melahat cihan / Dr. Öğretim Üyesi Melahat CİHAN | Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Melahat Cihan

melahat cihan

Tez NoİndirmeTez KünyeDurumu
A new conceptual structure design for nanosatellites / Nano uydular için yeni bir konsept yapı tasarımı
Yazar:MELAHAT CİHAN
Danışman: DOÇ. DR. GÖKHAN İNALHAN ; PROF. DR. METİN ORHAN KAYA
Yer Bilgisi: İstanbul Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Havacılık ve Uzay Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Konu:Havacılık Mühendisliği = Aeronautical Engineering ; Uçak Mühendisliği = Aircraft Engineering
Dizin: Onaylandı
Yüksek Lisans
İngilizce

79 s. Bu tezin konusu İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Aviyonik Laboratuvarı tarafından yürütülen ve TUBİTAK tarafından desteklenen ITU pSAT II uydu projesinin yapısal altsistemiyle alakalıdıfunduszeue.info tez, genel olarak küp uydular hakkında kısa bir tarihçe vererek başlıyor ve sonra özel olarak ITUpSAT I'i tanımlıyor. İkinci bölüm Türkiye'nin ikinci küp uydusu olan ITU pSAT II'nin pek çok alt sistemi hakkında bilgi veriyor.Üçüncü bölüm özel olarak ITU pSAT II projesinin yapısal alt sistemi üzerinedir. Bu bölümde, uyduların tasarım felsefesi, fırlatma aracı, ayrılma sistemi, küp uydu standartları, uydunun yapısal ve fiziksel gereksinimleri ve malzeme ve fırlatma yükleri hakkında bilgi verilmiştir.Dördüncü ve beşinci bölümler küp uydular ve özellikle de ITU pSAT II yapısı için düşünülen iki farklı konsept tasarımı hakkındadır. Her ikisi içinde modelleme analizler ve sonuçlar tartışılmış ve sonuç olarak bunlardan biri seçilmiştir. This thesis is about the structure and mechanism subsystem of the ITU pSAT II satellite project of Control and Avionics Laboratory of Istanbul Technical University Aeronautics & Astronautics Faculty and supported by funduszeue.info thesis will start by giving a brief history of cubesats in general, and then describes the specifically ITUpSAT I. Second chapter gives information about several subsystems of the second cubesat project in Turkey, ITU pSAT funduszeue.info chapter is about specifically structural subsystem of the project ITUpSAT II. In this chapter, brief information is given for design philosophy of a satellite, launch vehicle, and deployment system, cubesat standardization, structural and physical requirements of the satellite and material and launch funduszeue.info and fifth chapters describes these two different concept design that built for cubesats and specifically ITU pSAT II. Modeling, analyzing and results are discussed for both of them and one is selected finally.

Savunma sanayiinde Türkiye’yi Avrupa’nın öncüsü yapacağız!

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Nuri Demirağ Konferans Salonunda gerçekleşen seminere Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Prof. Dr. Ali Bilgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdem Emin Maraş, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Cihan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK SAGE Enstitüsü Müdür Yardımcısı Osman Başoğlu, akademisyenler ve öğrencilerle TÜBİTAK SAGE çalışmaları, başarı öyküleri ve gerçekleştirilen faaliyetler konusundaki deneyimlerini paylaştı. Kendisine yönelik davetlerinden dolayı Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Dr. Öğr. Üyesi Melahat Cihan’a teşekkürlerini ifade ederek sözlerine başlayan Başoğlu, seminere gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Havacılık Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra stajyer olarak başladığı TÜBİTAK SAGE’deki kariyerinden söz eden Başoğlu, ‘’24 yıl oldu çalışma hayatımda yıla giriyorum. Öncelikle stajyer olarak başladım ben bu kurumda, sonra yarı zamanlı mühendis oldum. Dolayısıyla TÜBİTAK SAGE gençleri destekleme konusunda hakikaten sektörde elinden geleni yapmaya çalışıp, imkanlar dahilinde çeşitli üniversitelerle iş birliği çalışmaları yürütüyor. Sizlerden de yanımıza gelenler olsun. Bu sektörde işler nasıl yürüyor görsünler. Öğrencilerimiz mezun olmadan da bu fırsatlar verilsin diye uğraşıyoruz. Ben bu alanda stajyer başladım, yarı zamanlı olarak devam ettim, dördüncü sınıftan sonra tam zamanlı mühendis olarak çalışmaya başladım.” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK SAGE olarak çalışanlarına lisansüstü eğitim konusunda destek verdiklerini belirten Başoğlu, “Biz endüstri olduğumuz için, üniversiteden yeni mezun arkadaşlarımızın tamamına yüksek lisans yaptırıyoruz. İnsan kaynağı olarak, SAGE çalışanları kişi arasında dinamik olarak değişiyor.” dedi.

Savunma Sanayiinde geliştirilen sistemlerden bahseden Başoğlu, “Bizim görevimiz kendi insanımızı korumak, insanımızın hepsi kıymetli. Birinin başına bir şey gelecekse, bizimkilerin başına gelmemesi lazım. Biz ne kadar güçlü olursak bize bir şey yapmaya o kadar çekinirler. O nedenle savunma sanayiindeki sistemleri kullanmasanız da elinizde bulundurmanız çok önemli. Gerektiğinde de bu sistemler kullanılıyor.” şeklinde konuştu.

Savunma sanayiinde Türkiye’yi Avrupa’nın öncülerinden biri haline getirmek istediklerini aktaran Başoğlu, Türkiye’nin savunma sanayi faaliyetlerine destek vermek üzere ilgili alanlardan mezun tüm gençleri TÜBİTAK SAGE’ye davet ederek sözlerini tamamladı.

Program, hediye takdiminin ardından söyleşiye katılan öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte anı fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Yönetim

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı

 

Melahat CİHAN
Dr. Öğretim Üyesi, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Eğitim: Ph. D. , İstanbul Teknik Üniversitesi

Araştırma Alanları: Roket itki sistemleri, uzay aracı sistem tasarımı
Seçilmiş Çalışmaları: Dynamic instability of spinning launch vehicles modeled as thin-walled composite beams, Cihan M., Eken S., Kaya M.O., Acta Mechanica, DOI /sy, Vibration and stability analysis of a spinning thin-walled composite beam carrying a rigid body, Eken S., Cihan M., Kaya M.O., Archive of Applied Mechanics, DOI /s,

Ofis: Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Oda
[email&#;protected]
Tel: +90 ()

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.