kompresör tamiri nasıl yapılır / Kompresör Tamir Bakım Onarım | HCS Teknik Kompresör Revizyon | Kompresör Yenileme

Kompresör Tamiri Nasıl Yapılır

kompresör tamiri nasıl yapılır

Klima Kompres&#;r&#; Tamiri Nasıl Yapılır?

Klima Kompresörü Nedir?

Klima kompresörü
klima gazını sıkıştırıp basınçlandıran parçadır. Hareketini, motordan krank kasnağı ve kayışla alır.

Kompresör soğutucu maddenin basıncını yükseltir. Bu esnada soğutucu madde sıcaklığı da artar. Klima gazı içerisinde çözünmüş olarak bulunan yağ, kompresörün yağlanmasını sağlar.

Klima Kompresör Arızası
Klima kompresörü devreye girmiyorsa, kompresör kavraması arızalı olabilir, kavramanın elektrik soket bağlantıları ve kablosu kontrol edilmelidir.
Ayrıca sistemdeki klima gazı bitmiş veya azalmış olabilir, gaz basınç sensörü düşük basınç algılarsa, klima kontrol ünitesi, sistemi durdurabilir.

Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır

Klima komplerörü arızası oluştuğunda araç üzerinde bir takım belirtiler ortaya çıkar;

  • Klimayı açtığınızda aracın motor kısmından ses gelir
  • Rulmanda ıslık sesi meydana gelebilir
  • Klima çalışırken müşir soket sesi gelebilir

Genellikle Klima Kompresörü Arızasına Neden Olan Şeyler

  • Klima gazı bitmiş olabilir
  • Klima gaz borularında kaçak vardır
  • Klima devir kavrama otomatiği kilitlenmiyor olabilir.
  • Kompesörün elektirik müşürü ve soketi arızalı olabilir.
  • Klima kompresörünün iç aksamındaki komponentlerde arızalar meydana gelmiş olabilir.

Klima Kompresör Arızası Nasıl Tamir Edilir?

Günümüzde birçok iş yeri Kompresör arızalarını genellikle direk kompresörü değiştirerek gidermektedir.
Kompresörün arızasını gidermek için kompresörü test eden cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazlar sayesinde kompresörü sanki araç üzerindeymiş gibi test edilebilmektedir.

Test cihazının temel avantajları şunlardır:

  • Bir arabada gerçek operasyonun simülasyonu
  • Mekanik (vuruş, titreşim) ve görsel arızaların tespiti (besleme ve emme basıncı)
  • Test sonuçlarını gerçek zamanlı olarak takibi
  • Test edilmiş bir ünitede yük kontrolü
  • 0'dan %'e kadar elektromanyetik valf kontrolü

Klima kompresör test cihazı konusunda Nitro Bilişim bünyesinde MSG firmasının cihazları satılmaktadır.
MScihazı sayesinde ;yukarıda belirtilen özelliklerin yanı sıra;

  • Refrigeran Ra üzerinde çalışan her türlü AC kompresörünü kontrol edebilirsiniz.
  • MSG firması tarafından üretilen MS cihazı sayesinde klima kompresör tamir işlemlerini hızlı, güvenilir ve kolayca gerçekleştirebilirsiniz
  • Bu ünite, ek olarak bulacağınız çok çeşitli araçların AC kompresörlerini test etmek için tasarlanmıştır.
  • Bu cihaz günümüz servislerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitededir.

Ürünü Detaylı İncelemek İçin Tıklayınız

MSG MS AC Kompresör Test Tezgahı resmi

Klima Kompres&#;r&#; Tamiri

Oto Klima Kompresörü Tamiri ve Fiyatları

Oto Klima Kompresörü Tamiri

Klima kompresörü, araç klimas&#;n&#;n beynidir. Bu organ çal&#;&#;mad&#;&#;&#;nda iklimlendirme sistemi çal&#;&#;maz. Klima kompresöründe ar&#;za varsa, durum ciddi demektir. Bu durumda ya kompresör de&#;i&#;ir ya da yerinden ç&#;kar&#;larak hasar giderilir ve tekrar yerine tak&#;l&#;r. Klima gaz dolumu, dezenfeksiyonu, polen filtresi de&#;i&#;imi de klima kontrolü ve bak&#;m&#; anlam&#;nda yap&#;lan önemli bak&#;m ve onar&#;m i&#;lemleridir.

Klima Ar&#;za Sebepleri

Araç klimalar&#;, belki de en s&#;k ar&#;za veren sistemler. Bir arac&#;n iklimlendirme sistemi  ar&#;za verdi&#;inde gaz, radyatör petekleri ya da kompresör ilk akla gelen parçalard&#;r. Klimada gaz kaça&#;&#; olmas&#; en popüler ar&#;za sebebidir.  Sistemdeki korozyon, parçalar&#;n darbe almas&#; gibi durumlar gaz kaça&#;&#;na neden olabilir. Bu durum, gaz kaçak testiyle anla&#;&#;l&#;r.  Ancak kompresör ar&#;zas&#; da çok s&#;k görülür ve genellikle k&#;sa süreli seyahatlerde aniden derece yükseltmekten kaynaklan&#;r. Kompresör tamiri için mutlaka bu konuda uzman bir ekipten yard&#;m almak gerekir. Ar&#;zan&#;n nedeni kompresördeki her hangi bir parça olabilir.

Oto Klima Kompresörü Parçalar&#; Nelerdir?

&#;klimlendirme bozuldu&#;unda sorun kompresördeyse bu durumu gidermek için önce kompresör gövdesinin hangi parçalardan olu&#;tu&#;unu anlamak gerekir. Bir oto klima kompresörü &#;u parçalardan olu&#;ur:

  • Kompresör kasna&#;&#;
  • Kompresör mili
  • Kompresör gaz&#;
  • Gaz giri&#;i
  • Piston
  • Valfler ve valf soketlerinden olu&#;ur. 
Klima Kompresör Çe&#;itleri

Klima kompresörleri çal&#;&#;ma prensibine göre ve &#;ekline göre çe&#;itlenir. Pistonlu, spiralli, e&#;ik plakal&#; ya da paletli gibi farkl&#; çe&#;itler söz konusudur. Bu konuda çal&#;&#;an uzmanlar,  kompresör tamiri ya da de&#;i&#;imde bu çe&#;itlili&#;i göz önüne alarak çal&#;&#;&#;r. 

Oto Klimada Kompresör Ar&#;zas&#; Nas&#;l Anla&#;&#;l&#;r?

Klima kompresöründe ar&#;za varsa klima devreye giremez. Böyle bir durumda hemen size en yak&#;n Otopratik noktas&#;na u&#;rayarak yard&#;m isteyebilirsiniz. Dilerseniz funduszeue.info üzerinden h&#;zl&#; ve kolay bir biçimde online randevu da alabilirsiniz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası