vodafone hattı devretme / Hattımı Başkasına Devredebilir Miyim? | Yardım | Vodafone

Vodafone Hattı Devretme

vodafone hattı devretme

Hattımı başkasına devredebilir miyim?

Faturasız Hat DEVİR

Özel İletişim Vergisi : TL

Ruhsat Ücreti (Yıllık) : ,14 TL

Toplam : ,14 TL

Mağazalarınıza gelerek devir yaptırmak isteyen müşterilerimizden, işleme ilişkin vergi ücreti olarak belirtilen ,14 TL tutarın, sizler tarafından işlem sırasında tahsil edilmesi gerekmektedir.

Mağazalarımızdan yapılan Ön Ödemeli Devir işlemleri aylık olarak raporlanıp, devir işlem adet toplamı kadar tahsil edilen tutar, ilgili satış kanalına fatura edilecek ve primlerinden mahsup edilecektir.

Devir işleminde alınması gereken zorunlu evraklar:

- Abonelik Sözleşmesi

- Devir Eden ve Devir alan aboneye ait nüfus cüzdanı veya kimlik alternatif evraklarından biri

- Devir Formu (Devir eden ve Devir alan tarafından imzalanmış)

Not: Yukarıdaki vergilerin dışında kalan , ,14 TL tutarındaki “Telsiz Kullanım Vergi “ ücreti 12 eşit taksit ile aylık olarak, müşterinin cep lira yüklemelerinden ayrıca mahsup edilecektir.

Faturalı Hat DEVİR

İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen ,14 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır.

Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 35,76 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır.

Hat Sahibi Değiştirme Nasıl Yapılır? Hat Devir Ücretleri Ne Kadar?

Günümüzde iletişim çağına geçiş ile birlikte hem telefon hem de internet kullanımlarında artış olmuştur. Özellikle cep telefonları artık herkesin hayatında ihtiyaç olarak yerini almaktadır. Cep telefonları ile beraber birtakım terimler de artık hayatımıza girmiştir. Cep telefonu hattı, cep telefonu hat sahibi ve hat sahibi değişikliği gibi terimler bunlardan bazılarıdır. Biz de sizler için hat sahibi değişikliği, Vodafone hat isim değişikliği nedir ve nasıl yapılır, Turkcell hat sahibi değişikliği nedir ve nasıl yapılır gibi konuları derledik. Derlediğimiz bu içeriğimizde hattınızı kendi üzerinize almak için yapmanız gereken tüm detaylar bulunuyor.

Öncelikle hat sahibi kullandığı cep telefonu ile beraber kendi hattına sahip olan kişidir. Ayrıca hat sahibi değişikliği yapabilmek mümkün olan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Hat sahibi değişikliği, hattı kendi üstüne alma kapsamında ülkemizde yer alan popüler ve başarılı operatörlerden olan Vodafone ve Turkcell pek çok konuda olduğu gibi yine bu konuda da hizmet verdiği müşterilerine yardımcı olmaktadır.

Vodafone Hat Sahibi Değişikliği Nasıl Yapılır? Prosedür Nasıl İşler?

Vodafone hat sahibi değiştirme işlemi için işleyen prosedür şu şekildedir: Ülkemizde yer alan telefon operatörlerinden bir tanesi olan Vodafone, hat isim değişikliği konusunda birtakım uygulamaları mevcuttur. Öncelikle Vodafone hat isim değişikliği kapsamında bu değişikliği yapmak isteyen kişi ya da kişilerin Vodafone iletişim noktalarında yer alan cep merkezlerine gitmeleri gerekmektedir. Daha sonra hat  isim değişikliği yapma işleminin talebinin verilmesi gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bu talep verilirken doldurulan formda yer alan bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Vodafone hat isim değişikliği ile ilgili olarak müşterilerine sunmuş olduğu hizmetler bunlarla sınırlı değildir. Aynı zamanda herhangi bir telefon numarasının kime ait olduğunu, hat isim değişikliği yapılıp yapılmadığını, eğer hat isim değişikliği yapıldı ise bu işlemin kim tarafından ve ne zaman yapıldığı gibi bilgileri de yine elde edebilirsiniz. Tüm bu ve buna benzer işlemler hem Vodafone +90 00 00 numaralı müşteri hizmetlerinden hem de Vodafone  resmi internet sitesinden yapılmaktadır.

Tüm bunların haricinde ise yine bu ve buna benzer işlemler için Vodafone ailesinin iletişim noktalarında yer alan cep merkezlerine de başvuruda bulunabilir, Vodafone hat isim değişikliği işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Vodafone hat isim değişikliği konusunda aslında müşterilerin ve kullanıcıların şikayet ettiği bir konu bulunmaktadır. Bu konu Vodafone hat isim değişikliği yaparken kişilerden alınan ücrettir. Bu ücret 35 TL ile 55 TL arasında değişmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesi ise aslında bu Vodafone hat isim değişikliği ücretlerini Vodafone belirlememektedir. Bu ücretleri ülkemizde yer alan BTK olarak bilinen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu belirlemektedir. Dolayısıyla telefon operatörleri belirlenen ücretlerin dışına çıkamazlar. Tüm bunların haricinde ise Vodafone hat isim değişikliği konusunda yine dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise eğer Vodafone numara taşıma işlemi ile gelindiyse devir işlemi sırasında yine aynı ücret ödenerek hattın devri alınabilmektedir.

Turkcell Hat Sahibi Değişikliği Nasıl Yapılır? Prosedür Nasıl İşler?

Turkcell hat sahibi değiştirme işlemi için işleyen prosedür şu şekildedir: Turkcell müşterilerinin merak ettiği konulardan bir tanesi olan kendi isimlerine kayıtlı olan hattı başka birisine devretmek konusuna Turkcell açıklık getirmiştir. Bu noktada kişinin yapması gereken hattını kime devretmek istiyor ise onunla beraber Turkcell ailesinin iletişim noktalarına gitmesidir. Daha sonra yetkili kişiler hattını devretmek isteyen kişiden kimlik, hattı üzerine alacak olan kişiden ise abonelik belgeleri istemektedir. Abonelik belgeleri nüfus cüzdanı (ya da ehliyet, öğrenci ise öğrenci belgesi, pasaport, avukat ise avukat kimlik belgesi, evlilik cüzdanı, sarı basın kartı, KKTC kimliği, hakim ya da savcı ise hakim/savcı kartı) gibi belgelerden oluşmaktadır.

Tüm bu unsurların yanı sıra ise eğer hattını devreden kişi faturasız hat olarak devrediyor ve fakat hattı devralacak kişi hattı faturalı bir hatta çevirmek istiyor ise bu noktada yalnızca nüfuz cüzdanı yetmemektedir. Nüfus cüzdanının yanında ayrıca faturalı hattı devralacak olan kişinin adına kayıtlı olan geçen son iki aydan birisine ait bir fatura bulunmalıdır. Turkcell hat sahibi değişikliği konusunda yine merak edilen konulardan bir tanesi olan hat değişikliği yapılmış olan karttaki bilgilerin güncellenmesidir. Bu noktada yine Turkcell müşteri memnuniyeti adına kişilere hat değişikliği yapılmış ve hat sahibi olmasalar bile bilgilerini güncelleme olanağı sunmaktadır. Kişinin hesabına tanımlanmış olan hattın sahibi olmasa bile o hatla ilişkili işlem yapmak istediğinde hattın kullanıcısı olduğunu belirtmesi yeterli olmaktadır. Daha sonra ise gerekli uygulamayı ya da işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilir.

Tüm bu detayların haricinde ise herhangi bir telefon numarasının kime ait olduğunu, hat isim değişikliği yapılıp yapılmadığını, eğer hat isim değişikliği yapıldıysa bu işlemin kim tarafından yapıldığı gibi bilgileri de yine elde edebilirsiniz. Tüm bu ve buna benzer işlemler hem Turkcell ailesinin 00 00 numaralı müşteri hizmetlerinden hem de Turkcell resmi internet sitesinden yapılmaktadır. Turkcell hat sahibi değişikliği konusunda yine aynı şekilde müşterilerin ve kullanıcıların şikayet ettiği bir konu bulunmaktadır. Bu konu Vodafone hat isim değişikliği yaparken olduğu gibi Turkcell hat sahibi değişikliği için de kişilerden alınan ücrettir.

İşte bu konuda bazı unsurları belirtmekte yarar vardır. Faturalı bir hattı devir alan kişi, devir işlemleri için başvurduğu ve gerekli formu imzalamış olduğu tarihten itibaren daha faturaya dönüşmemiş haberleşme hizmetleri ile ilişkili olarak ücretleri ödemekle yükümlüdür. Bu ücretler hem abonelik hem de ek hizmetlere ilişkin olan ücrettir. Ek hizmetlere ilişkin olan ücretler arasında roaming, kampanya ya da tarife/paket erken iptal etme işlemi ücreti, gecikme faizi ücretleri gibi ücretler bulunmaktadır. Yine aynı zamanda bu işlemlerden doğan devir masrafları hattı devralan kişi tarafından ödenmektedir. Devir masrafları arasında ise TGM ruhsat ücreti ve TGM kullanım ücretleri gibi ücretler yer almaktadır.

Avea (Türk Telekom) Hat Sahibi Değişikliği Nasıl Yapılır? Prosedür Nasıl İşler?

Türk Telekom hat sahibi değiştirme işlemi için işleyen prosedür şu şekildedir: Avea yani Türk Telekom hat sahibi değişikliği işlemi için Avea iletişim merkezine başvurmanız gerekmektedir. Bu işlem için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Hat Devir Ücretleri Ne Kadar?

Hat devir işlemleri için operatörler tarafından kişilerden talep edilen birtakım ücretler söz konusudur. Vergiler ve devir masraflarına karşılık gelen hat devir ücreti, operatörlerin uyguladıkları fiyat politikalarına göre farklılık gösterir.

Turkcell Hat Devir Ücreti Ne Kadar?

Turkcell hat devir işlemi için tahsil edilen ücret faturalı hatlarda 12 taksitli olarak faturaya yansıtılır. Hazır Kart işlemlerinde ise söz konusu ücret peşin olarak tahsil edilir. Devir işlemlerinde söz konusu olan devir ücreti kalemleri şu şekildedir:

  • Yeni tesis vergisi: 53 TL
  • Telsiz ruhsat ücreti: 22,52 TL
  • Toplam: 75,22 TL

TGM kullanım ücreti hattı devralan kişi tarafından aylık 1,88 TL olarak ödenmeye devam eder. Buna ek olarak SIM kart ücreti olan 22 TL’nin de ödenmesi gerekir. Hattın devrinin gerçekleşebilmesi için Turkcell hattı üzerine alma ücretinin ödenmesi şarttır.

Vodafone Hat Devir Ücreti Ne Kadar?

Vodafone kullanıcıların hat devri için ödemeleri gereken devir ücretleri hattın ön ödemeli ya da faturalı olmasına göre değişir. Fatura hatlarda ilk tesis ÖİV ve ruhsatname ücreti olarak 75,52 TL ödeme yapılması gerekir. Bu tutar hattı devralan kişinin faturasına 12 taksit olarak yansıtılır. Ön ödemeli hatlarda ise hattı devralan yeni aboneden 22,52 TL tahsil edilir. Buna ek olarak hem faturalı hem de ön ödemeli hatlar için devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 10,75 TL tahsil edilir. Hattın devrinin gerçekleşebilmesi için Vodafone hattı üzerine alma ücretinin ödenmesi şarttır.

Turk Telekom Hat Devir Ücreti Ne Kadar?

Turk Telekom hat devir işlemi ücretsizdir. Yalnızca hattı devralan abonenin ilk faturasına Özel İletişim Vergisi yansıtılır. Faturalı olmayan hatlar için ise bu ücret, devir esnasında tahsil edilir. Hattın devrinin gerçekleşebilmesi için Türk Telekom hattı üzerine alma ücreti olarak tanımlayabileceğim Özel İletişim Vergisi’nin ödenmesi şarttır.

ETİKETLER:Hat Sahibi Değişikliği, Turkcell Hat Sahibi Değişikliği, Vodafone Hat İsim Değişikliği

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir