır?

Bir yılın içindeki ayların sayısı hangi onluğa daha yakındır?

5 onluk 3 birlikten oluşan sayı hangi onluğa yuvarlanır?

40 sayısına yuvarlanabilen kaç tane sayı vardır?

60’a yuvarlanan en büyük sayı kaçtır?

80’e yuvarlanabilen en küçük sayı kaçtır?

Üçer ritmik sayma yaparken 5. sırada söylediğimiz sayı hangi onluğa yuvarlanır?

30’a yuvarlanan en büyük sayı ile en küçük sayının toplamı kaçtır?

90’a yuvarlanan en küçük sayı ile 80’e yuvarlanan en büyük sayının farkı kaçtır?

40’a yuvarlanan en büyük tek sayı ile en küçük çift sayının toplamı kaçtır?

20’ye yuvarlanan en küçük çift sayı ile 30’ yuvarlanan en büyük
tek sayının toplamı kaçtır?

Dosyayı İndirmek İçin Tıklayınız

2. sınıf sayıları en yakın onluğa yuvarlama konusunu pekiştirelim.

Kategoriler 2. Sınıf Matematik

Alternatif spor turizminin cazip rotası haline gelen Türkiye’de, sporcu turistler hem tanıtım katkısı sağlıyor, hem de normal turistin dört katı para harcıyor

İnsanların ilgi alanları geliştikçe turizm anlayışları da değişiyor. Kişilerin turist olarak bir bölgeden beklentileri, yaşam tarzlarına ve aradıkları maceraya göre şekilleniyor.
Dünyanın en önemli turizm lokasyonları, turistleri spor turizmiyle de cezbetmeye uzun zaman önce başladı. Fransa bisiklet turu için 21 gün içerisinde 4 milyon kişinin seyahat ettiğini biliyoruz.
Peki bizde durum ne? Müthiş coğrafyası ve dünya standartlarındaki tesisleriyle son yıllarda Türkiye de alternatif spor turizminin en önemli duraklarından biri haline geldi bile. Ülkemizde bisiklet, golf, koşu gibi branşlarda uluslararası kimlik kazanmış birçok etkinlik var. Belek Golf Turnuvası, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, İstanbul Maratonu, Ironman ve Kapadokya Ultra Trail artık birer simge! Antalya bölgesi, profesyonel takımlar için ideal bir kamp bölgesi haline geldi. Bölgenin turizm altyapısı, spor sahalarına yapılan yatırımlar ve kış aylarındaki uygun iklimi spor kampları için ideal ortam sunuyor.
Dünyanın dört bir yanından Kapadokya'ya koşmaya gelen atletler, Kaş'ta yüzme yarışlarına katılan yüzücüler, Bodrum'dan İstanbul'a pedal sallayan bisikletçiler hem ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir rol oynuyorlar hem de lüks harcama yapan birer turist olarak bölge esnafını kalkındırıyor.
Türkiye'nin en büyük alternatif spor turizmi organizasyonu hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ülkede milyon haneye erişti, saat dünya ekranlarına yansıdı. bisikletçi, teknik personel, 37'yı bulan tır ve kamyonet, 52 motosikletli güvenlik, güvenlik personeli olmak üzere tur boyunca toplam kişinin konaklaması yapıldı.
Peki alternatif spor turizminin ülkemize katkısı ne? Bunun cevabını yıllardır spor yarışı organizasyonu düzenleyen, binlerce sporcu ağırlamış isimlere sorduk.



KAŞ-MEİS ARASIYARIŞ, YÜZMENİNFORMULA 1'İ
Önümüzdeki hafta Yunanistan'dan Türkiye'ye iki kıta ve iki ülke arasında Uluslararası Megisti-Kaş Swim Barış ve Dostluk Yarışı kez düzenlenecek.
Yarışa Türkiye, Yunanistan, ABD, İngiltere ve Avustralya başta olmak üzere Afganistan, Bosna – Hersek, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Japonya, Makedonya ve Rusya ile birlikte toplam 16 ülkeden yüzücü katılacak. Kulaçlar, barış ve dostluk için atılacak.
Rossist Event Yöneticisi Polat Dede anlatıyor:
Bisiklet ve koşu yapanlar için kışın Antalya Muğla, yaz döneminde ise Bolu, Erciyes, Palandöken gibi yerleri tercih ediyorlar.
Yüzme branşında herkesin yüzemediği, insanların gün içinde antrenman yapmak için gidemediği, farklılık hissettiren yerleri tercih ediyorlar. Sadece tekneyle gidilebilen çok özel bir koy, İstanbul Boğazı gibi kıtalararası bir macera, Çanakkale Boğazı gibi tarihi değeri olan yerler ilgilerini çekiyor.
Artık bir yere tatile gidilirken, hem spor yapabileceği hem de tatil yapabileceği rotalar seçiyor insanlar. Hem kültürünü, hem doğasını, hem gastronomisini deneyimlemek bir yandan da bir etkinliğe katılmak istiyor insanlar.
Katkı çok yüksek. yılında Kaz Dağları'nda yaptığımız koşu yarışına Aralık ayında sporcu katıldı. Sadece konaklama rakamları milyon TL. Restoranlarda yediler, milli parkları ziyaret ettiler, alışveriş yaptılar. Dört milyon liranın üzerinde katkıları oldu sadece tek bir hafta sonunda.



İstanbul Bu anlamda en önemli şehrimiz ardından Antalya geliyor. Antalya birçok marka yarışı kendi yarattı. Kaş-Meis yüzme yarışı mesela, yüzmenin Formula 1'i Çok fazla kişi katılamıyor ama tüm dünya izliyor. Gelen insanlar Türkiye'yi çok fazla tanımıyorlar. Belli şehirleri tanıyorlar ama biz onlara bu yarışlar sırasında tanıtıyoruz, onları çok iyi ağırlıyoruz.
Şehrin kalabalığından sıkılan kitleyi spor turizmiyle bölgeye çekiyoruz. Bu insanların alım gücü yüksek. Çünkü yaptıkları basit sporlar değil. Triatlonla uğraşan birinin bisikleti bin liradan aşağı değil, giydiği kıyafetler, ayakkabısı 30 bin civarı Bu insanlar senede altı-yedi etkinliğe gidiyor. Yarışa geldiklerinde mutlaka sıradan bir turist gibi vakit de geçiriyorlar.
Avrupa'da sadece 25 milyon kişi sadece patika koşularında koşuyor. Bizde bin civarı. Ama bundan beş sene önce bu rakam ülkemizde beş bin bile değildi. Hızla yetişiyoruz Avrupa'ya. İnsanlara ülkemizi göstermemiz lazım, harika bir ülkemiz var.
Her şey dahil gelen bir turist bölgeye hiçbir katkı sağlamıyor. Turizm acenteleri ve otellere katkısı var sadece. Geldiğinde otelden çıkmadığı için sadece otel paylaşımı yapıyor. Spor için gelen kişi, daha kısa süreli konaklar ama o sırada en güzel yerde kalır, en güzel yerde yer, en güzel yerler gezer.



'TE ,'DE 3 BİN KİŞİ
AYDIN AYHAN GÜNEY / Argeus Travel Kurucusu
- Bu zamana kadar en etkili spor turizmi hangibölgede ve branşta oldu? Hangi ünlü sporcular katıldıve nasıl izlenimlerle döndüler?
- Her yıl spor organizasyonu yapıyoruz. Organize ettiğimiz en büyük spor etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (), Kapadokya Ultra Trail ve Antalya Bisiklet Turu. Profesyonel bisiklet yarışlarının turizm hareketi kalabalık spor organizasyonları gibi değildir ama tanıtım için büyük öneme sahiptir. Gerek spor turizmine örnek olması açısından gerekse uluslararası bilinirliği sebebiyle zannederim bu yıl kez yapacağımız Kapadokya Ultra Trail spor turizmi açısından en etkili organizasyon. 3 bin sporcu ve yakınları ile yaklaşık 5 bin kişinin seyahat ettiği bir organizasyon. En önemli nokta ise katılımcıların 85 ülkeden ve yüzde 55'inin yabancı olması. yılında dünyanın en iyi ilk on ultra trail koşu sporcusunun yedisi Kapadokya Ultra Trail yarışlarında koştu.
- Spor turizminin ülke gelirine katkısı rakamlarlanasıl?
- Bizim yaptığımız organizasyonlarda katılımcıların toplam seyahat harcamaları 5 milyon Euro üzerindedir. Spor turizmi yapan kişiler genelde orta ve üst gelir düzeyine sahip çoğunlukla beyaz yakalı dediğimiz gruplardır. Katılımcıların yüzde 35'i kadın sporculardan oluşur. Seyahat alışkanlıkları diğer insanlardan çok farklı olmamakla birlikte daha butik seyahat etmeyi tercih ediyorlar, küçük oteller veya kendi spor branşlarına uygun oteller ilk tercihleri. Örnek verecek olursak, bisikletçi ise otelde bisiklet temizleme ve park etme alanı öncelikleri oluyor.



- Dünyanın birçok ülkesi spor turizminden büyükgelirler elde ediyor, bizim bu aşamaya gelmemizmümkün mü? Dünyanın neresindeyiz?
- Ülkemiz spor turizmi için belki de dünyanın en çekici ülkelerinden birisi olsa da, kısa vadede rakiplerimize yaklaşmamız çok mümkün değil. Turizm bakanlığının Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) aracılığı ile yoğun ve olumlu çalışmaları var. Ben bunu biraz bambu ağacı veya yuvarlanan kar topu gibi değerlendiriyorum. Birden büyüyecek. Türkiye'de yaptığımız ilk amatör bisiklet yarışımıza yılında kişi katılmıştı. Şimdi sayı 'lere vardı. Kapadokya Ultra Trail'in ilk yılında katılımcı vardı, şimdi katılımcı.
- Normal bir turist ile spor ya da yarış için gelenbir turist arasındaki harcama farkı nedir?
- Paket turlarla gelen ve büyük gruplar halinde gezen turistlere göre toplam harcamaları kat daha fazladır. Spor turizmi için gelenler ise tüm zamanlarını şehir merkezinde geçirirler. Bakkalından berberine, kuruyemişçisinden kahvehanesine bu turizmden yararlanabilir.
- Birçok güzel rotamız yarışlar için özel olarakorganize ediliyor, nereler bunlar, günlük yaşamdaaçık olmayan yerler açılıyor vs
- Uygun olan her yerde köy yolları, doğal güzelliği olan bölgeler seçilir ama ülkemizde ara yolların kalitesi sebebiyle inanılmaz güzellikte rotalar çok fazla kullanılamıyor. Patika koşuları ve dağ bisikleti için kullanılan parkurlar ise sınırsız. Kapadokya'dan örnek verirsek, koşucular çok az insanın görebildiği muhteşem vadileri görme imkanı elde ediyor veya Alanya Ultra Trail koşusunda zirvede kar üzerinde koşup, yarış bitişinde denize girebiliyorlar. Bu tecrübeler spor dışında yaşanamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

SON DAKİKA

Şehitkamil'de basketbol altyapısında büyük başarı

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği tarafından organize edilen U12 Kategorisi İl Birinciliği Müsabakalarını, şampiyonlukla taçlanan 4 kupayla tamamlandı.Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği organizasyonunda gerçekleştirilen Kulüpler Arası U12 Kategorisi Basketbol İl Birinciliği Müsabakalarında, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü sezonu 4 kupayla tamamladı. sezonunda, erkekler kategorisini şampiyonlukla tamamlayan yeşil-siyahlı kulübün B Takımı ise 4.'lük kupasının sahibi oldu. Kızlar kategorisinde ise 2 takımıyla ödül kürsüsü sevinci yaşayan Şehitkamilli sporcular, gelecek yıllar için şampiyonlukların en büyük adayı olduklarının sinyallerini funduszeue.infoe önümüzdeki 8 yılın takımları hazırBasketbol altyapısında üst üste gelen başarıların ardından değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, potanın dev adamlarını ve perilerini kutladı. Başkan Fadıloğlu, açıklamasında şu sözleri kaydetti:"Basketbol Akademimizde oluşturduğumuz sporcu gelişim modeliyle önümüzdeki 8 yılın yarışmacı takımları hem kızlar hem de erkekler kategorisinde hazır durumda. Bu sezonu özellikle alt yaş gruplarında başarıyla tamamlayan ve sezonu şampiyonlukla taçlandıran tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum. U10 yaş grubundan başlayarak U18 yaş grubuna kadar, her kategoride en az 2 takımla müsabık faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu da 'ün üzerinde bir yarışmacı sporcu havuzunun oluşmasını sağlıyor. Yaz ve kış spor akademilerimizde, temel eğitim gruplarında eğitim gören sporcularımızı da değerlendirdiğimizde, bu sayı her yıl 2 bin kişinin üzerine çıkıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm antrenörlerimize ve evlatlarını bizlere emanet eden değerli sporcu velilerimize teşekkür ediyorum."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası