zeki insanların sorunları / Çok Zeki İnsanlar ve Depresyon: Garip Bir İlişki - Aklınızı Keşfedin

Zeki Insanların Sorunları

zeki insanların sorunları

Ortalamadan Daha Zeki Olduğunuzu Gösteren 7 Şaşırtıcı İşaret

İçindekiler

1. Psikolojik Rahatsızlıklar

2. Kaygı (Anksiyete)

3. Yeni Fikirler

4. Yalnızlığı Sevmek

5. Zeki İnsanlar Geç Yatıyor

6. Güven Duygusu

7. Tembellik Zekanın Göstergesi


Birçok işaret sizin çevrenizdekilerden daha zeki olduğunuzu gösteriyor olabilir; psikolojik rahatsızlıklara yatkınlık, kaygılı olmak, geç yatmak... Gelin hep birlikte sizin daha zeki olduğunuzu gösterebilecek 7 şaşırtıcı işarete bakalım:

1. Psikolojik Rahatsızlıklar

Yapılan son çalışmalara göre duygu durum bozukluklarının yüksek zeka ile bağlantılı olabileceği görüldü. Psikologlar, çocukluk dönemindeki yüksek IQ seviyesinin genç ve yetişkinlik döneminde görülen bipolar bozukluk belirtileriyle bir bağlantıya sahip olduğunu gösterdiler. Bu tespitle birlikte zeka seviyesi ile psikolojik rahatsızlıklar arasındaki tartışmalar yeni bir seviyeye taşınmış oldu.

2. Kaygı (Anksiyete)

Yüksek zeka seviyesine sahip olan kişilerin anksiyete bozukluklarına yatkınlığı normal zeka seviyesindeki kişilere kıyasla daha yüksektir. 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre zeka ve anksiyetenin ilk insanların hayatta kalma şanslarını arttırmak için birlikte evrimleştiği tespit edilmiştir. Dilerseniz “Kaygıyla Başa Çıkmanın 7 Etkili Yolu” adlı yazımızda kaygıyla başa çıkmanıza yardımcı olacak püf noktalarını inceleyebilirsiniz.

3. Yeni Fikirler

Psikolojik rahatsızlıklar ve kaygının yanında zekanın önemli belirtilerinden biri de yeni fikirler bulmaya olan yatkınlık. Tarihsel açıdan bakıldığında bu durumun kişilerin batıl inançlara inanmak yerine toplum düzenini sağlayacak yeni yollar bulmalarına da imkan verdiğini görüyoruz. 

4. Yalnızlığı Sevmek

Son dönemde yapılan farklı bir araştırma zeki insanların arkadaşlarıyla sosyalleştikçe hayatlarından daha az tatmin olduklarını gösteriyor. Sosyalleşmenin genel olarak insanları mutlu ettiği kanısıyla çelişen araştırma sonuçları modern mutluluk kavramıyla ilgili de ilginç bulguları ortaya koyuyor.

5. Zeki İnsanlar Geç Yatıyor

Zeka seviyesinin belirleyici işaretlerinden biri de geç yatıp geç uyanmak. Kanawaza & Perina tarafından 20.745 yetişkinin uyku alışkanlıklarının ölçüldüğü araştırmada düşük zeka seviyesine sahip kişilerin hafta içi ortalama 23:41’de yatağa gittiği, 7:20’de ise uyandığı görülüyor. Yüksek zeka seviyesine sahip kişiler ise geceleri ortalama 12:29’da yatağa geçip 7:52’de uyanıyorlar.

6. Güven Duygusu

Son dönemde Amerika’da gerçekleştirilen bir araştırma zeki insanların başkalarına güvenmeye daha yatkın olduklarını gösteriyor. Bu durumun zeki insanların karakter analizinde daha başarılı olmasından kaynaklanabileceğini belirten araştırmacılar güven duygusu yüksek kişilerin daha mutlu ve sağlıklı olduklarını da ortaya koyuyor.

7. Tembellik Zekanın Göstergesi

Mc Elroy tarafından 2016 yılında yayınlanan bir araştırma tembel kişilerin düşünmekten daha çok zevk aldığını gösteriyor. Araştırma düşünmekten hoşlanmayan kişilerin sürekli bir şeyler yaparak kendi düşüncelerinden kaçmaya çalıştıklarını da gösteriyor. Diğer yandan düşünmekten hoşlanan kişilerin hafızalarının daha kuvvetli olduğu, karar vermek için daha fazla çaba harcadıkları için daha doğru kararlar verdikleri de belirtiliyor.

Psikologofisi.com’da online psikologlarımızla dilediğiniz zaman bir online terapi görüşmesi sağlayabilir, alanında uzman psikologlardan günün dilediğiniz zamanında destek alabilirsiniz.

Tarih : 17.11.2016
Yazar :

Yüksek Zekaya Sahip Kişilerin Özellikleri

  • Yüksek zeka seviyelerine sahip kişilerde bazı yönlerden sosyal garipliklere daha sık rastlanmasının sebebi, bu insanların dünyayı diğerlerinden tamamen farklı bir seviyede görmesinden kaynaklanıyor. Aynı sebepten dolayı zeki insanlar görünüşte normal, durumlarda inanılmaz endişeli hale gelebiliyorlar. Bunun sebebi onların partiler ya da sosyal organizasyonlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilmemeleri değil; zihninlerinin sürekli aşırı çalışıyor olması ve bu sebeple de etraflarındaki her türlü şeyin onları inanılmaz endişeli kılması. İşte bilim adamlarına göre, süper akıllı olmanın aynı anda bir nimet ve bir lanet olmasının nedenleri:

    Yüksek zeka seviyelerine sahip kişilerde bazı yönlerden sosyal garipliklere daha sık rastlanmasının sebebi, bu insanların dünyayı diğerlerinden tamamen farklı bir seviyede görmesinden kaynaklanıyor. Aynı sebepten dolayı zeki insanlar görünüşte normal, durumlarda inanılmaz endişeli hale gelebiliyorlar. Bunun sebebi onların partiler ya da sosyal organizasyonlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilmemeleri değil; zihninlerinin sürekli aşırı çalışıyor olması ve bu sebeple de etraflarındaki her türlü şeyin onları inanılmaz endişeli kılması. İşte bilim adamlarına göre, süper akıllı olmanın aynı anda bir nimet ve bir lanet olmasının nedenleri:

  • Son derece uyumlular  <br>  Birçok Quora kullanıcısı, zeki insanların esnek olduklarından ve farklı ortamlarda kendilerini gösterebildiklerinden söz ediyor. Son zamanlarda yapılan psikolojik araştırmalar da bu fikri destekliyor: Zekâ, kişinin çevresiyle daha etkili bir şekilde başa çıkabilmesi için davranışlarını ve içinde bulunduğu ortamı değiştirebilmesine dayanır.

    Son derece uyumlular
    Birçok Quora kullanıcısı, zeki insanların esnek olduklarından ve farklı ortamlarda kendilerini gösterebildiklerinden söz ediyor. Son zamanlarda yapılan psikolojik araştırmalar da bu fikri destekliyor: Zekâ, kişinin çevresiyle daha etkili bir şekilde başa çıkabilmesi için davranışlarını ve içinde bulunduğu ortamı değiştirebilmesine dayanır.

  • Olayları aşırı analiz ederler  <br>  Yaşadıkları diyaloglar ve düzenli yaşam oluşumlarının hepsinde daha derin anlamlar ararlar. Bu onların kendi düşünceleri içinde kaybolmasına ve karşısındaki ile iletişimini yitirmesine sebep olabilir. Zeki insanlar genellikle ana konuşmalar ile kendileri arasına mesafe koyar ve etkileşimlerde aktif olmak yerine bir dış gözlemci olmayı tercih ederler.

    Olayları aşırı analiz ederler
    Yaşadıkları diyaloglar ve düzenli yaşam oluşumlarının hepsinde daha derin anlamlar ararlar. Bu onların kendi düşünceleri içinde kaybolmasına ve karşısındaki ile iletişimini yitirmesine sebep olabilir. Zeki insanlar genellikle ana konuşmalar ile kendileri arasına mesafe koyar ve etkileşimlerde aktif olmak yerine bir dış gözlemci olmayı tercih ederler.

  • Bilmediklerinin farkındadırlar  <br>  Zeki kişiler, belirli bir konsepte aşina olmadıklarında, bu durumu kabul edebilirler; &#8220;bilmiyorum&#8221; demekten korkmazlar. Çünkü bilmiyorlarsa eğer, öğrenebilirler.Justin Kruger ve David Dunning tarafından yapılmış klasik bir deney, kişinin zekâsı düştükçe, bilişsel yeteneklerini gözünde büyüttüğünü göstermiştir.

    Bilmediklerinin farkındadırlar
    Zeki kişiler, belirli bir konsepte aşina olmadıklarında, bu durumu kabul edebilirler; “bilmiyorum” demekten korkmazlar. Çünkü bilmiyorlarsa eğer, öğrenebilirler.Justin Kruger ve David Dunning tarafından yapılmış klasik bir deney, kişinin zekâsı düştükçe, bilişsel yeteneklerini gözünde büyüttüğünü göstermiştir.

  • Doymak bilmez bir merakları vardır  <br>  Albert Einstein şöyle demiştir: &#8220;Özel yeteneklerim yok; sadece tutkulu bir şekilde meraklıyım.&#8221; Zeki insanlar, kendilerine, diğerlerinin hafife aldıkları şeyler karşısında büyülenmeye izin verirler. 2016 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre, çocukluktaki zekâ ile yetişkinlikteki deneyime açık olma arasında ilişki olduğu görülmüştür.

    Doymak bilmez bir merakları vardır
    Albert Einstein şöyle demiştir: “Özel yeteneklerim yok; sadece tutkulu bir şekilde meraklıyım.” Zeki insanlar, kendilerine, diğerlerinin hafife aldıkları şeyler karşısında büyülenmeye izin verirler. 2016 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre, çocukluktaki zekâ ile yetişkinlikteki deneyime açık olma arasında ilişki olduğu görülmüştür.

  • Art niyetlerin farkındadırlar  <br>  Akıllı insanlar genellikle başkaları tarafından yapılan ve söylenen her şeyi aşırı analiz ederler. Yani birisi cömert davrandığında, sosyal kaygılı kişi onun neden bu kadar hoş davrandığını merak edecektir. Bu durum, insanların gerçek niyetlerinden bağımsız, bir güvensizliğe yol açar. Bu temkinli davranış, kaygılı insanı art niyetlerden koruduğu kadar bazen gerçeklerden uzaklaşmasına da neden olur.

    Art niyetlerin farkındadırlar
    Akıllı insanlar genellikle başkaları tarafından yapılan ve söylenen her şeyi aşırı analiz ederler. Yani birisi cömert davrandığında, sosyal kaygılı kişi onun neden bu kadar hoş davrandığını merak edecektir. Bu durum, insanların gerçek niyetlerinden bağımsız, bir güvensizliğe yol açar. Bu temkinli davranış, kaygılı insanı art niyetlerden koruduğu kadar bazen gerçeklerden uzaklaşmasına da neden olur.

  • Açık fikirlidirler  <br>  Zeki kişiler, kendilerini yeni fikirlere ya da fırsatlara karşı kapatmazlar; diğer insanların görüşlerini değer ve geniş fikirlilikle kabul etmeye ve düşünmeye isteklidirler. Ve daima alternatif çözümlere açıktırlar. Psikologlar, açık fikirli kişilerin &#8211; alternatif bakış açıları arayan ve kanıtları adil bir şekilde tartanların &#8211; zekâ testlerinde daha yüksek skorlar elde etmeye yatkın olduklarını söylemektedirler.

    Açık fikirlidirler
    Zeki kişiler, kendilerini yeni fikirlere ya da fırsatlara karşı kapatmazlar; diğer insanların görüşlerini değer ve geniş fikirlilikle kabul etmeye ve düşünmeye isteklidirler. Ve daima alternatif çözümlere açıktırlar. Psikologlar, açık fikirli kişilerin – alternatif bakış açıları arayan ve kanıtları adil bir şekilde tartanların – zekâ testlerinde daha yüksek skorlar elde etmeye yatkın olduklarını söylemektedirler.

  • Kendi kendilerine olmaktan hoşlanırlar<br>    Yüksek derecede zeki insanlar, oldukça bireysel olmaya eğilimlidirler. İlginç biçimde, son dönemlerde yapılan araştırmalar, zeki insanların, birçok insana kıyasla, arkadaşları ile sosyalleşmekten daha az tatmin olduklarını ortaya koymaktadır.

    Kendi kendilerine olmaktan hoşlanırlar
    Yüksek derecede zeki insanlar, oldukça bireysel olmaya eğilimlidirler. İlginç biçimde, son dönemlerde yapılan araştırmalar, zeki insanların, birçok insana kıyasla, arkadaşları ile sosyalleşmekten daha az tatmin olduklarını ortaya koymaktadır.

  • Öz denetimleri yüksektir  <br>  Zeki insanlar, planlayarak, hedeflere açıklık getirerek alternatif stratejiler araştırarak ve sonuçları başlamadan önce tartarak, düşünmeden hareket etmenin önüne geçerler. Bilim adamları, öz denetim ile zekâ arasında, bağlantı bulmuşlardır. 2009 yılında yapılan bir çalışma kapsamında, katılımcılardan iki finansal ödül arasında seçim yapmaları istenmiştir: sonraki bir tarihte yüklü bir ödeme ya da hemen biraz daha az ödeme. Sonuçta, sonraki bir tarihte daha fazla ödeme almayı seçen katılımcıların zekâ testlerinde daha yüksek sonuçlar aldıkları görülmüştür.

    Öz denetimleri yüksektir
    Zeki insanlar, planlayarak, hedeflere açıklık getirerek alternatif stratejiler araştırarak ve sonuçları başlamadan önce tartarak, düşünmeden hareket etmenin önüne geçerler. Bilim adamları, öz denetim ile zekâ arasında, bağlantı bulmuşlardır. 2009 yılında yapılan bir çalışma kapsamında, katılımcılardan iki finansal ödül arasında seçim yapmaları istenmiştir: sonraki bir tarihte yüklü bir ödeme ya da hemen biraz daha az ödeme. Sonuçta, sonraki bir tarihte daha fazla ödeme almayı seçen katılımcıların zekâ testlerinde daha yüksek sonuçlar aldıkları görülmüştür.

  • Oldukça komiktirler  <br>  Yüksek derecede zeki insanların, mizah anlayışları güçlüdür genelde. Bilim adamları da bu sonuca katılıyorlar. Yapılan bir araştırmada, daha komik karikatür yazıları yazan kişilerin sözel zeka testlerinde daha yüksek skorlar elde ettikleri görüldü. Bir başka araştırmada ise profesyonel komedyenler, sözel zekâ ölçümlerinde ortalamanın üzerinde sonuçlar elde ettiler.

    Oldukça komiktirler
    Yüksek derecede zeki insanların, mizah anlayışları güçlüdür genelde. Bilim adamları da bu sonuca katılıyorlar. Yapılan bir araştırmada, daha komik karikatür yazıları yazan kişilerin sözel zeka testlerinde daha yüksek skorlar elde ettikleri görüldü. Bir başka araştırmada ise profesyonel komedyenler, sözel zekâ ölçümlerinde ortalamanın üzerinde sonuçlar elde ettiler.

  • Diğer insanların deneyimlerine karşı hassastırlar  <br>  Zeki insanlar, bir başka insanın düşündüklerini ya da hissettiklerini, neredeyse bizzat hissederler. Bazı psikologlar, empatinin, diğerlerinin ihtiyaçlarına ve duygularına karşı tetikte olmanın ve bu ihtiyaçlara hassasiyetle yaklaşacak şekilde davranmanın, duygusal zekânın temel bileşenlerinden olduğunu düşünüyor. Duygusal açıdan zeki kişiler, tipik olarak yeni insanlarla konuşmaya ve onlar hakkında bir şeyler öğrenmeye oldukça ilgilidirler.

    Diğer insanların deneyimlerine karşı hassastırlar
    Zeki insanlar, bir başka insanın düşündüklerini ya da hissettiklerini, neredeyse bizzat hissederler. Bazı psikologlar, empatinin, diğerlerinin ihtiyaçlarına ve duygularına karşı tetikte olmanın ve bu ihtiyaçlara hassasiyetle yaklaşacak şekilde davranmanın, duygusal zekânın temel bileşenlerinden olduğunu düşünüyor. Duygusal açıdan zeki kişiler, tipik olarak yeni insanlarla konuşmaya ve onlar hakkında bir şeyler öğrenmeye oldukça ilgilidirler.

  • Yüksek gözlem zekasına sahipler<br>    Yüksek zeka sahibi insanların çoğu, diğer bireylere göre çevrelerindeki dünya ile daha fazla uyum içindedirler. Her türlü tehdide karşı aşırı duyarlı oldukları için rahat davranmaları zorlaşır. Ani yüksek sesler bile paniklemelerine sebep olabilir. O kadar hızlıdırlar ki, etraflarındaki insanlar duydukları sesi anlamaya çalışırken, hızlı düşünen bu insanlar çoktan &#8216;ya bir silah ya da bomba olsaydı&#8217; düşünce döngüsüne girmişlerdir bile.

    Yüksek gözlem zekasına sahipler
    Yüksek zeka sahibi insanların çoğu, diğer bireylere göre çevrelerindeki dünya ile daha fazla uyum içindedirler. Her türlü tehdide karşı aşırı duyarlı oldukları için rahat davranmaları zorlaşır. Ani yüksek sesler bile paniklemelerine sebep olabilir. O kadar hızlıdırlar ki, etraflarındaki insanlar duydukları sesi anlamaya çalışırken, hızlı düşünen bu insanlar çoktan ‘ya bir silah ya da bomba olsaydı’ düşünce döngüsüne girmişlerdir bile.

  • Geçmiş deneyimlerden faydalanırlar<br>    Mantıklı düşünürler olarak, zeki insanlar gelecekteki sonuçları tahmin etmek için geçmiş deneyimlerini kullanırlar. Bu, yüksek seviyede sosyal anksiyeteye yol açabilir. Sosyal kaygılı insanlar, geçmişte kendilerini mahcup etmiş insanlara veya başarısız oldukları durumlara karşı kendilerini korurlar. Olası sonuçları tartarken, en kötü durum senaryolarını kurgularlar ve bunu yapmaları görevi tamamlamalarını zorlaştıracaktır.

    Geçmiş deneyimlerden faydalanırlar
    Mantıklı düşünürler olarak, zeki insanlar gelecekteki sonuçları tahmin etmek için geçmiş deneyimlerini kullanırlar. Bu, yüksek seviyede sosyal anksiyeteye yol açabilir. Sosyal kaygılı insanlar, geçmişte kendilerini mahcup etmiş insanlara veya başarısız oldukları durumlara karşı kendilerini korurlar. Olası sonuçları tartarken, en kötü durum senaryolarını kurgularlar ve bunu yapmaları görevi tamamlamalarını zorlaştıracaktır.

  • Kendi kişiliklerinin, duygularının ve davranışlarının son derece farkındadırlar  <br>  Akıllı insanlar, sürekli nasıl algılandıklarını düşünürler ve toplum içinde davranışlarını değiştirerek mümkün olduğunca uyum sağlamaya çalışırlar. Kafalarının içinde sürekli diğer insanların davranışlarını nasıl değerlendireceğine dair soru işaretleri vardır. İşin tuhafı, düşüncelerinin çoğunun sadece kendi kafalarının içinde olduğunu anlamak onlar için zordur ve fazlası ile öz bilinç esiridirler.

    Kendi kişiliklerinin, duygularının ve davranışlarının son derece farkındadırlar
    Akıllı insanlar, sürekli nasıl algılandıklarını düşünürler ve toplum içinde davranışlarını değiştirerek mümkün olduğunca uyum sağlamaya çalışırlar. Kafalarının içinde sürekli diğer insanların davranışlarını nasıl değerlendireceğine dair soru işaretleri vardır. İşin tuhafı, düşüncelerinin çoğunun sadece kendi kafalarının içinde olduğunu anlamak onlar için zordur ve fazlası ile öz bilinç esiridirler.

  • Empati sahibidirler  <br>  Diğer insanların kendilerini takdim etme şekline aşırı duyarlı olmakla birlikte, zeki insanlar empatiktirler de. Ne yazık ki, bu onların arkadaşlarının yüklerini ve sorunlarını kendilerininmiş gibi yüklenmelerine sebep olur. Karşılaştıkları her durumu aşırı analiz ettikleri için de bu sorunları çözmeden duramayacaklar ve bu da onları daha kaygılı hale getirecektir. Zeki insanlar sadece kendi problemleri ile değil, derinden sevdiği insanların problemleri ile de sürekli savaş halindedirler.

    Empati sahibidirler
    Diğer insanların kendilerini takdim etme şekline aşırı duyarlı olmakla birlikte, zeki insanlar empatiktirler de. Ne yazık ki, bu onların arkadaşlarının yüklerini ve sorunlarını kendilerininmiş gibi yüklenmelerine sebep olur. Karşılaştıkları her durumu aşırı analiz ettikleri için de bu sorunları çözmeden duramayacaklar ve bu da onları daha kaygılı hale getirecektir. Zeki insanlar sadece kendi problemleri ile değil, derinden sevdiği insanların problemleri ile de sürekli savaş halindedirler.

  • Dinlenmezler<br>    Karşılaştıkları ve yaşadıkları her durumu aşırı analiz etme meyilleri yüzünden, zeki insanların zihni sürekli olarak çalışır. Bu da tükenmişlik, uykusuzluk, ve aşırı strese yol açar ki bir kişinin sağlığı ve genel refahı üzerinde uzun süreli olumsuz etkileri olabilir.

    Dinlenmezler
    Karşılaştıkları ve yaşadıkları her durumu aşırı analiz etme meyilleri yüzünden, zeki insanların zihni sürekli olarak çalışır. Bu da tükenmişlik, uykusuzluk, ve aşırı strese yol açar ki bir kişinin sağlığı ve genel refahı üzerinde uzun süreli olumsuz etkileri olabilir.

  • Kelimeleri aşırı analiz ederler  <br>  Zeki insanlar sürekli merak eder: &#8220;Bunu söyleyerek ne demek istedi?&#8221; Bu düşünce tarzı, en zararsız durumlarda bile sosyal anksiyeteye neden olabilir. İşvereninden duyacağı basit bir iltifat bile onu "Alay mı ediyor?" ya da "Gerçekten iyi bir iş mi çıkardım?" gibi düşüncelere iter. Aslında karşısındaki insan sadece ağzından çıkanları söylemiş olmak istese de, aşırı düşünür için, günün geri kalanında basit etkileşim endişesi bırakır.

    Kelimeleri aşırı analiz ederler
    Zeki insanlar sürekli merak eder: “Bunu söyleyerek ne demek istedi?” Bu düşünce tarzı, en zararsız durumlarda bile sosyal anksiyeteye neden olabilir. İşvereninden duyacağı basit bir iltifat bile onu "Alay mı ediyor?" ya da "Gerçekten iyi bir iş mi çıkardım?" gibi düşüncelere iter. Aslında karşısındaki insan sadece ağzından çıkanları söylemiş olmak istese de, aşırı düşünür için, günün geri kalanında basit etkileşim endişesi bırakır.

  • İnanılmaz derecede mantıklıdırlar  <br>  Yüksek zeka sahibi insanlar inanılmaz derecede mantıklıdırlar. Bu kulağa iyi bir şey gibi gelse de aynı şekilde düşünmeyen insanlarla çalışmayı son derece sinir bozucu kılar. Zeki bir insan tarafından varılan mantıklı ve doğru sonuca karşı çıkacak insanlar çoğunluktadır, çünkü bu düşünce onlarınki ile bağdaşmayacaktır. Doğru yönde atılacak ve işi hızlandıracak mantıklı adımlar, arkasındaki süreci anlamayacak insanlar tarafından her zaman geciktirilebilir.

    İnanılmaz derecede mantıklıdırlar
    Yüksek zeka sahibi insanlar inanılmaz derecede mantıklıdırlar. Bu kulağa iyi bir şey gibi gelse de aynı şekilde düşünmeyen insanlarla çalışmayı son derece sinir bozucu kılar. Zeki bir insan tarafından varılan mantıklı ve doğru sonuca karşı çıkacak insanlar çoğunluktadır, çünkü bu düşünce onlarınki ile bağdaşmayacaktır. Doğru yönde atılacak ve işi hızlandıracak mantıklı adımlar, arkasındaki süreci anlamayacak insanlar tarafından her zaman geciktirilebilir.

  • Başkalarının zihinlerinin aşırı farkındadırlar  <br>  Son örneğe geri dönelim, işverenin hiçbir coşku ya da taşkınlık taşımayan şekilde "İyi iş çıkardın" dediğini düşünün. Sosyal kaygılı insanın bu heyecan eksikliği ve vücut dili üzerinden pek çok farklı anlam çıkaracağına emin olabilirsiniz. Halbuki işverenin konudan özerk, kötü bir gün geçirme ihtimali olabilir. Ama karşısındaki insanın zihninin farkında olmak, zeki insanı problemi bulmaya ve onu düzeltmeye kışkırtır. Sosyal kaygıları olan kişi, günün kalanını durumdaki payını düşünerek geçirebilir.

    Başkalarının zihinlerinin aşırı farkındadırlar
    Son örneğe geri dönelim, işverenin hiçbir coşku ya da taşkınlık taşımayan şekilde "İyi iş çıkardın" dediğini düşünün. Sosyal kaygılı insanın bu heyecan eksikliği ve vücut dili üzerinden pek çok farklı anlam çıkaracağına emin olabilirsiniz. Halbuki işverenin konudan özerk, kötü bir gün geçirme ihtimali olabilir. Ama karşısındaki insanın zihninin farkında olmak, zeki insanı problemi bulmaya ve onu düzeltmeye kışkırtır. Sosyal kaygıları olan kişi, günün kalanını durumdaki payını düşünerek geçirebilir.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası